Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Kurde dziewczyny ale zrypalam, od soboty mialam dawac witaminy d i k, a dopiero teraz mi sie przypomnialo! Cholera az mi cisnienie skoczylo, myslicie ze to jest grozne dla malucha taka obsuwa? Cholera ale jestem zla na siebie:(

Myślę , ze tak jak Patulla spokojnie kup dzis i od dzis dawaj codziennie az do 3 miecha jesli sie nie myle !!!!!???

Bea_tina lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smieszna jestem bo juz kupilam w zeszlym tygodniu te witaminy, ale dalam do szafki i zapomnialam, dzis juz dostal.

Dziewczyny zastanawiam sie tez czy Krasnal kolek nie ma. W nocy budzi sie i moze nie ze caly czas zplaczem, ale przez 3 godziny trudno go uspokoic przez 2-3 godziny a pozniej nagle zasypia, ale nie dzieje sie tak o stalych porach tylko codziennie ale w przedzialach od 21 do 3 w nnocy.

Dzis ladna pogoda to chyba zaczne werandowanie malego, niech sie powoli uczy, bo zaraz bedzie trzeba zaczac chadzac na spacerki:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina mój też mi tak na początku kilka nocy źle spał i odkąd daje delicol jest ok. Tak nam pediatra poleciła i pomaga.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cieplutko, trochę wieje, ale na spacerek się wybierzemy dzisiaj, ale to pewnie jak wrócę z uczelni. Teraz tatuś siedzi z chłopcami sam.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ciągle się wybieramy na dwór, ale pogoda u nas do niczego i dopiero dziś się wypogodziło. Jutro jednak jedziemy na USG, więc przewietrzymy małego. Boję się, że ma podwyższone napięcie mięśni, bo bardzo dźwiga główkę i ciężko mi go odbić. Łapie mnie za dłoń i się podnosi. To za wcześnie...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka ,moja tez tak robi . Po prostu silna jest ;) nie martw się

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka ja jak mojego odbijam to czesto gesto odchyla glowke do tylu i to tak fest. Wydaje mi sie ze jest to zupelnie normalne.
    A jak bulam w piatek u pediatry to zrobila tak jak mowisz chycila malego za rece i go uniosla, ja w panic, ale mowila ze tak sie sprawdza napiecie, takze to tez jest raczej w normie:-)

Dziewczyny myslicie ze mozna zrobic nalesniki z mlekiem i twarogiem? Jutro bym zrobila, mleko pije i inne przetwory i jest raczej ok, ale wole dopytac;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 21:22

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina smacznego:-D
    Ja jem kotlety w panierce, albo z pieczarkami itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 22:14

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Jak tam mamy w dwupakach, jakieś postępy?

Nasz Janek prawie nie śpi w dzień, w nocy budzi się co 2 godz na jedzenie. Właściwie tylko cycek i bujanie taty Go zadowala. Na wadze przybiera więc ok, ale żeby tak prawie nie spać toja niewiem jak On wyrabia.
    Miłego dnia!

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wizycie mój Antoś chyba zamieszka w moim brzuszku na zawsze, nie ma zamiaru wychodzić, szyjka nic się n ie skaraca ani nic, wszyscy na niego czekają a on robi sobie co chce :) kolejny termin porodu to 24 maj

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja idę w czwartek na wizytę do szpitala zobaczymy co mi lekarz powie, niby jeszcze nie jestem po terminie ale ciśnienie mi z dnia na dzień rośnie, wszyscy wydzwaniają czy to już, mam dość :(

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    telefony, sms to już norma jak ja nie odbiorę to dzwonią do męża

• magdalena Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    A to mój tygodniowy Maksio
    303fwqe.jpg
    jejku zozol podobny do mojego Olka:-) sliczny i jak smacznie spi!

zozol lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata86 wrote:
    telefony, sms to już norma jak ja nie odbiorę to dzwonią do męża
    ja właśnie chyba przestanę odbierać bo to masakra jakaś jest, tylko stres większy, a człowiek chciałby podejść do tego na spokojnie, ale jak cię wszyscy nagabują to się nie da :(

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka i agata znam ten bol. Sama urodziłam 6 dni po terminie. Wlasciwie do konca żadnych objawow zblizajacego sie porodu nie mialam. jesli chodzi o telefony i dopytywanie czy to juz to myslalam ze mnie szlag trafi az mi sie plakac chcialo tym bardziej ze znajome z terminem pozniejszym ode mnie rodzily :D bedzie dobrze. Trzymam kciuki żeby wasze dzidzie byly niedlugo z wami :)

aisa, agata86, judith lubią tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam z chłopakami na spacerku dzisiaj, poszliśmy sobie do Biedronki i przy okazji jakieś małe zakupy zrobiłam. Wracamy, a tu co? Winda nie działa i na 4 pięto musiałam wnieść wózek z dwójką dzieci (i zakupami), a klatka schodowa dosyć wąska u nas w bloku. Ale nic, przeżyłam i pogoda po prostu cudna, aż zastanawiałam się czy małego nie mam za ciepło ubrane;-)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • judith Koleżanka

Wysłany: 20 maja 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo - dalej dwupak a telefony i smsy czy już urodziłam doprowadzają mnie do szału. Zaczęłam ostro mowić, że termin jest 27.05 więc dlaczego miałby się już urodzić, poza tym chyba nie trzymałabym tego w tajemnicy przed światem! Już kilka razy mowiłam, ze nic się nie dzieje i jak coś, dam znać, ale nie dociera. Jak nie odbiorę telefonu to dostaję SMS czy wszystko ok. Nosz kurdę a jak będę na porodówce to też mam odebrać?!
    Jutro przyjeżdża do mnie w koncu mąż i po południu jedziemy na wizytę do gina. Zobaczymy co powie, czy coś mi się tam już otwiera czy jeszcze pochodzimy do... czerwca :/
    Pozdrawiam szczęśliwe mamusie i Dwupaczki! Bądźmy dzielne i wytrwałe! ;)

agata86, magdalena, Bąblinka lubią tę wiadomość

relg73sbz3tzgru8.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Spokojnie Bea_tina myślę, że maluchowi nic nie grozi, na pewno nie:-)
    tez mysle ze nic sie nie stanie:-) spokojnie!

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Smieszna jestem bo juz kupilam w zeszlym tygodniu te witaminy, ale dalam do szafki i zapomnialam, dzis juz dostal.

Dziewczyny zastanawiam sie tez czy Krasnal kolek nie ma. W nocy budzi sie i moze nie ze caly czas zplaczem, ale przez 3 godziny trudno go uspokoic przez 2-3 godziny a pozniej nagle zasypia, ale nie dzieje sie tak o stalych porach tylko codziennie ale w przedzialach od 21 do 3 w nnocy.

Dzis ladna pogoda to chyba zaczne werandowanie malego, niech sie powoli uczy, bo zaraz bedzie trzeba zaczac chadzac na spacerki:-)
    trudno powiedziec czy to kolka? moj tez czasem ma takie nocne przerywniki w snie i placze:( wtedy pozostaje utulic maluszka.

moj Olus dzis spal na tarasie w wozku bylo pieknie cieplo:-) mam nadzieje, ze nie za dlugo ale to nie oierwszy raz. w sumie kisic dziecko w domu bezsensu...

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala wrote:
    natalinka ,moja tez tak robi . Po prostu silna jest ;) nie martw się
    moj Olo tez dzwiga glowe nawet nie pomyslalam ze to moze byc niepokojace?!

dqpri09knl7nzqjn.png
‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ