KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny:) Nie moge uwierzyc, ale Was nadrobilam
Tesciowie jutro w nocy wylatuja
Napisze cos o nich innym razem, bo maz sie przyglada co pisze hehe
Zozol zazdroszcze zumby:) Tez musze zaczac na silownie chodzic, maz popoludniami pracuje, wiec mozenrano sie uda.
Beatina, mam nadzieje, ze Twoj tata juz lepiej sie czuje. A te dziaselka takie chyba na zabki juz niebawem
Lineczka, witamy na forum:) Mieszkalas moze jeszcze w innym kraju oprocz Stanow? Ciekawa jestem czy mozna porownac. Mi tez w Polsce duzo rzeczy nie odpowiadalo. Mieszkalam kilka lat w Grecji, a pozniej w UK poznalam swojego meza i sie zadomowilismy
Patulla, nawet sie nie waz odchodzic od nasA na Swieta zapraszam do siebie
Moj maz niestety w pracy bedzie do 22, wiec z Lili Cie ugoscimy. Tez bedziemy same. No i gratulacje z powodu wynikow
Niunia, ale Ciebie dlugo nie bylo.
Natalinka, ale macie sliczny domek, juz duzo za Wami. Piekny jest.
Czy ktores z Waszych dzieciaczkow spi w innym pokoju niz Wy?
Bo Lili pomalu nie miescinsie w kolysce i bedzie musiala pojsc do siebie do pokoju, a ja juz sie martwie..
No i moze to troche pozno, ale dopiero teraz jest zafascynowana obracaniem. Z plecow na brzuszek do polowy sie obroci i dalej nie wie co z jedna reka zrobic, ktora ja hamuje i sie troche irytuje hehe.
Dalej przesypia cale noce, zasypia zwykle po 21 i budzi sie miedzy 6 a 7. Takze nie mam co narzekac. Wspolczuje mamom, ktore tyle musza wstawac w nocy.
A i ktoras z Was pisala o slinieniu sie. Moja Lili strasznie sie slini, ja jej zawsze zakladam bandanki, ktore lapia sline, a nie wygladaja jak sliniaki, wiec to jakos jeszcze wyglada
No i wiecie, ona zaczela tak na tych swoich nogach podskakiwac, odbijac sie od wszystkiego. Jak ja postawie pionowo to sie odbija od podlogi czyod moich kolan i sie bardzo cieszy.
No i uwielbia sie kapac. Nie lubi jak ja ubieram po kapieli, zaczyna lekko marudzic.
Tesciowa malej posmarowala policzka sudocremem, nie moglam uwierzyc grrr No i by ciagle tylko Lili usypiala, a ona w dzien nie spi tak duzo, bo noce przesypia. No i jak jej daje jesc za kazdym razem pyta o ktorej wczesniej jadla i czy to nie za duzo.
Ja sciagam mleko, dziennie okolo 500-580ml, wiec okolo 100-150ml Lili dostaje mm. Bo juz calkowicie odmawia mi cycka. Ale nie mozna jej traktowac jako dziecko jedzace tylko mm, tylko dlatego, bo poje z butli. Skoro zjada tyle mojego mleka to moze jesc na zadanie, nawet co pol godziny.. to tak jakby z cyca dostawala, tylko widac ile zjada.. musialam jej to tlumaczyc, ze to nie jest tak, ze cos trzy czy czterygodziny bedzie jadla okreslona ilosc mleka.
Mojnmaz podobno nie lubil cycka, moze tydzien pil z piersi, a pozniej mm dostawal, bo podobno ssac mu sie nie chcialo, a kiedy takich laktatorow chyba nie bylo, zeby sciagac mleko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 01:00
Bea_tina lubi tę wiadomość
-
Mychowe tylko w stanach tak że moge porównać tutaj I w polsce . Moja dalej na cycku ale na noc dostaje butelke bo w cyckach pusto nie chce się przekręcać chociaż umie za to siedzi . Teraz najlepsza zabawa to ja siedze na łóżku ona na moim udzie I hop staje na nogach
kapiemy się razem w wannie odkad zaczeła niemieścić się w zlewie łazienkowym nawet niemam wanienki
a ślini się okropnie śliniaki nas ratuja .
Zumba)) zaczynam jutro zobaczymy ile wytrzym
)
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 03:25
zozol, mychowe lubią tę wiadomość
-
Hej
U nas noc kiepska Hania często sie budziła na jedzenie i wierciła w łóżeczku, ale wczoraj spać poszła o 17 myslałam że pośpi max godzinę o ona spała i spała z przerwami na jedzenie o 20 zmieniłam jej pieluchę to sie troche rozbudziła, pomarudziła i spała dalej
Niunia witaj też ostatnio o Tobie myślałamno i o Fizjo ciekawe co u niej
Beata to pewnie Łukaszek na ząbki też marudny, a jak Sophie się spisuje?
Iza fanie tak samej gdzieś wyjśćja jeszcze nigdzie sama nie wyszłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 08:13
-
Dzień dobry:-)
U noc kiepska. Dobrze, że Mały spał ze mną to mogłam co chwila wkładać mu smoczek do buzi, na zmianę z cyckiem. Kiedyś tam jeszcze z godzinę chyba w ogóle nie spał i gadał, piszczał, krzyczał... A od 6 już wyspany i jak przysnął o 7 to Konrad wstał. Teraz Kacper na drzemkę poszedł, a my z Konradem lenimy się.
Konrad, odpukać, lepiej się chyba czuje, ale i tak nosek ma zatkany i jest marudny, ale kaszle jak na razie mniej. Noc też przespał, przykleiłam mu w łóżeczku jeszcze aromactive (czy jak to się tam nazywa) żeby mu się lepiej oddychało.
-
Hello, u nas 7 pobudek w tym jedna na smoka, 3 karmienia reszta rączki. O 5,30 wyspany i szalał godzinę. Nie mam natchnienia na nic dzisiaj, chałupę muszę sprzątać bo nieźle zapuściłam ją w tym tygodniu a mi się nie chce. Mąż już wybył o 6,30 na budowę i zaś sama z młodym. Przeglądałam moje posty z tego wątku i młody nie sypia w nocy jak kiedyś od początku września, czyli 4 tygodnie już. Z tym że na początku nie było tak źle jak ostatnie kilkanaście dni.