X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
Odpowiedz

🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞

Oceń ten wątek:
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo wczoraj pisałam post, coś kliknęłam i myślałam że zginęło, a się dodało, haha 😅 nie mogę już edytować, więc jeszcze raz.

O 21 była pobudka na jedzenie, ale spodziewałam się, że będzie jeszcze jedno karmienie 21-22, tak żeby dobić do 8. Trochę się bujaliśmy do spania i odkładania, ale po zgaszeniu światła ładnie spał. Potem było karmienie o 3:30. Był dość rozbudzony i dziwnie rozbawiony, więc myślałam, że nie zaśnie, a wyjątkowo mi się nie chciało brać go do naszego łóżka - ja byłam jakaś mocno zmęczona, mąż wieczorem wypił piwo i chrapał, średnio na spanie z dzieckiem. Jednak jedzenie go trochę zmuliło, trochę go pobujałam, trochę się poprzytulaliśmy i jak mnie ręce zaczęły boleć to położyłam go do łóżeczka takiego półśpiącego, zgasiłam światło i postanowiłam sprawdzić co będzie. Kilka razy głośniej zamarudził i zrywałam się, żeby go wziąć na ręce, ale nie płakał, więc go nie ruszałam i ostatecznie zasnął sam 🥳
    Kolejne karmienie po 6, potem chyba godzina rodzenia 💩 kiepsko mu to szło, było dużo płaczu, ale jak w końcu urodził to natychmiastowa zmiana pieluchy, karmienie, ale krótkie bo zaraz zasnął przy cycu i teraz o 9:50 śpi dalej 😉
    Chciałam dzisiaj znowu wstać wcześniej, ale to chyba jeszcze zmęczenie po przedwczorajszym dniu mnie powaliło. Zresztą jak bąbel rodził 💩 to tak mocno płakał, że musiałam go tulić i też bym nic nie zrobiła w tym czasie. Teraz jestem już po śniadaniu, kawie i już czekam aż mi się dziecko obudzi, bo zaczynam tęsknić, hehe 😁
    Podsumowując nocka bardzo udana, synek spał dobrze i dał spać rodzicom, sukces z samodzielnym zaśnięciem odnotowany. ✅

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
  • ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to idealny scenariusz Rzelka! ❤️ u mnie noc jak zwykle 🙄. Na razie mamy drzemkę 2h, w chuście. Chciałam go odłożyć , ale nie mam siły się z nim ścierać jeśli by się od tego obudził. Jedyny plus nocy to chat mi zasugerował, aby zmienić na noc pieluchy z 3 na 4 mimo różnicy wagi i kupić nocne. Bo u mojego siku przeciekało w nocy. Podobno chłopaki potrzebują bardziej chłonnych z przodu. Kupiliśmy nocne Pampers Pieluchomajtki 4 i się sprawdziły. Pełne siku, ale nic nie przeciekło. ❤️

2019🩷
    2025🩵
  • ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dzisiaj wózkowy przełom, pewnie jednorazowe, ale jednak. 🤣 Uśpiłam małego w wózku w domu, przykryłam już na dworze. Odebrałam paczkę z paczkomat (haha), zrobiłam zakupy w rosmannie i mały się obudził cały zadowolony, całą drogę patrzył na mnie i się cieszył. Zaczął płakać jak weszliśmy do domu, jakby był niezadowolony, że wróciliśmy 😅. Moze tak już zawsze być?

2019🩷
    2025🩵
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Ja miałam dzisiaj wózkowy przełom, pewnie jednorazowe, ale jednak. 🤣 Uśpiłam małego w wózku w domu, przykryłam już na dworze. Odebrałam paczkę z paczkomat (haha), zrobiłam zakupy w rosmannie i mały się obudził cały zadowolony, całą drogę patrzył na mnie i się cieszył. Zaczął płakać jak weszliśmy do domu, jakby był niezadowolony, że wróciliśmy 😅. Moze tak już zawsze być?
    Ooooo jak fajnie. Ja czekam na moment, kiedy mój synek będzie aktywny na spacerze i obserwować otoczenie, a nie tylko albo spać albo wrzeszczeć z głodu 😑 tyle razy byliśmy na spacerze, ale on zawsze spał i jeszcze chyba nie wie, że istnieje jakiś świat na zewnątrz.

A jak o przełomach mowa to mój synek zaczął pięknie leżeć na brzuszku. Tzn. nie lubi i szybko zaczyna płakać, ale już przybiera ładną pozycję. Biadoliłam mężowi kilka dni temu, że nie opiera się na ramionach, że słabo dźwiga tą głowę a jak już to tylko w prawo (walczymy z asymetrią), a wczoraj mąż do mnie czego ja chcę od dzieciaka przecież ładnie leży. Wzdycham i idę do nich do pokoju, żeby wypunktować co jest nie tak, a tam piękna prosta pozycja, jak Sfinks. Zamurowało mnie 😲 dzisiaj też już ładnie prosto leżał kilka razy, więc mam nadzieję, że to nie jednorazowy wybryk 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:14

ReginaPhalange lubi tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
‹‹ 74 75 76 77 78
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ