KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Bea_tina wrote:Kurde dziewczyny ale zrypalam, od soboty mialam dawac witaminy d i k, a dopiero teraz mi sie przypomnialo! Cholera az mi cisnienie skoczylo, myslicie ze to jest grozne dla malucha taka obsuwa? Cholera ale jestem zla na siebie:(
Myślę , ze tak jak Patulla spokojnie kup dzis i od dzis dawaj codziennie az do 3 miecha jesli sie nie myle !!!!!???Bea_tina lubi tę wiadomość
-
Smieszna jestem bo juz kupilam w zeszlym tygodniu te witaminy, ale dalam do szafki i zapomnialam, dzis juz dostal.
Dziewczyny zastanawiam sie tez czy Krasnal kolek nie ma. W nocy budzi sie i moze nie ze caly czas zplaczem, ale przez 3 godziny trudno go uspokoic przez 2-3 godziny a pozniej nagle zasypia, ale nie dzieje sie tak o stalych porach tylko codziennie ale w przedzialach od 21 do 3 w nnocy.
Dzis ladna pogoda to chyba zaczne werandowanie malego, niech sie powoli uczy, bo zaraz bedzie trzeba zaczac chadzac na spacerki:-) -
My ciągle się wybieramy na dwór, ale pogoda u nas do niczego i dopiero dziś się wypogodziło. Jutro jednak jedziemy na USG, więc przewietrzymy małego. Boję się, że ma podwyższone napięcie mięśni, bo bardzo dźwiga główkę i ciężko mi go odbić. Łapie mnie za dłoń i się podnosi. To za wcześnie...
-
Natalinka ja jak mojego odbijam to czesto gesto odchyla glowke do tylu i to tak fest. Wydaje mi sie ze jest to zupelnie normalne.
A jak bulam w piatek u pediatry to zrobila tak jak mowisz chycila malego za rece i go uniosla, ja w panic, ale mowila ze tak sie sprawdza napiecie, takze to tez jest raczej w normie:-)
Dziewczyny myslicie ze mozna zrobic nalesniki z mlekiem i twarogiem? Jutro bym zrobila, mleko pije i inne przetwory i jest raczej ok, ale wole dopytac;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 21:22
-
Cześć
Jak tam mamy w dwupakach, jakieś postępy?
Nasz Janek prawie nie śpi w dzień, w nocy budzi się co 2 godz na jedzenie. Właściwie tylko cycek i bujanie taty Go zadowala. Na wadze przybiera więc ok, ale żeby tak prawie nie spać toja niewiem jak On wyrabia.
Miłego dnia! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
agata86 wrote:telefony, sms to już norma jak ja nie odbiorę to dzwonią do męża
-
Mirka i agata znam ten bol. Sama urodziłam 6 dni po terminie. Wlasciwie do konca żadnych objawow zblizajacego sie porodu nie mialam. jesli chodzi o telefony i dopytywanie czy to juz to myslalam ze mnie szlag trafi az mi sie plakac chcialo tym bardziej ze znajome z terminem pozniejszym ode mnie rodzily
bedzie dobrze. Trzymam kciuki żeby wasze dzidzie byly niedlugo z wami
aisa, agata86, judith lubią tę wiadomość
-
Byłam z chłopakami na spacerku dzisiaj, poszliśmy sobie do Biedronki i przy okazji jakieś małe zakupy zrobiłam. Wracamy, a tu co? Winda nie działa i na 4 pięto musiałam wnieść wózek z dwójką dzieci (i zakupami), a klatka schodowa dosyć wąska u nas w bloku. Ale nic, przeżyłam i pogoda po prostu cudna, aż zastanawiałam się czy małego nie mam za ciepło ubrane;-)
-
U nas to samo - dalej dwupak a telefony i smsy czy już urodziłam doprowadzają mnie do szału. Zaczęłam ostro mowić, że termin jest 27.05 więc dlaczego miałby się już urodzić, poza tym chyba nie trzymałabym tego w tajemnicy przed światem! Już kilka razy mowiłam, ze nic się nie dzieje i jak coś, dam znać, ale nie dociera. Jak nie odbiorę telefonu to dostaję SMS czy wszystko ok. Nosz kurdę a jak będę na porodówce to też mam odebrać?!
Jutro przyjeżdża do mnie w koncu mąż i po południu jedziemy na wizytę do gina. Zobaczymy co powie, czy coś mi się tam już otwiera czy jeszcze pochodzimy do... czerwca
Pozdrawiam szczęśliwe mamusie i Dwupaczki! Bądźmy dzielne i wytrwałe!
agata86, magdalena, Bąblinka lubią tę wiadomość
-
Bea_tina wrote:Smieszna jestem bo juz kupilam w zeszlym tygodniu te witaminy, ale dalam do szafki i zapomnialam, dzis juz dostal.
Dziewczyny zastanawiam sie tez czy Krasnal kolek nie ma. W nocy budzi sie i moze nie ze caly czas zplaczem, ale przez 3 godziny trudno go uspokoic przez 2-3 godziny a pozniej nagle zasypia, ale nie dzieje sie tak o stalych porach tylko codziennie ale w przedzialach od 21 do 3 w nnocy.
Dzis ladna pogoda to chyba zaczne werandowanie malego, niech sie powoli uczy, bo zaraz bedzie trzeba zaczac chadzac na spacerki:-)
moj Olus dzis spal na tarasie w wozku bylo pieknie cieplo:-) mam nadzieje, ze nie za dlugo ale to nie oierwszy raz. w sumie kisic dziecko w domu bezsensu...