X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie mnie też na coś ochota naszła a Wy tu jeszcze o chipsach piszecie dziewczyny litości ;)
    wiecie cc to jednak operacja ale będzie dobrze z Wami a potem dziecko uśmierzy choć trochę ból.

mychowe lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee ja juz wiem co mnie czeka, jak dla mnie to modle sie zeby maluch byl caly i zdrowy i zebum nie kipla na cc;) hehe

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie powiedzialam dzisiejszej uwagi mojego małża, bo mowie mu ze trzebs by pieluszek wiecej kupic(mamy paczka 1 i paczke 2 pampers) i mowie ze dziewczyny mowia, ze na poczatku to idzie ok 10 dziennie po jedzeniu itp, a on oczy i haslo ' to nie wystsrcza dwie dziennie, ile to takie dziecko nasika'. Jaki facet ma pimyslunek hehe;)

agata86, mychowe, zozol lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    A nie powiedzialam dzisiejszej uwagi mojego małża, bo mowie mu ze trzebs by pieluszek wiecej kupic(mamy paczka 1 i paczke 2 pampers) i mowie ze dziewczyny mowia, ze na poczatku to idzie ok 10 dziennie po jedzeniu itp, a on oczy i haslo ' to nie wystsrcza dwie dziennie, ile to takie dziecko nasika'. Jaki facet ma pimyslunek hehe;)

hi hi no nieźle ;) to tylko faceci

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa właśnie odczytałam wyniki :):):) Z badanego materiału nie wyhodowano paciorkowców yupi jej

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faceci to ostatni stwierdzam okrojony umysł bardzo mają czasem. Co ich dotyczy to ważne wrecz najwazniejsze i zbagatelizowac tego nie wolno a reszta to im brzydko mowiac 'wisi i powiewa' takie czasem odnsze wrażenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 22:21

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie, moj to moze nie ma pojecia o sprawach dzieciecych itp. Ale jak mu przedstawilam to i tamto to powiedzial ze jak trzeba to trzeba:-) nie zna sie, ale jak juz to sie angazuje. Oczywiscie nie zawsze i czasami szkoda gadac(same wiecie), ale arasumujac:-) to fajny z niego chlop;)

Magdalena super ze wynik ujemny, ja na swoj jeszcze czekam;)

magdalena lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mialam dziś pobierany wymaz a Gbs zobaczymy co wydzie i jak sie odniosą i jak wstepnie zaplanuja wizje mojego porodu. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 22:51

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 02:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dzis to chyba poszaleje ze spaniem. Małż sie wiercił jak wściekły, teraz wyszedł do roboty, ciśnienie mi tylko podniósł i tyle! Masakra. Śniła mi sie Miriam i Niunia! Eh, ułożyć sie nie moge, a zasypiam ostatnio głównie na prawym boku i boje sie, że szkodze tym małemu, bo wszyscy tylko o tum lewym mówią i koniec... dziś chyba będzie ciężko:(

niunia lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ee spoko nie zaszkodzisz tez zasypiam na prawym ostatnio .:-)

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Miriam rodzi od 4 na IP pewnie juz urodziła :-) ale fajnie!!!!!!!

aga8787, aisa, mychowe, zozol lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)

To wszystkie mocno trzymamy kciuki za Miriam:)Czekamy na radosne wieści.

Joala i Bea_tina ze spaniem to tez u mnie różnie bywa. Bok zmieniam raz na prawo raz na lewo. Niedawno jednak przeprosiłam moją wielką poduszkę-rogala i ręczę, że leży się o niebo lepiej. Głowa na poczatku dlugości, kręgosłup wtulony, a druga część między nogami. Migiem zasypiam:)

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• niunia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-spania nie masz??? Mi net padł wczoraj :/ jakiś koszmar a musze do końca tego roku się przemęczyć :-( i potem zmieniam :d

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia no nie mam własnie, cholera mnie bierze, bo niby śpie, a nie śpie i później jak zombi:/

Kurcze, no mi spanie jak już idzie to tylko na prawym boku, lewy po 5 min już mnie poprostu tak boli, że masakra:/ zazwyczaj jak siedzimy w pokoju, to pół dnia spędzam na tym lewym, a jak przechodze do sypialni, to już jest tak "zmęczony", że zaraz mnie boli. Masakra

Jeszcze 44 dni do porodu zostało:) Kurcze, nieźle to zleciało, mozna rozpocząć odliczanie normalnie!(mówię o terminie z om, nie cc!)

ALAALICJA, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak czas leci. Mi miesiąc i 3 dni został. Jejku powoli mnie ogarnia panika:)Na szczęście już prawie wszystko ogarnięte.:)Tylko maleństwa i wózka nowego brakuje:)Od znajomych dostałam w sumie heheh wózki i łóżeczko. Ale wiadomo pierwszy długo wyczekiwany potomek to chce się wszystko co najfajniejsze, czasem nawet z przesadą ;)

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• mychowe Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o spaniu na boku, a ja nawet takiej mozliwosci nie mam, bo cierpie na zespól ciesni nadgarstka i dłonie mi puchną jak śpię na jakimkolwiek boku, wiec pozostaje mi spać tylko na plecach..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 12:01

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie, była szybka zbadał szyjkę wszystko oki, dał skierowanie na mocz, morfologię i GBS. ten wymaz mam sama pobrać najpierw w jedną dziurkę potem w drugą- jakieś to dziwne ale jak tak kazał to tak zrobię. kolejan wizyta 15 kwietnia. :)

a spać też nie mogę chyba z 20 razy się przekręcam w nocy bo mnie biodra bolą a na plecach nie umiem spać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 12:15

ALAALICJA, Bea_tina lubią tę wiadomość

• natalinka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata86 - gratuluję udanej wizyty. Ja się zaraz będę zbierać na swoją... Kurcze, strach mnie ogarnia. MĄŻ kazał mi się spakować, bo powiedział, że ostatnio tego nie zrobiłam i dostałam skierowanie do szpitala...

ALAALICJA lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Agata86 - gratuluję udanej wizyty. Ja się zaraz będę zbierać na swoją... Kurcze, strach mnie ogarnia. MĄŻ kazał mi się spakować, bo powiedział, że ostatnio tego nie zrobiłam i dostałam skierowanie do szpitala...

Ja mam wizytę w poniedziałek i też się własnie zastanawiam nad spakowaniem. W sumie wszystko mam w jednym miejscu przygotowane więc kwestia wrzucenia do torby. Mam jednak nadzieję, że wizyta przebiegnie spokojnie.

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata86 wrote:
    ja już po wizycie, była szybka zbadał szyjkę wszystko oki, dał skierowanie na mocz, morfologię i GBS. ten wymaz mam sama pobrać najpierw w jedną dziurkę potem w drugą- jakieś to dziwne ale jak tak kazał to tak zrobię. kolejan wizyta 15 kwietnia. :)

a spać też nie mogę chyba z 20 razy się przekręcam w nocy bo mnie biodra bolą a na plecach nie umiem spać

Ja w poniedziałek będę mieć robiony wymaz na GBS. Moja gin już mnie instruowała jak to pobranie ma wyglądać. Poza tym najprawdopodobniej wyjdzie, dodatnie, ponieważ w 20 tyg. miałam robione inne badanie i wtedy już paciorkowiec się wyhodował.:(jednak wtedy nie kazano się tym przejmować i żadnych leków nie zalecano. Także zobaczymy w poniedziałek.

magdalena lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ