X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
Odpowiedz

🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞

Oceń ten wątek:
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:

Poza tym dziś znowu z synem byłam na dużych zakupach w biedrze i znowu chłop zaczął plakac przy pakowaniu. Może to reakcja na rachunek? 😅
    Dalej takie długie drukują? 😁
    Nam wczoraj mały dał popalić wieczorem. Ciężko było mu zasnąć, było dużo płaczu. Myślałam, że nie da się odłożyć, a gdyby przestał się odkładać na noc to już byłoby przegięcie. Na szczęście około 22 za n-tym razem się udało, ale jeszcze o północy podniósł taki alarm, że oboje się zerwaliśmy na równe nogi. Chyba go coś bolało, chociaż też odblokowała mu się funkcja chwytania wiszących zabawek, więc może też dlatego. Ale za to później... Spał do 6 😁
    Teraz, tradycyjnie, leżę pod śpiącym dzieckiem. 😏 Na zewnątrz pada i leje na przemian więc nie wiem jak dzisiaj ze spacero-drzemką, ale wczoraj też miałam nie wychodzić, a jednak poszliśmy bez względu na pogodę.

osiecka89 lubi tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
  • ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:
    Regina dzięki za polecenie elektronicznej niani. W końcu z mężem możemy zacząć nadrabiac zaległości filmowo-serialowe 😀

Super! U nas też na dole niby mamy 60m2, ale nie ma to jak zamknąć małego w ciszy i spokoju i tylko patrzeć przez kamerkę, którą btw przyczepiliśmy do statywu do aparatu, żeby móc łatwo przenosić xD. Codziennie z niej korzystamy.

U nas mały schodzi z drzemek porannych tych zaraz po wstaniu, nie da się go już położyć, za chiny, no może na 20 minut ;/. Za to widzę, że ma potrzebę jednej dłuższej drzemki od 10-10:30, więc właśnie śpi w wózku od 10, a ja mam wolne ręce i w sumie to nie wiem co z sobą zrobić.

Z nowości to mały już trzyma głowę <3. Zaskoczył mnie ostatnio, że tak jakoś spina się do góry jak leży, albo w chuście ta głowa jakaś taka sztywna, chodzi jak u dorosłego. To mąż go za rączki do testów złapał, a ten głowa do góry i nie puszcza. <3

No i uwielbia być na brzuszku, najlepiej cały czas by w tej pozycji spędzał, czasami już nie ma siły ja go obracam, a ten w złość, ja z powrotem na brzuch i spokój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:45

osiecka89 lubi tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Mówisz o schodzeniu z pobudek ? U nas na odwrót 😄 ale z dwójką poprzednich też tak było. Im starsi tym częściej się budzili. Ale to na piersi to może dlatego. Nie wiem jak jest u Was. My jak dojdziemy do momentu że mały będzie się budził co pół h to przejdziemy na mm. Nie mam zamiaru być matką zombie tym razem 🙈 dziś budził się ze 4x do 5 a od 5 już bardziej czuwanie i nie mógł się wespac więc po 6 zapaliłam światło i imprezujemy

Milka daj żyć!!! 😂 Ja tu już marzę, że mój mały będzie spał jak u Rzelki, a ty, że to nie jest reguła🫠🫠🫠
    mój na piersi dziś miał 3 pobudki. Ale ja bardzo późno poszłam spać, bo po północy i byłam dziś kapciem.
    Nie wyszliśmy na spacer, bo ślisko(a muszę założyć, że trzeba będzie synka wyciągać) i takie gnicie w domu dziś było. Brakowało mi tego wyjścia na dwór, oj brakowało. Na szczęście mały dziś fajnie współpracował i pozwolił na to bycie kapciem. Także dziś dużo go nosiłam w milczeniu i bylo sporo patrzenia przez okno w milczeniu 😀
    Teraz usypiam go na piersi. W planach kontynuacja szukania ubioru dla małego na święta. Moje polubione na vinted pęka w szwach 😅

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
‹‹ 78 79 80 81 82
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ