X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • zozol Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Beti u was pewnie przez skok. U nas tylko dzisiaj marudzenie.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, w takim razie trzymam kciuki żeby było po Twojej myśli:)

zozol, czasami się nad tym zastanawiam, ale to trwa już długo dosyć:/ hmm, ej, a może dlatego ze ja dalej plamie i plamie, nie wiem przez ile już, ale może to tak akurat coś się w mleku zmienilo??

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko myślę, że z mlekiem jest wszystko ok. Ja mam @, a Mały je normalnie, więc i mleko chyba normalne. Może faktycznie jakiś skok, czy co? U nas też ostatnio kilka dni było gorszych i ciągle chciał wisieć na cycu, ale już chyba przeszło.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm, no to może, i oby się to szybko skonczylo, bo nie zartuje z tym psychiatrykiem:P

Normalnie mój małż przygotował domową tortille:D ale dawno nie jadłam takiego frykasa:D

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i zapomniałam napisac! ostatnio dałam do buzi, nie do jedzenia tylko tak do "zasmakowania" Łukaszowi najpierw jabłko, a kilka dni później arbuza, no i jedno i drugie pogardio:P wykrzywił się jak wściekły i wypychał językiem:P już widze podawanie pokarmów!

Dziewczyny, myślicie powoli o zakupie fotelika samochodowego tego dla większych dzieci, bo ja tak zaczynam oglądać i w sumie nawet nie wiem na co patrzeć:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatka arbuz mój uwielbia , ale jabłka nie wiem czemu boje sie dać i jeszcze kazano nam sie wstrzymac z owocami na razie same warzywa :-) i szalejemy dzis dostał pół sloika i ryk ze chce wiecej wiec dostał mleka 60ml i aż po wypiciu westchnął młody i spał 2,5h po obiadku jeszcze sie cykam dawac mu cały słoik , a i kazano nam być do 9m na sloikach , a później juz gotować ja tez tak osobiscie myslalam zrobic wiec mi to pasuje

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti ,a co do fotelika jeszcze nie rozmyslalam nad tym ,a masz jakieś typy ,ktore dobre ????? Bo na razie szukam kodów od banku bo zgubilam masakra jakas znow cos zgubilam

mhsvanlih0qhtdnx.png

• natalinka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol - najlepszego dla Maksia!
    My dzis byliśmy na wizycie u pediatry, bo od poniedziałku Kuba nie chce jeść i płacze podczas przystawiania mleka. Już obawiałam się o gardło, ale ogólnie ok tylko znowu mamy wykonać badania moczu :/

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina ten skok ma trwać od 14-19 tygodnia więc długo, a dopiero chyba 18 leci :)
    A czemu już za fotelikiem się rozglądasz? Łukasz się nie mieści w tym co macie? Nasz jest do 13 kg dziecka no chyba że główka będzie wystawać, więc póki co nie rozglądam się. My mamy teraz z Besafe więc może ten drugi też ten będziemy mieć ale pewności nie mam.
    A jeżeli chodzi o owoce to ja dałam ostatnio do polizania jabłko i banana i Maks oczywiście zachwycony i nie chciał oddać :)

Natalinka oby wyniki były dobre.
    Dobrej nocy.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol to fakt, to by sie zgadzalo, bo Lukaszo jest 10 dni przed terminem wiecteoretycznie w niedziele konczy 16, od daty planowanego porodu, to jeszcze 3 tygodnie!!! No, chyba melise sobie kupie:-)

Aleale, polozylam sie 22 i mlody akurat jadl i pierwsza pobudka 1! Normalnie to by juz byly 3, albo 4:-) niezapeszajac oczywiscie:-)

Rozgladam sie, bo ja mam chyba do 9, a Lukaszowi zaczynaja powoli nogi wystawac z fotelika i tak sobie patrze co i jak, narazie rozgladalam sie za firma caretero i podoba mi sie wersja sport, ale nie wiem czy jest ok, alewidze ze na allegro go dosctak kupuja. No zobaczymy:-)

Natalinka, jatez musze zrobic badania, ale po ostatnich nockach nie mam sily rano siez lozka zwlekac, trzymam kciuki za dobre wyniki Kubusia:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie wczesną porą. My już dobra chwile nie śpimy, co za lobuzy, i duży i mały w nocy się budzili, a rano od 5-5.30 juz na dobre nie śpią.

Beatko. Ale nogi mogą wystawać, nie można wagowego limitu przekroczyć albo właśnie głowa nie może wystawać, a nogi.

Natalinka, oby Kubusiowi nic nie było i to po prostu taki brak apetytu u niego.

Masakra, ale się nie wyspalam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 06:34

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja znowu wczoraj bez internetu :(
    Maksiu wszystkiego najlepszego :)
    Ja mysle kupić fotelik gdzieś w grudniu, Teraz Hani też nogi zaczynają wystawać, ale póki co jeszcze może mieć wyprostowane w aucie.
    Kolega teraz szuka fotelika i do czasu jak my będziemy potrzebować to pewnie już będzie ekspertem :)
    a noc znowu koszmarna nie wiem co jest :(

zozol lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kobietki!
    my po badaniu krwi i moczu wszystko pięknie, dobrze :-) takze mama spokojna. Oluś waży 6485 ostanio z pewnością go żważyli :( bo nie możliwe raczej zeby w tydzien przybrał 385 g nie sądzicie:/
    poczytałam was jeśli chodzi o gondolę to nam starczy max na miesiac:/ fotelik też sie robi maly aczkolwiek narazie się nie rozglądałam za nowym. Oluś robi duuuuże postępy gada niesamowicie budzi sie codziennie o 6 i gada na maksa! :-) obraca się na boki i brzuszek, zauwazyl swoją nową część ciala jaką są nogi ;) co do jedzenia dokarmiałam go mm tak jak kazała pani doktor ale jednak nie bede tego robic Oluś bardzo się męczył i wymiotował. wczoraj zważyłam go przed jedzeniem i po i wyszło ze zjadł 140 ml więc nie powinnam się martwic a zygal pewnie nadmiar 50 ml mm. wprowadzilam natomiadt soczek z marchewki bardzo mu smakuje i jabluszko z hippa mniejsze zainteresowanie niż marchewką.
    u nas nadal kiepsko :( dobrze ze mamy Olusia to dla niego trzeba trzymać fason i nie poddawać sie :-)
    beatina wytrzymała jesteś z tymi nocami ja bym zwariowała....
    natalinko tak mi przykro, że rodzice tak was nie równo traktują! ale ciesz się Kubusiem i mężem.
    patulla zdrówka życzę no i obyś miała wypłatę na koncie:-)
    aga śliczny awatarek, co sie dzieje w nocy nie śpi mała ???
    Maksiu też cudny :-)
    jeśli coś ważnego pominęłam to przepraszam duuużo czytania miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 09:48

zozol, mychowe lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena nic nie mów o gondoli bo moja mu nie wystarcza już , a moja gondola ma az 74cm , a on już ma prawie tyle ma , a dzis przymusowe zakupy folia na spacerowka bo my musimy sie tam przenieść :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Joala Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu Hania zniosła je do tej pory dobrze a jej waga to 7140;)

Bea_tina, aga8787, agata86, magdalena, Kaja, mychowe, aisa lubią tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się. U nas też noc dziwna, wprawdzie 2 karmienia tylko o 1.30 i 4 (z jedzeniem wróciło na szczęście wszystko do normy) ale często się budził w nocy i kręcił z jednego boku na drugi i rozkopywał nogami kołderkę. Musiałam go brać na ręce i chwilę kołysać to zasypiał.
    Maksiu dziękuje za życzenia :)

U nas w foteliku są wkładki do wyciągania dzięki temu fotelik "rośnie" razem z dzieckiem, jedną wyciągnęliśmy jak skończył 2 miesiące a drugą niby po 6 miesiącach się wyciąga ale pewnie wyciągniemy wcześniej.

Magdalena ewidentnie Olkowi wystarcza to co wypija z piersi więc też mi się wydaje że bez sensu to dokarmianie. No i wygląda na to że z tą wagą coś pokićkali, tym bardziej że teraz maluchy już tak mocno nie przybierają.

Maks powoli ma niektóre ubranka 68 za małe, więc powoli wyciągam 74 ale tylko bodziaki na razie ma dobre w tym rozmiarze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 10:18

magdalena lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala to życzę żeby po dzisiejszym szczepieniu też było dobrze. Ładnie waży Hania.

A nasza gondola ma 85 cm ale co z tego jak w niej nie chce jeździć. Jutro chcemy spacerówki pooglądać.

mirka14 lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo:)

My dziś wspaniala noc:) Łukasz zjadł o 22, a później pobudki 1,4, 6:30, 8:30 i wstaliśmy dopiero 9:30:) matko, nie pamiętam kiedy tyle spałam:):)
    Teraz ja szybkie sniadanie idziemy się karmic i może spacer, bo pogoda zapowiada się pozytywnie:)

co do fotelika, to fajnie wiedzieć, to póki co nie musze się interesować, chociaż wiedza może przydac się na później.

Magdalena, dobrze że Oluś ma dobre wyniki:) my znowu nie poszliśmy, szkoda mi było konczyc takiej nocy:)

aga łącze się w bólu, u mnie światełko w tunelu, oby Hania tez lepiej sypiała.

Miłego dnia

aga8787 lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata to rzeczywiście udana noc, widzę karmienie podobnie jak u nas tylko bez tego o 22. U was ładna pogoda? U nas leje znowu :(

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena super że wyniki Olusia dobre, oby w końcu wszystko się ułożyło po Twojej mysli
    Myślę że noc przez katar :( wczoraj w dzień go nie było a w nocy znowu wrócił i rano masakra :(

ug37df9hmgtex3az.png
‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ