KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
niunia wrote:Jestem termin cesarki miałam do wyboru na 23 lub 28 i wybrałam 28
bo tego 23 to inny lekarz i tamten robi za dużą blizne
więc 28 ide rodzić
no to fajnie, że zostało już ustalone. A masz jakieś specjalne wskazania na cc bo nie pamiętam?Ja się nastawiam na naturalny, ale czym bliżej to różne myśli mi przychodzą
-
witajcie kobietki:-)
niunia super to jestes poki co pierwsza? ja tez bym chciala urodzic 28 nie wiem czemu ale jakos tak mi do glowy ta data wpadla.
ja dzis kiepski poranek mialam, maly uciska i mdlosci mialam i do wymiotow mi sie zbieralo i strasznie brakuje tchu:( taka czuje sie nie dotleniona, sil tez malo:( i jeszcze wczoraj wkurzylam sie na M temat przeprowadzki i swiat.ja sie nigdzie nie ruszam zostaje tu no trudno jedne swieta przezyje bez rodziny, stresowalabym sie ze moge urodzic w szpitalu w ktorym przerzylam traume przed kilkoma laty. powiedzialam, ze jak chce niech sobie jedzie.
co do przeprowadzki oddaje wszystko na jego glowie nie bede sie denerwowac ja wole wszystko zaplanowac a moj maz spontan powiedzial ze wszystko zrobi i dom bedzie czekal na Olusia ja mam zajac sie pokojem malego.
troche poczulam sie odsunieta i przykro mi sie zrobila ale dzis odpuscilam niech sie wykarze!!! sorki dziewczyny ale musialam sie wyzalic.ALAALICJA lubi tę wiadomość
-
magdalena wrote:witajcie kobietki:-)
niunia super to jestes poki co pierwsza? ja tez bym chciala urodzic 28 nie wiem czemu ale jakos tak mi do glowy ta data wpadla.
ja dzis kiepski poranek mialam, maly uciska i mdlosci mialam i do wymiotow mi sie zbieralo i strasznie brakuje tchu:( taka czuje sie nie dotleniona, sil tez malo:( i jeszcze wczoraj wkurzylam sie na M temat przeprowadzki i swiat.ja sie nigdzie nie ruszam zostaje tu no trudno jedne swieta przezyje bez rodziny, stresowalabym sie ze moge urodzic w szpitalu w ktorym przerzylam traume przed kilkoma laty. powiedzialam, ze jak chce niech sobie jedzie.
co do przeprowadzki oddaje wszystko na jego glowie nie bede sie denerwowac ja wole wszystko zaplanowac a moj maz spontan powiedzial ze wszystko zrobi i dom bedzie czekal na Olusia ja mam zajac sie pokojem malego.
troche poczulam sie odsunieta i przykro mi sie zrobila ale dzis odpuscilam niech sie wykarze!!! sorki dziewczyny ale musialam sie wyzalic.
Na spokojnie tylko:)Nerwy teraz nie wskazane, ale wszystkie wiemy jacy facecie mogą być. HEeee niby pomocni i kochani, a czasem nie poradni i nic nie rozumieją. Mój zawsze też mówi, że wszystko sam załatwi, a ja jak osobiście nie dopilnuję to potem się wściekam:)
Już niedługo:)widzę, że terminy mamy bardzoo zblizonemagdalena lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wiadomo już coś co z Miriam?
Muszę przyznać że ja ze spaniem nie mam żadnego problemu, może też dlatego że wstaję przed 6 do pracy i organizm wie że muszę być wyspana hehe. A śpię i na prawym i na lewym boku w zależności jak mi wygodnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 14:25
-
aga najważniejsze, że szyjka cała i wszystko ok:) gbs jest spoko, nie ma sie czym przejmować, pogmerają gdzie muszą i tyle:)
Niunia super data:) może nieco później niż chciałaś, ale malutka troche dłużej u ciebie posiedzi, to jej wyjdzie na zdrowie:) i będzie młodsza od mojej babci o 82 lata hihi:)
Natalinka, kciuki od rana zaciśnięte, może faktycznie spakuj torbę, może to odegna wizję szpitala!!!! OBY!!! A nawet jeśli, to będziesz pod doskonała opieką
magdalena, współczuję sytuacji, ale z mojej obserwacji, faceci są na tyle wyluzowani, że oni nie przejmują się niczym, a później dopiero sobie uświadamiają, że może być ciężko... Obyś tylko Ty nie musiała się denerwować bardziej niż należy;P
Ja się wybrałam na zakupy "do miasta". Kupiłam w rossmanie dwie paki pampersów "2" paka po 37 zł(z kartą rossne!") I na kontrolę wziełąm jedną paczkę dady z biedronki, mam jedną paczkę pampersów i jak coś to porównam ich wydajność hihi:)
Kupiłam witaminki dla siebie, już chyba ostatnie, no i troche połaziłam, dotleniłam się spalinami hehe;P A ile znajomych spotkałam, człowiek normalnie zdziczał siedząc tylko w domu, masakra;P
Dobrze, że pogoda się fajna trzyma, choć jakby troche popadało, to bym nie płakała;PWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 15:16
-
Joala szczerze powiedziawszy jak dla mnie kwiecien i maj to super miesiace:-) piekne wiosenne!
Ja w maju i jestem bardzo zadowolona z tego powodu, w kwietniu pol rodziny ma urodziny a w maju bedzie rodzynek:-)
A ty masz na tyle pomieszane te terminy, ze kto to wie!?Joala lubi tę wiadomość
-
mój brzusio tak mnie naszło na uwiecznianie tym bardziej, że padł mi komp i nie wiem czy odzyskam zdjęcia z całej ciąży
Beatinko muszę być spokojna tłumaczę sobie że Oluś wszystko odczuwa i nie mogę mu dostarczać na koniec nerwowej sytuacji.
ja też chce kupić te pampersy co muszę zrobić żeby dostać tą kartę?
no to 28 i dwie rodzące super:) Joala ja jestem ciebie bardzo ciekawa bo faktycznie masz dużą różnicę
co do witaminek pamiętajmy że podczas karmienia też należy je brać i nie zaprzestać smarować brzuszka żeby rozstępy nie wyszły bo często bywa tak że kobiety po urodzeniu już skupiają całą uwagę na dziecko a na sobie nic a nic.aga8787, ALAALICJA, mychowe lubią tę wiadomość
-
Ja po wizycie... Mały waży tylko 1960 g
Mam rozwarcie na 1 palec, III stopień dojrzałości łożyska, wszystko bardzo nisko i lekarz nastawia mnie na wcześniejszy poród - nawet już. Powiedział, że 36 tc nie dotrwam
Kazał już odstawić luteinę, bo tylko łagodzi mi skurcze. Mały ułożony pośladkowo, więc mam nastawić się na cięcie. W CIĄGU 18 min KTG wyszło mi 2 długie skurcze na 100 %, ale ja ich nie czułam
-
hej
niunia- fajny termin))iii fajnie wiedziec kiedy to wazne wydarzenie nastapi
madzia- ano faceci sa z innej planetyudowodniono naukowo,hehe zdj sliczne :*
Ja mam wrazenie ze moj by beze mnie czasami zginął (nie ujmujac mu wcale...)
jak cuudownie ze jutro weekend) zeroooo pracy....
Ja bym chciala urodzic po swietachtaki mam tylko mały waruneczek
hehe
magdalena lubi tę wiadomość
-
natalinka wrote:
Ja po wizycie... Mały waży tylko 1960 g
Mam rozwarcie na 1 palec, III stopień dojrzałości łożyska, wszystko bardzo nisko i lekarz nastawia mnie na wcześniejszy poród - nawet już. Powiedział, że 36 tc nie dotrwam
Kazał już odstawić luteinę, bo tylko łagodzi mi skurcze. Mały ułożony pośladkowo, więc mam nastawić się na cięcie. W CIĄGU 18 min KTG wyszło mi 2 długie skurcze na 100 %, ale ja ich nie czułam
Oj śpieszy się maleństwu na świat i to bardzo.Trzeba być dobrej myśli. Trzymam za Was kciuki. Najważniejsze, źe jesteście pod stałą kontrolą lekarską. Przesyłam dobre emocje:)