SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
Odpowiedz

🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞

Oceń ten wątek:
  • _KaFka_ Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Ja zaczęłam wprowadzać mm na noc i ogólnie miał najpierw Nan, ale po nim miał mega strzelające kupki całe zagazowane i się męczł to zmieniliśmy na Beblion bo córka go akceptowała i mały też spoko, kupy bez dźwięczne, ale gazy nadal ma po tym i pediatra mówi, że można spróbować podać może akurat jakaś przejściowa nietolerancja. No i bąki nadal są, może mniej wybudzające, ale i tak się w nocy wybudza więc ja już nie wiem, ręce mi opadają. Do tego gazy zapach już nie mają kwaśny tylko jak u starego człowieka 😅. Może to ten regres, może katar, może oko zaropiałe, może gazy, może potrzebuje bliskości. W dzień jak wstanie, obudzi się przez noszenie bo bez tego ryk - to on jest tak niesamowicie spokojny, bawi się, nie marudzi jakoś strasznie. Przy spaniu wybudza się bite co 40 minut i trzeba go ponownie kłaść spać. W dzień ja bujam go w wózku żeby znowu zasnął, wieczorem mąż go kładzie do kołyski i biegnie do niego jak tylko widzi, że mały zaczyna się mega ruszać. Ja przejmuje w nocy jakoś od 1/2 w nocy. No i tak się bujamy z tym małym człowiekiem do tego moja pediatra nic nie mówiła, ale z okiem byliśmy u innej i ona ze dla niej on ma lekko spiętą obręcz barkową i słaby brzuch. Jezu on wiecznie na brzuchu, wszystko co obserwuję jest ok, ale może ma trochę rączki spięte więc czekamy na wizytę u fizjo plus sami go rozluźniamy, masujemy, ćwiczmy nie wiem może od tego on tak nie śpi ?

No i ja myślę, że jakieś szczepienia mają być od przyszłego tygodnia to mi się żyć odechciewa.

To rzeczywiście słabo jak bączki go wybudzają. Mnie to cały czas zastanawia jaki to jest zapach kwaśnych kup? 🫣 czyli jak słychać jak kupa idzie to znaczy, że to jest strzelająca 💩?
    Może powietrze połyka? Często odbijasz przy karmieniu?
    Z tym snem to tak jakby nie łączył tych bloków snu. A próbowaliście go nie ruszać , może sam by zasnął?
    Aż dziwne z tym słabym brzuszkiem bo z tego co zawsze pisałaś to on naprawdę duzo czasu spędza na nim. Może źle oceniła, w każdym bądź razie nie martw się 🙂 zawszę lepiej skonsultować i wcześnie zareagować niż utrwalać jakieś źle nawyki.
    Dużo tych szczepień? Pamiętaj, że po 6w1 ładnie Ci spał (o ile dobrze pamiętam) więc może i tym razem tak będzie 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia, 22:49

• Rzelka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie doświadczyliśmy kupy-giganta, której pampers nie wytrzymał. Była nawet między łopatkami... A przy przebieraniu i myciu zasikał sypialnię.
    Zamiast ładnie pójść spać to zapewnił nam takie rozrywki na późny wieczór.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
  • _KaFka_ Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Właśnie doświadczyliśmy kupy-giganta, której pampers nie wytrzymał. Była nawet między łopatkami... A przy przebieraniu i myciu zasikał sypialnię.
    Zamiast ładnie pójść spać to zapewnił nam takie rozrywki na późny wieczór.

Hahah u nas prawie codziennie wycieranie podłogi z siuskow małego. Nawet dzisiaj mnie obsikał, a co gorsza za drugimi razem nasikal na nasza kołdrę 🫣jak go gołego położyłam na brzuszku. Nie sądziłam, że tak szybko zrobi po pierwszym siusiu. W czwartek wodę w wanience dwa razy miał zmienianą 😅. Ale to nic, raz nam zrobił przy kapieli 💩.
    Ja cały czas powtarzam, że mały o nas dba, cobyśmy sie nie nudzili.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia, 23:14

ReginaPhalange lubi tę wiadomość

• osiecka89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Ja zaczęłam wprowadzać mm na noc i ogólnie miał najpierw Nan, ale po nim miał mega strzelające kupki całe zagazowane i się męczł to zmieniliśmy na Beblion bo córka go akceptowała i mały też spoko, kupy bez dźwięczne, ale gazy nadal ma po tym i pediatra mówi, że można spróbować podać może akurat jakaś przejściowa nietolerancja. No i bąki nadal są, może mniej wybudzające, ale i tak się w nocy wybudza więc ja już nie wiem, ręce mi opadają. Do tego gazy zapach już nie mają kwaśny tylko jak u starego człowieka 😅. Może to ten regres, może katar, może oko zaropiałe, może gazy, może potrzebuje bliskości. W dzień jak wstanie, obudzi się przez noszenie bo bez tego ryk - to on jest tak niesamowicie spokojny, bawi się, nie marudzi jakoś strasznie. Przy spaniu wybudza się bite co 40 minut i trzeba go ponownie kłaść spać. W dzień ja bujam go w wózku żeby znowu zasnął, wieczorem mąż go kładzie do kołyski i biegnie do niego jak tylko widzi, że mały zaczyna się mega ruszać. Ja przejmuje w nocy jakoś od 1/2 w nocy. No i tak się bujamy z tym małym człowiekiem do tego moja pediatra nic nie mówiła, ale z okiem byliśmy u innej i ona ze dla niej on ma lekko spiętą obręcz barkową i słaby brzuch. Jezu on wiecznie na brzuchu, wszystko co obserwuję jest ok, ale może ma trochę rączki spięte więc czekamy na wizytę u fizjo plus sami go rozluźniamy, masujemy, ćwiczmy nie wiem może od tego on tak nie śpi ?

No i ja myślę, że jakieś szczepienia mają być od przyszłego tygodnia to mi się żyć odechciewa.

Regina mój ma bardzo pospinane ręce i nie ma to związku ze spaniem. A serio są mocno pospinane, bo i zaciska piąstki i ma zgięte w łokciach, ubieranie go bywa wyzwaniem ;)
    Myślisz, że może mieć słaby brzuszek jeśli uwielbia na nim leżeć i długo leży?

My szczepimy w piątek 🙏🏻

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _KaFka_ wrote:
    Hahah u nas prawie codziennie wycieranie podłogi z siuskow małego. Nawet dzisiaj mnie obsikał, a co gorsza za drugimi razem nasikal na nasza kołdrę 🫣jak go gołego położyłam na brzuszku. Nie sądziłam, że tak szybko zrobi po pierwszym siusiu. W czwartek wodę w wanience dwa razy miał zmienianą 😅. Ale to nic, raz nam zrobił przy kapieli 💩.
    Ja cały czas powtarzam, że mały o nas dba, cobyśmy sie nie nudzili.
    Mój dzisiaj ma jakiś dzień sikania, bo to był już trzeci raz, ale dwa poprzednie złapałam na tyle, że tylko jego prześcieradło było do zmiany, a teraz byliśmy tak skupieni na 💩, że za późno się zorientowaliśmy i poszło na wszystko wokół.
    Prawdę mówiąc - my już nie zmieniamy wody jak zrobi siku w kąpieli 🤭 przecież siku jest czyste, do tego nawilżający mocznik i takie tam 🤪

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _KaFka_ wrote:
    Ekstra czyli mały przekonuje sie do wózka. Oby tak zostało to przynajmniej plecy Ci odpoczną.
    Ja postawiłam na karmi, ale póki co nie widze zbyt dużej poprawy 😅
    Współczuję słabszych nocy i gorszego samopoczucia malego oby jak najszybciej sie poprawiło.🙂

Lubię karmi, ale tylko klasyczną wersję;) chociaż ostatnio jestem wierna Łomży zero :)

Mały usnął po 21 i średnim usypianiu. Strasznie go nosiło. Jak taka ryba rzucał się po łóżku, z moim sutkiem w zębach 🙄 mąż bardzo dużo nosil, bo nie było szans utulić w łóżku. Nie wiem z czego mu się to wiercenie włączyło, bo dziś fajny, spokojny dzień. A wieczór to już w ogóle książkowy 🤷🏻no ale śpi i zobaczymy co mam noc przyniesie!

rocznik 89
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • _KaFka_ Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Mój dzisiaj ma jakiś dzień sikania, bo to był już trzeci raz, ale dwa poprzednie złapałam na tyle, że tylko jego prześcieradło było do zmiany, a teraz byliśmy tak skupieni na 💩, że za późno się zorientowaliśmy i poszło na wszystko wokół.
    Prawdę mówiąc - my już nie zmieniamy wody jak zrobi siku w kąpieli 🤭 przecież siku jest czyste, do tego nawilżający mocznik i takie tam 🤪

Niezły refleks 😁 ja już nie zliczę ile razy zostałam "zlana" 😅 bo mnie weźmie z zaskoczenia

osiecka89 lubi tę wiadomość

• _KaFka_ Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:
    Lubię karmi, ale tylko klasyczną wersję;) chociaż ostatnio jestem wierna Łomży zero :)

Mały usnął po 21 i średnim usypianiu. Strasznie go nosiło. Jak taka ryba rzucał się po łóżku, z moim sutkiem w zębach 🙄 mąż bardzo dużo nosil, bo nie było szans utulić w łóżku. Nie wiem z czego mu się to wiercenie włączyło, bo dziś fajny, spokojny dzień. A wieczór to już w ogóle książkowy 🤷🏻no ale śpi i zobaczymy co mam noc przyniesie!

Przed ciążą to nie przepadałam za karmi, ale teraz bardzo lubię do wieczornego odciągania 🙂
    Mój wczoraj też po 21 i to prawie po 3h od ostatniej pobudki🙄, ale ładnie spał. Przynajmniej do 2.40, później do 4 spania nie było.
    To rzucanie to może być przez regres albo przez brzuszek. U nas czasem tak jest jak nie może zrobić 💩 lub 🍑💨 puścić.

• Rzelka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba jakaś noc kiepska dla wszystkich, bo mój po tej gigakupie tak się wybudził przez przebieranie i mycie, że zasnął grubo po północy, a potem po karmieniu o 4 zasnął dopiero przed 6 😑
    I dzisiaj znowu wielkie 💩 do pieluchy i potem na matkę, a następnie siku wszędzie... 😐 Nie wiem co to się dzieje, że od jakiegoś czasu codziennie jakiś incydent urorektalny.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _KaFka_ wrote:
    Niezły refleks 😁 ja już nie zliczę ile razy zostałam "zlana" 😅 bo mnie weźmie z zaskoczenia
    Oj i u nas lubi nas obsikać. Mam jedną koszulę, która non stop ląduje w koszu, bo synek szczególnie upodobał sobie ją zasikiwać 😂

ReginaPhalange lubi tę wiadomość

rocznik 89
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: 3 grudnia, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _KaFka_ wrote:
    To rzeczywiście słabo jak bączki go wybudzają. Mnie to cały czas zastanawia jaki to jest zapach kwaśnych kup? 🫣 czyli jak słychać jak kupa idzie to znaczy, że to jest strzelająca 💩?
    Może powietrze połyka? Często odbijasz przy karmieniu?
    Z tym snem to tak jakby nie łączył tych bloków snu. A próbowaliście go nie ruszać , może sam by zasnął?
    Aż dziwne z tym słabym brzuszkiem bo z tego co zawsze pisałaś to on naprawdę duzo czasu spędza na nim. Może źle oceniła, w każdym bądź razie nie martw się 🙂 zawszę lepiej skonsultować i wcześnie zareagować niż utrwalać jakieś źle nawyki.
    Dużo tych szczepień? Pamiętaj, że po 6w1 ładnie Ci spał (o ile dobrze pamiętam) więc może i tym razem tak będzie 🙂

Strzelająca to taka u nas cały się prężył, gazów było dużo no jakby strzelał tą kupka w pampers. Wiedziałam, że to od Nan bo już były kupy bezdźwięczne i teraz po Bebilonie też takie są.

W nocy po karmieniu tylko nie odbijam, a tak to raczej tak i też ja na brzuchu leży to się sam odbija plus on często odbija się sam ledwo go podniosę.

Narzekałam, że co 40 min pobudka to dzisiaj były już co 1:20, więc miał ogólnie trzy drzemki w dzień dwie po 2h jedna 40 min. I wspaniały humor dzisiaj. ❤️

Nie wiem szczepienia chyba przesuniemy o tydzień przez to przeziębienie plus mi się wydaje, że jemu po prostu idą zęby. Dzisiaj zaglądaliśmy i są tam dwie linie białe 😬. Cała pięść w buzi praktycznie.

Do fizjo pójdziemy, ale myślę, że będzie spoko, jak dla mnie to nawet jeżeli jest jakiś spięty to dużo tych rzeczy jest fizjologicznych i ostatnio bum się zrobił na fizjo polowa z tego sama by zeszła. Córka taka była i nikt nic nie powiedział, a opóźnień nie było z rozwojem.

2019🩷
    2025🩵

Wysłany: 3 grudnia, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:
    Regina mój ma bardzo pospinane ręce i nie ma to związku ze spaniem. A serio są mocno pospinane, bo i zaciska piąstki i ma zgięte w łokciach, ubieranie go bywa wyzwaniem ;)
    Myślisz, że może mieć słaby brzuszek jeśli uwielbia na nim leżeć i długo leży?

My szczepimy w piątek 🙏🏻

Myślę, ze przesadzają i to samo sie unormuje, nie jest do tyłu z niczym dlatego mnie też wyszukiwanie problemów denerwuje, ale pójdziemy może jakieś ćwiczenia da.

Trzymam kciuki za piatek 🤞

osiecka89 lubi tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
  • Jasmin1517 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawie macie z chłopakami, u mnie przy 2 córkach nie ma takich atrakcji 😅
    Też spodziewam się 💩 giganta, bo od wczoraj nie było, dzisiaj cały dzień maruda i ciągle ulewa, jakby ją po tych rotawirusach przytkało 😮‍💨 Może być ciekawie na jutrzejszej porannej wizycie u fizjo.. 😂

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png

Wysłany: 3 grudnia, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wspaniała noc była hahaha. Więc poszedł spać o 18:30 wykończony po wczoraj. Wstał 22:00 na karmienie i później o 3:30 xD, taka szczęśliwa byłam już mu miałam pomnik rano budować, ale źle popatrzyłam i była 00:30 🤣. No więc dalej już pobudki co dwie i pół godziny, ale przynajmniej tylko na karmienia więc w sumie to nie mam co narzekać. Wstał o 7:30 a później miał drzemek łączną ilość prawie 5h. Więc w sumie to on naprawdę dużo śpi, ale to wybudzanie z krzykiem ostatnio mnie zaczęło zastanawiać i myślę, że to zęby, córce też szybko wyszły.

Milka wzięłam sobie do serca twoją uwagę o melisie i też popijam i czuję się od tego znakomicie ❤️.

2019🩷
    2025🩵

Wysłany: 3 grudnia, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym tylko dodać, że jest pełnia i to na bank dzieci przez to takie marudne 🌕

Mój bardzo rzadko na mnie sika może z 5 razy ogólnie. Więc gdzieś widziałam rolkę, że jak fistaszek 🥜 stoi to będzie sikańsko i u mnie to się sprawdza.

2019🩷
    2025🩵

Wysłany: 3 grudnia, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    Ciekawie macie z chłopakami, u mnie przy 2 córkach nie ma takich atrakcji 😅
    Też spodziewam się 💩 giganta, bo od wczoraj nie było, dzisiaj cały dzień maruda i ciągle ulewa, jakby ją po tych rotawirusach przytkało 😮‍💨 Może być ciekawie na jutrzejszej porannej wizycie u fizjo.. 😂

No sikanie u dziewczyn inne i też miałam zdziwko, że u małego pampers wieczne pełny tylko z przodu, a pamiętam, że u córki to raczej równomiernie. Biedna ulewa ? Straszne, ja myślałam, że u takich maluchów to już przeszłość do momentu jak dzisiaj mąż po karmieniu wytarmosil go na kanapie 😅 i było ulewańsko, po czym córka chlusnęła jogurtem zaraz obok. Hahaha dobrze, że nie kupiliśmy nowej kanapy 😅🤣.

2019🩷
    2025🩵
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _KaFka_ wrote:
    Przed ciążą to nie przepadałam za karmi, ale teraz bardzo lubię do wieczornego odciągania 🙂
    Mój wczoraj też po 21 i to prawie po 3h od ostatniej pobudki🙄, ale ładnie spał. Przynajmniej do 2.40, później do 4 spania nie było.
    To rzucanie to może być przez regres albo przez brzuszek. U nas czasem tak jest jak nie może zrobić 💩 lub 🍑💨 puścić.

Wiesz co na regres u nas za wcześnie, bo maly skończył 1 grudnia 3 miesiące. Może faktycznie brzuszek? No na szczęście potem jakoś pospał z pobudka o 6.30. Dziś póki co powtórka z rozrywki, czyli szaleństwo z sutkiem w zębach 🙄chyba czeka mnie wieczór z kompresami 😉
    Ale dziś jedna rzecz była wspaniała, otóż wspólna drzemka w ciągu dnia. GODZINNA!!! Jezu, jak ja dawno nie spałam w dzień. Wspaniałe to jest!

rocznik 89
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png

Wysłany: 3 grudnia, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:
    Wiesz co na regres u nas za wcześnie, bo maly skończył 1 grudnia 3 miesiące. Może faktycznie brzuszek? No na szczęście potem jakoś pospał z pobudka o 6.30. Dziś póki co powtórka z rozrywki, czyli szaleństwo z sutkiem w zębach 🙄chyba czeka mnie wieczór z kompresami 😉
    Ale dziś jedna rzecz była wspaniała, otóż wspólna drzemka w ciągu dnia. GODZINNA!!! Jezu, jak ja dawno nie spałam w dzień. Wspaniałe to jest!

Serio? Ja mam wrażenie, że jak walnę drzemkę w dzień to jeszcze gorzej się czuję, taka połamana wstaje po nich. Ja zauważyłam, że u mnie mały jak walczy z cyckiem to przebodzcowany lub meeega zmęczony. Jak cały się rusza to ja przytrzymuję mu rączki i mocno tulę plus szsz mówię on jak raz zamknie oczy to zaraz zaśnie przy cycku oczywiście. Dzisiaj dwie takie akcje miałam przed drzemkami, jakby cały chodził i nie mógł się uspokoić. Plus jak ja gadam i on je to też tak się zachowuje, jakby mi kazał być cicho 😅

2019🩷
    2025🩵
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    To chyba jakaś noc kiepska dla wszystkich, bo mój po tej gigakupie tak się wybudził przez przebieranie i mycie, że zasnął grubo po północy, a potem po karmieniu o 4 zasnął dopiero przed 6 😑
    I dzisiaj znowu wielkie 💩 do pieluchy i potem na matkę, a następnie siku wszędzie... 😐 Nie wiem co to się dzieje, że od jakiegoś czasu codziennie jakiś incydent urorektalny.

Rzelka a teraz zaczął robić takie giganty? U nas już były 2, maks 3 kupki dziennie i to z tych ładnych ;) a ostatnie kilka dni to co 3-4h kupka idzie. Już nas przyzwyczaił do fajnej częstotliwości i bum. Dosłownie bum 😂

rocznik 89
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Strzelająca to taka u nas cały się prężył, gazów było dużo no jakby strzelał tą kupka w pampers. Wiedziałam, że to od Nan bo już były kupy bezdźwięczne i teraz po Bebilonie też takie są.

W nocy po karmieniu tylko nie odbijam, a tak to raczej tak i też ja na brzuchu leży to się sam odbija plus on często odbija się sam ledwo go podniosę.

Narzekałam, że co 40 min pobudka to dzisiaj były już co 1:20, więc miał ogólnie trzy drzemki w dzień dwie po 2h jedna 40 min. I wspaniały humor dzisiaj. ❤️

Nie wiem szczepienia chyba przesuniemy o tydzień przez to przeziębienie plus mi się wydaje, że jemu po prostu idą zęby. Dzisiaj zaglądaliśmy i są tam dwie linie białe 😬. Cała pięść w buzi praktycznie.

Do fizjo pójdziemy, ale myślę, że będzie spoko, jak dla mnie to nawet jeżeli jest jakiś spięty to dużo tych rzeczy jest fizjologicznych i ostatnio bum się zrobił na fizjo polowa z tego sama by zeszła. Córka taka była i nikt nic nie powiedział, a opóźnień nie było z rozwojem.

Z tym fizjo to racja. Ja sama jestem tym przesiąknięta, że do wszystkiego jest specjalista. Nawet zastanawiałam się czy nie iść do neurologopedy. W końcu stwierdziłam, że to szalone, bo nie ma żadnych wskazań! Łatwo o nadmiarowość. U mnie pierwsze dziecko i lęk, że coś przegapie i niechcący zaszkodzę.

rocznik 89
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ