X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś miałam na noc dady bo mnie się pampersy skończyły i wyzywalam w nocy i musze przebieranie nigdy więcej dady na spacer też w dzień sie nie nadaje bo przesikany i z 2 godz spaceru po 45 min przebieranie masakra no chyba że Marcel spr te pampersy :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lineczka wrote:
    Aisa u nas po szczepieniu też jest zaczerwienione przez dwa dni, pytałam o to I lekarka powiedziała że to normalne

Ja mam na to żel i nie ma zaczerwienienie :-) od mojej położnej

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Pipi26 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol, Lineczka u mnie wcześniej tez Pola trudno zasypiala w ciagu dnia ...rano to tylko w wozku max 30 min a po poludniu na rogalu ja usypialam i do lozeczka przenosilam ale odkad nauczyla sie na brzuchu zasypiac to 3 min i odplywa i spi 2 razy po 1.5 h takze moze u was tez sie zmieni jeszcze i beda wam dzieciaczki ladnie zasypialy w dzien :)

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś znowu zrobiliśmy wyprawę spacerkową do sklepu, Łukaszek jak dochodziliśmy do domu to usnął i spał całe 10 min i to była Jego pierwsza drzemka. Później usnął ok 16 po jedzeniu na 40 min i na dziś koniec drzemek:)
    Teraz pełza po puzzlach, bo na kanapie już nie ma co Go zostawiać, bo czołga się do końca i chce spadać, cwaniak jeden:)
    Ale muszę powiedzieć, że dziś jest dzień marudy:/ jak pośpi to ok, ale tak to nic mu nie pasuje:/ dopiero teraz zajmuję się obiadem, bo wcześniej to nawet nie miałam kiedy, a w domu robi się Sajgon powoli:/
    Jutro szczepienie, eh:/ aż strach o tym myśleć...

Ja to się modlę, żeby te nocki w Łukasza wykonaniu już nie były takie złe, rozleniwił mnie ostatnio, a boję się, że wróci do wcześniejszych przyzwyczajeń, oby nie! Także dziewczyny ja wiem o czym piszecie, ostatnio mam o niebo lepiej, ale i nocki i dnie mieliśmy cięższe i masakryczne...

Wydaje mi się, żeby pobudzić bardziej piersi to (ja tak robiłam) że karmiłam dwa razy z jednej piersi a tą drugą jakoś przecierpiałam. Ale nie wiem czy to dobry sposób, bo na mnie laktator nie działa pobudzająco raczej...

Kaja ja też raz kupiłam dady i dla mnie też nie do końca, dużo częściej je przebierałam niż pampersa, zdarzało mu się przelewać itp., temu zawsze czyham na promocje pampersów i robię zapasy, jeszcze mam z 120 szt. więc na trochę wystarczy:)

Zaczerwienienie i podwyższona temp jest "normalna" po szczepieniu. Mnie na zaczerwienienie polecili altacet, ale nie dla dzieci tylko dorosłych, bo dla dzieci zawiera mentol i to nie jest wskazane dla Krasnali.

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Pola mi palca do buzi wsadzila i wydaje mi sie ze cos klujacego poczulam.... myslicie ze to zab? Probowalam zobaczyc ale przy swietle lamp to trudno zobaczyc a i ona caly czas paszcze zamyka :D

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi łyżeczka i stukanko to bedziesz w 100% pewna że to ząb :-)

aisa lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Pipi26 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kaja... wyglada na to ze nam zabek wyszedł :)

Kaja, Bea_tina, zozol, aisa, mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola Gratuluję mamuska zrobiłaś fartuch hehehe kiedyś tak było teraz nie wim co tatus ci kupi ;-) a dla Poli 5Euro pod poduszkę !!!!!

aisa, Pipi26 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe wy myślicie o rodzeństwie a ja wczoraj w nocy mówiłam do Maksia że jest najlepszą antykoncepcją i aż się dzieci odechciewa po takich nockach.
    Jestem wykończona dzisiaj chyba się położę z młodym dzisiaj o 19.
    Gratulacje dla nowego zębolka.
    Kaja mi ostatnio zaś ktoś powiedział że kto znajdzie zęba ten buty kupuje dziecku :)

Bea_tina, Pipi26, Kaja, lineczka, mychowe lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi Maks lubi być na brzuszku ale za nic nie zaśnie nawet na śpiocha jak bym go obróciła to od razu głowę podnosi.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozl ile ja bym dała ,aby Marcel na brzuchu polezal 10 min

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a z lepszych spraw Marcel na kolanach zasuwa ,ale dupka mu sie trzęsie kleczy jak osika sie trzęsie i po chwili pac ryk ,a jak leży na brzuchu to 5 min i przekreca sie w S lub mostek robi masakra nie moge na to patrzeć bo sie boje że kark sobie złamie :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

• aisa Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi, gratuluję ząbka :)

Jasiek na brzuchu leżeć lubi, a spał na nim tylko 2 razy jak miał ze 2 miesiące. A tak to zawsze plecy.

Taka fajna pogoda dziś była a od 16 leje.. oby jutro nie padało.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he Kaja, musisz to nagrać na pamiątkę ;)
    A kręgosłupa nie złamie, ponoć małe dzieci mają dużo więcej kości niż osoba dorosła, po prostu nie zrosły się jeszcze niektóre. Pewnie dzięki temu takie wygibasy mogą robić i nic im nie jest.

mychowe lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje ząbka!! Chyba tylko Łukaszek będzie póki co szczerbatkiem;P
    Powiedzcie mi, boli karmienie z ząbkami?? Bo tylko tego się boję:P Choć nie wiem co jest, ale lewy sutek mnie tak boli przy karmieniu, że masakra, smaruję ale nic to nie pomaga, eh:P

Kaja brzuszek na pewno boli Marcelka, dlatego nie lubi na nim leżeć... Zapewne ustabilizuje się brzuszek to i leżeć na nim będzie lubił, mam taka nadzieje, innego wytłumaczenia nie mam:/

Nasz pełzak to teraz głównie na brzuchu znowu, nawet w bujaku się obraca na brzuch! Choć nie powiem, coraz lepiej idzie mu obracanie z brzuszka na plecki:) no ale po sekundzie już jest na brzuchu:P

A śpi albo na boku, albo na plecach inna opcja nie wchodzi w grę:P

19:55 zasnął na rączkach :) zobaczymy co ma dziś w planach:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatka nie obejrzysz sie a Lukaszkowi zabek wyjdzie :) a pediatra tydz temu mowil ze ząbków nic a nic nie widac i ze sie Polcia z zebami nie spieszy..... znawca :D

aisa, magdalena lubią tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi moja też we środę mówiła, że nie widać, a to co Łukasz robi z buzia i co tam trzyma mówi mi coś innego:/ ilość śliny też jest nadprzeciętna, że nie nadążam z wycieraniem i mu się krostki na brodzie robią, no nic, czekamy spokojnie, siłą go nie wyjme hihi :)

Kurde małżonek mi pomył podłogi, ja wcześniej ogarnęłam kurze, łazienkę i kuchnie, aż lepiej:P ale tak się biedny zmęczył, że wszystko zostawił jak było(miski, pochowane pierdółki) i musiał już iść na papierocha:P biedak

Kurde jutro ma padać cały dzień, a muszę jechać do "miasta" i do lekarza, eh, oby akurat wtedy nie padało:P tak 12-14 hihi :)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata Pola tez sie bardzo ostatnio slinila bardziej niż zwykle, raczki caly czas w buzi i tez sie jej krosteczki na brodzie porobily od sliny ;) i gdzies czytalam ze czasem jak zeby ida to dziecko łapie sie za ucho i je ciagnie i Pola tak robila i wlasnie tak myslalam ze zeby ida ... no i sie nie mylilam..... ciekawe jak to bedzie przechodzic jak zab bedzie rósł bo jak na razie jest spoko nie marudzi nie placze oby tak dalej... bo sie zaczynam bac :D

Bea_tina, mychowe, aisa lubią tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia czatuje aby nagrac ,ale jak sie rusze ten juz lezy na bok,albo cwaniak specjalnie mi to robi bo unas w sypialni nie robi tego tylko w salonie ,a zanim doskocze po aparat ten juz lezy i ryczy ze upadł ehhhh mój RYCZEK

Pipi26, mychowe, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti no to bedzie szarpanie po g.... odwdzieszczysz sie dzis za umycie podłóg ;-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ