KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie wybieram się pod prysznic i lulu. Synek śpi to i ja mogę szybciej pójść poodpoczywać.
W ogóle od trzech dni brzuch zaczyna mi się spinać i coś za często to robi, zaopatrzyłam się w magnez i od czasu do czasu wezmę no spę, ale jak za kilka dni nie przejdzie mi to chyba umówię się prędzej na wizytę. Boję się trochę, bo w pierwszej ciąży to tak zaczęły się kłopoty z szyjką.

-
hello Laseczki

Moim skromnym zdaniem-laktator to niezbędnik....z co do reszty to wg uznania.
Coś miałam Wam pisać....no i zapomniałam....hehe skleroza ciążowa
aaaa ja prałam 6 mc ciuszki w dzidziusiu a teraz kupujemy KOKOSAL hyperalergiczny w rossmanie 10zł za litr
i jest rewelacyjny!! Mały nie ma uczulenia..co zdarzało sie przy wizirze i persilu;/
patulla-ściskam:* i faktiko dla spokoju idz do gina... a pochwalę się mam już zaklepany podwojny wózeczek
w wolnej chwili pokaze linka....bo juz mnie maż woła...z pytaniem gdzi ejest sól...hehe ranyyy zginie beze mnie...hehhe
buziaki:*
Miriam lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki,
a ja pytanie z innej beczki - orientujecie się może, jaki materacyk do łóżeczka jest najlepszy? Kiedyś czytałam o tym na III trymestrze, no i niestety nie zapisałam, a teraz tego nie odnajdę... Chodzi mi o to, z czego jest zrobiony - gryka-kokos, itd., itp. Któryś z tych materacyków jest najlepszy z tego co dziewczyny pisały, ale nie pamiętam, który... -
Witam poniedziałkowo:-) Nie wyspałam się, spałabym non stop, a Konrad wstał o 7 to co zrobić... też musiałam się ruszyć, ale z drugiej strony to będę miała dłuższy dzień, może uda się więcej zrobić... a może dzięki temu zrobię cokolwiek... ah... to moje lenistwo.
Mam ciężki tydzień, muszę w końcu napisać te dwie prace, dobrze by było gdybym coś do magisterki zrobiła, no a w piątek egzamin - to też czegoś nauczyć się trzeba...
Niech tylko brzusio si nie spina to ogarniemy to jakoś.
A dzisiejszy dzień zaczniemy od śniadanka:-) Konrad już zjadł to teraz czas na mnie;-)
niunia, Limerikowo lubią tę wiadomość

-
Dzień dobry

Patulla - ja to Cię podziwiam jeśli chodzi o naukę w czasie ciąży. Ja w ciąży zupełnie nie mogę się skupić, jestem strasznie rozkojarzona. Jak sobie pomyślę, że musiałabym się czegoś nauczyć... Jej, naprawdę podziwiam i trzymam kciuki za egzamin!
A'propos materacy - w lutowym numerze "M jak Mama" jest artykuł na temat materacy i tu z kolei polecają lateksowe...
Jest też reklama takiej firmy:
http://www.vitmat.com
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Wczoraj wsiąkłam:P Po obiedzie nie było drzemki lecz spacer! A później już sie rozleniwiłam przed TV i nie chciało mi się wstawać do kompa, a tableciak mi sie rozładował

Ja mam materac gryka-kokos-pianka(może nie w takiej kolejności, ale coś w ten deseń. Ja kupowałam 2 lata temu i babki mi ten doradziły, więc nie wiem co się przez 2 lata zmieniło, ale no kupować innego raczej nie będę.
Ja "JUŻ" po śniadaniu, zaraz jakieś sprzątanie na szybko obiadek, a później zakupy "spożywcze" do pustej lodówki:P
Kurde dziś miało być już cieplej, a u nas nadal -10. Nie narzekam, ale dobrze jakby taka aura nie trwała do marca, tylko kulturalnie w lutym(srodkiem) się zakończyła i przyszła wspaniała wiosna:D:D
Miłego dnia!
niunia, Limerikowo lubią tę wiadomość

a co gotujesz???ja zrobiłam zapiekanke z makaronem,papryką,cukinią,cebulą i serem ;-)tak już za mną chodziła