X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • patulla Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, chyba Beata pytała.

A ja mam "sposób" na brzuch... Nie patrzę na niego:-P Nie mam żadnego dużego lustra, a w łazience wisi wysoko:-P Ale prawdę mówiąc to mam z nim problem, nigdy płaskiego nie miałam, ale teraz to przesada... Chyba muszę z tym żyć:-D:-P

Chyba niestety reguły, że dziecko powinno dłużej wytrzymywać bez jedzenia nie dotyczą karmienia piersią... No i to wszystko zależy od dziecka. Mój Konrad do 5-6 miesiąca życia przesypiała całe noce, a później do roczku (może wcześniej) i dwa razy w nocy chciał jeść. Ale ok. roczku jak odstawił mleko to skończyło się jedzenie w nocy, ale picie zawsze musi mieć pod ręką, a jego pierwsze słowo rano to "pii" (picie). A znowu mój siostrzeniec ma 2,5 roku i raz w nocy mleko musi dostać i pierwsze co rano mówi to "mleto" (mleko)...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 20:25

zozol, mychowe lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    Witam się wieczorową porą :)

Co do obiadków to do warzywek będę olej dodawać a do gotowych dań nie bo tam już jest. Ale mam nadzieję od cioci kupić kurczaka domowego, królika od wujka, może uda się jakieś domowe warzywka gdzieś dorwać to do tych zupek która sama będę gotować będę też dodawać.

Pati i jak przebiegł spacer? chlopcy wyglądają na zadowolonych :) A Tobie było wygodnie?

Beata u nas noc też nieciekawa, pobudek jakoś bardzo dużo nie było ale dużo płakał, raz nawet przez 50 minut. Ja już nie wiem co jest grane i znowu te gazy! skąd to sie bierze? Już się zastanawiałam czy to nie to mm? Stosujemy Hipp, zastanawiam się czy nie zmienić na Bebilon.
    y.
    zozol moj Oluś się pochorował po soczku z hippa więc moze cos jest na rzeczy ?!

zozol lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupię te saszetki Bebilonu na początek, dam kilka dni z rzędu i zobaczę czy będzie jakaś zmiana.

magdalena lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Pipi26 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my dziś gości mieliśmy. Polcia nawet grzeczna a ja padam na twarz zaraz ide w kime ;)
    Zozol Polcia je mm i jak ja karmie to mnie szlak trafia jak ona je.... bawi sie butelka... umie sobie ja wlozyc i wyciagac z buzi. ..macha raczkami..... bawi się smoczkiem i wlewa mleko do buzi i bulgocze i tez w ciagu dnia je po trochu np 60 albo i mniej ml wypije dopiero pod wieczor 120 łyknie .....
    Pati super wygladasz i twoje chlopaki slidziaki:)
    Zozol to masz forme kobito :) super
    Ja brzuszki przez tydz robilam to mnie teraz tak plecy bola ze szok i odpuscilam. Dobra mykam spac. Spokojnej nocy wszystkim mamom :)

patulla, mychowe lubią tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello my dziś ucieklismy do Gdanska do babci i dojechala Prababcia ,ale Marcel wychował Prababcie hihi wesoło było! !!!

Zozol dawaj namiary gdzie te twe Lustra! !!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Patulla masz rację, po zakupach od razu humor lepszy :) (do póki nie zobaczę stanu mojego konta hehe)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 20:16

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Sasza20 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam późnym wieczorem :)
    Spędziliśmy pół dnia na dworze więc nawet ok :)
    Pati ślicznie razem wyglądacie :)

Bea_tina współczuje ciężkiej nocy i mam nadzieje że ta będzie o wiele lepsza :)

Zozol aby pozazdrościć kondycji i ciała :)

Ja daje z Hippa i mleko i soczki i wszystko jest ok :)
    Ja słoiczków daje tyle ile chce :) obiadków zjada nie cały słoiczek a deserki zawsze całe szama :) Ktoś pisał o kaszkach ja też przestałam dawać bo były problemy z kupą pomimo przepajania czasami aby robię Fifikowi na śniadanie ale na gęsto nie do mleka :)

patulla, magdalena lubią tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    życzę spokojnej nocy wszystkim mamusiom i dzieciaczkom :)

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zycze spokojnej nocy, u nas weekend z mezem, wiec malo zagladam, mielismy wieczor filmowy z Wikingami :) I Lili dzis tak sie dzis smiala na glos, ze jestem pewna, ze sie przy tym posikala ;) Jak udawalam, ze do niej bardzo szybko podbiegam i buziaki dawalam :) Pozdrawiamy kobitki :)

magdalena, zozol, aisa lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • patulla Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Wczoraj napisałam posta na dobranoc, ale go nie dodałam. Jaka ja byłam byłam wczoraj padnięta, aż nie głowa bolała. A moje dzieci padły o 18.30, Kacpra trzymałam na rękach i zasnął, a Konrad na podłodze;-) Bałam się, że rano będzie wczesna pobudka, a tu dopiero przed chwila się obudzili i jeszcze leżą ze mną. Konrad jedną pobudka miał, a Kacper 2 lub 3. Kochane są te moje lobuziaki:-)
    I dzisiaj z tatusiem będą się widzieć i mam dla niego mała "niespodziankę", otóż zostanie z nimi sam u niech zobaczy jak to jest zajmować się dwójką maluchów.

Bea_tina, Pipi26, aga8787, magdalena, zozol, mychowe lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!

Wczoraj nie miałam jak pisać, bo Łukaszek mimo, że grzeczny, to jakoś tak absorbujący:) a wieczorem:P wymyślił, że nie chce spać w łóżeczku i spał z nami w łóżku, gdzie sen był bardzo niespokojny przez co znowu mało spałam:/ Ale pobudek oficjalnych znacznie mniej niż wczoraj;P
    O 7:30 pobudka i się bawi, a ja mam chwilę napisać:)

Wiecie mimo, że jestem czasami zmęczona itp., to nie chce mu podawać mm. U niego nie działa takie przepajanie, wczoraj odciągłam swojego i chciałam mu dać na noc, to zjadł cyca a mleka już nie tknął, a nie ma problemu z piciem z butelki. Także na wprowadzanie mamy czas, mi się tam nie spieszy:)

Pati, dobry pomysł, a i Ty sobie odpoczniesz:)
    Iza super udane zakupy:) i pomiary rewelacja, tylko pozazdrościć:)
    Mychowe wieczór z wikingami hihi, mam nadzieje udany;P
    Pipi, to może nie rób pełnych brzuszków tylko te "damskie", mniejsze obciążenie plecków:)

Ok, żucze udanego dnia:*

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati super robisz. Niech zobaczy jak to jest zajmiwac sie 2 maluchów. .. pewnie sie zdziwi ze to nie jest orosta sprawa.;)
    Beatina damskie brzusKi? Musze poczytac o tym bo niee słyszałam i moze wyprobuje :)
    My w nocy 2 pobudki wiec standardowo. Za oknem mgla ze nic nie widac :/
    W piatek dostalam paczke z bobowity i tam plan 5 krokow rozszerzania diety niemowlaka...... jestem glupsza niz bylam wcześniej. .... nie mam pojecia co i jak wprowadzac......dobrze ze jeszcze 2 tyg mi zostało :D Milej niedzieli :)

magdalena, Bea_tina lubią tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

My wczoraj zrobilismy sobie wycieczkę do Częstochowy. Hania całą podróż przespała w obie strony :)

Noc bez zmian pobudki na jedzenie, ja próbowałam jej wieczorem butelkę wcisnąć z mm żeby dłużej pospała, ale ona nie chce ;/ kupiłam kaszke mannę z nestle i zaczniemy ją jeść, słoiczki też chyba zacznę dawać, może jak w dzień będzie więcej jeść to w nocy mniej :)
    Pati masz racje niech zobaczy jak Twoja codzienność wygląda z 2 maluszkow :) super fotki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 08:59

ug37df9hmgtex3az.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    Kupię te saszetki Bebilonu na początek, dam kilka dni z rzędu i zobaczę czy będzie jakaś zmiana.
    a to są takie? nie wiedziałam...

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza20 wrote:
    I ja się witam późnym wieczorem :)
    Ja słoiczków daje tyle ile chce :) obiadków zjada nie cały słoiczek a deserki zawsze całe szama :) Ktoś pisał o kaszkach ja też przestałam dawać bo były problemy z kupą pomimo przepajania czasami aby robię Fifikowi na śniadanie ale na gęsto nie do mleka :)
    no właśnie sasza sprobuje dać raz w papce nie do mleka bo wieczór od kilku dni to porażka pięknie zasypia a po około godzinie jest płacz straszny i wygina się w łuk no ewidentnie coś z brzusiem jak myślicie mleko z kaszką może być za ciężkie?

dqpri09knl7nzqjn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam

wczorajszy dzień antosia to masakra, pewnie po piatkowym szczepieniu, chciał być tylko ze mną i jak ktoś go chciał zabrać to tak płakał że szok.
    w nocy zasnał o 10 do 3 spał bez pobudek a potem na cyca ale na śpiku moim, a obódka o 8, i rojbrujemy.

jakoś się już przyzwyczaiłam do tego jego rojbrowania, ale cieszę się ze mam dziadka pod ręką bo Antek bardzo go lubi i bawić się i gadają sobie.

a dzisiaj mam wizytę teściowej ciekawe jak mój maluda się pokarze... płaczek ...czy da się babci ponosić.

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaczki dla Hani na 5 miesięcy :*:*:*:*:* <3

Pipi, też to dostałam i też po przeczytaniu poczułam się głupsza, bo piszą zupełnie inaczej niż inni:P

agata może dziś będzie lepiej;P

Magdalena ja nie pomoge, bo dla mnie to jeszcze czarna magia:P mam jeszcze 8-9 dni:P

aga8787, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaczki dla Hanusi :*

Magdalena saszetki z bebilonu do kupienia są w rossmanie, saszetka zawiera mleka do przygotowania na 180 ml wody, czyli tyle ile teraz zjadają więc spoko. Ale ponoć w aptekach można spotkać większość mm w saszetkach żeby wypróbować.
    Nie mam pojęcia jak to z tymi kaszkami, może lepiej podawać na śniadanie a nie na kolację?

U nas noc straszna. Zasnął o 19,15 a do 24 było 6 pobudek. Potem już nie liczyłam. Kręcił się wiercił, jęczał i tylko ręce pomagały i suszarka!

aga8787, magdalena lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Sasza20 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas tylko jedna pobudka w nocy i od 7 już nie śpimy :-)

Magdalena też mi się tak wydaje że kaszka na noc jest za ciężka :-) bo jak daje rano to nic mu nie jest :-)
    Wsumie nawet w poradnikach piszą żeby kaszke dawać na śniadanie :-)
    A ja wprowadzam żywność po swojemu :-) pierwsze warzywa dawałam w pierwszy dzień po 4 łyżeczki w drugi reszte słoiczka o ile smakowało :-)

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczełam dawać też rumianek i koper:-) ale poluje na herbate z hippa w saszetkach owocową:-)

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
‹‹ 611 612 613 614 615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ