KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Iza, chyba Beata pytała.
A ja mam "sposób" na brzuch... Nie patrzę na niego:-P Nie mam żadnego dużego lustra, a w łazience wisi wysoko:-P Ale prawdę mówiąc to mam z nim problem, nigdy płaskiego nie miałam, ale teraz to przesada... Chyba muszę z tym żyć:-P
Chyba niestety reguły, że dziecko powinno dłużej wytrzymywać bez jedzenia nie dotyczą karmienia piersią... No i to wszystko zależy od dziecka. Mój Konrad do 5-6 miesiąca życia przesypiała całe noce, a później do roczku (może wcześniej) i dwa razy w nocy chciał jeść. Ale ok. roczku jak odstawił mleko to skończyło się jedzenie w nocy, ale picie zawsze musi mieć pod ręką, a jego pierwsze słowo rano to "pii" (picie). A znowu mój siostrzeniec ma 2,5 roku i raz w nocy mleko musi dostać i pierwsze co rano mówi to "mleto" (mleko)...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 20:25
zozol, mychowe lubią tę wiadomość
-
zozol wrote:Witam się wieczorową porą
Co do obiadków to do warzywek będę olej dodawać a do gotowych dań nie bo tam już jest. Ale mam nadzieję od cioci kupić kurczaka domowego, królika od wujka, może uda się jakieś domowe warzywka gdzieś dorwać to do tych zupek która sama będę gotować będę też dodawać.
Pati i jak przebiegł spacer? chlopcy wyglądają na zadowolonychA Tobie było wygodnie?
Beata u nas noc też nieciekawa, pobudek jakoś bardzo dużo nie było ale dużo płakał, raz nawet przez 50 minut. Ja już nie wiem co jest grane i znowu te gazy! skąd to sie bierze? Już się zastanawiałam czy to nie to mm? Stosujemy Hipp, zastanawiam się czy nie zmienić na Bebilon.
y.
zozol lubi tę wiadomość
-
Hej my dziś gości mieliśmy. Polcia nawet grzeczna a ja padam na twarz zaraz ide w kime
Zozol Polcia je mm i jak ja karmie to mnie szlak trafia jak ona je.... bawi sie butelka... umie sobie ja wlozyc i wyciagac z buzi. ..macha raczkami..... bawi się smoczkiem i wlewa mleko do buzi i bulgocze i tez w ciagu dnia je po trochu np 60 albo i mniej ml wypije dopiero pod wieczor 120 łyknie .....
Pati super wygladasz i twoje chlopaki slidziaki:)
Zozol to masz forme kobitosuper
Ja brzuszki przez tydz robilam to mnie teraz tak plecy bola ze szok i odpuscilam. Dobra mykam spac. Spokojnej nocy wszystkim mamompatulla, mychowe lubią tę wiadomość
-
I ja się witam późnym wieczorem
Spędziliśmy pół dnia na dworze więc nawet ok
Pati ślicznie razem wyglądacie
Bea_tina współczuje ciężkiej nocy i mam nadzieje że ta będzie o wiele lepsza
Zozol aby pozazdrościć kondycji i ciała
Ja daje z Hippa i mleko i soczki i wszystko jest ok
Ja słoiczków daje tyle ile chceobiadków zjada nie cały słoiczek a deserki zawsze całe szama
Ktoś pisał o kaszkach ja też przestałam dawać bo były problemy z kupą pomimo przepajania czasami aby robię Fifikowi na śniadanie ale na gęsto nie do mleka
patulla, magdalena lubią tę wiadomość
-
Ja tez zycze spokojnej nocy, u nas weekend z mezem, wiec malo zagladam, mielismy wieczor filmowy z Wikingami
I Lili dzis tak sie dzis smiala na glos, ze jestem pewna, ze sie przy tym posikala
Jak udawalam, ze do niej bardzo szybko podbiegam i buziaki dawalam
Pozdrawiamy kobitki
magdalena, zozol, aisa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry:)
Wczoraj napisałam posta na dobranoc, ale go nie dodałam. Jaka ja byłam byłam wczoraj padnięta, aż nie głowa bolała. A moje dzieci padły o 18.30, Kacpra trzymałam na rękach i zasnął, a Konrad na podłodze;-) Bałam się, że rano będzie wczesna pobudka, a tu dopiero przed chwila się obudzili i jeszcze leżą ze mną. Konrad jedną pobudka miał, a Kacper 2 lub 3. Kochane są te moje lobuziaki:-)
I dzisiaj z tatusiem będą się widzieć i mam dla niego mała "niespodziankę", otóż zostanie z nimi sam u niech zobaczy jak to jest zajmować się dwójką maluchów.Bea_tina, Pipi26, aga8787, magdalena, zozol, mychowe lubią tę wiadomość
-
Hejo!
Wczoraj nie miałam jak pisać, bo Łukaszek mimo, że grzeczny, to jakoś tak absorbujący:) a wieczorem:P wymyślił, że nie chce spać w łóżeczku i spał z nami w łóżku, gdzie sen był bardzo niespokojny przez co znowu mało spałam:/ Ale pobudek oficjalnych znacznie mniej niż wczoraj;P
O 7:30 pobudka i się bawi, a ja mam chwilę napisać
Wiecie mimo, że jestem czasami zmęczona itp., to nie chce mu podawać mm. U niego nie działa takie przepajanie, wczoraj odciągłam swojego i chciałam mu dać na noc, to zjadł cyca a mleka już nie tknął, a nie ma problemu z piciem z butelki. Także na wprowadzanie mamy czas, mi się tam nie spieszy:)
Pati, dobry pomysł, a i Ty sobie odpoczniesz:)
Iza super udane zakupy:) i pomiary rewelacja, tylko pozazdrościć
Mychowe wieczór z wikingami hihi, mam nadzieje udany;P
Pipi, to może nie rób pełnych brzuszków tylko te "damskie", mniejsze obciążenie plecków:)
Ok, żucze udanego dnia:* -
Pati super robisz. Niech zobaczy jak to jest zajmiwac sie 2 maluchów. .. pewnie sie zdziwi ze to nie jest orosta sprawa.
Beatina damskie brzusKi? Musze poczytac o tym bo niee słyszałam i moze wyprobuje
My w nocy 2 pobudki wiec standardowo. Za oknem mgla ze nic nie widac
W piatek dostalam paczke z bobowity i tam plan 5 krokow rozszerzania diety niemowlaka...... jestem glupsza niz bylam wcześniej. .... nie mam pojecia co i jak wprowadzac......dobrze ze jeszcze 2 tyg mi zostałoMilej niedzieli
magdalena, Bea_tina lubią tę wiadomość
-
Hej
My wczoraj zrobilismy sobie wycieczkę do Częstochowy. Hania całą podróż przespała w obie strony
Noc bez zmian pobudki na jedzenie, ja próbowałam jej wieczorem butelkę wcisnąć z mm żeby dłużej pospała, ale ona nie chce ;/ kupiłam kaszke mannę z nestle i zaczniemy ją jeść, słoiczki też chyba zacznę dawać, może jak w dzień będzie więcej jeść to w nocy mniej
Pati masz racje niech zobaczy jak Twoja codzienność wygląda z 2 maluszkowsuper fotki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 08:59
-
Sasza20 wrote:I ja się witam późnym wieczorem
Ja słoiczków daje tyle ile chceobiadków zjada nie cały słoiczek a deserki zawsze całe szama
Ktoś pisał o kaszkach ja też przestałam dawać bo były problemy z kupą pomimo przepajania czasami aby robię Fifikowi na śniadanie ale na gęsto nie do mleka
-
nick nieaktualnywitam
wczorajszy dzień antosia to masakra, pewnie po piatkowym szczepieniu, chciał być tylko ze mną i jak ktoś go chciał zabrać to tak płakał że szok.
w nocy zasnał o 10 do 3 spał bez pobudek a potem na cyca ale na śpiku moim, a obódka o 8, i rojbrujemy.
jakoś się już przyzwyczaiłam do tego jego rojbrowania, ale cieszę się ze mam dziadka pod ręką bo Antek bardzo go lubi i bawić się i gadają sobie.
a dzisiaj mam wizytę teściowej ciekawe jak mój maluda się pokarze... płaczek ...czy da się babci ponosić. -
Buziaczki dla Hani na 5 miesięcy :*:*:*:*:*
Pipi, też to dostałam i też po przeczytaniu poczułam się głupsza, bo piszą zupełnie inaczej niż inni:P
agata może dziś będzie lepiej;P
Magdalena ja nie pomoge, bo dla mnie to jeszcze czarna magia:P mam jeszcze 8-9 dni:Paga8787, magdalena lubią tę wiadomość
-
Buziaczki dla Hanusi :*
Magdalena saszetki z bebilonu do kupienia są w rossmanie, saszetka zawiera mleka do przygotowania na 180 ml wody, czyli tyle ile teraz zjadają więc spoko. Ale ponoć w aptekach można spotkać większość mm w saszetkach żeby wypróbować.
Nie mam pojęcia jak to z tymi kaszkami, może lepiej podawać na śniadanie a nie na kolację?
U nas noc straszna. Zasnął o 19,15 a do 24 było 6 pobudek. Potem już nie liczyłam. Kręcił się wiercił, jęczał i tylko ręce pomagały i suszarka!aga8787, magdalena lubią tę wiadomość
-
Hej u nas tylko jedna pobudka w nocy i od 7 już nie śpimy
Magdalena też mi się tak wydaje że kaszka na noc jest za ciężkabo jak daje rano to nic mu nie jest
Wsumie nawet w poradnikach piszą żeby kaszke dawać na śniadanie
A ja wprowadzam żywność po swojemupierwsze warzywa dawałam w pierwszy dzień po 4 łyżeczki w drugi reszte słoiczka o ile smakowało