WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszliśmy na spacer w nosidle i było super, do czasu jak słońce nie wyszło! Chyba o to chodzi, że mu świeci mocno?? Ale popłakał, popłakał i usnąl:P w nosidełku hihi i teraz dalej drzema. No no, oby to było przyczyną niechęci, na szczęście mam kapturek, to następnym razem go wezmę, bo śliniaczek już wzięłam, bo zawsze cała mokra:P no no:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 22:09

patulla, Pipi26, Kaja, aga8787, mychowe, aisa lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super, fajne tereny do chodzenia :)
    Ale widzę że nie zakładasz małemu czapki, ja się trochę boję bez czapki z nim chodzić, żeby mu ucholi nie przewiało, a przy okazji czapki mają daszki to nie świeci mu w oczy.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zębów to raczej nie, myślę że to jeszcze skok i mam wielką nadzieję że potem wszystko wróci do normy bo inaczej z mężem zwariujemy.
    Sasza my mamy podobne wymagania z tym że jeszcze ma być w miarę lekki a na pewno mniej niż 10 kg.
    Pysia trochę by to było dziwne żeby teraz miał mieć kolki dopiero jeżeli tym bardziej że wcześniej nie miał.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• patulla Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, witam:)
    Jestem, obserwuje Was z ukrycia:-P

Kaja ja mieszkam pod Kościerzyna teraz.

Beata, ja dawałam żelazo małemu z wodą z glukoza, bo ściąganie tez mi się nie podobało za bardzo, albo ściągnąłem do kieliszka trochę i strzykawka dawałam. A teraz to z jedzonkiem.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol no właśnie już sama nie wiem o co chodzi, Beatina fajnie wygladacie ale masz drobniutkie dzieciątko;-), Zozol ja też ubieram czapeczke mam schiza żeby uszek nie zawialo ;-)

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh my już też po szczepieniu Fifik waży 7330 ogólnie szczepienie ok chwilkę popłakał.
    Niestety potwierdziła się moja obawa Filip na przepuklinę kresy białej na razie mamy obserwować jeżeli się nie wchłonie dostaniemy skierowanie do chirurga...

Dziewczyny czy któraś z was się z tym spotkała ??

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza a gdzie ta przepuklina? Mój mały miał pępkową, ale już prawie się wchlonela

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batka, oczywiście synuś i mamusia śliczni:-)
    Ja też czapeczki zakładam, nawet Konrad bardzo często w czapeczce chodzi, jakoś tak moja mama zakodowała mi to. Chociaż nie powiem, latem zdarzało mi się nie zakładać czapeczki Kacprowi jak był we wózku.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nad pępkiem
    My też raczej nie zakładamy czapki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 15:33

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde spanikowałam i zakładam już czapkę, ale z drugiej strony raczej jest ciepło.
    Kurde jaka akcja! Jak byliśmy na spacerze, to widziałam psiaka przy drodze, jak byliśmy drugi raz, to dalej leży, no i dałam znać babką co zajmują się "zgubami" i musiałam iść 3 raz, żeby mu jedzenie i picie zanieść, a ta babka ok 17 przyjedzie, a Łukaszko? Elegancko w nosidełku chodzi ze mną, a teraz jak wracaliśmy to nawet usnął:) coś iskierka nadzieji, że się przekonał do nosidełka:) OBY!!

Sasza, ja nie znam się, ale najprawdopodobniej będziesz musiała zaklejać plasterkiem? Ale ja Ci niestety nie pomogę.

Patulla właśnie mi też się nie uśmiecha ściągać i z tym mieszać, za dużo roboty, a może z soczkiem mogłabym to podawać? Bo sa te soczki dla dzieci, chociaż z drugiej strony odzwyczai się cyca i co, chyba wole nie ryzykować hihi :D

mychowe lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój cycusia uwielbia nadal:) Ale nigdy nie wiadomo...

A mój Konrad tak kocha braciszka, że przychodzi i bierze jego rączkę lub nóżkę i chce go ugryźć:-P

Bea_tina lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina super że Łukaszkowi spodobało się nosidełko :) jeżeli nie jest tego żelaza dużo to możesz łyżeczką podawać :)
    Poczytałam trochę na necie i jeśli nie wchłonie się do 4 roku życia to będzie trzeba usunąć operacyjnie :/

Patulla okazuje miłość po swojemu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 17:48

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza, to ta przepuklina raczej się wchłonie. Sporo dzieciaczków ma różne przepukliny, które wchłaniają się z czasem. Moi oboje mieli pępkowe i oboje mieli plastrowane i u Konrada ani śladu, a Kacper ma znacznie mniejszą niż miał. Mojej koleżanki córeczka też ma i też ma się samo wchłonąć, bo ma mniejsze, mała ma 8miesięcy, ale na razie chyba jeszcze ma. Nie martw się za bardzo na pewno się wchłonie.

A Natalinka, czyżbyście z mężem planowali tak szybciutko rodzeństwo dla Kubusia;-)?

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina super to nosidełko :-)

Bea_tina lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla ooooo to dobre tereny do jazdy bez korków :-) no chyba że wypadek ja do Kościerzyny jeżdżę do przyjaciółki kosmetyczki bo ma zakład swój :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak będziesz to może daj znać i się spotkamy:P

A mój Maluszek zasnął już na noc i mam tylko jednego 'kochanego urwisa' już;)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój już też zasypia powoli. Humorek dziś miał średni i krzykiem i piskiem domagał się noszenia. Kręgosłup mi trochę wysiada ale nie chce mi się po mieszkaniu w nosidełku chodzić. No i czeka nas wizyta u neurologa bo Maks miał drgawki, było to podczas jedzenia przy piersi i już właściwie zasypiał więc mamy nadzieję że to nie będzie nic poważnego (senne mioklonie), pediatra po zbadaniu małego też nas uspokoiła no ale musimy go obserwować i gdyby się powtórzyło to na IP jechać.
    Ciekawe ile tej nocy da nam łobuz pospać.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie nadal problemy z internetem :( nie mam jak was nadrobić :( dopiero od 20 -go ma być lepiej
    U nas noce nadal koszmarne :(
    pozdrawiamy wszystkie mamusie i mam nadzieję że niebawem będę mogła was nadgonić

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Łukaszek padł w 30 sek:) ale dziś od 8 rano spał na dwa razy łącznie 50 min:P ale był grzeczny sam się pobawił nie mam co narzekać:P zobaczymy co będzie w nocy:)
    Ale jakoś zmęczona jestem, nie wiem czemu? No w nocy może coś się pośpi:)
    Zozol, Ty pisałaś o 6-godzinnym spaniu, mi to się marzy 4-godzinny sen bez przerwy:) mam nadzieję, że kiedyś się doczekamy:)
    Muszę się wybrać ja na badanie krwi, bo skoro Łukasz ma niedobory, to ja pewnie też, tyle,że tak szczerze to mi się nie chce:P z Łukaszek to też się 2 tygodnie wybierałam, ale głównie po nockach tragicznych:P no nic, trzeba się wziąć za siebie:)

zozol lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w c&a jest promocja na kombinezony i zastanawiam się nad tym, na zimę, myślicie, że będzie ok?
    http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/niemowleta/kolekcja/kurtki/kombinezon-129592-2.html

zozol lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ