X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka- rozumiem juz. powiem Ci szczerze...ze na mnie luteina nie działa. na poczatku bralam 3x2, teraz 2x2...a efektu zadnego jak mowi moj lekarz.

alalicja-ja nie mam takiego cuda :-P mam zwykly przewijak na łozeczko...ooo dobrze ze mi przypomniałas...musze kupic nowy pokrowiec na niego.

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Alaalicja-dodałam do listy ;-)

beatina-też wyczekuje terminu cc mam nadzieje,że w piątek będzie wiadomo ;-)

Niunia-Dzięki za dodanie do listy. Jakbyś mogła w wolnej chwili imię poprawić na MARIKA MARIA heheh:) Dzięki:) miłego dnia

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Joala Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka nie denerwuj się kobieto bo nerwami to wiekszej bidy tylko narobisz sobie w tej sytuacji. Bedzie wszystko dobrze,dzieciaczek jest juz bezpieczny ,nie stresuj siebe ani dziecka dzielnie sie wyleguj i nie zaprzataj soie głowy złymi myślami. 3maj się dzielnie w dwupaku .

magdalena lubi tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alaalicja-poprawione i przepraszam za pomyłke ;-)

ALAALICJA lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nie mogłam się coś dzisiaj zalogować, ale już się udało.
    Natalinka trzymam kciuki. I dziwie się trochę że odstawić Ci luteine. Przecież chyba dobrze, że hamuje skurcze a jak zaczniesz rodzic to i luteina nie pomoże. Ja brałam do samego końca. A rozdarcie na 1 palec nie jest duże. Ja miałam 2 palce. Prawda jest taka, że sama najlepiej wiesz jak się czujesz. Bardo dobrze, że Maluszek miał sterydy to z oddychaniem nie będzie problemów. Ze mną na sali leży dziewczyna która urodziła niespodziewanie w 34 tc i Malutka miała 1900 i sama ładnie oddycha. problem u takich maluszków to jedzenie, muszą nauczyć się jeść i przybierać na wadze i na pewno na początku Kroplowke dostanie a w niej jedzonko. Możesz też przygotowywać się na to, że będziesz ściągać pokarm. I powiem Ci walcz o niego, bo dla Malucha mleko mamy jest bardzo ważne. Ale nigdy nic nie wiadomo jeszcze i oby siedział w brzuszku jak najdłużej, każdy dzień ważny i niech rośnie i rośnie.

Ale chaotycznie i nie składnie pisze. Przepraszam, ale to dlatego, że piszę z telefonu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 00:24

niunia, mychowe, Limerikowo, magdalena, ALAALICJA lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla kiedy do domku kochana ???

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane <3
    Ja jak zwykle zabiegana...
    Na szczęście już kończymy remoncik...
    Dziś, najpóźniej jutro planuję rozpocząć malowanie :)))
    Salon zrobiony, kuchnia również, a dzisiaj kończymy przedpokój :D
    Jestem taka szczęśliwa !!!!
    Jak tylko pomaluję to biorę się za porządki...
    W KOŃCU ZABIORĘ SIĘ ZA PRANKO !!!
    ROZŁOŻĘ ŁÓŻECZKO <3
    SPAKUJĘ TORBY !!! (na razie wszystko jest popakowane w kartonach aby tylko kurzu nie łapało)
    :D

Co do wagi maleństwa - to ja też się martwię Natalinko :/
    Chociaż Chiang MAi pięknie donosiła swoją malusią kruszynkę więc może nam też się uda :)

Mój Tobiaszek też w 34 tygodniu miał niespełna 2kg :/
    ... i tez mnie to zmartwiło - liczyłam na jakieś 2200...
    Już nie mogę się doczekać następnej wizyty i pomiarów...
    Obstawiam ze już podrósł do 2.500 <3
    a ile wasze kruszynki miały na ostatnich USG ??? (i który to był tydzień ??)
    JA będę na wizycie za tydzień - będzie to końcówka 37tc
    ...czyli dzidzia powinna mieć minimum te 2500 - prawda ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 07:41

Limerikowo lubi tę wiadomość

• patulla Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana mój miał na ostatnim USG czyli 35tc+2 2800 a dzień później jak się urodził 2790.
    Kaja do domku na razie nie wiem. Na razie nie mam jeszcze Kacpra przy sobie. Ale może dzisiaj. ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 09:25

Dorjana lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla, ja myślałam, że maluszka już masz przy sobie:( Przykro mi:( Ale mam nadzieje, że jest wszystko ok?

Waga naszych maluchów tak na prawdę nie jest za bardzo uzależniona od nas. Wiadome na internecie są przypuszczalne wymiary maluchów, ale każdy w genach dziedziczy coś zupełnie różnego. Ja teraz mam nadzieję, że Łukaszek urodzi się ok 2,5kg, ale to się okaże. Pierwszego malucha urodziłam 2700, ja się urodziłam 3050, a mąż nie wiem, bo do teściowej nie będę dzwonić, a on nie czuje potrzeby:/ Także okaże się wszystko po porodzie. Najważniejsze, żeby maluchy były całe i zdrowe, a wagę nadrobi w mig;P

Dziś pogoda widze nie sprzyjająca, dobrze, że nie mam dużych celów dziennych(obiad i pranie), więc w podłym nastroju(znowu kłótnia z małżem) mogę robić nic...

Mam nadzieje, że u Was humorki dopisują! BUZIAKI:*

Dorjana, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina ahhhhhh te tesciowe moja jest fajna , ale mojej kolezanki klekajcie narody .....kolezanka prosi ją , aby przyjezdzala częściej bo maly jej nie zna i ryczy na jej widok i jeszcze zapytała czy przyjechała pobawić małego na 5 godz bo ida na ur i co Super Babcia odp " smieszna jestes " hehehe takiej Babci tylko bez świecy w ciemność puścić i załatwiła sobie koleżankę do malego !!!!!

Bea_tina, Limerikowo lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Dorjana mój miał na ostatnim USG czyli 35tc+2 2800 a dzień później jak się urodził 2790.
    Kaja do domku na razie nie wiem. Na razie nie mam jeszcze Kacpra przy sobie. Ale może dzisiaj. ,

Ojj biedna niech Kaceprek tam ci szybko w ramiona wpada !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie mam małego jeszcze i zaczyna mnie to wkurzać. Bo wszystko jest ok u niego tylko waga w górę nie bardzo chce iść.

Mam strasznie podły nastrój dzisiaj. :-(

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla, najważniejsze, że jest wszystko ok! Daj mu chwilkę, to na pewno zacznie elegancko przybierać:) A Ty się nie stresuj, bo musisz produkować dużo mleczka:)

A nastrój to może przez tą pogodę też, bo jest bardzo u nas przynajmniej nie tego:/

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiem Wam w poniedziałek ile mala wazy, bo mam usg, pewnie już ostatnie i zostanie mi około dwa tygodnie do wywołania porodu.. na szczęście moja rośnie jak na drożdzach, bo w 32 tygodniu miała 2,2kg, wiec aż się obawiam, że może już 3kg ważyć:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 13:12

Dorjana, Limerikowo, magdalena lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla - właśnie to mnie irytuje, że kazał odstawiać już luteinę, bo mówil, że ona łagodzi skurcze, a chyba o to chodzi, by jeszcze poczekać. Może wszystko wyglądałoby inaczej gdyby łożysko nie miało III stopnia dojrzałości... czyli poród za rogiem. Na kartce napisał, by liczyć ruchy, a nic nie wspominał

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Alaalicja-poprawione i przepraszam za pomyłke ;-)

Dzięki wielkie:)Chociaż Mirka też by bylo fajnie:)

niunia lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka może o tym liczeniu tak dla przypomnienia napisał. U Ciebie to łożysko juz jest dojrzałe, ale też nie musi oznaczać to porodu zaraz natychmiast. Każdy dzień na wagę złota, bo Maluszek nabiera masy. I nie martw się za duzo;-)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wam już tez się ciężko oddycha i żołądek was boli ;/

Czasem nocą pobolewa mnie brzuch nisko ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 20:49

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala-pewnie ;-) 5 schodów i zadyszke mam jak nie wiem co ;-) mnie też coś ciągnie na dół ale byłam u lekarza i rozwarcia niemam ani skurczy ;-) powiedział mi że przed terminem cesarki nie powinnam urodzić,więc czekam na 28 ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana mamusie:)

U nas nadal pochmurnie, ale nic to;P

Maluszek w nocy dał mi nieco popalić:P Latałam z 5 razy do wc(pierwszy raz aż tak dużo!) no i psikusa zrobił, bo albo się obrócił zupełnie głowa do góry, albo znowu zmienił strony, z lewej na prawą(powrócił na pierwotne położenie), mały krejzolek:)

Powiem Wam, że moje myśli zaczynaja się już kręcić wokół tego, czy jesteśmy przygotowani, czy wiemy tyle, żebyśmy byli dobrymi rodzicami itp. A najgorszy jest mój strach, tak się boję, że coś sie nie uda, że maluszek będzie chory, albo cokolwiek będzie źle... A myśli tych w żaden sposób nie mogę odgonić:( Uwierzcie, że się staram, ale bardzo słabo mi to idzie:( No ale nie pozostaje nic innego jak mieć nadzieję...

W bibliotece ostatnio pożyczyłam sobie poradnik lekarski o dziecku, ma chyba 800 str i powoli go czytam, to mi daje dużą wiedze, a na rzeczy na które nie zwracałam uwagi, troche mi oświetlił:) Obym do porodu zdążyła czytać hehe;P

Miłego dnia!!

Limerikowo, niunia, magdalena, ALAALICJA lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ