X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • patulla Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata, do mnie możesz mówić jak Ci wygodnie:-)

Bea_tina lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie też

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic opuszczam was już dziś, idę poczytać, kąpiel i spać
    Dobranoc

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bede pisac raz tak, raz tak:-) dla roznorodnosci;)

Ja tez sieklade, juz mnie glowa zaczyna bolec wiec trzeba korzystac poki daja pospac:-)

Dobranoc!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie mam chwile żeby tu zajrzeć :)
    Lineczka a u was nie ma leków bez recepty ?
    Witaj niunia ale zdolniacha z tej Twojej córeczki :) buziaki dla niej :*

O Zozol roztańczysz się nam :P dobranoc :*

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Mamuśki:-)

mychowe lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.hafija.pl/2012/01/w-poszukiwaniu-rozpulchnionego-dziasla.html

A tu coś o ząbkowaniu :)

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia - witaj wreszcie. Już myślałam, że Cię gdzieś wcięło ;)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla - nie pogratulowałam z roztargnienia pozytywnych wyników rekrutacji na podyplomówkę, zatem teraz spóźnione gratulacje :)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata - jak patrzę na Twoje zdjęcia, to dochodzę do wniosku, że moja pediatra nie wie co to rozpulchnione dziąsła skoro znalazła je u Kuby, a mi sie wydają normalne :)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A... dziś na rehabilitacji pani powiedziała, że na Kubusia to można patrzeć i patrzeć, bo rzadko zdarza się tak pogodne i kontaktowe dziecko, które cały czas się śmieje...

Bea_tina, mychowe, zozol lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 26 września 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam w Princeton New Jersey .
    Możesz kupić bez recepty ale nie wiem co a jak nie wiem to lepiej nie dawać nic , jak pytam to mówia że tak małym dzieciom nic się nie daje

iv09io4ptwhk6nng.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny:) Nie moge uwierzyc, ale Was nadrobilam :) Tesciowie jutro w nocy wylatuja :) Napisze cos o nich innym razem, bo maz sie przyglada co pisze hehe :P
    Zozol zazdroszcze zumby:) Tez musze zaczac na silownie chodzic, maz popoludniami pracuje, wiec mozenrano sie uda.
    Beatina, mam nadzieje, ze Twoj tata juz lepiej sie czuje. A te dziaselka takie chyba na zabki juz niebawem :)
    Lineczka, witamy na forum:) Mieszkalas moze jeszcze w innym kraju oprocz Stanow? Ciekawa jestem czy mozna porownac. Mi tez w Polsce duzo rzeczy nie odpowiadalo. Mieszkalam kilka lat w Grecji, a pozniej w UK poznalam swojego meza i sie zadomowilismy :)
    Patulla, nawet sie nie waz odchodzic od nas ;) A na Swieta zapraszam do siebie ;) Moj maz niestety w pracy bedzie do 22, wiec z Lili Cie ugoscimy. Tez bedziemy same. No i gratulacje z powodu wynikow :)
    Niunia, ale Ciebie dlugo nie bylo.
    Natalinka, ale macie sliczny domek, juz duzo za Wami. Piekny jest.

Czy ktores z Waszych dzieciaczkow spi w innym pokoju niz Wy?
    Bo Lili pomalu nie miescinsie w kolysce i bedzie musiala pojsc do siebie do pokoju, a ja juz sie martwie..
    No i moze to troche pozno, ale dopiero teraz jest zafascynowana obracaniem. Z plecow na brzuszek do polowy sie obroci i dalej nie wie co z jedna reka zrobic, ktora ja hamuje i sie troche irytuje hehe.
    Dalej przesypia cale noce, zasypia zwykle po 21 i budzi sie miedzy 6 a 7. Takze nie mam co narzekac. Wspolczuje mamom, ktore tyle musza wstawac w nocy.
    A i ktoras z Was pisala o slinieniu sie. Moja Lili strasznie sie slini, ja jej zawsze zakladam bandanki, ktore lapia sline, a nie wygladaja jak sliniaki, wiec to jakos jeszcze wyglada :)
    No i wiecie, ona zaczela tak na tych swoich nogach podskakiwac, odbijac sie od wszystkiego. Jak ja postawie pionowo to sie odbija od podlogi czyod moich kolan i sie bardzo cieszy.
    No i uwielbia sie kapac. Nie lubi jak ja ubieram po kapieli, zaczyna lekko marudzic.

Tesciowa malej posmarowala policzka sudocremem, nie moglam uwierzyc grrr No i by ciagle tylko Lili usypiala, a ona w dzien nie spi tak duzo, bo noce przesypia. No i jak jej daje jesc za kazdym razem pyta o ktorej wczesniej jadla i czy to nie za duzo.
    Ja sciagam mleko, dziennie okolo 500-580ml, wiec okolo 100-150ml Lili dostaje mm. Bo juz calkowicie odmawia mi cycka. Ale nie mozna jej traktowac jako dziecko jedzace tylko mm, tylko dlatego, bo poje z butli. Skoro zjada tyle mojego mleka to moze jesc na zadanie, nawet co pol godziny.. to tak jakby z cyca dostawala, tylko widac ile zjada.. musialam jej to tlumaczyc, ze to nie jest tak, ze cos trzy czy czterygodziny bedzie jadla okreslona ilosc mleka.
    Mojnmaz podobno nie lubil cycka, moze tydzien pil z piersi, a pozniej mm dostawal, bo podobno ssac mu sie nie chcialo, a kiedy takich laktatorow chyba nie bylo, zeby sciagac mleko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 01:00

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 27 września 2014, 03:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe tylko w stanach tak że moge porównać tutaj I w polsce . Moja dalej na cycku ale na noc dostaje butelke bo w cyckach pusto nie chce się przekręcać chociaż umie za to siedzi . Teraz najlepsza zabawa to ja siedze na łóżku ona na moim udzie I hop staje na nogach ;) kapiemy się razem w wannie odkad zaczeła niemieścić się w zlewie łazienkowym nawet niemam wanienki :) a ślini się okropnie śliniaki nas ratuja .
    Zumba :))) zaczynam jutro zobaczymy ile wytrzym ;)):))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 03:25

zozol, mychowe lubią tę wiadomość

iv09io4ptwhk6nng.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie:-)

Noc nieco lepsza od wczorajszej, ale znowu bulo milion pobudek. Kazda z cycem oczywiscie. Teraz Lukasio broi w dosc dobrym humorze:-)

Milego dnia mamuski!

Pipi26, mychowe lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    U nas noc kiepska Hania często sie budziła na jedzenie i wierciła w łóżeczku, ale wczoraj spać poszła o 17 myslałam że pośpi max godzinę o ona spała i spała z przerwami na jedzenie o 20 zmieniłam jej pieluchę to sie troche rozbudziła, pomarudziła i spała dalej

Niunia witaj też ostatnio o Tobie myślałam :) no i o Fizjo ciekawe co u niej
    Beata to pewnie Łukaszek na ząbki też marudny, a jak Sophie się spisuje?
    Iza fanie tak samej gdzieś wyjść:) ja jeszcze nigdzie sama nie wyszłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 08:13

ug37df9hmgtex3az.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj niunia ;) twoja Emilka to niezła zdolniacha :)
    Mychowe witaj z powrotem :)
    Beata to fajnie ze noc cos lepsza od istatniej :)
    My dzis noc super ...spanie od 20 do 4.10 a pozniej do 8 ;)
    Pozdrawiam weekendowo :)

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-)

U noc kiepska. Dobrze, że Mały spał ze mną to mogłam co chwila wkładać mu smoczek do buzi, na zmianę z cyckiem. Kiedyś tam jeszcze z godzinę chyba w ogóle nie spał i gadał, piszczał, krzyczał... A od 6 już wyspany i jak przysnął o 7 to Konrad wstał. Teraz Kacper na drzemkę poszedł, a my z Konradem lenimy się.

Konrad, odpukać, lepiej się chyba czuje, ale i tak nosek ma zatkany i jest marudny, ale kaszle jak na razie mniej. Noc też przespał, przykleiłam mu w łóżeczku jeszcze aromactive (czy jak to się tam nazywa) żeby mu się lepiej oddychało.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyszłam, a Wy wszystkie uciekłyście:-P

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, u nas 7 pobudek w tym jedna na smoka, 3 karmienia reszta rączki. O 5,30 wyspany i szalał godzinę. Nie mam natchnienia na nic dzisiaj, chałupę muszę sprzątać bo nieźle zapuściłam ją w tym tygodniu a mi się nie chce. Mąż już wybył o 6,30 na budowę i zaś sama z młodym. Przeglądałam moje posty z tego wątku i młody nie sypia w nocy jak kiedyś od początku września, czyli 4 tygodnie już. Z tym że na początku nie było tak źle jak ostatnie kilkanaście dni.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ