WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • zozol Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do spotkania to fajnie by było ale chyba każda jest z "innej parafii" :)

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że spotkanie byłoby fajne, ale niestety daleko od siebie jesteś. Ja z Kaja chyba mamy najbliżej do siebie.

Moje łobuziaki usypiaja właśnie, każdy w swoim łóżeczku, z Kacprem nie ma problemu, a Konrada uczę żeby zasypia sam a ja tylko w pokoju siedzę z nimi i nawet się udaje, dzisiaj 3 dzień i juz mniej płaczu i proszenia.

Na USG prawie ok. Nic bardzo niepokojącego nie ma ale do powtórzenia jest dla spokoju za dwa miesiące.

Beata a jeżeli to ząbki u Łukaszka, a najprawdopodobniej tak jest to postaraj mu może żelem dziąsła, na chwilkę to przynosi ulgę.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łukasz ululany, mama wykąpana, normalnie szał:P teraz chwila dla siebie i do spania :)

Zozol, o to chodzi, że ja zakładam i jest uhihana, a zaraz na pole do jego ulubionych gąsek i drzewek i nic:( może się przyzwyczai, na to liczę, bo było by to super ugodnienie dla mnie, no ale cóż, powalczymy zobaczymy:)

Patulla, już sama nie wiem czy to ząbki, a tego żelu boję się używać, bo szwagra znajomy to stosował i doprowadził do tego, że jego 3-letnia córka nie ma zębów. Zapewne stosowali niezgodnie z zaleceniami, ale ja oczywiście panika:P musze ewentualnie kupić szałwię i tą "szczoteczke" na palec:)
    hmm, taki podejrzany wpis, nic bardzo niepokojącego, czy na pewno wszystko ok??

Fakt, szkoda, że każda z nas daleko od siebie, fajnie by było się poznać:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może z innych przyczyn nie ma ząbków? Ja stosowałam czasami u Konrada i ok było, ale fakt, szału nie ma i pomaga na chwile.
    Tak pani doktor mówi, że nie jest to nic niepokojącego. Trochę powiększona wątroba, w nerce coś nie tak. Co mogłoby wskazywać na zakażenie układu moczowego lub tak po prostu i trzeba to sprawdzić jeszcze raz.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla Ty oazo spokoju, ja to bym już panikowała/świrowała i nie wiem co jeszcze! Oby to było tylko takie chwilowe a powtórne usg wszystko wykluczyło!

Jutro ide do lekarza z wynikami krwi, moczu i usg, to zapytam o te jego "ząbki" :P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata, martwię się, ale nic mi nie da swirowanie. Zatem czekam na kolejne usg.

I był wazony dzisiaj Kacper i ma 8.4kg

Bea_tina lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jak zwykle masz racje:-) ale ja nie ukrywam ze jestem i bede spanikowana mama:-) czasami to az wspolczuje Lukaszowi matki hihi:-)

Patii Kacperek to juz nie lada klocus, nie ma co. Mleczko mamy sluzy jak fiu fiu:-)

Ja juz w lozu, zagram i czekam na 2230 bo pewnie bedzie pobudka:-)

Ciekawe jak zozol,mamnadzieje ze dzis juz bedzie lepiej:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla ja tam jestem za aby się spotkać :-) młodego zapakuje w autko i sruuu na Morene ;-) bo Tobie z dwójką ciężej niżeli mnie z jednym bomblem :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Matki !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam szystkim ja widze się ostatnia żegnam i teraz pierwsza witam , ale z was spiochy

aisa lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Pipi26 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski i my sie z rana witamy. Noc nawet spoko... pobudka 7.30 bo tatus sie strasznie glosno do pracy zbierał. Młoda szaleje na macie.... pogoda ladna to o 10 spacerek i zakupy. Milego dnia ;)

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas standard, noc beznadziejna. Nie wiem dlaczego on się budzi i płacze i muszę go usypiać na rękach. A kiedyś było tak pięknie-2 karmienia bez przebudzania, wszystko na śpiocha robił :( Nawet spanie pół nocy z nami w łóżku nic nie dało o 5 był płacz, jeść nie chciał spać chciał ale ciężko mu to szło, zasnął przed 6. a o 6,30 pobudka i już o spaniu nie było mowy na szczęście pałąk z zabawkami w łóżeczku go zadowoliły i pospaliśmy z mężem jeszcze 45 minut.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti mam nadzieję że chociaż u was lepiej :)

i jeszcze wkurza mnie to że się od smoczka uzależnił w nocy. Kiedyś potrzebował tylko do zasypiania a potem go wypluwał i spał całą noc bez niego, a teraz co chwila się budzi bo chce smoka który mu wypadł, ehh masakra.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• pysia13 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich! Zozol daje pół sloiczka z gerbera i naprawdę działa dwie kupki zawsze są czasami trzy. Zastanawiam się czy Antos nie ma kolki zawsze jest masakra przy ostatnim karmieniu myślałam że to chodzi o kup6ę ale już wiem że nie o nią chodzi.Myślicie że możliwe są teraz kolkki?

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo!

Zozol, ściskam Cię mocno, bo znam ból ciągłego budzenia, tyle, że ja jak miałam pobudkę to nakarmiłam i lulał dalej, nie wiem, może Maks przechodzi teraz skok? A może ząbki? Nie widzisz nic w buźce?

U nas noc b.fajna:) usnął z problemikiem ok 20.10, dokarmienie 22.10, a później wstał o 2,4,6,8, choć od 7 już się wiercił jak owsik:P

Pobawił się w łóżeczku w sumie sam, tylko mu karuzele nakręcałam, a ja sobie obiad przygotowałam i czekam na bułkę do śniadania:) mam nadzieję, że na 10.30 wyrobimy się do lekarza!
    A posegregowałam ubranka, pochowałam już 68, bo są już krótkie, nawet spodenki, kurde szkoda mi było, bo takie fajne i już nie użyję:( no, ale cóż zrobić, teraz szalejemy z 74:)

Wczoraj spróbowaliśmy dać Łukasza do nosidełka z mężem, ale efekt ten sam, masakra, jak ja mam go przekonać do tego nosidełka, bo wygoda dla mnie niesamowita! I co mu nie pasuje?? Może ma nogi za szeroko, bo zazwyczaj aż tak nie ma rozszerzonych? Oby się przekonał!

Miłego dnia mamuśki!

mychowe lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tęż się witam u nas pobudka o 4 na mleko i zaraz usnął i pospaliśmy sobie do 7 :)
    Na 12 idziemy na szczepienie ale będzie hardkor :)

Zozol pytałaś o wózek ja kupiłam samą spacerówkę a moje wymagania były następujące : duże obrotowe koła, przekładana rączka lub siedzisko, rozkładana na leżąco :)
    Kupiliśmy używaną z Adbora za 200 zł w stanie idealnym

Bea-tina przyzwyczai się na pewno :) a co do ubranek to mi też było tak szkoda bo mam nawet z metkami niektóre :/

Patulla a Ty gdzie się podziewasz :)?

Ale zrobił się tu tłok :) super w końcu nie będziemy pisać same ze sobą:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 10:33

patulla lubi tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie zaginione mamusie ;)
    Zozol - współczuję nocki :( Może Maksiowi się niebawem zmieni...
    Bea_tina - może potrzeba czasu na pokochanie nowego środka lokomocji... Oby ;)
    Sasza - powodzenia na szczepieniu ;)

Sasza20 lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja - Marcel widzę pokazuje pieskowi gdzie jego miejsce. Cwaniak ;)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj dodzwoniłam sie do ginekologa o 10 rano. Miał sprawdził i zaraz odpisać kiedy mnie przyjmie. Do 16 cisza, więc bałam się, że sms do mnie nie doszedł, a on na czeka. Napisałam, by tylko sie upewnić, że nie ma wizyty. I co? Termin na 17.40 :/ a ja niegotowa, do przejechania 40 km. Poirytowałam się lekko, ale udało mi się ogarnąć. Weszłam oczywiście o 18.40 - godzinne opóźnienie. Tak więc: wprawdzie na USG brzucha wyszły 2 torbiele na obu jajnikach, to teraz jest jedna 2 cm na prawym i wg mojego ginekologa wygląda na pęcherzyk owulacyjny. Hmmm... Tylko miałam wczoraj 23 dc, więc wg mnie tamten pękł, a ten się nie wchłonął. Oby tylko nie urósł... Z drugim bobasem po cc należy odczekać rok, ale powiedział, że jeśli bym teraz zaszła w ciążę, to też nic się nie stanie, tylko wymaga to większej kontroli. 10 min, tylko USG i 150 zł nie ma... Trudno... A z przyjemnych rzeczy: blizna na macicy prawie niewidoczna, więc wszystko się goi ;)

patulla lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po lekarzu. Wyniki moczu usg wszystko ok, jedynie we krwi wyszło za mało żelaza i będę musiała mu podawać, co wiąże się znowu z odciąganiem:/ nie lubie tego, bo on jak zacznie płakać, że chce jeść, to w stresie na szybko, to się zawsze denerwuje, no ale jak mus to mus.
    Wazymy 7050g :)

Natalinka, o lekarzu już nie pisze, ale usg niepokojące... Od Twojego porodu minęło już niemal 5 miesięcy, kiedyś po 6 miesiącach spokojnie można było już spokojnie zachodzić w ciążę. No i super, że blizna ładnie zagojona! to duży plus:)

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ