X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
Odpowiedz

🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞

Oceń ten wątek:
  • _KaFka_ Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Ja zaczęłam wprowadzać mm na noc i ogólnie miał najpierw Nan, ale po nim miał mega strzelające kupki całe zagazowane i się męczł to zmieniliśmy na Beblion bo córka go akceptowała i mały też spoko, kupy bez dźwięczne, ale gazy nadal ma po tym i pediatra mówi, że można spróbować podać może akurat jakaś przejściowa nietolerancja. No i bąki nadal są, może mniej wybudzające, ale i tak się w nocy wybudza więc ja już nie wiem, ręce mi opadają. Do tego gazy zapach już nie mają kwaśny tylko jak u starego człowieka 😅. Może to ten regres, może katar, może oko zaropiałe, może gazy, może potrzebuje bliskości. W dzień jak wstanie, obudzi się przez noszenie bo bez tego ryk - to on jest tak niesamowicie spokojny, bawi się, nie marudzi jakoś strasznie. Przy spaniu wybudza się bite co 40 minut i trzeba go ponownie kłaść spać. W dzień ja bujam go w wózku żeby znowu zasnął, wieczorem mąż go kładzie do kołyski i biegnie do niego jak tylko widzi, że mały zaczyna się mega ruszać. Ja przejmuje w nocy jakoś od 1/2 w nocy. No i tak się bujamy z tym małym człowiekiem do tego moja pediatra nic nie mówiła, ale z okiem byliśmy u innej i ona ze dla niej on ma lekko spiętą obręcz barkową i słaby brzuch. Jezu on wiecznie na brzuchu, wszystko co obserwuję jest ok, ale może ma trochę rączki spięte więc czekamy na wizytę u fizjo plus sami go rozluźniamy, masujemy, ćwiczmy nie wiem może od tego on tak nie śpi ?

No i ja myślę, że jakieś szczepienia mają być od przyszłego tygodnia to mi się żyć odechciewa.

To rzeczywiście słabo jak bączki go wybudzają. Mnie to cały czas zastanawia jaki to jest zapach kwaśnych kup? 🫣 czyli jak słychać jak kupa idzie to znaczy, że to jest strzelająca 💩?
    Może powietrze połyka? Często odbijasz przy karmieniu?
    Z tym snem to tak jakby nie łączył tych bloków snu. A próbowaliście go nie ruszać , może sam by zasnął?
    Aż dziwne z tym słabym brzuszkiem bo z tego co zawsze pisałaś to on naprawdę duzo czasu spędza na nim. Może źle oceniła, w każdym bądź razie nie martw się 🙂 zawszę lepiej skonsultować i wcześnie zareagować niż utrwalać jakieś źle nawyki.
    Dużo tych szczepień? Pamiętaj, że po 6w1 ładnie Ci spał (o ile dobrze pamiętam) więc może i tym razem tak będzie 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia, 22:49

• Rzelka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie doświadczyliśmy kupy-giganta, której pampers nie wytrzymał. Była nawet między łopatkami... A przy przebieraniu i myciu zasikał sypialnię.
    Zamiast ładnie pójść spać to zapewnił nam takie rozrywki na późny wieczór.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
  • _KaFka_ Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Właśnie doświadczyliśmy kupy-giganta, której pampers nie wytrzymał. Była nawet między łopatkami... A przy przebieraniu i myciu zasikał sypialnię.
    Zamiast ładnie pójść spać to zapewnił nam takie rozrywki na późny wieczór.

Hahah u nas prawie codziennie wycieranie podłogi z siuskow małego. Nawet dzisiaj mnie obsikał, a co gorsza za drugimi razem nasikal na nasza kołdrę 🫣jak go gołego położyłam na brzuszku. Nie sądziłam, że tak szybko zrobi po pierwszym siusiu. W czwartek wodę w wanience dwa razy miał zmienianą 😅. Ale to nic, raz nam zrobił przy kapieli 💩.
    Ja cały czas powtarzam, że mały o nas dba, cobyśmy sie nie nudzili.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia, 23:14

• osiecka89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Ja zaczęłam wprowadzać mm na noc i ogólnie miał najpierw Nan, ale po nim miał mega strzelające kupki całe zagazowane i się męczł to zmieniliśmy na Beblion bo córka go akceptowała i mały też spoko, kupy bez dźwięczne, ale gazy nadal ma po tym i pediatra mówi, że można spróbować podać może akurat jakaś przejściowa nietolerancja. No i bąki nadal są, może mniej wybudzające, ale i tak się w nocy wybudza więc ja już nie wiem, ręce mi opadają. Do tego gazy zapach już nie mają kwaśny tylko jak u starego człowieka 😅. Może to ten regres, może katar, może oko zaropiałe, może gazy, może potrzebuje bliskości. W dzień jak wstanie, obudzi się przez noszenie bo bez tego ryk - to on jest tak niesamowicie spokojny, bawi się, nie marudzi jakoś strasznie. Przy spaniu wybudza się bite co 40 minut i trzeba go ponownie kłaść spać. W dzień ja bujam go w wózku żeby znowu zasnął, wieczorem mąż go kładzie do kołyski i biegnie do niego jak tylko widzi, że mały zaczyna się mega ruszać. Ja przejmuje w nocy jakoś od 1/2 w nocy. No i tak się bujamy z tym małym człowiekiem do tego moja pediatra nic nie mówiła, ale z okiem byliśmy u innej i ona ze dla niej on ma lekko spiętą obręcz barkową i słaby brzuch. Jezu on wiecznie na brzuchu, wszystko co obserwuję jest ok, ale może ma trochę rączki spięte więc czekamy na wizytę u fizjo plus sami go rozluźniamy, masujemy, ćwiczmy nie wiem może od tego on tak nie śpi ?

No i ja myślę, że jakieś szczepienia mają być od przyszłego tygodnia to mi się żyć odechciewa.

Regina mój ma bardzo pospinane ręce i nie ma to związku ze spaniem. A serio są mocno pospinane, bo i zaciska piąstki i ma zgięte w łokciach, ubieranie go bywa wyzwaniem ;)
    Myślisz, że może mieć słaby brzuszek jeśli uwielbia na nim leżeć i długo leży?

My szczepimy w piątek 🙏🏻

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _KaFka_ wrote:
    Hahah u nas prawie codziennie wycieranie podłogi z siuskow małego. Nawet dzisiaj mnie obsikał, a co gorsza za drugimi razem nasikal na nasza kołdrę 🫣jak go gołego położyłam na brzuszku. Nie sądziłam, że tak szybko zrobi po pierwszym siusiu. W czwartek wodę w wanience dwa razy miał zmienianą 😅. Ale to nic, raz nam zrobił przy kapieli 💩.
    Ja cały czas powtarzam, że mały o nas dba, cobyśmy sie nie nudzili.
    Mój dzisiaj ma jakiś dzień sikania, bo to był już trzeci raz, ale dwa poprzednie złapałam na tyle, że tylko jego prześcieradło było do zmiany, a teraz byliśmy tak skupieni na 💩, że za późno się zorientowaliśmy i poszło na wszystko wokół.
    Prawdę mówiąc - my już nie zmieniamy wody jak zrobi siku w kąpieli 🤭 przecież siku jest czyste, do tego nawilżający mocznik i takie tam 🤪

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _KaFka_ wrote:
    Ekstra czyli mały przekonuje sie do wózka. Oby tak zostało to przynajmniej plecy Ci odpoczną.
    Ja postawiłam na karmi, ale póki co nie widze zbyt dużej poprawy 😅
    Współczuję słabszych nocy i gorszego samopoczucia malego oby jak najszybciej sie poprawiło.🙂

Lubię karmi, ale tylko klasyczną wersję;) chociaż ostatnio jestem wierna Łomży zero :)

Mały usnął po 21 i średnim usypianiu. Strasznie go nosiło. Jak taka ryba rzucał się po łóżku, z moim sutkiem w zębach 🙄 mąż bardzo dużo nosil, bo nie było szans utulić w łóżku. Nie wiem z czego mu się to wiercenie włączyło, bo dziś fajny, spokojny dzień. A wieczór to już w ogóle książkowy 🤷🏻no ale śpi i zobaczymy co mam noc przyniesie!

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
‹‹ 82 83 84 85 86
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ