X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Kurde dziewczyny ale zrypalam, od soboty mialam dawac witaminy d i k, a dopiero teraz mi sie przypomnialo! Cholera az mi cisnienie skoczylo, myslicie ze to jest grozne dla malucha taka obsuwa? Cholera ale jestem zla na siebie:(

Myślę , ze tak jak Patulla spokojnie kup dzis i od dzis dawaj codziennie az do 3 miecha jesli sie nie myle !!!!!???

Bea_tina lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smieszna jestem bo juz kupilam w zeszlym tygodniu te witaminy, ale dalam do szafki i zapomnialam, dzis juz dostal.

Dziewczyny zastanawiam sie tez czy Krasnal kolek nie ma. W nocy budzi sie i moze nie ze caly czas zplaczem, ale przez 3 godziny trudno go uspokoic przez 2-3 godziny a pozniej nagle zasypia, ale nie dzieje sie tak o stalych porach tylko codziennie ale w przedzialach od 21 do 3 w nnocy.

Dzis ladna pogoda to chyba zaczne werandowanie malego, niech sie powoli uczy, bo zaraz bedzie trzeba zaczac chadzac na spacerki:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina mój też mi tak na początku kilka nocy źle spał i odkąd daje delicol jest ok. Tak nam pediatra poleciła i pomaga.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cieplutko, trochę wieje, ale na spacerek się wybierzemy dzisiaj, ale to pewnie jak wrócę z uczelni. Teraz tatuś siedzi z chłopcami sam.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ciągle się wybieramy na dwór, ale pogoda u nas do niczego i dopiero dziś się wypogodziło. Jutro jednak jedziemy na USG, więc przewietrzymy małego. Boję się, że ma podwyższone napięcie mięśni, bo bardzo dźwiga główkę i ciężko mi go odbić. Łapie mnie za dłoń i się podnosi. To za wcześnie...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka ,moja tez tak robi . Po prostu silna jest ;) nie martw się

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka ja jak mojego odbijam to czesto gesto odchyla glowke do tylu i to tak fest. Wydaje mi sie ze jest to zupelnie normalne.
    A jak bulam w piatek u pediatry to zrobila tak jak mowisz chycila malego za rece i go uniosla, ja w panic, ale mowila ze tak sie sprawdza napiecie, takze to tez jest raczej w normie:-)

Dziewczyny myslicie ze mozna zrobic nalesniki z mlekiem i twarogiem? Jutro bym zrobila, mleko pije i inne przetwory i jest raczej ok, ale wole dopytac;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 21:22

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina smacznego:-D
    Ja jem kotlety w panierce, albo z pieczarkami itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 22:14

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Jak tam mamy w dwupakach, jakieś postępy?

Nasz Janek prawie nie śpi w dzień, w nocy budzi się co 2 godz na jedzenie. Właściwie tylko cycek i bujanie taty Go zadowala. Na wadze przybiera więc ok, ale żeby tak prawie nie spać toja niewiem jak On wyrabia.
    Miłego dnia!

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wizycie mój Antoś chyba zamieszka w moim brzuszku na zawsze, nie ma zamiaru wychodzić, szyjka nic się n ie skaraca ani nic, wszyscy na niego czekają a on robi sobie co chce :) kolejny termin porodu to 24 maj

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja idę w czwartek na wizytę do szpitala zobaczymy co mi lekarz powie, niby jeszcze nie jestem po terminie ale ciśnienie mi z dnia na dzień rośnie, wszyscy wydzwaniają czy to już, mam dość :(

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    telefony, sms to już norma jak ja nie odbiorę to dzwonią do męża

• magdalena Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    A to mój tygodniowy Maksio
    303fwqe.jpg
    jejku zozol podobny do mojego Olka:-) sliczny i jak smacznie spi!

zozol lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata86 wrote:
    telefony, sms to już norma jak ja nie odbiorę to dzwonią do męża
    ja właśnie chyba przestanę odbierać bo to masakra jakaś jest, tylko stres większy, a człowiek chciałby podejść do tego na spokojnie, ale jak cię wszyscy nagabują to się nie da :(

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka i agata znam ten bol. Sama urodziłam 6 dni po terminie. Wlasciwie do konca żadnych objawow zblizajacego sie porodu nie mialam. jesli chodzi o telefony i dopytywanie czy to juz to myslalam ze mnie szlag trafi az mi sie plakac chcialo tym bardziej ze znajome z terminem pozniejszym ode mnie rodzily :D bedzie dobrze. Trzymam kciuki żeby wasze dzidzie byly niedlugo z wami :)

aisa, agata86, judith lubią tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam z chłopakami na spacerku dzisiaj, poszliśmy sobie do Biedronki i przy okazji jakieś małe zakupy zrobiłam. Wracamy, a tu co? Winda nie działa i na 4 pięto musiałam wnieść wózek z dwójką dzieci (i zakupami), a klatka schodowa dosyć wąska u nas w bloku. Ale nic, przeżyłam i pogoda po prostu cudna, aż zastanawiałam się czy małego nie mam za ciepło ubrane;-)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • judith Koleżanka

Wysłany: 20 maja 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo - dalej dwupak a telefony i smsy czy już urodziłam doprowadzają mnie do szału. Zaczęłam ostro mowić, że termin jest 27.05 więc dlaczego miałby się już urodzić, poza tym chyba nie trzymałabym tego w tajemnicy przed światem! Już kilka razy mowiłam, ze nic się nie dzieje i jak coś, dam znać, ale nie dociera. Jak nie odbiorę telefonu to dostaję SMS czy wszystko ok. Nosz kurdę a jak będę na porodówce to też mam odebrać?!
    Jutro przyjeżdża do mnie w koncu mąż i po południu jedziemy na wizytę do gina. Zobaczymy co powie, czy coś mi się tam już otwiera czy jeszcze pochodzimy do... czerwca :/
    Pozdrawiam szczęśliwe mamusie i Dwupaczki! Bądźmy dzielne i wytrwałe! ;)

agata86, magdalena, Bąblinka lubią tę wiadomość

relg73sbz3tzgru8.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Spokojnie Bea_tina myślę, że maluchowi nic nie grozi, na pewno nie:-)
    tez mysle ze nic sie nie stanie:-) spokojnie!

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Smieszna jestem bo juz kupilam w zeszlym tygodniu te witaminy, ale dalam do szafki i zapomnialam, dzis juz dostal.

Dziewczyny zastanawiam sie tez czy Krasnal kolek nie ma. W nocy budzi sie i moze nie ze caly czas zplaczem, ale przez 3 godziny trudno go uspokoic przez 2-3 godziny a pozniej nagle zasypia, ale nie dzieje sie tak o stalych porach tylko codziennie ale w przedzialach od 21 do 3 w nnocy.

Dzis ladna pogoda to chyba zaczne werandowanie malego, niech sie powoli uczy, bo zaraz bedzie trzeba zaczac chadzac na spacerki:-)
    trudno powiedziec czy to kolka? moj tez czasem ma takie nocne przerywniki w snie i placze:( wtedy pozostaje utulic maluszka.

moj Olus dzis spal na tarasie w wozku bylo pieknie cieplo:-) mam nadzieje, ze nie za dlugo ale to nie oierwszy raz. w sumie kisic dziecko w domu bezsensu...

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala wrote:
    natalinka ,moja tez tak robi . Po prostu silna jest ;) nie martw się
    moj Olo tez dzwiga glowe nawet nie pomyslalam ze to moze byc niepokojace?!

dqpri09knl7nzqjn.png
‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ