X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • patulla Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pediatra Kleina sama takim plasterkiem z apteki, ale on był za mały i wtedy dala skierowanie do chirurga i teraz on go nam zakleja.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    U mnie pediatra Kleina sama takim plasterkiem z apteki, ale on był za mały i wtedy dala skierowanie do chirurga i teraz on go nam zakleja.

ja też kupiłam najpierw taki specjalny plaster ale ponoć ciulowy teraz kleimy papierowym plastrem szerokim 5cm kupowany w aptece i dość szeroko zaklejamy. dwa dni w plasterku i na noc przerwa żeby skórka się nie odparzyła i potem znowu dwa dni i tak w kółko aż się wciągnie.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena no i super, tez juz czasem myślę że przecież mogłabym sama to zakleic. A kleisz tak mocno aż cały pępek jest w środku? A w ogóle to jakiej wielkości jest pępek Olusia? Kacper ma wielkości śliwki węgierki tak mnie więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 17:54

magdalena lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Alaalicja - zamawialam tort i kupiłam też na niego ozdoby okolicznościowe. My dalej się meczymy. Daję od wczoraj Debridat. Kupy zielone i wodniste. Już nie wiem co robić. Chyba trzeba będzie zmienić mleko, ale na jakie?

Ja zmieniłam mleko na nutramigen bo też takie kupy trzaskal ,a kochana wystarczyło 3 dni z mieszanym mlekiem ,a kupy sie zmieniły i jest ich więcej teraz jesteśmy na czystym nutramidenie i mlody jest Super ekstra no prócz kolek no ,ale tego sie nie wytepi az samo przejdzie ,a dzis poszłam do pediatty i dostalam na recepte 1 szt koszt 17,50 ,a bez recepty 35,60 więc jest różnica !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy dostałyście już okres po porodzie?Po jakim czasie sie u Was pojawił?Wiem, ze to indywidualna sprawa, a u mnie narazie nic.Ciekawe kiedy mnie zaskoczy?

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę u nas od paru dni nasiliły się problemy brzuszkowe, dostaje esputicon i delicol. Może to przyczyna tego 7-8 tygodnia w którym się nasilają problemy kolkowe. Czytam że podajecie dicoflor więc też dziś zakupiłam, może pomoże.
    U nas na chrzcinach będzie tort - moi rodzice mają cukiernię więc będzie piękny i pyszny, i alkohol też będzie.

o tą żółtaczkę zapytam jutro położną ciekawe co ona powie, bo pedriatra nic nie wspomniała :(

ALAALICJA lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    Kurczę u nas od paru dni nasiliły się problemy brzuszkowe, dostaje esputicon i delicol. Może to przyczyna tego 7-8 tygodnia w którym się nasilają problemy kolkowe. Czytam że podajecie dicoflor więc też dziś zakupiłam, może pomoże.
    U nas na chrzcinach będzie tort - moi rodzice mają cukiernię więc będzie piękny i pyszny, i alkohol też będzie.

o tą żółtaczkę zapytam jutro położną ciekawe co ona powie, bo pedriatra nic nie wspomniała :(

oby w końcu pomogło.Trzymam kciuki bo wiem co to za ból. U nas kolki powoli ustępują niewiem co pomogło ale jest lepiej.

Ja własnie się zastanawiam nad alkoholem, ale moja organizatorka chrztu mówi, że raczej ludzi teraz dają. Na komunie nie ma a na chrzciny ponoć się daje. Sama nie wiem, raczej byłam na NIE, ale mój małż chce.

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• natalinka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś druga zielona kupa i bez mojej pomocy. Były całe plecy obrudzone i trzeba było się przebierać. Mam nadzieje tylko, że to nie będzie jakaś biegunka. Mały jakiś dziwny - śpiący i płaczliwy. Aż nie wiedziałam co ze sobą zrobić jak spal dziś 2 godz. Dzwonilam dziś do pediatry i twierdzi, że te zielone kupy są ok, podobnie jak przelewanie w brzuchu.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż postawił tylko wódkę, którą kupilismy w podróży poślubnej trzy lata temu. Obiecał sobie, że otworzy ją dopiero jak urodzi się nam dziecko. Gościnę mieliśmy w niedzielę, chrzest w sobotę. Teściowi w sobotę to już nic nie było trzeba, bo do kościoła przyjechał wstawiony. Wstyd się przyznać :(

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały był szczepiony pomimo żółtaczki i wszystko ok.

Okres wydaje mi się ze juz pierwszy miałam, było to chyba ok 8 tygodni po porodzie, ale teraz od tego czasu cisza. Zobaczy jak dalej będzie.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

U nas torcik bedzie artystyczny. Alkohol też...ale bez przesady...trochę wina i wódki.

aaa ja okres dostałam po pierwszym dziecku jak przestałam karmic piersią...czyli po ok 3mc od porodu.
    Ciekawe jak to będzie teraz...

buzki:*

• magdalena Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Magdalena no i super, tez juz czasem myślę że przecież mogłabym sama to zakleic. A kleisz tak mocno aż cały pępek jest w środku? A w ogóle to jakiej wielkości jest pępek Olusia? Kacper ma wielkości śliwki węgierki tak mnie więcej.

Może ciut mniejszy ale dość mocno wystający, robimy tak mąż naciska na pępuszek a ja naklejam plasterek żeby był schowany cały.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    U nas dziś druga zielona kupa i bez mojej pomocy. Były całe plecy obrudzone i trzeba było się przebierać. Mam nadzieje tylko, że to nie będzie jakaś biegunka. Mały jakiś dziwny - śpiący i płaczliwy. Aż nie wiedziałam co ze sobą zrobić jak spal dziś 2 godz. Dzwonilam dziś do pediatry i twierdzi, że te zielone kupy są ok, podobnie jak przelewanie w brzuchu.

to chyba dziś taki dzień mój podobnie i mi też dziwnie było nie zwyczajna jestem ze dziecko tyle spi.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zupełnie zapomniałam co to okres ;) fajnie mi bez niego!
    kurde musze do gina isc na sprawdzenie alez mi się nie chce mam jakas blokadę:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 22:27

zozol, ALAALICJA, aisa lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alaalicja ja też bym wolała żeby nie było alko ale z moim mężem to nie przejdzie, specjalnie trzyma na tę okazję wódkę z wesela.

Natalinka no to teść się popisał nie ma co, ale co zrobić..

Magdalena u mnie mały zasypia przy piersi, czasem ze smokiem ale trwa to wiecznie bo jak tylko smoczek wypadnie (a wypluwa go non stop) to ryk, więc nie raz podkładam mu pieluszkę żeby nie wysuwał go, ale nie zawsze pomaga. U mojego męża zasypia w pionie jak go kołysze,ale musi być dobrze najedzony.
    Ogólnie nie wiem jak będę go usypiać jak przestanę karmić, będzie problem.

Pytałam w kancelarii w kościele ile się płaci u nas za chrzest i babka mi powiedziała że oczywiście zależy od ofiarności ludzi ale tak 50-100 zł więc nie jest tak źle.

A mnie dzisiaj pobolewał prawy jajnik, myślicie że to może być objaw owulacji? Przed ciążą tak miałam, ale skoro karmię (średnio co godzinę) to nie wiem czy to owu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 22:28

ALAALICJA lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol, oczywiście że to może być owu. Ja pierwszego synka karmiłam tylko piersią i zaszłam w ciążę, także nie polecam tej metody antykoncepcji;-)

zozol, magdalena lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie:-)
    Miłego dnia:-)

aisa lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry matki polki

Allicja moja @@@@@jeszcze nie przylazla i nie zrobilam mi wstydu bo nigdy nie mogłam przewidzieć kiedy mnie ona zaleje :-/ i znów trzeba bedzie kupować tampony, podpaski buuuuuuu wraca rzeczywistość zalanego krocza ,ale kiedy kto wie hihi

zozol, magdalena lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• natalinka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol to pewnie owulacja. Ja miałam ją pewnie 2 tyg temu, bo bardzo bolaly mnie jajniki, a dziś dostalam okres, więc poruszylyscie temat na czasie jak dla mnie. Póki co brzuch mnie jeszcze mocno nie boli, ale u mnie najgorsze bywają nawet 4 pierwsze dni, zatem nie chwale dnia przed zachodem słońca. Ciekawe ile będzie trwać - czy tak jak zawsze 7-10 dni czy 14-15...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki!!

My po nocy bez porównania:D Poszliśmy spać z kurami o 20:30:P i Krasnal spał do 23:30! Więc wrócił do normy spaniowej, a nawet lepiej, bo zasnął szybciej, bo normalnie to 22-23:) a później co 2-3h więc też super:)

Ja po wizycie u gina. Wszystko u mnie ok, dostałam tabletki naty i mam zacząć brać od lipca. Chociaż lekarz powiedział, że żadnych jajeczek nie widzi, a teoretycznie powiedział, że przez 3 miesiące jestem "bezpieczna", ale idąc za przykładem Patulli, wole zacząć brać wcześniej, bo w moim wypadku za duże ryzyko kolejna ciąża:)

Ja okresu też nie dostałam, miałam mikroskopijne planienie(po plamieniu połogowym), ale raczej na okres to nie wyglądało:P Szczerze powiedziawszy, to nie czekam na niego, bo jak każda kobieta niecierpie tego czasu:/

Natalinka 14-15 dni!! MAtko, współczucia!!! Chyba bym zwariowała! Po pierwszej ciąży miałam eleganckie miesiączki, wręcz nie bolesne. Zobaczymy co czeka mnie teraz:)

Powiem Wam, że wczoraj byłam przerażona! Karmiłam Krasnala z lewej(z nawałem) i dostał takiego ataku płaczu, pierwszy raz aż taki, że już się prawie zanosił! Trwało to 10 min! Później popłakiwał, zasnął jednak po godzinie i wrócił do normy. Ale byłam taka bezsilna, że prawie z nim płakałam z bezsilności. Mąż na szczęście pomógł, bo ja już nie wiedziałam co miałąm robić.

pogoda deszczowa, więc kolejny dzień w domu, choć Łukaszo zaliczył ze mną ginekologa hihi:)

Miłego dnia!

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 453 454 455 456 457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ