🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
ReginaPhalange wrote:Ja zaczęłam wprowadzać mm na noc i ogólnie miał najpierw Nan, ale po nim miał mega strzelające kupki całe zagazowane i się męczł to zmieniliśmy na Beblion bo córka go akceptowała i mały też spoko, kupy bez dźwięczne, ale gazy nadal ma po tym i pediatra mówi, że można spróbować podać może akurat jakaś przejściowa nietolerancja. No i bąki nadal są, może mniej wybudzające, ale i tak się w nocy wybudza więc ja już nie wiem, ręce mi opadają. Do tego gazy zapach już nie mają kwaśny tylko jak u starego człowieka 😅. Może to ten regres, może katar, może oko zaropiałe, może gazy, może potrzebuje bliskości. W dzień jak wstanie, obudzi się przez noszenie bo bez tego ryk - to on jest tak niesamowicie spokojny, bawi się, nie marudzi jakoś strasznie. Przy spaniu wybudza się bite co 40 minut i trzeba go ponownie kłaść spać. W dzień ja bujam go w wózku żeby znowu zasnął, wieczorem mąż go kładzie do kołyski i biegnie do niego jak tylko widzi, że mały zaczyna się mega ruszać. Ja przejmuje w nocy jakoś od 1/2 w nocy. No i tak się bujamy z tym małym człowiekiem do tego moja pediatra nic nie mówiła, ale z okiem byliśmy u innej i ona ze dla niej on ma lekko spiętą obręcz barkową i słaby brzuch. Jezu on wiecznie na brzuchu, wszystko co obserwuję jest ok, ale może ma trochę rączki spięte więc czekamy na wizytę u fizjo plus sami go rozluźniamy, masujemy, ćwiczmy nie wiem może od tego on tak nie śpi ?
No i ja myślę, że jakieś szczepienia mają być od przyszłego tygodnia to mi się żyć odechciewa.
To rzeczywiście słabo jak bączki go wybudzają. Mnie to cały czas zastanawia jaki to jest zapach kwaśnych kup? 🫣 czyli jak słychać jak kupa idzie to znaczy, że to jest strzelająca 💩?
Może powietrze połyka? Często odbijasz przy karmieniu?
Z tym snem to tak jakby nie łączył tych bloków snu. A próbowaliście go nie ruszać , może sam by zasnął?
Aż dziwne z tym słabym brzuszkiem bo z tego co zawsze pisałaś to on naprawdę duzo czasu spędza na nim. Może źle oceniła, w każdym bądź razie nie martw się 🙂 zawszę lepiej skonsultować i wcześnie zareagować niż utrwalać jakieś źle nawyki.
Dużo tych szczepień? Pamiętaj, że po 6w1 ładnie Ci spał (o ile dobrze pamiętam) więc może i tym razem tak będzie 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia, 22:49
-
Właśnie doświadczyliśmy kupy-giganta, której pampers nie wytrzymał. Była nawet między łopatkami... A przy przebieraniu i myciu zasikał sypialnię.
Zamiast ładnie pójść spać to zapewnił nam takie rozrywki na późny wieczór.Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

-
Rzelka wrote:Właśnie doświadczyliśmy kupy-giganta, której pampers nie wytrzymał. Była nawet między łopatkami... A przy przebieraniu i myciu zasikał sypialnię.
Zamiast ładnie pójść spać to zapewnił nam takie rozrywki na późny wieczór.
Hahah u nas prawie codziennie wycieranie podłogi z siuskow małego. Nawet dzisiaj mnie obsikał, a co gorsza za drugimi razem nasikal na nasza kołdrę 🫣jak go gołego położyłam na brzuszku. Nie sądziłam, że tak szybko zrobi po pierwszym siusiu. W czwartek wodę w wanience dwa razy miał zmienianą 😅. Ale to nic, raz nam zrobił przy kapieli 💩.
Ja cały czas powtarzam, że mały o nas dba, cobyśmy sie nie nudzili.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia, 23:14
-
ReginaPhalange wrote:Ja zaczęłam wprowadzać mm na noc i ogólnie miał najpierw Nan, ale po nim miał mega strzelające kupki całe zagazowane i się męczł to zmieniliśmy na Beblion bo córka go akceptowała i mały też spoko, kupy bez dźwięczne, ale gazy nadal ma po tym i pediatra mówi, że można spróbować podać może akurat jakaś przejściowa nietolerancja. No i bąki nadal są, może mniej wybudzające, ale i tak się w nocy wybudza więc ja już nie wiem, ręce mi opadają. Do tego gazy zapach już nie mają kwaśny tylko jak u starego człowieka 😅. Może to ten regres, może katar, może oko zaropiałe, może gazy, może potrzebuje bliskości. W dzień jak wstanie, obudzi się przez noszenie bo bez tego ryk - to on jest tak niesamowicie spokojny, bawi się, nie marudzi jakoś strasznie. Przy spaniu wybudza się bite co 40 minut i trzeba go ponownie kłaść spać. W dzień ja bujam go w wózku żeby znowu zasnął, wieczorem mąż go kładzie do kołyski i biegnie do niego jak tylko widzi, że mały zaczyna się mega ruszać. Ja przejmuje w nocy jakoś od 1/2 w nocy. No i tak się bujamy z tym małym człowiekiem do tego moja pediatra nic nie mówiła, ale z okiem byliśmy u innej i ona ze dla niej on ma lekko spiętą obręcz barkową i słaby brzuch. Jezu on wiecznie na brzuchu, wszystko co obserwuję jest ok, ale może ma trochę rączki spięte więc czekamy na wizytę u fizjo plus sami go rozluźniamy, masujemy, ćwiczmy nie wiem może od tego on tak nie śpi ?
No i ja myślę, że jakieś szczepienia mają być od przyszłego tygodnia to mi się żyć odechciewa.
Regina mój ma bardzo pospinane ręce i nie ma to związku ze spaniem. A serio są mocno pospinane, bo i zaciska piąstki i ma zgięte w łokciach, ubieranie go bywa wyzwaniem
Myślisz, że może mieć słaby brzuszek jeśli uwielbia na nim leżeć i długo leży?
My szczepimy w piątek 🙏🏻 -
Mój dzisiaj ma jakiś dzień sikania, bo to był już trzeci raz, ale dwa poprzednie złapałam na tyle, że tylko jego prześcieradło było do zmiany, a teraz byliśmy tak skupieni na 💩, że za późno się zorientowaliśmy i poszło na wszystko wokół._KaFka_ wrote:Hahah u nas prawie codziennie wycieranie podłogi z siuskow małego. Nawet dzisiaj mnie obsikał, a co gorsza za drugimi razem nasikal na nasza kołdrę 🫣jak go gołego położyłam na brzuszku. Nie sądziłam, że tak szybko zrobi po pierwszym siusiu. W czwartek wodę w wanience dwa razy miał zmienianą 😅. Ale to nic, raz nam zrobił przy kapieli 💩.
Ja cały czas powtarzam, że mały o nas dba, cobyśmy sie nie nudzili.
Prawdę mówiąc - my już nie zmieniamy wody jak zrobi siku w kąpieli 🤭 przecież siku jest czyste, do tego nawilżający mocznik i takie tam 🤪Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

-
_KaFka_ wrote:Ekstra czyli mały przekonuje sie do wózka. Oby tak zostało to przynajmniej plecy Ci odpoczną.
Ja postawiłam na karmi, ale póki co nie widze zbyt dużej poprawy 😅
Współczuję słabszych nocy i gorszego samopoczucia malego oby jak najszybciej sie poprawiło.🙂
Lubię karmi, ale tylko klasyczną wersję
chociaż ostatnio jestem wierna Łomży zero 
Mały usnął po 21 i średnim usypianiu. Strasznie go nosiło. Jak taka ryba rzucał się po łóżku, z moim sutkiem w zębach 🙄 mąż bardzo dużo nosil, bo nie było szans utulić w łóżku. Nie wiem z czego mu się to wiercenie włączyło, bo dziś fajny, spokojny dzień. A wieczór to już w ogóle książkowy 🤷🏻no ale śpi i zobaczymy co mam noc przyniesie! -