KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
natalinka- wiem ze ciezko nie denerowac sie....ale sprobuj kochana:* wiesz ze dzieci ktore urodziły sie powyzej 1 kg maja juz takie same szanse jak te co 3kg:-) moja kumpela urodziła sie z waga 1200 z groszami...bodajze w 27tc. Dzis jest pania doktor i miewa sie swietnie
nooo buziak w czolko:*mychowe lubi tę wiadomość
-
natalinka, najważniejsze żeby maluch przekroczył 2 kg, jak już będzie ważyć po porodzie w okolicy 2 kg, to będzie super:) Faktycznie ktg troche by mnie nastraszyło(w sensie skurczy), ale skoro lekarz nie nastraszył Cię, żadnymi obawami, to na pewno będzie wszystko ok:) Teraz tylko liczyć, żeby nie pośpieszyło się za bardzo! A każdy dzień będzie sukcesem:)
Swoją wagą się nie przejmuj, masz tyle na głowie, że w zasadzie się nie dziwięWażne, że się "dobrze czujesz"
Magdalena w rossmanie przy kasie bierzesz taka karte, logujesz się na interneciaku i przy zakupach podajesz kartę i nalicza Ci się rabat:) Promocja jest do 9.04 więc warto się pośpieszyć;P a zdjęcia czasami dodawałaś na ovu, wię może jakby co, to coś się uratuję -
natalinka wrote:
Ja po wizycie... Mały waży tylko 1960 g
Mam rozwarcie na 1 palec, III stopień dojrzałości łożyska, wszystko bardzo nisko i lekarz nastawia mnie na wcześniejszy poród - nawet już. Powiedział, że 36 tc nie dotrwam
Kazał już odstawić luteinę, bo tylko łagodzi mi skurcze. Mały ułożony pośladkowo, więc mam nastawić się na cięcie. W CIĄGU 18 min KTG wyszło mi 2 długie skurcze na 100 %, ale ja ich nie czułam
Też myślę, że to błąd pomiarowy i maluszek jest większy, nie martw się na zapas dostał sterydy i jest bezpieczny. Wszystko będzie dobrze i staraj się nie denerwować -
Bea_tina wrote:natalinka, najważniejsze żeby maluch przekroczył 2 kg, jak już będzie ważyć po porodzie w okolicy 2 kg, to będzie super:) Faktycznie ktg troche by mnie nastraszyło(w sensie skurczy), ale skoro lekarz nie nastraszył Cię, żadnymi obawami, to na pewno będzie wszystko ok:) Teraz tylko liczyć, żeby nie pośpieszyło się za bardzo! A każdy dzień będzie sukcesem:)
Swoją wagą się nie przejmuj, masz tyle na głowie, że w zasadzie się nie dziwięWażne, że się "dobrze czujesz"
Magdalena w rossmanie przy kasie bierzesz taka karte, logujesz się na interneciaku i przy zakupach podajesz kartę i nalicza Ci się rabat:) Promocja jest do 9.04 więc warto się pośpieszyć;P a zdjęcia czasami dodawałaś na ovu, wię może jakby co, to coś się uratuję
dzięki Kochana tak też pomyślałam, że kilka tu mam na szczęścieale żeby ją dostać to muszę kupić coś dziecięcego??? a kiedyś babka chciała mi dać a dupa nie wzięłam;/
-
no to jutro się przejdę i poproszę
zobaczcie jakie cudo https://www.google.pl/search?q=pokoik+dzieci%C4%99cy+dla+ch%C5%82opca+aran%C5%BCacje&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=o78-U9KSC8WHtQa9m4CACQ&ved=0CCsQsAQ&biw=1366&bih=624#facrc=_&imgdii=_&imgrc=ava5OFyvQUfPJM%253A%3B5wJWJiTUeRzt7M%3Bhttp%253A%252F%252Fcdn31.dekoteria.smcloud.net%252Ft%252Fphotos%252Ft%252FPokoj_dzieciecy_-_kowyska_-_aranzacja_wnetrza_-_meble_do_pokoju_dzieci_4057.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fdekoteria.urzadzamy.pl%252Fpinboard%252Fpin%252Fpokoj-dzieciecy-koyska-aranzacja-wnetrza-meble-do-pokoju-dzieciecego-962%252F%3B590%3B486ALAALICJA, Bea_tina lubią tę wiadomość
-
a i czopa śluzowego raczej nie mam
normalnie na koniec dnia niespodzianka - po drodze wstąpiliśmy, by zrealizować receptę na luteinę ze szpitala. MĄŻ poszedł, wróciliśmy do domu i teraz dzwoni kobieta, że jej koleżanka źle policzyła (wbiła podjęzykową, dała dopochwową) i trzeba dopłacić 30 zł. Przy okazji okazało się, że w szpitalu nie wypisano mi refundowanej recepty, tylko na 100 %. I TERAZ trzeba jechać z powrotem 15 km - ciekawe kto zwróci za paliwo - normalnie mam dość!
-
magdalena wrote:dzięki Kochana tak też pomyślałam, że kilka tu mam na szczęście
ale żeby ją dostać to muszę kupić coś dziecięcego??? a kiedyś babka chciała mi dać a dupa nie wzięłam;/
Też mam taką kartę. U nas były rozłożone przy półce z pieluszkami.magdalena lubi tę wiadomość