KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj ale siedzieje! My dzis marudzonko i na raczkach;) chyba jestem jedyna ktora poprostu lubi nosic malucha:-) nie mowie czasami cos tam zaboli, ale skoro ja lubie i Lukasz tez to sobie takiej przyjemnosci nie odmawiamu:-)
U nas dzis pogoda w kratke, ale wazne bo pranie mi wyschlo to nie narzekam:-)
Kaja no to Waszalatwili! Oby teraz juz bylo ok i oby Marcello szybko do siebie wrocil.
Dzis kolejna scysja z mezem, ale juz sie nie irytuje nic nie mowie, co bede sie stresowac, podsumowalam jednym zdaniem i wystarczy:-)
Bylismy na spacerku i w gondoli podnieslismy triche lezenie, mam nadzieje ze to nie zaszkodzi, oczywiscie nie jakos bardzo aletroche;)
I chyba zaczyna mi sie okres, bo cos zaczynam plamic, zobaczymy, bo ostatnio tez plamkowalam i tyle;)
Natalinka sophie juz przyszla? Zdaj zaraz relacje!
Zozol dostalismy dokladnie ten sam zestaw, szkoda ze w naszym rossmanie nie ma kosmetykow hipp bo sa fajne,musze gdzies poszukac;)
Zastanawiam sie nad zakupem aspiratora tego do wziewow na wszelki wypadek, pogoda idzie jesienna to moze nie bedzie to glupi pomysl, jak myslicie?
Dzis problem z zasypianiem byl, ale w koncu lulnal ok 2030, to ja poprasowalam i juz lezing, ciekawe co noc nam przyniesie!
Dobranoc dziewczynu:-) -
Beatka tak zalatwilam wszystko i do pediatry jeżdżę do Gdyni bo u mnie na wsi to chyba sami imbecyle , a co do gondoli Marcelek nie chce leżeć placze chce oglądać sobie ehhh dzis to padnieta jestem na maksa tymi nowościami i tą awantura na ośrodku !!!! Marcel teraz zasnął hehehe
-
Kaja to współczuje! co za facet, masakra jakaś, oby już było dobrze, a waga jak dla mnie super
Ja dziś ważyłam Maksa miał 6600
Beatina ja też prasowałam -oglądając na dobre i na złePowiem ci że ja też lubię nosić ale wolę go nie przyzwyczajać za bardzo bo jakby nie było waży coraz więcej.
Maks dziś w dzień grzeczny, pospał do południa 1,5 godziny potem po południu 0,5 h a o 16 położyłam się z nim -miało być pół godziny bo tyle zawsze śpi a tu zrobił mamie niespodziankę i pospaliśmy 1,5 godzinkiogólnie to nie mam co na niego narzekać jedynie wieczory koło 17-19 to zawsze marudzonko jest.
-
A co do aspiratora to na razie nie mamy ale pewnie też kupimy jak się coś zacznie dziać, na pewno dobra inwestycja tak więc kupuj śmiało
Ja też lekko ponoszę zagłówek w gondoli już jakiś czas bo inaczej nie ma szans żeby młody był w wózku.
No właśnie dziewczyny karmiące piersią kiedy będziecie wprowadzać jedzonko? -
Kaja idz dychnac, bo wychodzac z zalozenia, niewiadomo co nam noc przyniesie:-)
Zozol, ja to powiem szczerze karmilabym tulko cycem do 18 hahaha, a tak serio, to mysle pojedyncze warzywa wprowadzic w 5,5 miesiaca i wtedu tez gluten, a 'tresciwsze' w 6 juz na legalu. Pediatra zasugerowala mi zeby juz, ale ja nie chce, bo chyba musze sie z ta mysla oswoic, bo uwielbiam karmic:-) a teraz jak juz bez nakladki to juz wogole, a i zasugerowala kupowanie sloikow bo to przynajmniej badane, bo sama moge, ale cholera skadsa te rzeczy ktore bym gotowala, wiec raczej bede kupowac, a ty kiedy zamierzasz wprowadzic?mychowe, Kaja, aisa lubią tę wiadomość
-
Zozol - na rączkach przodem do świata w pozycji do siadu, z tym że nóżki malucha prostujesz delikatnie. Jedna nóżka leży na Twoim nadgarstku, drugą nóżkę trzymasz drugą ręką. Kciuk na górze, reszta palców pod spodem. Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam, najwyżej pstryknę fotkę i wstawię. W tej pozycji Kuba rozluźnia bardziej piąstki i łapie się za stópki, chociaż leżąc sam prawie wkłada je już do buzi.
Ja uwielbiam go nosić, ale prawdę mówiąc z powodu swego zajęcia i ciągłego pisania na klawiaturze, nadgarstki tak mnie bolą, że ciężko mi go już utrzymać.
Bea_tina - Sophie dotrze chyba jutro. Właśnie, myłaś ją tylko prawda? Wyczytałam, że nie wolno parzyć
-
Jeśli zaś chodzi o nowe pokarmy, to moja pediatra stwierdziła, że mam czekać, bo Kuba jest mały i jakby na to nie patrzeć to wcześniak
I jeszcze jedno: szczepiłyście na pneumokoki? My jeszcze nie, ale pediatra bardzo zalecała właśnie z uwagi na fakt, że Kuba jest słabszy, bo urodził się wcześniej, a w domu jest siostrzenica, która właśnie poszła do przedszkola.
-
Oj dziewczyny, ciężko Was nadrobić, a to tylko jeden dzień. U mnie kolejna krótka noc, pobudka o 4.30. Chyba jej się cos przedstawiło i może za wczesnie poszla spać, jak tylko ja wczoraj wykapalam to padła. Dziś rano musiałam odespać, wiec mąż się zajął Lili a ja spalam do 12:)
A później było tak ciepło, że cały dzień na zewnątrz spędziliśmy. Lili super humorek, ciągle się śmieje, a już się na glos chichra jak ja całuje po stopach, jak mala dama:)
Beatina, miejmy nadzieje, że Łukaszem jutro lepszy dzień będzie miał.
Ja też chce wprowadzić inne jedzonko w piątym miesiącu. Lili tylko raz dziennie dokarmiam mm, wiec nie wiedziałam kiedy zacząć, ale myślę, że czwarty miesiac to jeszcze za wczesnie. Ale się usmiałam z aspiratora dla męża na chrapanie
Natalinka i Twoj Kubuś następna sesje może lepiej przejdzie, jak się przyzwyczai.
Kaja, miejmy nadzieje, że jutro synus będzie miał lepszy dzien, dobranoc
Ja tez już zmykam, mam nadzieje, że wszystkie będziemy miały spokojna noc i nasze dzieciaczki spokojne będą w ciągu dnia.
Dobrej nocy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 00:54
Kaja, aisa lubią tę wiadomość
-
Witam:-)
Zozol, ja po 4 miesiącu zaczęłam dawać juz inne jedzonko, ale pediatra nie miała nic przeciwko, bo maly duży jest. I gluten tez dodam jak pamiętam. I gotuje marchewki z własnego ogródka i mały je uwielbia. I chciałby więcej i więcej;-)
Natalia my na pneumokoki szczepimy, bo nam przysługują z racji wczesniactwa.
I mój ulubiony kącik - w Carrefurze są chusteczki tami (fioletowe) po 2.69.
U nas dwie, czy nawet trzy pobudki dzisiaj, bo pustki w cyckach to jak ma się dobrze najeść, ale staram się. Choć, nie powiem. Chodzi mi po głowie zakup mleka.
A jeszcze jedna rzecz wam powiem. Zawsze wydawało mi się, że starsze pokolenie bylo/jest zwolennikiem karmienia piersią. I chyba to był błąd. Coraz częściej spotykam się z opinia (zdziwieniem) ze strony starszych pań, "że jeszcze karmie". Wczoraj byłam u sąsiadki i od słowa do słowa wyszło, że ona karmiłam swoje dzieci ok 2miesiace, bo potem miała "ze chude mleko" i przechodziła na butlę! Skąd ludzie takie głupoty biorą?!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 09:31
mychowe lubi tę wiadomość
-
Cześć mamuśki mały zasnął sam w łóżeczku po 20 i spał do 3 i jedzenie ,a potem 6rano teraz nadal spi z tatą
więc noc po szczepieniu jak zawsze udana
jupi i jesteśmy po pół łyżeczki marchewki bo tak kazano dać , ale małemu smakowało tylko go rozjuszylam ehhh dziś dostanie więcej
na razie na owoce mamy zakaz , aby ten brzuch po tym mlecznym koktajlu odpoczol
na miesiąc zobaczymy jak to bedzie , a mały ma atopowe zapalenie skóry , ale tylko na brzuszku dziwne alergolog zdziwiona bo tylko tam ma ehhhh macie jakieś dobre kremy na atopowe zapalenie skóry !? Bo kupiłam polska firmę Zaja , ale jakoś nie jestem do niej przekonana zosbaczymy czy pomoze po miesiącu !!!!
Bea_tina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Patulla moja mama jest takim pokoleniem , ktore jest zawziete i wrecz napiszę Tępe na nie moc karmienia piersią tak jak ja lub twoja znajoma chude mleko ona uważa , że powinno sie karmić chudym , czy tłustym bo to jest najlepsze dla dziecka i koniec bez dyskusji nawet moje miesięczne siedzenie przy laktatorze nic jej nie dało ja poprostu nie chciałam karmic takie ma zdanie no mnie tego nie powiedziala , ale slyszalam ehhhh szkoda mi gadki z nią , ale To Babcia więc ma Wybaczone bo gdyby ktos inny to bym wypaliła