🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Ooooo wczoraj pisałam post, coś kliknęłam i myślałam że zginęło, a się dodało, haha 😅 nie mogę już edytować, więc jeszcze raz.
O 21 była pobudka na jedzenie, ale spodziewałam się, że będzie jeszcze jedno karmienie 21-22, tak żeby dobić do 8. Trochę się bujaliśmy do spania i odkładania, ale po zgaszeniu światła ładnie spał. Potem było karmienie o 3:30. Był dość rozbudzony i dziwnie rozbawiony, więc myślałam, że nie zaśnie, a wyjątkowo mi się nie chciało brać go do naszego łóżka - ja byłam jakaś mocno zmęczona, mąż wieczorem wypił piwo i chrapał, średnio na spanie z dzieckiem. Jednak jedzenie go trochę zmuliło, trochę go pobujałam, trochę się poprzytulaliśmy i jak mnie ręce zaczęły boleć to położyłam go do łóżeczka takiego półśpiącego, zgasiłam światło i postanowiłam sprawdzić co będzie. Kilka razy głośniej zamarudził i zrywałam się, żeby go wziąć na ręce, ale nie płakał, więc go nie ruszałam i ostatecznie zasnął sam 🥳
Kolejne karmienie po 6, potem chyba godzina rodzenia 💩 kiepsko mu to szło, było dużo płaczu, ale jak w końcu urodził to natychmiastowa zmiana pieluchy, karmienie, ale krótkie bo zaraz zasnął przy cycu i teraz o 9:50 śpi dalej 😉
Chciałam dzisiaj znowu wstać wcześniej, ale to chyba jeszcze zmęczenie po przedwczorajszym dniu mnie powaliło. Zresztą jak bąbel rodził 💩 to tak mocno płakał, że musiałam go tulić i też bym nic nie zrobiła w tym czasie. Teraz jestem już po śniadaniu, kawie i już czekam aż mi się dziecko obudzi, bo zaczynam tęsknić, hehe 😁
Podsumowując nocka bardzo udana, synek spał dobrze i dał spać rodzicom, sukces z samodzielnym zaśnięciem odnotowany. ✅Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

-
No to idealny scenariusz Rzelka! ❤️ u mnie noc jak zwykle 🙄. Na razie mamy drzemkę 2h, w chuście. Chciałam go odłożyć , ale nie mam siły się z nim ścierać jeśli by się od tego obudził. Jedyny plus nocy to chat mi zasugerował, aby zmienić na noc pieluchy z 3 na 4 mimo różnicy wagi i kupić nocne. Bo u mojego siku przeciekało w nocy. Podobno chłopaki potrzebują bardziej chłonnych z przodu. Kupiliśmy nocne Pampers Pieluchomajtki 4 i się sprawdziły. Pełne siku, ale nic nie przeciekło. ❤️2019🩷
2025🩵 -
Ja miałam dzisiaj wózkowy przełom, pewnie jednorazowe, ale jednak. 🤣 Uśpiłam małego w wózku w domu, przykryłam już na dworze. Odebrałam paczkę z paczkomat (haha), zrobiłam zakupy w rosmannie i mały się obudził cały zadowolony, całą drogę patrzył na mnie i się cieszył. Zaczął płakać jak weszliśmy do domu, jakby był niezadowolony, że wróciliśmy 😅. Moze tak już zawsze być?2019🩷
2025🩵 -
Ooooo jak fajnie. Ja czekam na moment, kiedy mój synek będzie aktywny na spacerze i obserwować otoczenie, a nie tylko albo spać albo wrzeszczeć z głodu 😑 tyle razy byliśmy na spacerze, ale on zawsze spał i jeszcze chyba nie wie, że istnieje jakiś świat na zewnątrz.ReginaPhalange wrote:Ja miałam dzisiaj wózkowy przełom, pewnie jednorazowe, ale jednak. 🤣 Uśpiłam małego w wózku w domu, przykryłam już na dworze. Odebrałam paczkę z paczkomat (haha), zrobiłam zakupy w rosmannie i mały się obudził cały zadowolony, całą drogę patrzył na mnie i się cieszył. Zaczął płakać jak weszliśmy do domu, jakby był niezadowolony, że wróciliśmy 😅. Moze tak już zawsze być?
A jak o przełomach mowa to mój synek zaczął pięknie leżeć na brzuszku. Tzn. nie lubi i szybko zaczyna płakać, ale już przybiera ładną pozycję. Biadoliłam mężowi kilka dni temu, że nie opiera się na ramionach, że słabo dźwiga tą głowę a jak już to tylko w prawo (walczymy z asymetrią), a wczoraj mąż do mnie czego ja chcę od dzieciaka przecież ładnie leży. Wzdycham i idę do nich do pokoju, żeby wypunktować co jest nie tak, a tam piękna prosta pozycja, jak Sfinks. Zamurowało mnie 😲 dzisiaj też już ładnie prosto leżał kilka razy, więc mam nadzieję, że to nie jednorazowy wybryk 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:14
ReginaPhalange lubi tę wiadomość
Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

-