X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie :) mi tez obojetnie czy bedzie prywatne forum. Ja w ogole czasu nie mialam nigdy zeby do kwietniowek zagladac, nawet o tym nie myslalam hehe :P
    U nas noc spokojna, pobudka o 6.10, wypila 120ml mojego mleka i dalej poszla spac do 9.30. Niektore dni tak samo sie budzi i zasypia, fajne to jest :) wczoraj w ogole bardzo spiacy dzien miala.

Milego dnia wszystkim :)

Aa, Beatina, co znaczy, ze na lewa strone?
    Moja Lili obraca sie na brzuch ale tylko w lewo, w prawo jeszcze jej sie nie zdarzylo. Czy to bylby powod do rehabilitacji?

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • aisa Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się to forum podoba, ale jeśli większość chce to ok.

Beatina, fajnie że nic więcej się nie dzieje i to tylko katar.

Natalinka, wydaje mi się że Jasiowi bliskości nie brakuje. W nocy to chyba Mu się coś śni. Kiedyś śmiał się tylko do zabawek i do nich gadał a teraz tez się śmieje ale czasem krzyczy na nie albo się żali albo wyciąga język i robi trrr. Za to mniej z nimi gada.
    Wasze dzieci reagują tak samo na zabawki jak wcześniej?

U nas drugi dzień pochmurny. Jaś jak w zegarku, śpi godzinę, potem 2,5 się bawi i znów śpi.
    No i dziś pierwszy raz popłakał się na widok nieznajomej osoby.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was w poniedziałek co do forum prywatnego jest bo jest i fajnie :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze życzenia dla Filipka

Ponoć między 4-6 miesiącem maluchy powinny podwoić wagę. mój waży między 7000 a 7300 (nasza waga za kazdym razem co innego pokazuje) i w sumie od 2 tygodni taką wagę pokazuje. Mój się urodził 3790 więc wątpię żeby podwoił swoją wagę tym bardziej że u nas rzeczywiście z tym przybieraniem stoimy. Beata ale widzę że twój też dość tak przystopował w porównaniu z pierwszymi miesiącami.

Maks do zabawek też różne dżwięki wydaje, i chyba częściej gada do nich, do lampy, ściany niż ze mną. I nauczył się pluć smoczkiem na odległość. dupkę też dźwiga i nóżki podkurcza od jakiegoś czasu ale do przodu posuwa się tylko jak jest wkurzony.

Pysia to ciekawe jak to będzie dalej u was z tym glutenem. ja jeszcze nie wprowadzałam, spróbuje może po kilku dniach marchewki.

Przywiozłam sobie od mamy z ogrodu jabłka i gruszki i porobię jakieś słoiczki. któraś już robiła? poproszę o instrukcję :) Patulla! Weź instrukcję od mamy :P

agata86, mychowe lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe, mój Łukasz robi tak samo, dodatkowo pielęgniarka zauważyła, że on częściej używa lewej strony. I to nie jest nic złego, bo zawsze jedna strona jest sprawniejsza od drugiej i to jest zupełnie naturalne! I nie ma się czym stresować, moja lekarka powiedziała jedynie, że jeśli chcę iśc to mam skierowanie i oni pokażą jak ewentualnie to zniwelować wcześniej, ale jak nie pójdę to też będzie dobrze, bo samo zaniknie:) dot't worry;P

mychowe, Kaja lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, też o to pytałam lekarza, dlaczego już mniej przybiera i to oczywiście jest normalne z początku miesięcznie przybierać ok 1kg, później już 0,5kg więc wszystko jest w normie:D

Łukaszo pupsko podnosi już jakiś czas, od wczoraj podnosi się na wyprostowanych rękach:) Także powoli do przodu z raczkowaniem, jeszcze trochę i będę biegać za nim hihi:)

mychowe lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem w tym że Maks przybiera 200g albo i mniej na miesiąc :( 200 g przybrał we wrześniu.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza a lekarz coś Ci mówiła, bo ja podaje maksymalne wartości, bo takie Łukasz osiąga :) A pamiętaj, najważniejsze, że przybiera :)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Mychowe, mój Łukasz robi tak samo, dodatkowo pielęgniarka zauważyła, że on częściej używa lewej strony. I to nie jest nic złego, bo zawsze jedna strona jest sprawniejsza od drugiej i to jest zupełnie naturalne! I nie ma się czym stresować, moja lekarka powiedziała jedynie, że jeśli chcę iśc to mam skierowanie i oni pokażą jak ewentualnie to zniwelować wcześniej, ale jak nie pójdę to też będzie dobrze, bo samo zaniknie:) dot't worry;P

Ufff ulzylo, dziekuje :)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • zozol Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnia nasza wizyta była na drugim szczepieniu czyli dawno (w lipcu chyba) a kolejna będzie za 1,5 miesiąca bo 3 dawkę mamy przesuniętą.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, Maksio pięknie rośnie, także jeśli nie jest wychudzony to nie masz się czym przejmować! A z tego co widze na zdjęciach to wygląda elegancko:) Ale jeśli masz obawy(choć ja nie widze podstaw), to idz do lekarza zmierzyć i zwazyc Maksia:) od tego sa:)

My mieliśmy problemik z uspaniem, bo nie pospał w dzień, wiec usnal o 18 :P ale już ładnie śpi, ciekawe co zgotuje nam w nocy:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Lili dwa dni temu nauczyla sie robic pffffrrr jezykiem i robi tak jak jej daje obiadek i cala jestem brudna, ona tez i wszystko na okolo na odleglosc 0.5 metra. Co byscie robily w takiej sytuacji? Moze to przeczekac?
    Ona tak robi bez wzglwdu czy ja karmie czy nie.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe, trudno wyczuć:P Łukasz tak robi tylko z tata(nie mam pojęcia dlaczego), ale ze ja go "karmie", to tak nie robi. Może przeczekaj jak tak sobie porobi i dopiero karm? Bo chyba nie robi tak non stop?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje, ze jej sie spodobalo, ze jedzonko sprawia, ze bardziej jej sie to pfrr udaje. Bo jak zaczynalam ja karmic to tak nie robila. Wczoraj bylo to samo.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • aisa Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiek też to robi ale najczęściej do zabawek. W trakcie jedzenia na szczęście nie. Też bym chyba przeczekała, tak jak radziBeatina.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po glutenie młody wysypany juz kolejny raz no nic trseba przrczekac kurcze mam nadzieje ze do środy ta wysypka minie ,aby go zaszczepili ehhhhhhhhhh masakra

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Dziewczyny, Lili dwa dni temu nauczyla sie robic pffffrrr jezykiem i robi tak jak jej daje obiadek i cala jestem brudna, ona tez i wszystko na okolo na odleglosc 0.5 metra. Co byscie robily w takiej sytuacji? Moze to przeczekac?
    Ona tak robi bez wzglwdu czy ja karmie czy nie.

To jej najlepsza zabawa wiec przeczekaj mój mlody nauczył się kaszlec wiec wzielam go sposobem bo strasznie wymusza kaszel zatykam go smoczkiem i czekam ,aż chlopina wyluzuje i wtedy tankuje jedzenie !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• mychowe Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mleko tez daje zazwyczaj na spiocha jak dam jej najpierw smoczka, wtedy zaczyna przysypiac i butla do buzi. Inaczej za duzo rzeczy ja rozprasza i by co piec minut jadla.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Pola tez robi pfff ale tylko jak sie bawi a nie przy jedzeniu na szczescie, chyba musisz to faktycznie przeczekac :)
    A Pola od 6 juz wariuje w lozeczku ale wczoraj nam padla po 19 wiec sie spodziewalam wczesnej pobudki. W nocy mleczko tylko o 3 wiec jest dobrze.;) a zauwazylam wlasnie ze sobie zabawke z reki do reki przeklada :D
    Wy pewnie jeszcze spicie tylko my takie ranne ptaszki...Milego dnia :)

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi buziaczki dla Poli :*:*:*:*:* <3

Witam sie:-)

My dzis tez bez szalu, ale znowu nie wiem ile pobudek, musze zaczac zapisywac jak zozol, bo w nocy nic nie pamietam;)

A pisalyscie o porannych baczkach u nas tez to od jakiegos czasu jest, czasami to masakra, ale nic go nie boli wiec jest ok:-)

Pipi gratulacje nowej umiejetnosci! Widze gnacie do przodu hihi:-)

Milego dnia mamuski!

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ