🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
ReginaPhalange wrote:Mój się cały czas szarpie za uszy, jak ma dobry humor to niekoniecznie to musi coś złego oznaczać.
Jaki masz teraz wózek ? Może sprzedać i dołożyć do nowego(po wystawowego)? Ja kupiłam claro bo później łatwo je sprzedać za dobrą cenę, a następnie kupić coś innego, ja w przyszłym roku celuje w przyczepkę jakąś i na bank nie będzie tania, ale do4-5 roku nam posłuży.
Mam mutsy igo pure. Adaś jest 5 użytkownikiem tego wózkaOna 44 On 34 + 12 lenia suczka 🐕
IVF 09.2023 nieudane 😔
IVF 08.2024 nieudane 😔
IVF 10.2024 start procedury z KD Bocian Poznań
IVF 23.11.2024 transfer świeży 5.1.1
4.1.1 i 3.1.1 na zimowisku ❄❄
9dpt - 288
11dpt - 584, progesteron 26
25dpt mamy ❤ 6mm
9w5d CRL 3,12 cm
13w3d CRL 7cm I prenatalne
19w4d 315g
20w5d II prenatalne 407g 💙
21w4d Echo serca wszystko ok
24w4d 794g chłopaka 💙
28w4d 1470g 💙
30w5d III prenatalne 1688g 💙
33w4d 2259g 💙
37w4d 3299g 💙
37w6d 3280g 💙 urodził się A przez cc na cito. Stan przedrzucawkowy. -
Do neurologopedy mamy się zgłosić jakby coś się działo, na razie jest zakończone.osiecka89 wrote:#teamjajko 💪🏻 popieram 😉
Mój też z tych zjadających więcej niż mniej, ale ma posiłki, że ledwie 2 łyżki i koniec. Wtedy pozwalam mu się bawić jeszcze chwilę i kończymy. Te same początki to bardziej próbowanie niż najadanie się, więc myślę, że twój synek się jeszcze rozkręci. Macie jakąś kontrolę u neurologopedy?
I jak z myciem zębów?
Mycie zębów tak sobie. Jak używałam tej silikonowej nakładki na palec to sam otwierał buźkę, a tej szczoteczki z włosiem nie lubi. Udaje mi się przez chwilę poszorować wszystkie zęby chyba tylko dlatego, że smakuje mu pasta do zębów 😉Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

-
Jak tam wam czas leci?
U nas dzisiaj kończy się siódmy miesiąc. Z tej okazji synek spróbował dziś banana. Miała być czerwona soczewica z marchewką, ale uznałam, że spróbujemy coś słodkiego, żeby zobaczyć, jak pójdzie mu jedzenie czegoś naprawdę smacznego. Takie "urodziny" to dobra okazja na "słodycze", prawda? 😉
Wyraźnie mu smakowało, bo zawzięcie lizał łyżeczkę, ale jednak jedzenie łyżką mu nie wychodzi 😄 wszystko wylądowało dookoła, a nie pozwala się karmić. Ja wiem, że to poznawanie smaków, kształtowanie umiejętności połykania, żucia, koordynacji itp., ale co z reakcjami alergicznymi? Jak tam ledwo co trafia do żołądka, to nie wiem, czy takie dawanie codziennie tylko jednej nowej rzeczy rzeczy zaobserwować ewentualną reakcję alergiczna ma jakikolwiek sens. Może wprowadzać więcej nowości?
No i dziewczyny, pojawia się u mnie temat drugiego 👶 😱 od początku było założenie, że dwójka musi być i ciągle były myśli i jakieś żartobliwe rozmowy o tym, ale teraz... Zrobiło się poważnie 😏 z jednej strony biorąc pod uwagę ile czasu się staraliśmy i że główne miejsce mojej pracy po świętach przestaje istnieć to nie ma na co czekać, ale z drugiej... Na pewno latem dajemy jeszcze spokój, ale jesienią...? Jakoś się zestresowałam tym. 😅
osiecka89 lubi tę wiadomość
Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486

-
A my chyba jednak do lekarza bo od rana nos zapchany i "gada" nawet tak nosowo i oczywiście kaszel nie wiem czy jest prawdziwy czy ten nauczony od dziadka ( pamiętacie, że papuguje mojego tatę 😂) No i szarpie ucho. Z drugiej strony ja nie jestem taka przewrażliwiona, żeby od razu lecieć do lekarza więc zobaczę jak nie dziś to jutro. Aha cały czas czekamy na ząbekOna 44 On 34 + 12 lenia suczka 🐕
IVF 09.2023 nieudane 😔
IVF 08.2024 nieudane 😔
9dpt - 288
25dpt mamy ❤ 6mm
9w5d CRL 3,12 cm
19w4d 315g
24w4d 794g chłopaka 💙
28w4d 1470g 💙
33w4d 2259g 💙
37w4d 3299g 💙
Rzelka wrote:Jak tam wam czas leci?
U nas dzisiaj kończy się siódmy miesiąc. Z tej okazji synek spróbował dziś banana. Miała być czerwona soczewica z marchewką, ale uznałam, że spróbujemy coś słodkiego, żeby zobaczyć, jak pójdzie mu jedzenie czegoś naprawdę smacznego. Takie "urodziny" to dobra okazja na "słodycze", prawda? 😉
Wyraźnie mu smakowało, bo zawzięcie lizał łyżeczkę, ale jednak jedzenie łyżką mu nie wychodzi 😄 wszystko wylądowało dookoła, a nie pozwala się karmić. Ja wiem, że to poznawanie smaków, kształtowanie umiejętności połykania, żucia, koordynacji itp., ale co z reakcjami alergicznymi? Jak tam ledwo co trafia do żołądka, to nie wiem, czy takie dawanie codziennie tylko jednej nowej rzeczy rzeczy zaobserwować ewentualną reakcję alergiczna ma jakikolwiek sens. Może wprowadzać więcej nowości?
No i dziewczyny, pojawia się u mnie temat drugiego 👶 😱 od początku było założenie, że dwójka musi być i ciągle były myśli i jakieś żartobliwe rozmowy o tym, ale teraz... Zrobiło się poważnie 😏 z jednej strony biorąc pod uwagę ile czasu się staraliśmy i że główne miejsce mojej pracy po świętach przestaje istnieć to nie ma na co czekać, ale z drugiej... Na pewno latem dajemy jeszcze spokój, ale jesienią...? Jakoś się zestresowałam tym. 😅
Mój dziś dołącza do grona 7 miesięcznych bobasów 🎉 qstandardowe pytanie -kiedy to zleciało???? 😏
Rzelka ja myślę, że nawet okruchy mogą wywołać reakcje alergiczne, więc bezpiecznie po jednym produkcie. Nie wspominając o alergiach krzyżowych 🙄 fajny pomysł z bananem. Ja po świętach chce ruszyć z jakąś egzotyką 😉
Kibicuje jesiennym staraniom 💪🏻 a nuż kolejny wakacyjny bobas się uda 😎
Ja pod koniec roku miałam mega rozkminy w tym temacie. Ale chyba powoli dojrzewam do tego, że to się nie wydarzy. Mój wiek, kwestie ekonomiczne jakoś studzą mój zapał. Plus moje dziecko się teraz tak rozbrykalo, że mi wystarczy 😅
Regina fajnie że już zdrowi 💪🏻i gratki za pierwsze zęby 👏🏻
Ewa zdrowia dla was! Oby kaszel był tylko grą aktorską 😉
A u mnie stara bida. Mały okropnie szaleje. W dzień jestem jego asystentką od asekurowania podczas wstawania, w nocy jestem workiem do bicia. Moje dziecko niestety zaczęło robić też oa w nocy i "zachęca" mnie do udziału plaskaczami🙃 Jest ciężko i daje mi wycisk. To, że mamoza przybiera na sile nie pomaga. Ma szczęście, że go kocham😛 z plusów to widzę, że zaczyna siadać, właśnie z tego wstawania. Mamy fizjo w przyszłym tygodniu, to zerknie na tego kloca i oceni czy jest git.
Aha i zapomniałam jeszcze ponarzekać na pogodę!!! 🫠
-
Rzelka, nawet jeśli teraz nie sprawdzisz reakcji alergicznych, to sprawdzisz później, poza tym, tak jak Osiecka pisze, wystarczy odrobinka żeby alergia wyszla. Po kupie poznasz czy coś wpada do brzuszka🙂 Kupa bananowa wygląda jak z robakami🙂
W ogóle to macie Thermimox? Jest dużo fajnych przepisów na rozszerzanie diety. Ja wczoraj robiłam pure z batatów, cukinii i pora. Dzisiaj to samo, tylko kurczaka jeszcze dodam. A na śniadanie był koktajl z melona, banana i szpinaku plus jogurt naturalny. Mniam.3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz."
.........
05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

-
Mam termomix, nawet patrzyłam te przepisy, ale na razie nic z tego nie robiłam. Póki co gotuję rzeczy na parze i mrożę, ale to są takie ilości, że termomix nie radzi sobie z miksowaniem tego 😅 zamroziłam marchewkę, buraka, dynię, kurczaka i kaczkę w plasterkach i przed podaniem przeciskam przez praskę do czosnku. 😉
Przedwczoraj był ten banan, wczoraj soczewica z marchewką, dzisiaj kaczka z jabłkiem. Od wczorajszego popołudnia nie było żadnej 💩 😰 a przecież normalnie to do południa są ze 4-5. Boję się co to będzie jak w końcu pójdzie. 😳Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486

-
Rzelka wrote:Mam termomix, nawet patrzyłam te przepisy, ale na razie nic z tego nie robiłam. Póki co gotuję rzeczy na parze i mrożę, ale to są takie ilości, że termomix nie radzi sobie z miksowaniem tego 😅 zamroziłam marchewkę, buraka, dynię, kurczaka i kaczkę w plasterkach i przed podaniem przeciskam przez praskę do czosnku. 😉
Przedwczoraj był ten banan, wczoraj soczewica z marchewką, dzisiaj kaczka z jabłkiem. Od wczorajszego popołudnia nie było żadnej 💩 😰 a przecież normalnie to do południa są ze 4-5. Boję się co to będzie jak w końcu pójdzie. 😳
Wpisz sobie w lupce w TM frazę "dla dzieci" albo "blw" i jest sporo tego. Przykładowo puree było mało, wystarczyło na dwa dni i TM to mieli bo to jest akurat przepis, nie że sama ustawiasz mielenie.
A podawała któraś królika? Ja starszej nigdy nie dałam ale myślę żeby teraz młodej kupić. Tylko jaka część?3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
.........

-
To ja nie widziałam chyba tego przepisu gdzie jest mało. Wszędzie wychodzi kilkaset gramów jedzenia, a tyle to ja mam wszystkiego zamrożonego i idzie to już drugi tydzień 😅 jak będzie trzeba nam już konkretnych porcji to wtedy. Teraz wyciągam cztery plasterki marchewki, trzy kurczaka, 5 minut żeby rozmarzło, przez praskę i jedzenie gotowe. 😉Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486

-
Rzelka spoko pomysł z tą praska do czosnku spoko, wrócę do domu to sobie spróbuję. A jak właśnie kupki po RD? Mi się one zupełnie nie podobają 😅 i czasem naprawdę muszę wstrzymać oddech😏 gdzie te noworodkowe piękne, bezwonne kupeczki? 🥲
Anuśla ja podaję królika. Zamówiłam comber stąd https://www.spizarniarydzynska.pl/pl/producer/Spizarnia-Rydzynska/1?gad_source=1&gad_campaignid=16586597923&gbraid=0AAAAADMDLPqUwIPCmIwTtwZrzHn48WsQA&gclid=Cj0KCQjwyr3OBhD0ARIsALlo-Okeg0ZrerxkK4zQS9LV0lRJqPg51g1q7aF9kioWrymBT6EfvPRMezEaAlVMEALw_wcB
Rodzice też przywieźli mi królika od jakiegoś znajomego. No i o ile ten comber jakoś skroilam i porcjowałam, to przy całym króliku już tak fajnie nie było. Myślę, że narobiłam ogromnych strat na mięsie 🤣 mojemu małemu królik smakuje jak coś 🙂 -
osiecka89 wrote:Rzelka spoko pomysł z tą praska do czosnku spoko, wrócę do domu to sobie spróbuję. A jak właśnie kupki po RD? Mi się one zupełnie nie podobają 😅 i czasem naprawdę muszę wstrzymać oddech😏 gdzie te noworodkowe piękne, bezwonne kupeczki? 🥲
Anuśla ja podaję królika. Zamówiłam comber stąd https://www.spizarniarydzynska.pl/pl/producer/Spizarnia-Rydzynska/1?gad_source=1&gad_campaignid=16586597923&gbraid=0AAAAADMDLPqUwIPCmIwTtwZrzHn48WsQA&gclid=Cj0KCQjwyr3OBhD0ARIsALlo-Okeg0ZrerxkK4zQS9LV0lRJqPg51g1q7aF9kioWrymBT6EfvPRMezEaAlVMEALw_wcB
Rodzice też przywieźli mi królika od jakiegoś znajomego. No i o ile ten comber jakoś skroilam i porcjowałam, to przy całym króliku już tak fajnie nie było. Myślę, że narobiłam ogromnych strat na mięsie 🤣 mojemu małemu królik smakuje jak coś 🙂
A niee, to ja w życiu nie będę porcjować królika hehe. Na Placu Imbramowskim jest masarnia Smakosz, nie wiem czy kojarzysz? To jest bardzo dobra masarnia, są na Lokalnym Rolniku - to jest strona która skupia zaufanych lokalnych rolników. I chciałabym kupić część królika ale nie wiem jakie części ma😂
Przepis z TM w którym jest mała porcja nazywa się Puree z batatów, cukinii i pora.
Powiem wam, że ja mroze też ale podaje mrożonki tylko jak nie mam czasu czegoś zrobić. Nie wiem czy też tak macie ale mnie mrożonki nie smakują... Jakoś to wyczuwam że to było mrożone... Ale Łucji chyba to nie przeszkadza bo wcina 🙂 Tak samo jak słoiczki wcina a mnie słabo jak mam dać słoiczek 🫣
Osiecka, na razie się nie wybieram na żadne zajęcia, czekam aż będzie cieplej i wtedy poszukam czegoś. Na pewno też do Zielonego Domku się będę wybierać.3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
.........

-
A co do rozdrabniania mięsa, ja wrzucam do blendera takiego hmm kielichowego? Nie wiem czy to kielichowy, ale po prostu z pojemnikiem. Nawet jak wrzucę mały kawałek wolowinki to kilka sekund i już rozdrobnione.3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
.........

-
Paaaani w tym przepisie jest 200g warzyw albo i więcej, to jak to mało? 😅Anuśla wrote:A co do rozdrabniania mięsa, ja wrzucam do blendera takiego hmm kielichowego? Nie wiem czy to kielichowy, ale po prostu z pojemnikiem. Nawet jak wrzucę mały kawałek wolowinki to kilka sekund i już rozdrobnione.
U mnie blendowanie kończy się po pierwszym okrążeniu ostrza, bo wszystko ląduje na ściankach i koniec.
U nas kupy na razie bez zmian, efektów RD nie widać, ale już od około dwóch miesięcy niektóre bywają spektakularne pod pewnymi względami. 🤢 Ktoś tu pisał o kupie jakby z robakami - kilka razy mieliśmy taką bez banana i bez czegokolwiek innegoStarania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486

-
Anuśla to kup comber. O tym mięsnym nie słyszałam, ani o zielonym domku. Popatrzę! Dzięki:)
Rzelka u nas teraz kupki co kilka dni, ale u nas to jeszcze przed RD się zmieniło, że robił rzadziej (nie mam na myśli konsystencji HA HA HA)
Milka, Dysia, Kafka co tam u was?
Ewa jak zdrowie małego?
Ja dziś zaliczyłam spektakularna awanturę z teściową. Praktycznie po samym przywitaniu 🙄 mąż zwrócił uwagę teściom, że mały jest bardziej zlękniony do obcych i żeby mieli to z tyłu głowy i nie naskakiwali na niego. No to się dowiedziałam, że psujemy dziecko, że będzie odludkiem, że go alienujemy, przesadzamy i w ogóle "ONA NIE JEST OBCA, ONA JEST BABCIĄ!" 😐🫠😒 Bitch please😏 pani na kasie ze sklepu osiedlowego jest mu bliższa niż ty, bo ją widuje prawie codziennie. Przykro mi, ale no jesteś dla niego obca osoba. To się kiedyś zmieni. Ale teraz nie będę przedkładać szczęścia 70letniej kobiety nad szczęściem mojego 7miesiecznego dziecka. Aha i jeszcze padł argument "dzieci płaczą, bo to dzieci"... Bardzo mnie rozczarowała. Za to mąż zaimponował opanowaniem i rzeczowościa 💪🏻No na razie wszyscy się uspokoili.
Zapowiadają się fajne święta 🥲🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 18:57
Ewa6 lubi tę wiadomość
-
Osiecka,
Kurczę, nie mogę pojąć czemu niektórzy nie rozumieją, że dzieci to tacy mali ludzie, którzy często też potrzebują przestrzeni i czasu, żeby oswoić się z nowym otoczeniem i ludzmi. Wielu dorosłych też by się poczuło dziwnie, jakby ktoś kogo widzą pierwszy raz w życiu rzucił się na nich z przytulasami i buziakami.
Moi rodzice pod tym względem są bardzo w porządku, inni ludzie też często nie rzucają się od razu z rękami tylko pytają, albo czekają chwilę aż mały sam się odważy. Jednak moja teściowa też od razu "chodź do babci!" Zawsze muszę wymijać, że może dajmy mu chwilę, a najpierw usiądźmy, a co do picia, a w ogóle to rączki umyte? 😏
Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486

-
Rzelka wrote:Osiecka,
Kurczę, nie mogę pojąć czemu niektórzy nie rozumieją, że dzieci to tacy mali ludzie, którzy często też potrzebują przestrzeni i czasu, żeby oswoić się z nowym otoczeniem i ludzmi. Wielu dorosłych też by się poczuło dziwnie, jakby ktoś kogo widzą pierwszy raz w życiu rzucił się na nich z przytulasami i buziakami.
Moi rodzice pod tym względem są bardzo w porządku, inni ludzie też często nie rzucają się od razu z rękami tylko pytają, albo czekają chwilę aż mały sam się odważy. Jednak moja teściowa też od razu "chodź do babci!" Zawsze muszę wymijać, że może dajmy mu chwilę, a najpierw usiądźmy, a co do picia, a w ogóle to rączki umyte? 😏
Ja czuję czasami żal, że rodzice(dziadkowie) nie uczestniczą w naszym życiu codziennym bo mieszkają daleko, chciałabym żeby widzieli ją on się bawi, uśmiecha itp., ale wiem, że tak się nie da. Kiedy pierwszy rok- półtora minie wtedy będzie ich czas, tak było z małą i tak będzie teraz. Maluch będzie większy i wtedy będzie zostawał u dziadków, a też będzie na tyle duży, że dadzą sobie spokojnie radę.
Aktualnie dużo rozmawiamy przez messenger, dzwonimy codziennie, filmiki, gadamy i wiem, że nie czują, że im coś umyka.
Co do świąt to mieliśmy jechać do rodziny, ale wszyscy się pochorowali. Przyjechała męża siostra z dzieckiem starszym i miała do nas żal, a sama jest chora i ma dziecko chore więc powinna zrozumieć, a jednak jest ciężko. Dopiero dzisiaj odpuściła, chyba mama z nią rozmawiała.
Więc to wszystko to nie wiem kwestia charakteru ? Wszyscy myślą o sobie, swoich potrzebach, a nie o dobru dziecka, że ono potrzebuje aktualnie mamy, stabilnych warunków, ale kiedyś ten czas minie i wystarczy być cierpliwym.
2019🩷
2025🩵 -
Dziś o 4 rano Adaś obudził się cały gorący. Zmierzyłam temperature w pupie 38,3. Pediatra mówi że zawsze należy oddać 0,5 stopnia. Dalam mu czopek nurofen chwilę podyskutował z tatą i poszedł spać. Przed 6 nie chciałam go rozbierać więc wzięłam termometr bezdotykowy 38 5 (nie ufam mu za bardzo) wszystko pakuje do buzi. Czy Wasze muchy też miały gorączkę jak im miały zęby wyjść?
U mnie święta do dupy. Mąż został wpisany w grafik na całe święta. Muszę uważać co afirmuje bo się sprawdza. Jak byłam w liceum zawsze chciałam mieć Męża marynarza żeby go czesto w domu nie było... no i mam nie marynarza ale najczęściej pracuje na zmianę 15-23
Wesołych Świąt Dziewczyny 🐇🐣Ona 44 On 34 + 12 lenia suczka 🐕
IVF 09.2023 nieudane 😔
IVF 08.2024 nieudane 😔
9dpt - 288
25dpt mamy ❤ 6mm
9w5d CRL 3,12 cm
19w4d 315g
24w4d 794g chłopaka 💙
28w4d 1470g 💙
33w4d 2259g 💙
37w4d 3299g 💙
Ewa, lekarze zawsze powtarzają, że zęby nie powinny powodować gorączki. Jakieś stany podgorączkowe do 38 tak, ale nie więcej. Dobrze byłoby sprawdzić czy nic więcej się nie dzieje, żeby ktoś osłuchał, obejrzał gardełko, zajrzał do uszu. Na wszelki wypadek sprawdź gdzie masz najbliższy npl.
Anuśla, osiecka89 lubią tę wiadomość
Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486

-
Byliśmy na SOR Od 14:30-19. Stwierdzili ze jakas infekcja bo crp 50 a ja myślę że to jelitowka bo on ciągle robi kupy ale takie dziwne. Na zdjęcie kup w ogóle nie chcieli patrzeć. Mały mega wymęczony. W nocy maż polecial do apteki dyżurnej po probiotyk, taki proszek na zatrzymanie kupy tasectan i Pan dal mu jeszcze odpowiednik delicolu jak zobaczył zdjęcie kupy. Dziś temperatura max 37,5 , humor średni . Już mówiłam, że chciałbym, żeby wsadzili go spowrotem do brzucha wtedy by nic go nie bolało.Ona 44 On 34 + 12 lenia suczka 🐕
IVF 09.2023 nieudane 😔
IVF 08.2024 nieudane 😔
9dpt - 288
25dpt mamy ❤ 6mm
9w5d CRL 3,12 cm
19w4d 315g
24w4d 794g chłopaka 💙
28w4d 1470g 💙
33w4d 2259g 💙
37w4d 3299g 💙
37w6d 3280g 💙 urodził się A przez cc na cito. Stan przedrzucawkowy.