X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie mnie też na coś ochota naszła a Wy tu jeszcze o chipsach piszecie dziewczyny litości ;)
    wiecie cc to jednak operacja ale będzie dobrze z Wami a potem dziecko uśmierzy choć trochę ból.

mychowe lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee ja juz wiem co mnie czeka, jak dla mnie to modle sie zeby maluch byl caly i zdrowy i zebum nie kipla na cc;) hehe

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie powiedzialam dzisiejszej uwagi mojego małża, bo mowie mu ze trzebs by pieluszek wiecej kupic(mamy paczka 1 i paczke 2 pampers) i mowie ze dziewczyny mowia, ze na poczatku to idzie ok 10 dziennie po jedzeniu itp, a on oczy i haslo ' to nie wystsrcza dwie dziennie, ile to takie dziecko nasika'. Jaki facet ma pimyslunek hehe;)

agata86, mychowe, zozol lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    A nie powiedzialam dzisiejszej uwagi mojego małża, bo mowie mu ze trzebs by pieluszek wiecej kupic(mamy paczka 1 i paczke 2 pampers) i mowie ze dziewczyny mowia, ze na poczatku to idzie ok 10 dziennie po jedzeniu itp, a on oczy i haslo ' to nie wystsrcza dwie dziennie, ile to takie dziecko nasika'. Jaki facet ma pimyslunek hehe;)

hi hi no nieźle ;) to tylko faceci

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa właśnie odczytałam wyniki :):):) Z badanego materiału nie wyhodowano paciorkowców yupi jej

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faceci to ostatni stwierdzam okrojony umysł bardzo mają czasem. Co ich dotyczy to ważne wrecz najwazniejsze i zbagatelizowac tego nie wolno a reszta to im brzydko mowiac 'wisi i powiewa' takie czasem odnsze wrażenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 22:21

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie, moj to moze nie ma pojecia o sprawach dzieciecych itp. Ale jak mu przedstawilam to i tamto to powiedzial ze jak trzeba to trzeba:-) nie zna sie, ale jak juz to sie angazuje. Oczywiscie nie zawsze i czasami szkoda gadac(same wiecie), ale arasumujac:-) to fajny z niego chlop;)

Magdalena super ze wynik ujemny, ja na swoj jeszcze czekam;)

magdalena lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mialam dziś pobierany wymaz a Gbs zobaczymy co wydzie i jak sie odniosą i jak wstepnie zaplanuja wizje mojego porodu. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 22:51

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 02:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dzis to chyba poszaleje ze spaniem. Małż sie wiercił jak wściekły, teraz wyszedł do roboty, ciśnienie mi tylko podniósł i tyle! Masakra. Śniła mi sie Miriam i Niunia! Eh, ułożyć sie nie moge, a zasypiam ostatnio głównie na prawym boku i boje sie, że szkodze tym małemu, bo wszyscy tylko o tum lewym mówią i koniec... dziś chyba będzie ciężko:(

niunia lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ee spoko nie zaszkodzisz tez zasypiam na prawym ostatnio .:-)

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Miriam rodzi od 4 na IP pewnie juz urodziła :-) ale fajnie!!!!!!!

aga8787, aisa, mychowe, zozol lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)

To wszystkie mocno trzymamy kciuki za Miriam:)Czekamy na radosne wieści.

Joala i Bea_tina ze spaniem to tez u mnie różnie bywa. Bok zmieniam raz na prawo raz na lewo. Niedawno jednak przeprosiłam moją wielką poduszkę-rogala i ręczę, że leży się o niebo lepiej. Głowa na poczatku dlugości, kręgosłup wtulony, a druga część między nogami. Migiem zasypiam:)

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• niunia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-spania nie masz??? Mi net padł wczoraj :/ jakiś koszmar a musze do końca tego roku się przemęczyć :-( i potem zmieniam :d

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia no nie mam własnie, cholera mnie bierze, bo niby śpie, a nie śpie i później jak zombi:/

Kurcze, no mi spanie jak już idzie to tylko na prawym boku, lewy po 5 min już mnie poprostu tak boli, że masakra:/ zazwyczaj jak siedzimy w pokoju, to pół dnia spędzam na tym lewym, a jak przechodze do sypialni, to już jest tak "zmęczony", że zaraz mnie boli. Masakra

Jeszcze 44 dni do porodu zostało:) Kurcze, nieźle to zleciało, mozna rozpocząć odliczanie normalnie!(mówię o terminie z om, nie cc!)

ALAALICJA, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak czas leci. Mi miesiąc i 3 dni został. Jejku powoli mnie ogarnia panika:)Na szczęście już prawie wszystko ogarnięte.:)Tylko maleństwa i wózka nowego brakuje:)Od znajomych dostałam w sumie heheh wózki i łóżeczko. Ale wiadomo pierwszy długo wyczekiwany potomek to chce się wszystko co najfajniejsze, czasem nawet z przesadą ;)

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• mychowe Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o spaniu na boku, a ja nawet takiej mozliwosci nie mam, bo cierpie na zespól ciesni nadgarstka i dłonie mi puchną jak śpię na jakimkolwiek boku, wiec pozostaje mi spać tylko na plecach..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 12:01

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie, była szybka zbadał szyjkę wszystko oki, dał skierowanie na mocz, morfologię i GBS. ten wymaz mam sama pobrać najpierw w jedną dziurkę potem w drugą- jakieś to dziwne ale jak tak kazał to tak zrobię. kolejan wizyta 15 kwietnia. :)

a spać też nie mogę chyba z 20 razy się przekręcam w nocy bo mnie biodra bolą a na plecach nie umiem spać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 12:15

ALAALICJA, Bea_tina lubią tę wiadomość

• natalinka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata86 - gratuluję udanej wizyty. Ja się zaraz będę zbierać na swoją... Kurcze, strach mnie ogarnia. MĄŻ kazał mi się spakować, bo powiedział, że ostatnio tego nie zrobiłam i dostałam skierowanie do szpitala...

ALAALICJA lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Agata86 - gratuluję udanej wizyty. Ja się zaraz będę zbierać na swoją... Kurcze, strach mnie ogarnia. MĄŻ kazał mi się spakować, bo powiedział, że ostatnio tego nie zrobiłam i dostałam skierowanie do szpitala...

Ja mam wizytę w poniedziałek i też się własnie zastanawiam nad spakowaniem. W sumie wszystko mam w jednym miejscu przygotowane więc kwestia wrzucenia do torby. Mam jednak nadzieję, że wizyta przebiegnie spokojnie.

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata86 wrote:
    ja już po wizycie, była szybka zbadał szyjkę wszystko oki, dał skierowanie na mocz, morfologię i GBS. ten wymaz mam sama pobrać najpierw w jedną dziurkę potem w drugą- jakieś to dziwne ale jak tak kazał to tak zrobię. kolejan wizyta 15 kwietnia. :)

a spać też nie mogę chyba z 20 razy się przekręcam w nocy bo mnie biodra bolą a na plecach nie umiem spać

Ja w poniedziałek będę mieć robiony wymaz na GBS. Moja gin już mnie instruowała jak to pobranie ma wyglądać. Poza tym najprawdopodobniej wyjdzie, dodatnie, ponieważ w 20 tyg. miałam robione inne badanie i wtedy już paciorkowiec się wyhodował.:(jednak wtedy nie kazano się tym przejmować i żadnych leków nie zalecano. Także zobaczymy w poniedziałek.

magdalena lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ