KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Obudziłam się i aż się przestraszyłam, bo taka godzina a moje dziecko jeszcze spi od 9 wieczorem. Juz druga noc taka, oby tak dalej;-) No nic, pewnie też jeszcze zasnę
PS. I miałam taki straszny sen i taki realny i chyba dlatego się obudziłem. Chyba drugi taki straszny w moim życiu. Ale to tylko sen - tak sobie powtarzam.mychowe, magdalena lubią tę wiadomość
-
O, i właśnie wstał mój synuś
Ja uważam, że skoro ja byłam szczepiona to i dzieci będę szczepić. Uważam, że było by nieodpowiedzialne z mojej strony nie szczepienie ich.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 04:07
kozgo, magdalena lubią tę wiadomość
-
AlaAlicja, nieźle pobiegałaś wczoraj po lekarzach. Najważniejsze że wszystko ok
Beatina, u mnie akcja truskawka też przebiega pomyślnie
Magdalena, ale Ci dzieci prezent zrobiło w postaci ładnego spania w dzień, super! Mam nadzieję że noc też mieliście taką spokojną.
Patulla, pięknie śpi Twój synuś w nocy, pozazdrościć!
Miłego dnia!Bea_tina, magdalena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalinka ja tez karmie bebiko , jak mała miała troche problemów z brzuszkiem i zaparciami
to lekarka kazała zmienic na bebiko comfort to karmiłam nim z jakis miesiąc tylko efektów nie było zadnych więc przeszłam spowrotem na bebiko i malutka już nie ma zaparć , nawet farmaceutka w aptece odradzała ccomfort bo to tylko chwyt reklamowy i składem sieę praktycznie nie różni od zwykłego bebiko , a ile zapłaciłaś za to mleko ?? -
Szczessciara - zaplacilam 28 zł za Comfort. Za zwykle placimy 16 zl. To Comfort jak dla mnie jest nietrafione. Gęste, co powoduje, że zatyka smoczek. Chyba trzeba będzie spróbować Bebilon. Kuba zrobił dziś kupe, ale na końcu pojawiły się w niej pasemka krwi. W środę tez tak było. Czy Wasze dzieciaki tez tak miały? Nie wiem czy to z powodu zaparć, czy mam się martwić
-
nick nieaktualny
-
My jestesmy na hipp bio combiotik w tesco jest po 36 zl 800g a w rossmanie po 41zl moja położna i pediatra twierdzą że jest to dobre mleko. A synek nie ma po nim zaparć najczęściej idą po 2 kupki dziennie. Mam pytanie do mam butelkowych jak karmicie swoje pociechy tak jak pisza na opakowaniach co 3 godziny? I ile jedza ?
-
Chrypke ma mój malutki:-( Mam nadzieje, ze to tylko od tego, że wczoraj trochę popłakał
Ale jest spokojny dzisiaj:-)
Kaja, gdyby wszyscy rodzice chcieli patrzeć tylko na koszty utrzymania dzieci to co niektórzy nawet jednego by nie mieli. Chore to, ale co zrobić. Może kiedyś zmieni się w naszym kraju polityka prorodzinna.
-
Patulla - dzięki. Mam zamiar kupić w aptece internetowej, ale większą ilość opakowań. Póki co, zakupiliśmy drogie w aptece, by sprawdzić czy mały będzie je dobrze tolerował. Kupowałam już w Gemini dzięki Tobie, bo kiedyś zamieściłaś linka i jestem zadowolona. Za duże zamówienie dostałam nawet gratis 3 saszetki kawki odchudzającej, ale jak mam ją pić skoro ważę 42 kg
Sasza - moja pediatra powiedziała, że mam regulować małemu posiłki i jeśli chce jeść częściej niż co 3 h, to ma nawet płakać, a ja mam nie dawać. Chyba zgłupiała. Skoro dziecko je mniej, a częściej, a później wkłada mi piąstki do buzi i płacze, to mam je głodzić??? Dziś przykładowo jestem na skraju wyczerpania. O 16 zrobiłam 120 ml. Zjadł trochę, oddał smoczek. Za pół godziny znowu darcie, więc podgrzałam i dałam. Po 20 ml oddał. Zaraz czkawka i głodny, dałam, popił 20 ml i po kilkudziesięciu minutach ryk, bo głodny. Skończyliśmy jeść o 18.00. Poleżał, "pogugał" i o 18.30 głodny. Mąż karmi go jeszcze teraz. Katastrofa. Nie mam czasu nawet zjeść i wyjść do toalety jeśli jestem sama
-
Sasza20 wrote:My jestesmy na hipp bio combiotik w tesco jest po 36 zl 800g a w rossmanie po 41zl moja położna i pediatra twierdzą że jest to dobre mleko. A synek nie ma po nim zaparć najczęściej idą po 2 kupki dziennie. Mam pytanie do mam butelkowych jak karmicie swoje pociechy tak jak pisza na opakowaniach co 3 godziny? I ile jedza ?
Na Twoje mleko jest w rossmanie promocja i niecałe 35 kosztuje. Byłam właśnie i rzuciło mi się w oczy.
A a'propos rossmanna. Jan kupujecie tam, to macie karty rossne, z nimi czasami są jakieś dodatkowe promocje stosowne do wieku dziecka i dodatkowy rabat. Minus taki ze od 3% się zaczyna. Ja mam juz kartę dłużej i mam 8% co przy zakupach robi mi czasami kilka złotych juz.
-
Chrypka się nie przejmuje. Ale za to spotkała nas gorsza rzecz. Mały miał kleszcza na rączce. Wyjęła mu go sama i teraz będę obserwować. A kleszcza przenieśliśmy najprawdopodobniej na bluzie małego dwa dni temu i dzisiaj mu ją założyłam po południu jak zrobiło się chłodniej i kleszcz wykorzystał okazję. Kurcze martwię się teraz czy nic małemu nie będzie.
-
Witam się niedzielnie:)
Muszę się pochwalić, że mój synuś coraz dłużej i fajniej daje mi pospać w nocy:) Po zjedzeniu czasami poszaleje, ale bez szału i ładnie zasypia, a co za tym idzie mamusia się odrazu lepiej czuje;P
Kurde, ale wczoraj się zdenerwowałam, bo od urodzenia smarowałam mu pupcie kremem f18, a skończył się i zaczęłam używać babmino i tak mu odparzyło całą pupe że masakra! Na szczęście miałam bephanten czy jak mu tam i dziś już jest dużo lepiej:)
Wczoraj urządzałam swoje urodziny, a dziś na szczęście w spokoju mogę poodpoczywać:)Tatuś się teraz zajmuje Szkrabem, to mam chwilę dla siebie:) ale kurde, muszę się przyznać, jak odkładam Łukaszka, mając coś do zrobienia lub nie, to mam zawsze wyrzuty sumienia, że Go samego zostawiam:( Albo tak jak teraz, jest w pokoju obok, a ja już tęsknie jak głupia... Czyżby uzaleznienie??Ale takie, to chyba można hihi:)
Miłego dnia!aisa, magdalena lubią tę wiadomość