X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
Odpowiedz

🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞

Oceń ten wątek:
  • ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tego po nim wgl nie spodziewałam. Mówię do męża dopiero co myślałam o tym, że córka dokładnie jak skończyła 4 miesiące zrobiła obrót i to było poprzedzone masą nieudanych prób. Mały raz się obrócił na bok co wam pisałam i od tamtej pory zero i nagle dzisiaj to już cały dzień na bok i na brzuch. No i mam nadzieję, że te noce pełne ruchu i pobudek to przez to bo ja jestem wykończona, miałam nawet 3h drzemkę w ciągu dnia i nic to nie pomogło czuję się jakbym pływała ostatnie dni 🤦‍♀️.

2019🩷
    2025🩵
  • _KaFka_ Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    Obyło się bez, bo strzeliła kupsztala o 2 w nocy i potem do 3:30 się z nią bujałam 🫣 Kolejna pobudka o 5 i nie udało się zatkać cycem, wiec znów godzina mi zeszła na uśpienie 🫣 O 7 pobudka, żeby zdążyć z drzemką przed fizjo. A u fizjo 15 minut ryku przy ćwiczeniach, aż jej kazaliśmy odpuścić, bo już się zanosiła i kolejne 15 minut ją uspokajałam 😮‍💨 A ona jest czasem bardzo ciężkim zawodnikiem do uspokojenia, bo nawet jak już się uda i chwile nie płacze, to po minucie znów sobie przypomina i zaczyna się od nowa 🥺

Tamtej nocy nie byłaś sama 😅 mój też wstał po drugiej i podczas jedzenia zrobił 💩 więc już wiedziałam jak to sie skończy. Całe szczęście dwie ostatnie noce bez 💩 to i problemu nie było z zaśnięciem. U nas fizjo jak widzi, że mały sie zanosi to sama przestaje. Mowi, ze nie ma sensu bo tylko bardziej sie spina. Mój tez ostatnio tak sie rozwył. Co sie uspokoił i chciałam go odłożyć do ubrania to od nowa płacz , a ledwo głowa materaca dotknęła. 🙄 Aż sie krztusić zaczynał. Nie ma lekko.

• _KaFka_ Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysia08 wrote:
    To są świetne wieści ! 😄 Ogromna ulga dla Was ,że wychodzicie trochę na prostą.
    Życzę udanej zabawy ! Szalej tam matka i absolutnie nie schodz z parkietu ! Druga noc przebujana na parkiecie ,a nie w pokoju dziecięcym może prędko się nie powtórzyć 😃
    Kafka- dziecko to są takie wydatki ,że nie raz zastanawialiśmy się ,że gdybyśmy nie mieli dzieci to jak byśmy żyli 😀 Studnia bez dna te nasze maluchy .

U nas było w środę szczepienie i po tym rota mieliśmy zas*any tydzień 😅 W ogóle to nie był jakiś dobry czas u jestem zmęczona psychicznie po tym tygodniu . Przydałoby mi się jakieś wesele 😅 Mój mąż miał kolizję w tym tygodniu . Nic się nie stało i kolizja nie z jego winy, ale mimo wszystko jakiś tam stres był . Ludzie jeżdżą jak wariaci . Naprawdę czasem boję się jeździć z dziećmi . Głównie czuje lęk o nich właśnie .
    A no i mój starszaczek narozrabial w szkole . Te wszystkie kolki i zarwane noce to jednak preludium tego co jest dalej .... Dzieci mają teraz tak głupie pomysły i czasy się tak zmieniły ,że poniekąd jest to przerażające. Ciekawe co nas czeka jak Nasze maluchy tak podrosną do okresu nastolatka 😅

Współczuję stresu związanego z kolizją. Dobrze, że mężowi nic nie jest. To prawda niektórzy to prawko w chipsach znaleźli, choć może nie powinnam tak mówić bo ze mnie tez nie najlepszy kierowca 😅
    Oj tak dzieci to wydatek. Mój mąż gdzieś wyczytał, że wychowaniem dziecka do 18 roku życia to koszt pół miliona złotych (choć mi sie wydaję, ze sporo wiecej).
    Ostatnio spotkałam koleżankę z jej 2 latkiem i tak tez sobie pomyślałam, że to dopiero początek wyzwań 😅
    Właśnie ten nowy świat mnie trochę przeraża. Teraz wszystko dzieje sie w necie i czasem myślę, czy uda mi sie wyłapać jak moje dziecko będzie miało jakiś problem i czy będę potrafiła go zrozumieć i mu pomóc.
    Co takiego młody odwalił? Jak nie chcesz mówić to nie musisz 🙂

• _KaFka_ Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    A nie da się czegoś na nfz ogarnąć? Ze starszą też tak się bujaliśmy prywatnie po lekarz, bo mieliśmy beznadziejnego pediatrę, który na nic nie chciał dać skierowania 🙄 Przez pół roku zaliczyliśmy laryngologa, neurologopede, neurolog, fizjoterapeute, osteopatę, mieliśmy usg głowy, brzuszka, podcinane wędzidełko, zrobiony panel alergiczny z krwi… Ile poszło kasy już nawet nie zliczę, a pomógł tak naprawdę upływający czas 🫣
    Teraz zmieniliśmy pediatrę i jestem zachwycona, bo młoda już miała na nfz rtg płuc, usg brzuszka, podstawowe (i nie tylko) badania z krwi, a teraz mamy ta rehabilitację u fizjo ☺️ Starsza miała też usg 2 guzów poszczepiennych, gdzie jak prosiłam o to poprzedniego pediatrę to zostałam wyśmiana, że i tak takie usg nic mi nie da… A dało dużo, bo już miałam czarne myśli, co taki roczny guzek w nodze może znaczyć…🥲

Fizjo mamy na nfz, krew też mieliśmy, ale że nie udało sie mu pobrać w piątek w przychodni to wolalam pójść prywatnie do szpitala. Tam jak nie pobrały za pierwszym razem to zawołały jakąś pielęgniarke z oddziału dziecięcego lub neonatologii, której sie to udało za raz. Może i byłaby możliwość dostać skierowanie na usg brzucha lub do gastrologa/alergologa. Tylko mi zależy na czasie..Mały meczy sie od 11 listopada i póki co nikt mu nie może pomóc 😢 . Zresztą wiesz jak to jest i ile trzeba czekać. W stycznia mam wizytę w CZD. Pani dr powiedziała, że dobrze by było mieć wyniki z holtera na tej wizycie, ale termin w CZD mamy na kwiecień 🫣 więc poszłam do rodzinnego po skierowanie bo może u nas gdzieś w pobliżu uda sie wczesniej, a poza tym tez chyba po coś z mężem płacimy składki. (to był drugi tydzień października ) Dostałam skierowanie w trybie "pilnym " i to "pilne" u nas w okolicy to jest marzec 😅. W Warszawie był jakiś termin wcześniejszy, ale przeliczyłam, że bardziej opłaca się zapłacić za badanie, niż za paliwo xD i zrobić prawie na miejscu niż tracić pół dnia i mieć na fundusz. Pewnie i tak byśmy się w czasie nie wyrobili bo znając życie na pierwszej wizycie holtera by mu nie założyli tylko znowu trzeba by było umówić wizytę, czekać i znowu jechać na założenie, a drugiego dnia na odwiezienie sprzetu.

Super, że jesteś zadowolona. Rzeczywiście sporo mieliście tych badań. To tak kontrolnie?Ciekawe czy tak samo byłoby jej do śmiechu jakby u jej dziecka cos takiego sie zrobiło po szczepieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:21

• _KaFka_ Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Ja się tego po nim wgl nie spodziewałam. Mówię do męża dopiero co myślałam o tym, że córka dokładnie jak skończyła 4 miesiące zrobiła obrót i to było poprzedzone masą nieudanych prób. Mały raz się obrócił na bok co wam pisałam i od tamtej pory zero i nagle dzisiaj to już cały dzień na bok i na brzuch. No i mam nadzieję, że te noce pełne ruchu i pobudek to przez to bo ja jestem wykończona, miałam nawet 3h drzemkę w ciągu dnia i nic to nie pomogło czuję się jakbym pływała ostatnie dni 🤦‍♀️.

Gratulacje obrotu! Sprytny chłopka 🙂 drzemka porządna obyś mogła teraz zasnąć bo ja po takiej dłuższej w dzień to mam problem. Mój skubany w tym tygodniu wcale sie na boczek nie przekręca. Śmieje sie do męża, że zapomniał 🤣

‹‹ 84 85 86 87 88
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ