X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe mam nadzieje że tak pechowy dzień już się nie powtórzy
    Natalinka super że Kubuś dobrze zniósł rehabilitacje i Pani przypadła mu do gustu :)

Beatina nasze dzieci mają bardzo podobne dni, prawie zawsze Hania ma humor taki jak Łukaszek :)
    W rossmanie są chusteczki Tami w promocji z kartą rosnę
    Joala dawno nic nie pisałaś, co tam u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 13:19

mychowe lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe aga no widzisz, mozemy sie poloczyc jeszcze z zozol;) a dobrze pamietam , zejestes z Katowic? Bo moze cos w tym jest, wszystkie bylybysmy ze slaska;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z Katowic :) może to pogoda :P mamy wszystkie podobna, albo powietrze

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no więc właśnie:P któraś dziewczyna jeszcze jest ze śląska, ale teraz już nie pamiętam:P a o dziwo, Łukaszenko u taty grzeczniutki, oczywiście na rączkach, bo jak się go odkłada to ryczek, nieźle, ciekawe czy to skok, czy zęby, czy życie:P

A spoko koleżanka zaciążona bliźniętami dziś do mnie przychodzi :P ciekawe czy wie już coś więcej o twinsach:D

o i kupiłam kombinezon na jesień
    http://allegro.pl/show_item.php?item=4535963607

aisa lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie chcę chwalić dnia przed zachodem słońca ale Maks dziś istny Anioł! Gdyby nie to że wygląda jak Mój Maks to bym pomyślała że podmieniony :) Gdzie go nie położę to leży bez płaczu i marudzenia, nawet zabawek nie potrzebuje, po prostu patrzy i śmieje się do lampy albo tapety. Byliśmy w nosidełku na spacerze i zakupach i spotkałam się z koleżanką z pracy która ma miesięcznego szkraba. Jak patrzyłam na niego to nie mogłam uwierzyć że Maksiu jeszcze nie dawno był taki maleńki jak on. Ten czas tak leci i tak się zmieniają nasze dzieci że szok.
    No i noc też nie najgorsza o 20 spanie 24,45 jedzonko potem o 4,10 i 6.Ale spał dziś ze mną w łóżku od tego pierwszego karmienia.
    Beatina miejmy nadzieję że Łukaszek jak dorośnie to ci nie wypomni że miał ciuszki w różu hehe. Mój bratanek też biegał w różowych rajstopkach jak miał rok :)

Bea_tina, aisa lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Maks dziś spał mi prawie 3 godziny do południa-ciągiem, wiec ogarnęłam trochę chatę na jutrzejsze urodziny.

Bea_tina lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• aisa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem

U nas pięknej pogody ciąg dalszy. Podziałaliśmy trochę w ogrodzie, rozsadziliśmy truskawki i wyrzuciliśmy te dwuletnie sadzonki.

Mychowe, u nas kontrole są co miesiąc i tak ważymy Młodego.

Patulla, wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszych imienin!

Mirka, za taką cenę to faktycznie grzechem by było nie wziąć tego kombinezonu.

Beatina, fajna cena za jesienny kombinezon

Joala, najlepszego dla Haneczki z okazji wczorajszej 4-miesięcznicy :)

Bea_tina, patulla, mychowe lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata i udało się znaleźć fajny kombinezon:)

My dzisiaj dużo na dworze siedzimy. Ładnie jest to Konrad spaceruje po podwórku a Kacper śpi w wózku.
    A wieczorem jadę z bratem po autko. I 450 zł nie moje. Oby tylko chciał teraz jeździć dobrze to jakoś to zniose.
    Kacprowi dałam dzisiaj cały słoiczek obiadku i dostał ostatnia łyżeczkę to płakał za więcej, ale zadowolil się cyckiem na deser.

Bea_tina lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :)

Kaja współczuje utraty pieska :(

Mychowe miałaś niezłego pecha ja bym chyba na zawał zeszła

Bea_tina ja jestem z Rudy Śląskiej :) mi się marzyła bliźniaki :D

Patulla ale Kacerek ma apetyt :)

Ja co do nocy to za dużo nie mam co pisać bo u nas dzień kończy się przed 21 i Filip budzi się między 5 a 6 rano :)

A co do tej żyrafki to szczerze nie kupiła bym jej bo do najtańszych nie należy a Fifik jakoś bardziej woli bawić się pluszakami niż gryzakami

mychowe lubi tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje w imieniu HANUSI.
    U nas jest ok ;) w niedzielę mamy chrzest i imprezo-obiad.
    Na razie wszystko jest dobrze Hanusia obraca się z brzucha na plecy i odwrotnie już nawet podciąga się do siadu ale jest za wiotka jeszcze a poza tym jest ok aż się boje drugiej dawki szczepienia które mamy 9września ostatnie skończyło się szpitalem aż strach myśleć.

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie mamy wieczorkiem wywiało.
    Jutro tatuś chce przyjechać. I po co? Meczy mnie on i cala ta sytuacja. I niby chce się zmienić, ale nie nie robi nawet najmniejszych rzeczy:(

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla cierpliwości, może małymi kroczkami dojdziecie do porozumienia? To, że chce z Wami być, to bardzo dobrze wróży. Zależy mu nas Was i może coś w tej swojej główce poukładał, przewartościował pewne rzeczy i zrozumiał, że bez rodziny (czyli Was) życie jest pozbawione sensu... Chłopcy w sumie też raz na jakiś czas powinni zobaczyć ojca. Trzymam kciuki :)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas cały dzień marudzenia i noszenia na rękach. Jęki, stękania - nie wiem, chyba brzuszek, bo płakał przy gazach. Jak już zaczął na mnie krzyczeć i piszczeć, bo zabrałam balony, wzięłam telefon, zadzwoniłam do męża do pracy - a niech posłucha jak jego dziecko rozwija swe umiejętności wokalne. No nie powiem, zdziwiony to on był... ;) I standardowy zestaw pytań: to co mu się dzieje... Miałam odpowiedzieć: zaraz ci odpowiem, tylko poczekaj, poczekaj, gdzie ta moja czarodziejska kula?

Sasza20, mychowe, zozol lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I uściski dla Hanusi ;) Oby kolejne szczepienie przeszło bezproblemowo ;)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, dzieci pięknie śpią to też się kładę spać:-) DOBRANOC

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny, miałam dziś tak malo czasu w ciągu dnia, że w ogóle tableta cały dzień nie wlaczalam. Byłam na spacerze po sklepach w miescie z dwiema dziewczynami, jedna z szesciomiesieczna dzidzia, druga z dwójka:7 i rok i 7 miesięcy. Jak taki małe przedszkole ;)
    I Lili mi taka wielka kupę zrobila, że przeszła przez dwie warstwy, ojjj, byłam w szoku.
    Co do kupek, to ona robi od dwóch do czterech dziennie i może jak miała półtora miesiace to miała raz dzień lub dwa przerwy. Teraz nie ma dnia bez kupy:)

Pozdrawiamy i spokojnej nićmi Wam życzę.

Sasza20, Bea_tina, aisa lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • patulla Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :*
    Patulla mam nadzieje że w końcu coś do Twojego męża dotrze i zrozumie że najważniejsza jest rodzina Ty i synowie :)

Natalianka skąd ja znam te głupie pytanie :D niestety niektórzy ojcowie myślą że umiemy czytać w myślach :) ja zawsze mówię żeby się zapytał Filipa czemu płacze :)

Mychowe to niezły miałyście wczoraj spacerek :) na pewno wesoło było

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się

Ja właśnie zamówiłam w aptece nowe smoczki do butelek bo zauważyłam że Ewelina zaczęła mniej jeść zamiast więcej a z tego co wiem to może być przez nieodpowiednie dla jej wieku smoczki więc kupiłam trójprzepływowe powyżej 3 mca, powoli też już przygotowujemy się do wprowadzania pokarmów stałych, więc zrobiliśmy też zakupy akcesoriów do jedzenia (kubeczek, miseczka, talerzyk, łyżeczka, super śliniak silikonowy :), i gryzaki do podawania pokarmów) a wczoraj słoiczki z warzywami i owockami bo w rossmanie mają teraz promocję i drugi słoiczek jest za 50% więc zapas mamy i czekamy na ukończenie czwartego miesiąca :)

Bea_tina, aga8787, aisa lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przypomnę co logopeda mi mówiła o karmieniu łyżeczką. Łyżeczka powinna być twarda (nawet metalowa) i Jan najbardziej płaska. A już na pewno nie silikonowa.

aga8787, zozol lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ