Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a więc witam w klubie;P wstaje bo musze... Aż maluszek się zrobił mało aktywny przez lenistwo mamci hehe:)

Zaraz obiadek, to może jeszcze drzemke zalicze, kto wie!

niunia lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-musimy sie wyspać bo potem maluchy dadzą popalić to kto wie ile pośpimy i czy wogóle ;-) a co gotujesz???ja zrobiłam zapiekanke z makaronem,papryką,cukinią,cebulą i serem ;-)tak już za mną chodziła ;-) tyle narobiłam że zaś 3 dni będziemy jeść ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee ja dzis skromnie rosołek:) W niedziele sobie odpuszczam:P Ale jutro znowu trzeba będzie pichcić... Szkoda, że tylko ja mam wszystko wymyślać, bo ochote to mam na nic:/

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ja też w niedziele rosołek ;-) ale dziś odpóściłam se ;-) i nie ruszam się sprzed tv takiego mam lenia ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wybieram się pod prysznic i lulu. Synek śpi to i ja mogę szybciej pójść poodpoczywać.
    W ogóle od trzech dni brzuch zaczyna mi się spinać i coś za często to robi, zaopatrzyłam się w magnez i od czasu do czasu wezmę no spę, ale jak za kilka dni nie przejdzie mi to chyba umówię się prędzej na wizytę. Boję się trochę, bo w pierwszej ciąży to tak zaczęły się kłopoty z szyjką.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello Laseczki :-)

Moim skromnym zdaniem-laktator to niezbędnik....z co do reszty to wg uznania.

Coś miałam Wam pisać....no i zapomniałam....hehe skleroza ciążowa :-)

aaaa ja prałam 6 mc ciuszki w dzidziusiu a teraz kupujemy KOKOSAL hyperalergiczny w rossmanie 10zł za litr :-) i jest rewelacyjny!! Mały nie ma uczulenia..co zdarzało sie przy wizirze i persilu;/

patulla-ściskam:* i faktiko dla spokoju idz do gina... a pochwalę się mam już zaklepany podwojny wózeczek :P

w wolnej chwili pokaze linka....bo juz mnie maż woła...z pytaniem gdzi ejest sól...hehe ranyyy zginie beze mnie...hehhe :-)

buziaki:*

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Elle Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,

a ja pytanie z innej beczki - orientujecie się może, jaki materacyk do łóżeczka jest najlepszy? Kiedyś czytałam o tym na III trymestrze, no i niestety nie zapisałam, a teraz tego nie odnajdę... Chodzi mi o to, z czego jest zrobiony - gryka-kokos, itd., itp. Któryś z tych materacyków jest najlepszy z tego co dziewczyny pisały, ale nie pamiętam, który...

iv09mg7y9aya90me.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle sama się zastanawiam ;-) bo niedługo planuje kupić a nie planuje oszczędzać na materacyku ;-)

Limerikowo lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis czytałam, ze materacyk dla dziecka nie powinnien miec naturalnego wypełnienia typu np: kokos bo moze dziecko uczulać. ;)

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czytałam ze wkładki gryczane chłoną wilgoć i często ta cześć materaca gnije z tego powodu.

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem jedno,materacyk nie może być za miękki;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 02:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie śpicie a ja z niunią rządzimy ;-) niema to jak naleśniki w nocy :p chyba prędko nie wstane jak już zasne ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poniedziałkowo:-) Nie wyspałam się, spałabym non stop, a Konrad wstał o 7 to co zrobić... też musiałam się ruszyć, ale z drugiej strony to będę miała dłuższy dzień, może uda się więcej zrobić... a może dzięki temu zrobię cokolwiek... ah... to moje lenistwo.
    Mam ciężki tydzień, muszę w końcu napisać te dwie prace, dobrze by było gdybym coś do magisterki zrobiła, no a w piątek egzamin - to też czegoś nauczyć się trzeba...

Niech tylko brzusio si nie spina to ogarniemy to jakoś.

A dzisiejszy dzień zaczniemy od śniadanka:-) Konrad już zjadł to teraz czas na mnie;-)

niunia, Limerikowo lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Patulla - ja to Cię podziwiam jeśli chodzi o naukę w czasie ciąży. Ja w ciąży zupełnie nie mogę się skupić, jestem strasznie rozkojarzona. Jak sobie pomyślę, że musiałabym się czegoś nauczyć... Jej, naprawdę podziwiam i trzymam kciuki za egzamin! :)

A'propos materacy - w lutowym numerze "M jak Mama" jest artykuł na temat materacy i tu z kolei polecają lateksowe...

Jest też reklama takiej firmy:

http://www.vitmat.com

iv09mg7y9aya90me.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle, nie ma co podziwiać, muszę po prostu:-/

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wsiąkłam:P Po obiedzie nie było drzemki lecz spacer! A później już sie rozleniwiłam przed TV i nie chciało mi się wstawać do kompa, a tableciak mi sie rozładował:P

Ja mam materac gryka-kokos-pianka(może nie w takiej kolejności, ale coś w ten deseń. Ja kupowałam 2 lata temu i babki mi ten doradziły, więc nie wiem co się przez 2 lata zmieniło, ale no kupować innego raczej nie będę.

Ja "JUŻ" po śniadaniu, zaraz jakieś sprzątanie na szybko obiadek, a później zakupy "spożywcze" do pustej lodówki:P

Kurde dziś miało być już cieplej, a u nas nadal -10. Nie narzekam, ale dobrze jakby taka aura nie trwała do marca, tylko kulturalnie w lutym(srodkiem) się zakończyła i przyszła wspaniała wiosna:D:D

Miłego dnia!

niunia, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to się jakoś wydaję że znowu będziemy mieć zimę do kwietnia

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj mój mąż w końcu poczuł ruchy Ewci bo do tej pory bawiła się z nim w kotka i myszkę jak prawdziwa kobieta :)

Bea_tina lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też czuje że tak będzie z ta zimą ;) ze będzie zimowa wiosna.

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie 7 stopni i słonko a ja zakatarzona !!;-) masakra ;-) musze brać się za sprzątanie ;-) nic mi sie niechce tylko bym sie leniła :p

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ