X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka- rozumiem juz. powiem Ci szczerze...ze na mnie luteina nie działa. na poczatku bralam 3x2, teraz 2x2...a efektu zadnego jak mowi moj lekarz.

alalicja-ja nie mam takiego cuda :-P mam zwykly przewijak na łozeczko...ooo dobrze ze mi przypomniałas...musze kupic nowy pokrowiec na niego.

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Alaalicja-dodałam do listy ;-)

beatina-też wyczekuje terminu cc mam nadzieje,że w piątek będzie wiadomo ;-)

Niunia-Dzięki za dodanie do listy. Jakbyś mogła w wolnej chwili imię poprawić na MARIKA MARIA heheh:) Dzięki:) miłego dnia

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Joala Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka nie denerwuj się kobieto bo nerwami to wiekszej bidy tylko narobisz sobie w tej sytuacji. Bedzie wszystko dobrze,dzieciaczek jest juz bezpieczny ,nie stresuj siebe ani dziecka dzielnie sie wyleguj i nie zaprzataj soie głowy złymi myślami. 3maj się dzielnie w dwupaku .

magdalena lubi tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alaalicja-poprawione i przepraszam za pomyłke ;-)

ALAALICJA lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nie mogłam się coś dzisiaj zalogować, ale już się udało.
    Natalinka trzymam kciuki. I dziwie się trochę że odstawić Ci luteine. Przecież chyba dobrze, że hamuje skurcze a jak zaczniesz rodzic to i luteina nie pomoże. Ja brałam do samego końca. A rozdarcie na 1 palec nie jest duże. Ja miałam 2 palce. Prawda jest taka, że sama najlepiej wiesz jak się czujesz. Bardo dobrze, że Maluszek miał sterydy to z oddychaniem nie będzie problemów. Ze mną na sali leży dziewczyna która urodziła niespodziewanie w 34 tc i Malutka miała 1900 i sama ładnie oddycha. problem u takich maluszków to jedzenie, muszą nauczyć się jeść i przybierać na wadze i na pewno na początku Kroplowke dostanie a w niej jedzonko. Możesz też przygotowywać się na to, że będziesz ściągać pokarm. I powiem Ci walcz o niego, bo dla Malucha mleko mamy jest bardzo ważne. Ale nigdy nic nie wiadomo jeszcze i oby siedział w brzuszku jak najdłużej, każdy dzień ważny i niech rośnie i rośnie.

Ale chaotycznie i nie składnie pisze. Przepraszam, ale to dlatego, że piszę z telefonu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 00:24

niunia, mychowe, Limerikowo, magdalena, ALAALICJA lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla kiedy do domku kochana ???

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane <3
    Ja jak zwykle zabiegana...
    Na szczęście już kończymy remoncik...
    Dziś, najpóźniej jutro planuję rozpocząć malowanie :)))
    Salon zrobiony, kuchnia również, a dzisiaj kończymy przedpokój :D
    Jestem taka szczęśliwa !!!!
    Jak tylko pomaluję to biorę się za porządki...
    W KOŃCU ZABIORĘ SIĘ ZA PRANKO !!!
    ROZŁOŻĘ ŁÓŻECZKO <3
    SPAKUJĘ TORBY !!! (na razie wszystko jest popakowane w kartonach aby tylko kurzu nie łapało)
    :D

Co do wagi maleństwa - to ja też się martwię Natalinko :/
    Chociaż Chiang MAi pięknie donosiła swoją malusią kruszynkę więc może nam też się uda :)

Mój Tobiaszek też w 34 tygodniu miał niespełna 2kg :/
    ... i tez mnie to zmartwiło - liczyłam na jakieś 2200...
    Już nie mogę się doczekać następnej wizyty i pomiarów...
    Obstawiam ze już podrósł do 2.500 <3
    a ile wasze kruszynki miały na ostatnich USG ??? (i który to był tydzień ??)
    JA będę na wizycie za tydzień - będzie to końcówka 37tc
    ...czyli dzidzia powinna mieć minimum te 2500 - prawda ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 07:41

Limerikowo lubi tę wiadomość

• patulla Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana mój miał na ostatnim USG czyli 35tc+2 2800 a dzień później jak się urodził 2790.
    Kaja do domku na razie nie wiem. Na razie nie mam jeszcze Kacpra przy sobie. Ale może dzisiaj. ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 09:25

Dorjana lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla, ja myślałam, że maluszka już masz przy sobie:( Przykro mi:( Ale mam nadzieje, że jest wszystko ok?

Waga naszych maluchów tak na prawdę nie jest za bardzo uzależniona od nas. Wiadome na internecie są przypuszczalne wymiary maluchów, ale każdy w genach dziedziczy coś zupełnie różnego. Ja teraz mam nadzieję, że Łukaszek urodzi się ok 2,5kg, ale to się okaże. Pierwszego malucha urodziłam 2700, ja się urodziłam 3050, a mąż nie wiem, bo do teściowej nie będę dzwonić, a on nie czuje potrzeby:/ Także okaże się wszystko po porodzie. Najważniejsze, żeby maluchy były całe i zdrowe, a wagę nadrobi w mig;P

Dziś pogoda widze nie sprzyjająca, dobrze, że nie mam dużych celów dziennych(obiad i pranie), więc w podłym nastroju(znowu kłótnia z małżem) mogę robić nic...

Mam nadzieje, że u Was humorki dopisują! BUZIAKI:*

Dorjana, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina ahhhhhh te tesciowe moja jest fajna , ale mojej kolezanki klekajcie narody .....kolezanka prosi ją , aby przyjezdzala częściej bo maly jej nie zna i ryczy na jej widok i jeszcze zapytała czy przyjechała pobawić małego na 5 godz bo ida na ur i co Super Babcia odp " smieszna jestes " hehehe takiej Babci tylko bez świecy w ciemność puścić i załatwiła sobie koleżankę do malego !!!!!

Bea_tina, Limerikowo lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Dorjana mój miał na ostatnim USG czyli 35tc+2 2800 a dzień później jak się urodził 2790.
    Kaja do domku na razie nie wiem. Na razie nie mam jeszcze Kacpra przy sobie. Ale może dzisiaj. ,

Ojj biedna niech Kaceprek tam ci szybko w ramiona wpada !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie mam małego jeszcze i zaczyna mnie to wkurzać. Bo wszystko jest ok u niego tylko waga w górę nie bardzo chce iść.

Mam strasznie podły nastrój dzisiaj. :-(

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla, najważniejsze, że jest wszystko ok! Daj mu chwilkę, to na pewno zacznie elegancko przybierać:) A Ty się nie stresuj, bo musisz produkować dużo mleczka:)

A nastrój to może przez tą pogodę też, bo jest bardzo u nas przynajmniej nie tego:/

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiem Wam w poniedziałek ile mala wazy, bo mam usg, pewnie już ostatnie i zostanie mi około dwa tygodnie do wywołania porodu.. na szczęście moja rośnie jak na drożdzach, bo w 32 tygodniu miała 2,2kg, wiec aż się obawiam, że może już 3kg ważyć:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 13:12

Dorjana, Limerikowo, magdalena lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla - właśnie to mnie irytuje, że kazał odstawiać już luteinę, bo mówil, że ona łagodzi skurcze, a chyba o to chodzi, by jeszcze poczekać. Może wszystko wyglądałoby inaczej gdyby łożysko nie miało III stopnia dojrzałości... czyli poród za rogiem. Na kartce napisał, by liczyć ruchy, a nic nie wspominał

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Alaalicja-poprawione i przepraszam za pomyłke ;-)

Dzięki wielkie:)Chociaż Mirka też by bylo fajnie:)

niunia lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka może o tym liczeniu tak dla przypomnienia napisał. U Ciebie to łożysko juz jest dojrzałe, ale też nie musi oznaczać to porodu zaraz natychmiast. Każdy dzień na wagę złota, bo Maluszek nabiera masy. I nie martw się za duzo;-)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wam już tez się ciężko oddycha i żołądek was boli ;/

Czasem nocą pobolewa mnie brzuch nisko ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 20:49

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala-pewnie ;-) 5 schodów i zadyszke mam jak nie wiem co ;-) mnie też coś ciągnie na dół ale byłam u lekarza i rozwarcia niemam ani skurczy ;-) powiedział mi że przed terminem cesarki nie powinnam urodzić,więc czekam na 28 ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana mamusie:)

U nas nadal pochmurnie, ale nic to;P

Maluszek w nocy dał mi nieco popalić:P Latałam z 5 razy do wc(pierwszy raz aż tak dużo!) no i psikusa zrobił, bo albo się obrócił zupełnie głowa do góry, albo znowu zmienił strony, z lewej na prawą(powrócił na pierwotne położenie), mały krejzolek:)

Powiem Wam, że moje myśli zaczynaja się już kręcić wokół tego, czy jesteśmy przygotowani, czy wiemy tyle, żebyśmy byli dobrymi rodzicami itp. A najgorszy jest mój strach, tak się boję, że coś sie nie uda, że maluszek będzie chory, albo cokolwiek będzie źle... A myśli tych w żaden sposób nie mogę odgonić:( Uwierzcie, że się staram, ale bardzo słabo mi to idzie:( No ale nie pozostaje nic innego jak mieć nadzieję...

W bibliotece ostatnio pożyczyłam sobie poradnik lekarski o dziecku, ma chyba 800 str i powoli go czytam, to mi daje dużą wiedze, a na rzeczy na które nie zwracałam uwagi, troche mi oświetlił:) Obym do porodu zdążyła czytać hehe;P

Miłego dnia!!

Limerikowo, niunia, magdalena, ALAALICJA lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ