KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
mychowe wrote:Aisa, u mnie też mówią na 80%, ale mam dwa dodatkowe usg, w 32 miałam i 36 za tydzień będzie z powodu cikrzycy i mi potwierdzili płeć, wiec myślę, że jest więcej niż 80%
Dziewczyny czy Wam pachną dłonie???
Dzis rano tak mi spuchly i jesCze mam zespol ciemni nadgarstka, że nie czuje trzech pierwszych palców, normalnie szok.
Macie jakieś rady??
mi puchną szczególnie w nocy ostatnio na śpiocha zdejmowałam pierścionki;/ ja 2 razy miałam tak że spuchło bardzo i nie mogłam zginać ani ruszać ręką myślę że wtedy jest jakiś ucisk dobrze że non stop tak nie mam.
-
fizjo wrote:madzia- moim zdaniem na poczatku fajnie, bo wygodnie i praktycznie (nic dziecku nie podwija sie na pleckach jak np kaftanik) założyć takie body jak w linku np:
http://www.jestemdzieckiem.pl/produkt,49837,body-rozpinane-z-dlugim-rekawem-rozowe-kotek-dany.html
a na to śpioszki i wsio -
mychowe dłonie mi puchną jak już jest mi bardzo ciepło, ale w pierścionkach nie chodzę ze strachu:P Częściej mi nogi puchną od jakiegoś tygodnia to już tak zwyczajnie.
Dziś poszalałam, wzięłam książkę i poczytałam na słoneczku, aż człowiekowi lepiej:)
Mąż przyjechał to posialiśmy co mieliśmy w ogródku i teraz tylko czekać na plony hihi:)
Teraz racuchy i dalsze lenistwo, a co!
Katelin, już nam niedużo zostało, zostaje uważać na siebie i nie szaleć
Niunia coś się nie oddzywa, chyba już jej nie pocieli?? Niunia?? -
Hej jestem,jak wróciłam to padłam jak skarpeta
baba pogadała o narkozie i tyle
beatina-jestem jeszcze cała :p ale bym już chciała
a jutro mam ktg i usg i poznam termin cesarki mam nadzieje !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 15:56
-
witajcie...
musze to z siebie wyrzucic...
muszę się komuś wyrzalić(
Nagrzeszyłam...
Mój apetyt coraz bardziej rośnie ... już nie daję rady - mam takie zachcianki...
NA śniadanko kanapki z kapustą kiszoną i śliweczki z jogurtem...
- przynajmniej coś zdrowego
niestety właśnie dopadłam chipsy
PRZEPRASZAM !!! ale miałam taką ochotę na coś mega słonego...
... i tak wtrąbiłam pół paczki
PRZEPRASZAM MOJE MALEŃSTWOniunia, agata86, mychowe, magdalena, aisa lubią tę wiadomość
-
Dorjana nie przesadzaj
ja też chipsy wsówałam w ciąży i to nie raz do tegoo od czasu do czasu łyk coli
więc wyluzuj
ceatina-co tam???kiedy termin cesarki poznasz??:d
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 16:12
Dorjana lubi tę wiadomość
-
no dobra to zjem ją do końca
... powiem prawdę ...
to ju moja 2 paczka w tym tygodniu
nie wiem co się dzieje ???
Chyba zaczełam mieć pietra przed tymi zakazami żywieniowymi po poroddzie
... i postanowiłam się najeść na zapas
a ja się dodatkowych KG nie boję - tylko że wszyscy mówią że chipsy są BEEE...
A mnie tak LAYSy smakują ... że szok !!!!
a później mam wyrzuty sumienia(
... no to jeszcze zagryzę kapustą kiszonąWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 16:18
niunia, Bea_tina lubią tę wiadomość
-
mychowe wrote:Ja mam to samo, najgorzej jest wstać z pozycji siedzącej lub leżącej i postawić pierwsze kroki, nigdy czegoś takiego nie doswiadczylam, ale pierwsze kroki są naprawdę bolesne, a później już idzie lepiej:)
do tego od kilku dni od czasu do czasu pobolewa mnie brzuch jak na okres, a to chyba niedobrze. Póki co chodzę jeszcze do pracy i do świąt chciałabym dociągnąć mam nadzieję że dam radę.
-
Beatina, opuchlizna z rak zeszła po południu, a nogi mi puchną w kostkach czasami, jeżeli nie trzymam ich wyżej w ciągu dnia.
Dorjana, jesteś rozgrzeszona:) A co ja mam powiedzieć jak zjadlam dzis dwa lody kremowy na patyku, a mi nie wolno, bo mam cukrzycę? To dopiero nazywa się nieodpowiedzialność, ale się stresowałam dziś. Na szkole rodzenia obawiali temat komplikacji.. ojj.
Niunia, ja też czasami się coli napoje.. czasem mi się chce czegoś słodkiego i gazowanego.. w małych ilościach nie powinna zaszkodzić.
Zozol, podziwiam, że jeszcze pracujesz..ja już w tym momencie nie wyobrażam sobie pracować. Zgaga mnie łapie po samej wodzie.. boli jak chodzę, opuchlizna. I inne..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 19:10
Dorjana, niunia lubią tę wiadomość
-
Ti ja na czipsy mialam ochote na poczatku ciazy, teraz sklaniam sie ku slodyczom:( ale raz sobie pozwole, raz nie, nie jest zle chyba;) najczesciej to jem princepolo orzechowe, licze ze nie jest takie zle;)
Niunia ja ide sie umawiac 14 kwietnia na zabieg, ale z tego co dzwinilam do szpitala to bede cieta ok 10 maja, wiec mam jeszcze sporo czasu:-)
Kurcze jeszcze mialam nadprogramowa wycieczke, zepsul mi sie dekoder z nc+ i musialam jecgac podmienic, dobrze ze ok 17 gdzie jeszcze sklepy dzialaja, bo jakby pozniej to bym sobie poczekala;)
-
Mychowe-pytałam 3 położne i każda powiedziała że wszystko można ale z umiarem !!! nawet salami ale tylko to zapakowane hermetycznie
beatina-boje się!!! Dostane narkoze w kręgosłup i wogóle ,boje się nawet cesarki a ty??? Jak myślisz jak długo się dochodzi po????Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 21:14
mychowe lubi tę wiadomość
-
Ja tam salami raz na jakis czas sobie podjadam. Malo co lubie z wedlin, a to tez czasami trzeba zjesc, takze salami sobie nie odmawialam;)
Niunia jasne ze sie boje, mozna powiedziec ze konkretnie panikuje, w koncu to juz moja druga cc wiec boje sie jak cholera, bo mimo wszystko operacja to operacja, zawsze zwiazana z ryzykiem, niestety...