Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny jak ja za przeproszeniem dziś wpierdzielam!! wszystko co mi podejdzie:) najpierw koszyczek moreli później kilogram truskawek, 2 lody, batonika...już nie wspominając o obfitym śniadaniu, obiedzie ... masakra:P
lolka83, misia_k1 lubią tę wiadomość
-
Witajcie w ten piękny czerwcowy dzień
My dzisiaj z mężem byliśmy na pikniku firmowym. Cały czas siedziałam na kocu lub na ławce a powiem Wam, że i tak się zmęczyłam, chyba przez ten upał. Teraz leżę i nadrabiam zaległości tu na forum.
Co do kąpieli noworodka to potwierdzam, że w Toruniu w szpitalu dziecko nie jest kąpane przez te 2-3 dni, jeśli dłużej się leży to nie wiem.
Jeśli chodzi o ruchy Maleństwa to też tak mam, że są dni gdzie Mała szaleje i się rozpycha a są i takie gdzie tylko delikatnie raz czy dwa da o sobie znać
Ostatnio także często słyszę różne bulgotania dochodzące z mojego żołądka a dzisiaj rano miałam biegunkę. Zapewne hormony dalej szaleją bo magnezu nie biorę za dużo.
Ja dopiero 3 lipca będę miała ciążę donoszoną i chyba wtedy lekko odetchnę
Karola:) lubi tę wiadomość
-
Paulina23 wrote:dziewczyny jak ja za przeproszeniem dziś wpierdzielam!! wszystko co mi podejdzie:) najpierw koszyczek moreli później kilogram truskawek, 2 lody, batonika...już nie wspominając o obfitym śniadaniu, obiedzie ... masakra:P
A ja w zasadzie od dłuższego czasu nie mam apetytu i jem niewiele, a waga wciąż w górę mam już +16kglolka83 lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj dokupiłam dla małej ubranka, w poniedziałek zamawiam pościel oraz artykuły z gemini, więc myślę że właśnie do końca 37 tygodnia będę miała wszystko na 100 %, pokoik dla małej ogarnięty na maxa, całą wyprawkę dla siebie, dziecka i spakowaną torbę, zostało mi 1,5 tygodnia, więc na spokojnie. No a później jak to mówicie - niech się dzieje wola nieba może namówię męża na seks, może umyję podłogi na kolanach, pochodzę na długie spacerki - o ile będę w stanie to wszystko zrobić bo brzuszek coraz większy. Jak patrzę na zdjęcia z sesji, to aż nie do wiary, że przez 2 tygodnie tak mnie wywaliło Wyglądam na 9 m-c heh na szczęście już w nim jestem
Dzisiaj byłam na spacerku z koleżanką i jej 3 miesięczną Polą - słodzinka Już niedługo ja będę tulić swoją niunięPaula_29, lolka83, am, karusia, misia_k1 lubią tę wiadomość
-
Karola to widzę, że już prawie na 100% jesteś przygotowana Mi jeszcze trochę zostało ale też niedługo to ogarnę.
Dziewczyny powiedzcie co w końcu kupiłyście do oczyszczania nosa maleństwa? Frida, Katarek czy jeszcze coś innego? I czy do tego kupiłyście też jakąś wodę morską w sprayu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 20:11
lolka83, Karola:) lubią tę wiadomość
-
Ja kupiłam katarek + disnemar
Ja już z mężem się umówiłam że od 36 tygodnia dawkujemy małej naturalne prostaglandyny żeby zechciała się powoli przygotowywaćWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 20:48
lolka83, Iwo, Karola:), Camilia, misia_k1 lubią tę wiadomość
-
BiB wrote:A ja w zasadzie od dłuższego czasu nie mam apetytu i jem niewiele, a waga wciąż w górę mam już +16kg
Ja mam już +14 a też jakoś ostatnio nie jem za dużo, nie mam apetytu a jak zjem normalną porcję ( taką jaką do tej pory) to mam mdłości -
W Wawie piekna pogoda, co dziwne było ciepło, ale chyba przez wiatr czułam się znakomicie
Bylismy na długim spacerku w parku, zrobiliśmy sobie mini sesje, maz sie uparl, aby popstrykać fotki, hihi
Pozniej na lody, a co tam Ostatnio wchodza mi bardzo Sowy o smaku ciasteczkowym mniam mniam
Pozniej bylismy podlac kwiaty u rodziców, bo oni smażą sie w Grecji, eh
Pozniej w sklepie po male zakupy przed jutrem i dopiero ok 20 wróciliśmy...
Ja nadal piore,a prasowanie lezy
Rzeczy juz wszystkie, tylko zostało pare rzeczy aptecznych.
Ja mam do kataru:
http://www.aptekagemini.pl/canpol-aspirator-do-nosa.html
Co ciekawe na SR polozna mowila, zeby uzywac na poczatku tylko wody morskiej ...hmmm, no nie wiem.
Mowila, tez aby nie stosowac niedrapek, bo ponoc to zle wplywa w pozniejszym czasie, co ciekawe zrozumiałam, że na mowę...bo dziecko nie czuje swojej twarzy...(mąz zrozumiał to samo...)
Ja też dzis wcinam wszystko, a jeszcze obiadu nie jedlismy, nie chce mi się chyba zaraz upiekę szparagi i piers kurczaka w mozzarelli i na dzis koniec
Mam tylko nadzieje, ze dzisiejsze spacery nie odbija sie na mojej szyjce, w srode pewnie sie dowiem, jak tam ona...
U mnie też + 14 kg, ale olewam, bo wszystko poszlo w brzuch, nie widze, duzej zmiany w ciele.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 21:22
am, Iwo, Karola:), Paula_29, karusia, ewelina84 lubią tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Ja już z mężem się umówiłam że od 36 tygodnia dawkujemy małej naturalne prostaglandyny żeby zechciała się powoli przygotowywać
Mój M od początku wyznaje zasadę "dzień bez seksu dniem straconym", więc na mnie raczej ta metoda nie podziała
Iwo, Karola:), Camilia lubią tę wiadomość
-
Do noska kupiłam disnemar i fridę.
Pogoda dopisała dziś naprawdę, szkoda że tak piękny dzień spędziłam w domu ale co tam, pokoik pomału nabiera kształtu, myślę że dwa dni i uporamy się z wszystkim, póki co nie mogę patrzeć na moje mieszkanie, bo trafia mnie że nic nie jest na swoim miejscu, a bałagan taki że lepiej nie mówić.
Apetyt też mam całkiem niezły i o dziwo jak całą ciążę nie ciągnęło mnie do słodyczy to teraz całkiem mi wchodzą plus lody i cała masa owoców, trzeba korzystać póki można. I mimo że nie objadałam się wybitnie całą ciążę, na teraz mam 15,5 kg do przodu, ale też się jakoś tym nie przejmuję, bo na szczęście nie widać jakoś po mnie, rozeszło się proporcjonalnie i na brzuszek, tym bardziej że jestem wysoka, to nie jest źleWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 00:43
Karola:), Paula_29, lolka83 lubią tę wiadomość
-
BiB wrote:Mój M od początku wyznaje zasadę "dzień bez seksu dniem straconym", więc na mnie raczej ta metoda nie podziała
lolka83, Iwo, am lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!!
A my po weselu Bawiliśmy się do 12 I to naprawdę bawiliśmy bo tańczyłam z tym wielkim brzuchem i to nie były tylko pląsy Trochę szejków tyłeczkiem było Ale później było mega zmęczenie i dzisiaj nogi spuchnięte jak obwarzanki
Na pocieszenie tysiące komplementów jak pięknie wyglądam w ciąży Jakie to miłe, gdy człowiek czuje się jak wieloryb a ludzie widzą w nas piękne istotki prawdziwy czas błogosławiony o 14 lecimy na poprawinki więc miłej niedzielki kochane!Karola:), am, Camilia lubią tę wiadomość
-
karusia wrote:Cześć dziewczyny!!
A my po weselu Bawiliśmy się do 12 I to naprawdę bawiliśmy bo tańczyłam z tym wielkim brzuchem i to nie były tylko pląsy Trochę szejków tyłeczkiem było Ale później było mega zmęczenie i dzisiaj nogi spuchnięte jak obwarzanki
Na pocieszenie tysiące komplementów jak pięknie wyglądam w ciąży Jakie to miłe, gdy człowiek czuje się jak wieloryb a ludzie widzą w nas piękne istotki prawdziwy czas błogosławiony o 14 lecimy na poprawinki więc miłej niedzielki kochane!
A my wczoraj mieliśmy chrzciny i tak samo jak u Ciebie zachwyt wielorybem:P
Wszyscy się śmieli że piłkę połknęłam:)am, karusia, Camilia, misia_k1 lubią tę wiadomość
-
Hehe coś w tym jest, że kobiety w ciąży pięknieją Ja też ciągle to słyszę od rodziny i znajomych, że wspaniale wyglądam i w ogóle nie przytyłam. Nie ważne ile kilogramów na plusie, ważne jaki blask od nas bije
am, kasjja, ewelina84 lubią tę wiadomość
-
Hehe to u mnie calkowicie na odwrot....szczerze jeszcze ani raz nie slyszalam ze ladnie wygladam(nie to,zebym nie dbala o siebie), ale kazdy mowi ze sie zmienilam po twarzy i ze na coreczke wygladam...blee bo nibu urode odbiera,a tu syn.
Nic tylko Wam pozazdrościć.
JA dzis opalalam sie he..ahh jak mi się chce wakacjiii takich w cieplych krajach.... -
misia_k1 wrote:Hehe to u mnie calkowicie na odwrot....szczerze jeszcze ani raz nie slyszalam ze ladnie wygladam(nie to,zebym nie dbala o siebie), ale kazdy mowi ze sie zmienilam po twarzy i ze na coreczke wygladam...blee bo nibu urode odbiera,a tu syn.
Nic tylko Wam pozazdrościć.
JA dzis opalalam sie he..ahh jak mi się chce wakacjiii takich w cieplych krajach....
Misia ja jak byłam z synkiem w ciąży to źle wyglądałam i każdy mówił że to na dziewczynke raczej bo odbiera urodę a teraz jak jestem w ciaży i będzie dziewczynka to wszyscy jaka ty piękna ale chyba będzie chlopiec:) więc reguły na to nie ma:)karusia, misia_k1 lubią tę wiadomość
-
a ja dziś dziewczynki zdycham, u nas jest dziś 34 stopnie i po prostu jestem taka spuchnięta, tak się pocę potwornie,że leżę i nic się nie ruszam... wczoraj i dziś ciąża dała mi popalić...tragicznie się czuję...śmieję się,że mogłabym teraz śmiało wystąpić w reklamie "michelin" hehe:) a ja na plusie 13kg:P