KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś miałam na noc dady bo mnie się pampersy skończyły i wyzywalam w nocy i musze przebieranie nigdy więcej dady na spacer też w dzień sie nie nadaje bo przesikany i z 2 godz spaceru po 45 min przebieranie masakra no chyba że Marcel spr te pampersy
-
Zozol, Lineczka u mnie wcześniej tez Pola trudno zasypiala w ciagu dnia ...rano to tylko w wozku max 30 min a po poludniu na rogalu ja usypialam i do lozeczka przenosilam ale odkad nauczyla sie na brzuchu zasypiac to 3 min i odplywa i spi 2 razy po 1.5 h takze moze u was tez sie zmieni jeszcze i beda wam dzieciaczki ladnie zasypialy w dzien
-
My dziś znowu zrobiliśmy wyprawę spacerkową do sklepu, Łukaszek jak dochodziliśmy do domu to usnął i spał całe 10 min i to była Jego pierwsza drzemka. Później usnął ok 16 po jedzeniu na 40 min i na dziś koniec drzemek:)
Teraz pełza po puzzlach, bo na kanapie już nie ma co Go zostawiać, bo czołga się do końca i chce spadać, cwaniak jeden:)
Ale muszę powiedzieć, że dziś jest dzień marudy:/ jak pośpi to ok, ale tak to nic mu nie pasuje:/ dopiero teraz zajmuję się obiadem, bo wcześniej to nawet nie miałam kiedy, a w domu robi się Sajgon powoli:/
Jutro szczepienie, eh:/ aż strach o tym myśleć...
Ja to się modlę, żeby te nocki w Łukasza wykonaniu już nie były takie złe, rozleniwił mnie ostatnio, a boję się, że wróci do wcześniejszych przyzwyczajeń, oby nie! Także dziewczyny ja wiem o czym piszecie, ostatnio mam o niebo lepiej, ale i nocki i dnie mieliśmy cięższe i masakryczne...
Wydaje mi się, żeby pobudzić bardziej piersi to (ja tak robiłam) że karmiłam dwa razy z jednej piersi a tą drugą jakoś przecierpiałam. Ale nie wiem czy to dobry sposób, bo na mnie laktator nie działa pobudzająco raczej...
Kaja ja też raz kupiłam dady i dla mnie też nie do końca, dużo częściej je przebierałam niż pampersa, zdarzało mu się przelewać itp., temu zawsze czyham na promocje pampersów i robię zapasy, jeszcze mam z 120 szt. więc na trochę wystarczy:)
Zaczerwienienie i podwyższona temp jest "normalna" po szczepieniu. Mnie na zaczerwienienie polecili altacet, ale nie dla dzieci tylko dorosłych, bo dla dzieci zawiera mentol i to nie jest wskazane dla Krasnali. -
Mychowe wy myślicie o rodzeństwie a ja wczoraj w nocy mówiłam do Maksia że jest najlepszą antykoncepcją i aż się dzieci odechciewa po takich nockach.
Jestem wykończona dzisiaj chyba się położę z młodym dzisiaj o 19.
Gratulacje dla nowego zębolka.
Kaja mi ostatnio zaś ktoś powiedział że kto znajdzie zęba ten buty kupuje dzieckuBea_tina, Pipi26, Kaja, lineczka, mychowe lubią tę wiadomość
-
No a z lepszych spraw Marcel na kolanach zasuwa ,ale dupka mu sie trzęsie kleczy jak osika sie trzęsie i po chwili pac ryk ,a jak leży na brzuchu to 5 min i przekreca sie w S lub mostek robi masakra nie moge na to patrzeć bo sie boje że kark sobie złamie
-
He he Kaja, musisz to nagrać na pamiątkę
A kręgosłupa nie złamie, ponoć małe dzieci mają dużo więcej kości niż osoba dorosła, po prostu nie zrosły się jeszcze niektóre. Pewnie dzięki temu takie wygibasy mogą robić i nic im nie jest.mychowe lubi tę wiadomość
-
Gratulacje ząbka!! Chyba tylko Łukaszek będzie póki co szczerbatkiem;P
Powiedzcie mi, boli karmienie z ząbkami?? Bo tylko tego się boję Choć nie wiem co jest, ale lewy sutek mnie tak boli przy karmieniu, że masakra, smaruję ale nic to nie pomaga, eh:P
Kaja brzuszek na pewno boli Marcelka, dlatego nie lubi na nim leżeć... Zapewne ustabilizuje się brzuszek to i leżeć na nim będzie lubił, mam taka nadzieje, innego wytłumaczenia nie mam:/
Nasz pełzak to teraz głównie na brzuchu znowu, nawet w bujaku się obraca na brzuch! Choć nie powiem, coraz lepiej idzie mu obracanie z brzuszka na plecki:) no ale po sekundzie już jest na brzuchu:P
A śpi albo na boku, albo na plecach inna opcja nie wchodzi w grę
19:55 zasnął na rączkach zobaczymy co ma dziś w planach:) -
Pipi moja też we środę mówiła, że nie widać, a to co Łukasz robi z buzia i co tam trzyma mówi mi coś innego:/ ilość śliny też jest nadprzeciętna, że nie nadążam z wycieraniem i mu się krostki na brodzie robią, no nic, czekamy spokojnie, siłą go nie wyjme hihi
Kurde małżonek mi pomył podłogi, ja wcześniej ogarnęłam kurze, łazienkę i kuchnie, aż lepiej:P ale tak się biedny zmęczył, że wszystko zostawił jak było(miski, pochowane pierdółki) i musiał już iść na papierocha:P biedak
Kurde jutro ma padać cały dzień, a muszę jechać do "miasta" i do lekarza, eh, oby akurat wtedy nie padało:P tak 12-14 hihi -
Beata Pola tez sie bardzo ostatnio slinila bardziej niż zwykle, raczki caly czas w buzi i tez sie jej krosteczki na brodzie porobily od sliny i gdzies czytalam ze czasem jak zeby ida to dziecko łapie sie za ucho i je ciagnie i Pola tak robila i wlasnie tak myslalam ze zeby ida ... no i sie nie mylilam..... ciekawe jak to bedzie przechodzic jak zab bedzie rósł bo jak na razie jest spoko nie marudzi nie placze oby tak dalej... bo sie zaczynam bac
Bea_tina, mychowe, aisa lubią tę wiadomość
-
Asia czatuje aby nagrac ,ale jak sie rusze ten juz lezy na bok,albo cwaniak specjalnie mi to robi bo unas w sypialni nie robi tego tylko w salonie ,a zanim doskocze po aparat ten juz lezy i ryczy ze upadł ehhhh mój RYCZEK
Pipi26, mychowe, aisa lubią tę wiadomość