Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się:)

Magdalena mam nadzieję, że ta przeprowadzka będzie na dłużej i trochę dychniecie z przemieszczaniem się!

Pati, dobrze, że trochę wypoczęłaś jednak mam nadzieję, że szybko do domku wrócicie z diagnozą i ewentualnym leczeniem!! A mleczkiem się nie przejmuj, teraz może masz mniej, ale wrócisz do domku, to będzie wszystko super:)

My dziś nocka chyba najlepsza ze wszystkich! Były tylko 3 pobudki!! Także całkiem rewelacyjnie:P Szkoda tylko, że ja poszłam późno spać, a Łukasz wstając o 1 zaczął płakać, więc wzięłam Go do naszego łóżka, gdzie się wiercił jak owsik, a uspokoił się u siebie w łóżeczku:P
    Mąż mnie obudził jak szedł do pracy i że zapomniał telefonu to jak się do niego rozdzwonili to masakra, więc z własnej i czyjejś głupoty jestem raczej nie wyspana, ale liczę, że jakaś drzemeczka wspólna się pojawi hihi:)

Miłego dnia!

Pipi26, Kaja, magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was

Pati no to super ze ci spanie pożyczyli!!!

Linneczka ,a co tam akcje nocne były pewnie zęby kochana!!!

Beti no ja od wczoraj przez deszcz drzemki z mlodym w łóżku :-)

Unas noc norma 23 mleko 3 mleko 6 mleko chyba dobrze ,ale pomiędzy to tysiac pięćset razy smoczek :-/ i teraz nie wiem czy moge napisać ,że wyspana ;-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mleko o 22, 3, 6 niby ok ale miedzy 1,30-2,30 były 4 pobudki i noszenie na rękach :( No i od 5 już nie spał więc nie nazwałabym tej nocy za udaną :(

Maks w foteliku samochodowym też się nie opiera to już akurat od dawna i nieraz całą drogę od mojej mamy tak jedzie. Po macie też raczej przemieszcza się na brzuchu bokiem niż pełzanie chociaż dupkę podnosi to się jakoś nie posuwa :)

U nas dziś była dynia która średnio smakowała. Muszę przyznać ze pomieszane z kaszką lepiej smakuje.

A co do kp to mam wrażenie że w lewej piersi mam mało mleka :(

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Pipi26 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata gratuluje udanej nocki.. oby tak dalej :)
    Magdalena super ze sie przeprowadziliscie gratki :)
    My w nocy 2 pobudki i od 6.40 nie spi a w nocy jeszcze sie wiercila wiec sie srednio wyspalam zaraz się kolo niej poloze na drzemke bo właśnie zasnela..... Pola spi teraz tylko na brzuszku i nie ma innej opcji..... ale w sumie dobrze bo jak kolo 10 na spacerze w wozku max 30 min spala tak teraz w lozku na brzuszku 1.5 h spi i po poludniu to samo a nawet kolo 17 lubi jeszcze przysnac na chwile wiec super a nie to ci wcześniej 30 min i czasami 1 h po poludniu wiec dla mnie super.... troche haotycznie napisałam ale z tel pisze wiec sorki... ide z młodą kimnac ...
    milegi dnia :)

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Patulla, fajnie że choć trochę mogłaś normalnie pospać. Zdrowia życzę!

Kaja, fajnie że Marcel ładnie zjadł

Magdalena, super że wreszcie koniec kłopotów mieszkaniowych!! :)

U nas noc zaskakująca. Usnął o 19.30 a po 2 godz znów cycuś. Nastawiłam się na średnią noc a tu następna pobudka dopiero o 4:30. Potem pół godz gadania z nami w łóżku i spanie do 8. Może spało Mu się lepiej po szczepionce... pojęcia nie mam ale najważniejsze, że ładnie spał.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, ja też w lewej piersi mam dużo mniej mleka, teraz jak ściągam to widzę to wyraźnie i prawa produkuje nawet 3 razy więcej mleka...

A Kacper odkąd dostaje mleko butelką w nocy budzi się 2 razy, a przy mnie to budził się częściej

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati to są jakieś plusy mm :) U nas czy cyc czy mm i tak się budzi często :( Do tego dzisiaj znowu go gazy w nocy męczyły.
    Idzie jakoś polepszyć produkcję tego cyca drugiego?

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam mniej mleka w prawej bo Hania nie chciała z niej pić, na szczęście w nocy było jej to obojętne więc starałam się nadrabiać albo kombinować z karmieniem w innej pozycji i jakoś wróciło do normy
    Że to moje dziecko nie chce mleka z butelki :( dziwne bo herbatkę 100 ml wypija a mleka może 30ml
    Iza chyba musisz Maksia do niej częściej przystawiać
    My dziś jedliśmy zupkę jarzynową z gerbera :) jadła ładniej niż owoce :P

ug37df9hmgtex3az.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    U nas noc super, Lili pierwsza pobudke miala o 8.50, nie moglam uwierzyc :) a cyckow mi juz cieklo hehe

Patulla, fajnie, ze udalo Ci sie pospac troche.

A co do mleka to zawsze mialam w prawej mniej.. chyba dlatego, ze czesto Lili do lewej przystawialam nad ranem, bo zawsze sie balam, ze z prawej mi spadnie z lozka hehe. Musialam karmic spod pachy, bo po cesarce i pozniej Lili miala szelki na bioderka.

Wszystkim milego dnia zyczymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 13:07

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 21 października 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak koszmarnej nocy jak wczorajsza to nie było nigdy. Spała tylko z cyckiem w buzi jak wypadł to wrzask:( .
    Patula trzymaj się wszystko bedzie dobrze:)
    Sammy bardziej lubi mixy owocowe I warzywne . Pierwszy raz dałam jej takiejedzonko jak miała 5 miesięcy ale nie szło jej ;)teraz sama otwierał buźke do wszystko . Jak jemy to ona też chce, daję jej polizac

iv09io4ptwhk6nng.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lineczka to lipna noc była uwas ,ale spokojnie do roczku wytrzymamy i wtedy NOCE nasze :-) ja teraz tak sobie tłumaczę za każdym razem jak wstaje w nocy !!!!!

ALE sie zfrajerowalam matko kupiłam pampersy Dady i co i wielka kupa mlody przesikany obsrany po pas te pampersy wcale nie sa ok to fujjj

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol przy naszym jedzeniu mm nie widzę w tym plusów wolalabym 100000 razy w nocy wstawać i odciągnąć niźli to mm :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pije do tych pampersow bo co 2 osoba je zachwala i kupilam na noc zakladalam pampersa i było sucho ,a dziś miał w nocy tylko dady na 2,5 i obsikany po szyję ,a kupa wychodziła sama masakra jakąś

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Pipi26 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Pola ma właśnie 2 drzemke .... jak ja to lubię :D ja leze z nią w łóżku i się obijam a co :P nawet obiadu dzisiaj nie robie :D dziś mam dzień lenia.
    Kaja mam nadzieje ze niedługo nasze dzieci beda przesypiac cale noce. ... ostatnio mi kolezanka mowila ze syn jej siostry mial 3 lata i wstawal w nocy i sie darl ze mleko chce .... masakra... mam nadzieje ze żadnej z nas sie to nie przytrafi :)

mychowe lubi tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lineczka współczuję nocki, oby kolejne były lepsze.

u nas z drzemkami dziś jakaś masakra, ryk przy usypianiu jakby go bito! usypianie trwa dłużej niż sama drzemka :/

Mychowe pozazdrościć takiej nocki! Ja też tak chcę!!!!!

Kaja toś mnie zaskoczyła z tymi pampersami dada, wprawdzie nie używam ale słyszałam że są ok ale na noc lepsze Pampersy.

mychowe lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• lineczka Ekspertka

Wysłany: 21 października 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja ja na noc zakładam pampers overnight, niby się nie przesikiwała ale po nocy pupa była wilgotna I śpiochy też I ten zapaszek:)

iv09io4ptwhk6nng.png
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 21 października 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol nasze dzemki też okropne :( uśneła przy cycusiu wstałam zrobiłam sobie herbate a ona już obudzona więc cycuš znowu i śpi dalej

iv09io4ptwhk6nng.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byliśmy w Pl to kupiłam dady i teraz też jeszcze trochę mam. Używamy tylko w dzień, w nocy pampers. Ja widzę sporą różnicę między dadą a pampersem.

Lineczka, współczuje ciężkiej nocy. Oby dziś było lepiej!

Jaś dziś senny, chyba wciąż po tym szczepieniu i ma podwyższoną temperaturę 37,3 - 37,5. Czy zaczerwienienie przy miejscu wkłucia jest normalne? U dorosłego czasem też się zrobi jakiś krwiak po igle więc chyba nie jest to jakiś skutek uboczny szczepienia, nie?

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 21 października 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa u nas po szczepieniu też jest zaczerwienione przez dwa dni, pytałam o to I lekarka powiedziała że to normalne

aisa lubi tę wiadomość

iv09io4ptwhk6nng.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chyba Lili przesypia zabkowanie, bo juz drugi dzien spi tak dlugo w ciagu dnia i w nocy tez. Teraz juz dwie godziny spi.
    Wczoraj trzy godziny spala w ciagu dnia, pozniej jak sie obudzila to miala swietny humorek :)

Naprawde wspolczuje mamom, ktore sie nie wysypiaja.

Maz mnie wczoraj pyta czy staramy sie juz o rodzenstwo dla Lili. Rozsmieszyl mnie :)

aisa, Pipi26, Bea_tina, zozol lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ