X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
Odpowiedz

🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞

Oceń ten wątek:
  • ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa6 wrote:
    Dziewczyny wczoraj myślałam że wyjde z domu i nie wrócę. Mały znów się przebodzćował. My się cieszyliśmy że on gada a nie już miał dosyć. Oczywiście usypialam go trzy razy. Do tego przed spaniem kupa więc też go rozbudziło. I te ząbkowanie. Dziś mrożę smoczki z mlekiem mam nadzieję że nie będzie od tego chory. Jestem już na skraju wyczerpania. Kupiłam opaskę huawei nie pokazuje mi że spałam 5h ... kocham mojego synka ale posiadanie dziecka w wieku 45 lat to armagedon

Nie martw się to nawet nie chodzi o wiek, po prostu tyle rzeczy się dzieje w tych małych głowach, że niewiele trzeba, żeby się przebodźcowały do tego Ty jesteś sama z nim praktycznie to na bank jest ci o wiele ciężej. To minie, a jak minie to przyjemność z macierzyństwa wzrośnie ogormnie. Po prostu ten początek jest wykańczający.

Ewa6 lubi tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa6 wrote:
    Dziewczyny wczoraj myślałam że wyjde z domu i nie wrócę. Mały znów się przebodzćował. My się cieszyliśmy że on gada a nie już miał dosyć. Oczywiście usypialam go trzy razy. Do tego przed spaniem kupa więc też go rozbudziło. I te ząbkowanie. Dziś mrożę smoczki z mlekiem mam nadzieję że nie będzie od tego chory. Jestem już na skraju wyczerpania. Kupiłam opaskę huawei nie pokazuje mi że spałam 5h ... kocham mojego synka ale posiadanie dziecka w wieku 45 lat to armagedon

Ewa też tak miałam, że myślałam, że synek się dobrze bawi a on był przebodzcowany i zmęczony. Teraz usypiam maks co 2h i jest lepiej. Ale nie ma to przełożenia na nocne usypianie mam wrażenie. Wczoraj usypiał od 18 by o 20 paść. O 18 chciałam go wyciszać, ale on po prostu na mnie zasypiał. Oczywiście jak go chciałam odłożyć to jednak spania nie było;) w końcu o 19 położyłam się z nim i o 20 "zrzuciłam" do łóżka.
    Wierzę, że ciąża po 40 to wyzwanie, ja mam 36 lat i też czasem czuję, że dostaje w kość (tym bardziej jak sobie przypominam "wolność" przed synkiem!), ale myślę, że ma to też dużo zalet w moim wypad. Jestem duuuużo bardziej cierpliwa i dojrzała. Co nie zmienia faktu, że czasem nie pojawi się myśl "wyjdę i nie wrócę" ;) ząbkowanie to nie jest łatwy czas. Może jakieś maści na dziąsła?

Ewa6 lubi tę wiadomość

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Ja wam powiem, że w końcu widzę pozytywy zbliżającego się 4 miesiaca. W dzień ma już unormowane drzemki plus no w końcu odkładanie go spać nie trwa wieki. Wszystkie drzemki ma w wózku i nie są już takie krótkie godzina minimum. W nocy śpi, ale znowu coś bardzo się rusza, wierci się niesamowicie. Ma ktoś tak ?

Regina ja nawet nie zdawałam sobie sprawy z tego wiercenia dopóki nie zobaczyłam na kamerze 🫠 wiercenie i rzucanie nogami co jakiś czas. Oczywiście ja z duszą na ramieniu, że zaraz się obudzi. Ale nic z tych rzeczy śpi dalej, pobudka na jedzenie.
    No ale te drzemki brzmią u was cudownie! Ekstra

rocznik 89
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w niedzielę!

My dziś jesteśmy po pierwszych zajęciach na basenie. Wyszło super. Mąż ocenił, że na 30minut zajęć było 5 minut płaczu, więc naprawdę fajny wynik. Kilka bobasów w grupie w większości z tatusiami:) jak coś polecam.
    Wczoraj udało się zaliczycć fizjo i ogólnie jest ok, ale napięcie w rękach dalej duże, także musimy nad tym pracować. Najgorzej, że dostalismy ćwiczenia, które mnie lekko stresują. Bo jest sporo dociskania tych łapek i boje się, że mu krzywdę zrobię czy coś.

U nas nie ciemieniuche pomogł zestaw z musteli - krem i szampon, plus miękka szczoteczka do zębów, żeby wyczesać.

Rzelka wyjazd brzmi błogo. I te wolne ręce 🥰

Dysia jak fryzjer? Jak się czujesz w nowym kolorze? :)

rocznik 89
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • Ewa6 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:
    Ewa też tak miałam, że myślałam, że synek się dobrze bawi a on był przebodzcowany i zmęczony. Teraz usypiam maks co 2h i jest lepiej. Ale nie ma to przełożenia na nocne usypianie mam wrażenie. Wczoraj usypiał od 18 by o 20 paść. O 18 chciałam go wyciszać, ale on po prostu na mnie zasypiał. Oczywiście jak go chciałam odłożyć to jednak spania nie było;) w końcu o 19 położyłam się z nim i o 20 "zrzuciłam" do łóżka.
    Wierzę, że ciąża po 40 to wyzwanie, ja mam 36 lat i też czasem czuję, że dostaje w kość (tym bardziej jak sobie przypominam "wolność" przed synkiem!), ale myślę, że ma to też dużo zalet w moim wypad. Jestem duuuużo bardziej cierpliwa i dojrzała. Co nie zmienia faktu, że czasem nie pojawi się myśl "wyjdę i nie wrócę" ;) ząbkowanie to nie jest łatwy czas. Może jakieś maści na dziąsła?
    Stosuje dentinox. Wiem wszystko mija nawet najdłuższa żmija ;-)

Ona 44 On 34 + 12 lenia suczka 🐕
    IVF 09.2023 nieudane 😔
    IVF 08.2024 nieudane 😔
    IVF 10.2024 start procedury z KD Bocian Poznań
    IVF 23.11.2024 transfer świeży 5.1.1
    4.1.1 i 3.1.1 na zimowisku ❄❄
    9dpt - 288
    11dpt - 584, progesteron 26
    25dpt mamy ❤ 6mm
    9w5d CRL 3,12 cm
    13w3d CRL 7cm I prenatalne
    19w4d 315g
    20w5d II prenatalne 407g 💙
    21w4d Echo serca wszystko ok
    24w4d 794g chłopaka 💙
    28w4d 1470g 💙
    30w5d III prenatalne 1688g 💙
    33w4d 2259g 💙
    37w4d 3299g 💙
    37w6d 3280g 💙 urodził się A przez cc na cito. Stan przedrzucawkowy.
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj kończymy 3 miesiąc i na razie nie widzę perspektyw na poprawę. Mały z tej okazji dzisiaj w nocy dał mi popalić. Wczoraj na wieczorną drzemkę już nie dał się oszukać wózkiem, musiałam go trzymać na drzemkę. A już myślałam , że skoro tak ładnie zasypia w wózku to trzeba kupić mu po prostu jakąś kołyskę albo łóżeczko na kółkach i tak go bujać do snu, ale nie, nie z nim te numery. Wieczorem trudno było położyć, w końcu zasnął na mnie na żabkę i dopiero koło północy udało mi się go odłożyć obok. Za to jak po południu wyszliśmy na spacer, to tak zasnął, że spał dwie godziny, aż mi się już chodzić nie chciało i ostatnie pół godziny siedziałam pod domem czekałam aż się obudzi. Eh... Mam nadzieję że ten nasz wyjazd nie zepsuje tego spania nocnego. 🙄

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
  • Ewa6 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wam też wypadają włosy po ciazy? Jeśli tak to co bierzecie?

Ona 44 On 34 + 12 lenia suczka 🐕
    IVF 09.2023 nieudane 😔
    IVF 08.2024 nieudane 😔
    IVF 10.2024 start procedury z KD Bocian Poznań
    IVF 23.11.2024 transfer świeży 5.1.1
    4.1.1 i 3.1.1 na zimowisku ❄❄
    9dpt - 288
    11dpt - 584, progesteron 26
    25dpt mamy ❤ 6mm
    9w5d CRL 3,12 cm
    13w3d CRL 7cm I prenatalne
    19w4d 315g
    20w5d II prenatalne 407g 💙
    21w4d Echo serca wszystko ok
    24w4d 794g chłopaka 💙
    28w4d 1470g 💙
    30w5d III prenatalne 1688g 💙
    33w4d 2259g 💙
    37w4d 3299g 💙
    37w6d 3280g 💙 urodził się A przez cc na cito. Stan przedrzucawkowy.
‹‹ 80 81 82 83 84
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ