X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • niunia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem termin cesarki miałam do wyboru na 23 lub 28 i wybrałam 28 ;-) bo tego 23 to inny lekarz i tamten robi za dużą blizne ;-) więc 28 ide rodzić ;-)

magdalena, ALAALICJA, aga8787, Bea_tina, aisa, Dorjana lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Jestem termin cesarki miałam do wyboru na 23 lub 28 i wybrałam 28 ;-) bo tego 23 to inny lekarz i tamten robi za dużą blizne ;-) więc 28 ide rodzić ;-)

no to fajnie, że zostało już ustalone. A masz jakieś specjalne wskazania na cc bo nie pamiętam?Ja się nastawiam na naturalny, ale czym bliżej to różne myśli mi przychodzą:)

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kobietki:-)
    niunia super to jestes poki co pierwsza? ja tez bym chciala urodzic 28 nie wiem czemu ale jakos tak mi do glowy ta data wpadla.

ja dzis kiepski poranek mialam, maly uciska i mdlosci mialam i do wymiotow mi sie zbieralo i strasznie brakuje tchu:( taka czuje sie nie dotleniona, sil tez malo:( i jeszcze wczoraj wkurzylam sie na M temat przeprowadzki i swiat.ja sie nigdzie nie ruszam zostaje tu no trudno jedne swieta przezyje bez rodziny, stresowalabym sie ze moge urodzic w szpitalu w ktorym przerzylam traume przed kilkoma laty. powiedzialam, ze jak chce niech sobie jedzie.
    co do przeprowadzki oddaje wszystko na jego glowie nie bede sie denerwowac ja wole wszystko zaplanowac a moj maz spontan powiedzial ze wszystko zrobi i dom bedzie czekal na Olusia ja mam zajac sie pokojem malego.
    troche poczulam sie odsunieta i przykro mi sie zrobila ale dzis odpuscilam niech sie wykarze!!! sorki dziewczyny ale musialam sie wyzalic.

ALAALICJA lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    witajcie kobietki:-)
    niunia super to jestes poki co pierwsza? ja tez bym chciala urodzic 28 nie wiem czemu ale jakos tak mi do glowy ta data wpadla.

ja dzis kiepski poranek mialam, maly uciska i mdlosci mialam i do wymiotow mi sie zbieralo i strasznie brakuje tchu:( taka czuje sie nie dotleniona, sil tez malo:( i jeszcze wczoraj wkurzylam sie na M temat przeprowadzki i swiat.ja sie nigdzie nie ruszam zostaje tu no trudno jedne swieta przezyje bez rodziny, stresowalabym sie ze moge urodzic w szpitalu w ktorym przerzylam traume przed kilkoma laty. powiedzialam, ze jak chce niech sobie jedzie.
    co do przeprowadzki oddaje wszystko na jego glowie nie bede sie denerwowac ja wole wszystko zaplanowac a moj maz spontan powiedzial ze wszystko zrobi i dom bedzie czekal na Olusia ja mam zajac sie pokojem malego.
    troche poczulam sie odsunieta i przykro mi sie zrobila ale dzis odpuscilam niech sie wykarze!!! sorki dziewczyny ale musialam sie wyzalic.

Na spokojnie tylko:)Nerwy teraz nie wskazane, ale wszystkie wiemy jacy facecie mogą być. HEeee niby pomocni i kochani, a czasem nie poradni i nic nie rozumieją. Mój zawsze też mówi, że wszystko sam załatwi, a ja jak osobiście nie dopilnuję to potem się wściekam:)

Już niedługo:)widzę, że terminy mamy bardzoo zblizone ;)

magdalena lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia ten 28 to tylko 2 dni przed Twoim terminem :) ja bym chciała urodzić 5 maja :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 13:56

magdalena, mychowe, Dorjana lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niunia wskakujesz na podium naszej listy uaktualniaj:-)
    no i mamy kolejne dziecie na swiecie miriam urodzila Zoje:-)

tak alaalicja mamy podobny termin, wiem wiem nerwy nie wskazane:( juz wrzucam na luz!

mychowe lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiadomo już coś co z Miriam?

Muszę przyznać że ja ze spaniem nie mam żadnego problemu, może też dlatego że wstaję przed 6 do pracy i organizm wie że muszę być wyspana hehe. A śpię i na prawym i na lewym boku w zależności jak mi wygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 14:25

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To cudowna wiadomość!! Miriam ściskam Cię mocno i Twoją małą córeczkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 14:26

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga najważniejsze, że szyjka cała i wszystko ok:) gbs jest spoko, nie ma sie czym przejmować, pogmerają gdzie muszą i tyle:)

Niunia super data:) może nieco później niż chciałaś, ale malutka troche dłużej u ciebie posiedzi, to jej wyjdzie na zdrowie:) i będzie młodsza od mojej babci o 82 lata hihi:)

Natalinka, kciuki od rana zaciśnięte, może faktycznie spakuj torbę, może to odegna wizję szpitala!!!! OBY!!! A nawet jeśli, to będziesz pod doskonała opieką:)

magdalena, współczuję sytuacji, ale z mojej obserwacji, faceci są na tyle wyluzowani, że oni nie przejmują się niczym, a później dopiero sobie uświadamiają, że może być ciężko... Obyś tylko Ty nie musiała się denerwować bardziej niż należy;P

Ja się wybrałam na zakupy "do miasta". Kupiłam w rossmanie dwie paki pampersów "2" paka po 37 zł(z kartą rossne!") I na kontrolę wziełąm jedną paczkę dady z biedronki, mam jedną paczkę pampersów i jak coś to porównam ich wydajność hihi:)

Kupiłam witaminki dla siebie, już chyba ostatnie, no i troche połaziłam, dotleniłam się spalinami hehe;P A ile znajomych spotkałam, człowiek normalnie zdziczał siedząc tylko w domu, masakra;P

Dobrze, że pogoda się fajna trzyma, choć jakby troche popadało, to bym nie płakała;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 15:16

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia zmeniłam cie na liście ciężarówek, ale miejsce Ci się nie zmieniło ani nic! No bo dwa dni przed terminem, no chyba, że zaczniesz rodzić, to już swoją drogą hehe:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe może i ja się rozpakuje w kwietniu. ;)

może ta data z OM-będzie tą końcową a nie ta z USG ;)
    Szczerze chciałabym się rozpakować pod koniec kwietnia ;) a nie w maju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 16:08

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala szczerze powiedziawszy jak dla mnie kwiecien i maj to super miesiace:-) piekne wiosenne!
    Ja w maju i jestem bardzo zadowolona z tego powodu, w kwietniu pol rodziny ma urodziny a w maju bedzie rodzynek:-)
    A ty masz na tyle pomieszane te terminy, ze kto to wie!?:-)

Joala lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:

Niunia, to będziesz rodzić w terminie mojego porodu :):) Ciekawe, czy będziesz pierwsza :)

iv09mg7y9aya90me.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c03fe729ddfff96amed.jpg

mój brzusio tak mnie naszło na uwiecznianie tym bardziej, że padł mi komp i nie wiem czy odzyskam zdjęcia z całej ciąży :(

Beatinko muszę być spokojna tłumaczę sobie że Oluś wszystko odczuwa i nie mogę mu dostarczać na koniec nerwowej sytuacji.
    ja też chce kupić te pampersy co muszę zrobić żeby dostać tą kartę?

no to 28 i dwie rodzące super:) Joala ja jestem ciebie bardzo ciekawa bo faktycznie masz dużą różnicę ;)

co do witaminek pamiętajmy że podczas karmienia też należy je brać i nie zaprzestać smarować brzuszka żeby rozstępy nie wyszły bo często bywa tak że kobiety po urodzeniu już skupiają całą uwagę na dziecko a na sobie nic a nic.

aga8787, ALAALICJA, mychowe lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( Ja po wizycie... Mały waży tylko 1960 g :( Mam rozwarcie na 1 palec, III stopień dojrzałości łożyska, wszystko bardzo nisko i lekarz nastawia mnie na wcześniejszy poród - nawet już. Powiedział, że 36 tc nie dotrwam :( Kazał już odstawić luteinę, bo tylko łagodzi mi skurcze. Mały ułożony pośladkowo, więc mam nastawić się na cięcie. W CIĄGU 18 min KTG wyszło mi 2 długie skurcze na 100 %, ale ja ich nie czułam

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba będę 2 po Patulli...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

niunia- fajny termin :-)))iii fajnie wiedziec kiedy to wazne wydarzenie nastapi ;)

madzia- ano faceci sa z innej planety :-P udowodniono naukowo,hehe zdj sliczne :*

Ja mam wrazenie ze moj by beze mnie czasami zginął (nie ujmujac mu wcale...)

jak cuudownie ze jutro weekend :-)) zeroooo pracy....

Ja bym chciala urodzic po swietach :-P taki mam tylko mały waruneczek :-P hehe

magdalena lubi tę wiadomość

• fizjo Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka...rozwarciem nie przejmuj sie...ja mam na 2 cm od dawna...
    dal Ci skierowanie do szpitala???

nie martw sie....dzidzia jest juz duza:* a pewnie wazny ponad 2kg...błedy pomiarowe sa na porzadku dziennym:*

mychowe, aisa lubią tę wiadomość

• natalinka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie dostałam skierowania, mam czekać na bóle i odejście wód

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    :( Ja po wizycie... Mały waży tylko 1960 g :( Mam rozwarcie na 1 palec, III stopień dojrzałości łożyska, wszystko bardzo nisko i lekarz nastawia mnie na wcześniejszy poród - nawet już. Powiedział, że 36 tc nie dotrwam :( Kazał już odstawić luteinę, bo tylko łagodzi mi skurcze. Mały ułożony pośladkowo, więc mam nastawić się na cięcie. W CIĄGU 18 min KTG wyszło mi 2 długie skurcze na 100 %, ale ja ich nie czułam

Oj śpieszy się maleństwu na świat i to bardzo.Trzeba być dobrej myśli. Trzymam za Was kciuki. Najważniejsze, źe jesteście pod stałą kontrolą lekarską. Przesyłam dobre emocje:)

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ