X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a więc witam w klubie;P wstaje bo musze... Aż maluszek się zrobił mało aktywny przez lenistwo mamci hehe:)

Zaraz obiadek, to może jeszcze drzemke zalicze, kto wie!

niunia lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-musimy sie wyspać bo potem maluchy dadzą popalić to kto wie ile pośpimy i czy wogóle ;-) a co gotujesz???ja zrobiłam zapiekanke z makaronem,papryką,cukinią,cebulą i serem ;-)tak już za mną chodziła ;-) tyle narobiłam że zaś 3 dni będziemy jeść ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee ja dzis skromnie rosołek:) W niedziele sobie odpuszczam:P Ale jutro znowu trzeba będzie pichcić... Szkoda, że tylko ja mam wszystko wymyślać, bo ochote to mam na nic:/

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ja też w niedziele rosołek ;-) ale dziś odpóściłam se ;-) i nie ruszam się sprzed tv takiego mam lenia ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wybieram się pod prysznic i lulu. Synek śpi to i ja mogę szybciej pójść poodpoczywać.
    W ogóle od trzech dni brzuch zaczyna mi się spinać i coś za często to robi, zaopatrzyłam się w magnez i od czasu do czasu wezmę no spę, ale jak za kilka dni nie przejdzie mi to chyba umówię się prędzej na wizytę. Boję się trochę, bo w pierwszej ciąży to tak zaczęły się kłopoty z szyjką.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello Laseczki :-)

Moim skromnym zdaniem-laktator to niezbędnik....z co do reszty to wg uznania.

Coś miałam Wam pisać....no i zapomniałam....hehe skleroza ciążowa :-)

aaaa ja prałam 6 mc ciuszki w dzidziusiu a teraz kupujemy KOKOSAL hyperalergiczny w rossmanie 10zł za litr :-) i jest rewelacyjny!! Mały nie ma uczulenia..co zdarzało sie przy wizirze i persilu;/

patulla-ściskam:* i faktiko dla spokoju idz do gina... a pochwalę się mam już zaklepany podwojny wózeczek :P

w wolnej chwili pokaze linka....bo juz mnie maż woła...z pytaniem gdzi ejest sól...hehe ranyyy zginie beze mnie...hehhe :-)

buziaki:*

Miriam lubi tę wiadomość

• Elle Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,

a ja pytanie z innej beczki - orientujecie się może, jaki materacyk do łóżeczka jest najlepszy? Kiedyś czytałam o tym na III trymestrze, no i niestety nie zapisałam, a teraz tego nie odnajdę... Chodzi mi o to, z czego jest zrobiony - gryka-kokos, itd., itp. Któryś z tych materacyków jest najlepszy z tego co dziewczyny pisały, ale nie pamiętam, który...

iv09mg7y9aya90me.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle sama się zastanawiam ;-) bo niedługo planuje kupić a nie planuje oszczędzać na materacyku ;-)

Limerikowo lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis czytałam, ze materacyk dla dziecka nie powinnien miec naturalnego wypełnienia typu np: kokos bo moze dziecko uczulać. ;)

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czytałam ze wkładki gryczane chłoną wilgoć i często ta cześć materaca gnije z tego powodu.

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem jedno,materacyk nie może być za miękki;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 02:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie śpicie a ja z niunią rządzimy ;-) niema to jak naleśniki w nocy :p chyba prędko nie wstane jak już zasne ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poniedziałkowo:-) Nie wyspałam się, spałabym non stop, a Konrad wstał o 7 to co zrobić... też musiałam się ruszyć, ale z drugiej strony to będę miała dłuższy dzień, może uda się więcej zrobić... a może dzięki temu zrobię cokolwiek... ah... to moje lenistwo.
    Mam ciężki tydzień, muszę w końcu napisać te dwie prace, dobrze by było gdybym coś do magisterki zrobiła, no a w piątek egzamin - to też czegoś nauczyć się trzeba...

Niech tylko brzusio si nie spina to ogarniemy to jakoś.

A dzisiejszy dzień zaczniemy od śniadanka:-) Konrad już zjadł to teraz czas na mnie;-)

niunia, Limerikowo lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Patulla - ja to Cię podziwiam jeśli chodzi o naukę w czasie ciąży. Ja w ciąży zupełnie nie mogę się skupić, jestem strasznie rozkojarzona. Jak sobie pomyślę, że musiałabym się czegoś nauczyć... Jej, naprawdę podziwiam i trzymam kciuki za egzamin! :)

A'propos materacy - w lutowym numerze "M jak Mama" jest artykuł na temat materacy i tu z kolei polecają lateksowe...

Jest też reklama takiej firmy:

http://www.vitmat.com

iv09mg7y9aya90me.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle, nie ma co podziwiać, muszę po prostu:-/

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wsiąkłam:P Po obiedzie nie było drzemki lecz spacer! A później już sie rozleniwiłam przed TV i nie chciało mi się wstawać do kompa, a tableciak mi sie rozładował:P

Ja mam materac gryka-kokos-pianka(może nie w takiej kolejności, ale coś w ten deseń. Ja kupowałam 2 lata temu i babki mi ten doradziły, więc nie wiem co się przez 2 lata zmieniło, ale no kupować innego raczej nie będę.

Ja "JUŻ" po śniadaniu, zaraz jakieś sprzątanie na szybko obiadek, a później zakupy "spożywcze" do pustej lodówki:P

Kurde dziś miało być już cieplej, a u nas nadal -10. Nie narzekam, ale dobrze jakby taka aura nie trwała do marca, tylko kulturalnie w lutym(srodkiem) się zakończyła i przyszła wspaniała wiosna:D:D

Miłego dnia!

niunia, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to się jakoś wydaję że znowu będziemy mieć zimę do kwietnia

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj mój mąż w końcu poczuł ruchy Ewci bo do tej pory bawiła się z nim w kotka i myszkę jak prawdziwa kobieta :)

Bea_tina lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też czuje że tak będzie z ta zimą ;) ze będzie zimowa wiosna.

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie 7 stopni i słonko a ja zakatarzona !!;-) masakra ;-) musze brać się za sprzątanie ;-) nic mi sie niechce tylko bym sie leniła :p

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ