Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak ja za przeproszeniem dziś wpierdzielam!! wszystko co mi podejdzie:) najpierw koszyczek moreli później kilogram truskawek, 2 lody, batonika...już nie wspominając o obfitym śniadaniu, obiedzie ... masakra:P

lolka83, misia_k1 lubią tę wiadomość

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    A pytałaś konkretnie o HIV i HCV czy ogólnie o badania?

o HIV, na hcv mi już kiedyś nie dała i zrobiłam sama.

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w ten piękny czerwcowy dzień :-)
    My dzisiaj z mężem byliśmy na pikniku firmowym. Cały czas siedziałam na kocu lub na ławce a powiem Wam, że i tak się zmęczyłam, chyba przez ten upał. Teraz leżę i nadrabiam zaległości tu na forum.
    Co do kąpieli noworodka to potwierdzam, że w Toruniu w szpitalu dziecko nie jest kąpane przez te 2-3 dni, jeśli dłużej się leży to nie wiem.
    Jeśli chodzi o ruchy Maleństwa to też tak mam, że są dni gdzie Mała szaleje i się rozpycha a są i takie gdzie tylko delikatnie raz czy dwa da o sobie znać:-)
    Ostatnio także często słyszę różne bulgotania dochodzące z mojego żołądka a dzisiaj rano miałam biegunkę. Zapewne hormony dalej szaleją bo magnezu nie biorę za dużo.
    Ja dopiero 3 lipca będę miała ciążę donoszoną i chyba wtedy lekko odetchnę :-)

Karola:) lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    dziewczyny jak ja za przeproszeniem dziś wpierdzielam!! wszystko co mi podejdzie:) najpierw koszyczek moreli później kilogram truskawek, 2 lody, batonika...już nie wspominając o obfitym śniadaniu, obiedzie ... masakra:P

A ja w zasadzie od dłuższego czasu nie mam apetytu i jem niewiele, a waga wciąż w górę :( mam już +16kg :(

lolka83 lubi tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj dokupiłam dla małej ubranka, w poniedziałek zamawiam pościel oraz artykuły z gemini, więc myślę że właśnie do końca 37 tygodnia będę miała wszystko na 100 %, pokoik dla małej ogarnięty na maxa, całą wyprawkę dla siebie, dziecka i spakowaną torbę, zostało mi 1,5 tygodnia, więc na spokojnie. No a później jak to mówicie - niech się dzieje wola nieba :) może namówię męża na seks, może umyję podłogi na kolanach, pochodzę na długie spacerki - o ile będę w stanie to wszystko zrobić bo brzuszek coraz większy. Jak patrzę na zdjęcia z sesji, to aż nie do wiary, że przez 2 tygodnie tak mnie wywaliło :) Wyglądam na 9 m-c :P heh na szczęście już w nim jestem :)
    Dzisiaj byłam na spacerku z koleżanką i jej 3 miesięczną Polą - słodzinka :) Już niedługo ja będę tulić swoją niunię :)

Paula_29, lolka83, am, karusia, misia_k1 lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to widzę, że już prawie na 100% jesteś przygotowana :-) Mi jeszcze trochę zostało ale też niedługo to ogarnę.
    Dziewczyny powiedzcie co w końcu kupiłyście do oczyszczania nosa maleństwa? Frida, Katarek czy jeszcze coś innego? I czy do tego kupiłyście też jakąś wodę morską w sprayu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 20:11

lolka83, Karola:) lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam katarek + disnemar
    Ja już z mężem się umówiłam że od 36 tygodnia dawkujemy małej naturalne prostaglandyny żeby zechciała się powoli przygotowywać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 20:48

lolka83, Iwo, Karola:), Camilia, misia_k1 lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    A ja w zasadzie od dłuższego czasu nie mam apetytu i jem niewiele, a waga wciąż w górę :( mam już +16kg :(

Ja mam już +14 a też jakoś ostatnio nie jem za dużo, nie mam apetytu a jak zjem normalną porcję ( taką jaką do tej pory) to mam mdłości

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Wawie piekna pogoda, co dziwne było ciepło, ale chyba przez wiatr czułam się znakomicie :)

Bylismy na długim spacerku w parku, zrobiliśmy sobie mini sesje, maz sie uparl, aby popstrykać fotki, hihi :)
    Pozniej na lody, a co tam :) Ostatnio wchodza mi bardzo Sowy o smaku ciasteczkowym :P mniam mniam :)
    Pozniej bylismy podlac kwiaty u rodziców, bo oni smażą sie w Grecji, eh :)

Pozniej w sklepie po male zakupy przed jutrem i dopiero ok 20 wróciliśmy...
    Ja nadal piore,a prasowanie lezy :)
    Rzeczy juz wszystkie, tylko zostało pare rzeczy aptecznych.
    Ja mam do kataru:
    http://www.aptekagemini.pl/canpol-aspirator-do-nosa.html

Co ciekawe na SR polozna mowila, zeby uzywac na poczatku tylko wody morskiej ...hmmm, no nie wiem.
    Mowila, tez aby nie stosowac niedrapek, bo ponoc to zle wplywa w pozniejszym czasie, co ciekawe zrozumiałam, że na mowę...bo dziecko nie czuje swojej twarzy...(mąz zrozumiał to samo...)

Ja też dzis wcinam wszystko, a jeszcze obiadu nie jedlismy, nie chce mi się :) chyba zaraz upiekę szparagi i piers kurczaka w mozzarelli i na dzis koniec :)

Mam tylko nadzieje, ze dzisiejsze spacery nie odbija sie na mojej szyjce, w srode pewnie sie dowiem, jak tam ona... :)

U mnie też + 14 kg, ale olewam, bo wszystko poszlo w brzuch, nie widze, duzej zmiany w ciele.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 21:22

am, Iwo, Karola:), Paula_29, karusia, ewelina84 lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Ja już z mężem się umówiłam że od 36 tygodnia dawkujemy małej naturalne prostaglandyny żeby zechciała się powoli przygotowywać:)

Mój M od początku wyznaje zasadę "dzień bez seksu dniem straconym", więc na mnie raczej ta metoda nie podziała :P

Iwo, Karola:), Camilia lubią tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 23:17

lolka83, misia_k1 lubią tę wiadomość

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • am Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do noska kupiłam disnemar i fridę.

Pogoda dopisała dziś naprawdę, szkoda że tak piękny dzień spędziłam w domu :( ale co tam, pokoik pomału nabiera kształtu, myślę że dwa dni i uporamy się z wszystkim, póki co nie mogę patrzeć na moje mieszkanie, bo trafia mnie że nic nie jest na swoim miejscu, a bałagan taki że lepiej nie mówić.

Apetyt też mam całkiem niezły :) i o dziwo jak całą ciążę nie ciągnęło mnie do słodyczy to teraz całkiem mi wchodzą :) plus lody i cała masa owoców, trzeba korzystać póki można. I mimo że nie objadałam się wybitnie całą ciążę, na teraz mam 15,5 kg do przodu, ale też się jakoś tym nie przejmuję, bo na szczęście nie widać jakoś po mnie, rozeszło się proporcjonalnie i na brzuszek, tym bardziej że jestem wysoka, to nie jest źle ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 00:43

Karola:), Paula_29, lolka83 lubią tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    Mój M od początku wyznaje zasadę "dzień bez seksu dniem straconym", więc na mnie raczej ta metoda nie podziała :P
    No niestety u nas nie było tak dobrze, w I trymestrze zakaz przez krwiaka, w II było ok, a od III znowu zakaz przez skurcze i szyjkę, szczerze to już się nie mogę doczekać tego 36 tygodnia

lolka83, Iwo, am lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!!

A my po weselu :) Bawiliśmy się do 12 :) I to naprawdę bawiliśmy bo tańczyłam z tym wielkim brzuchem :D i to nie były tylko pląsy :D Trochę szejków tyłeczkiem było :D Ale później było mega zmęczenie i dzisiaj nogi spuchnięte jak obwarzanki :)

Na pocieszenie tysiące komplementów jak pięknie wyglądam w ciąży :) Jakie to miłe, gdy człowiek czuje się jak wieloryb a ludzie widzą w nas piękne istotki :) prawdziwy czas błogosławiony :D o 14 lecimy na poprawinki :) więc miłej niedzielki kochane! :)

Karola:), am, Camilia lubią tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karusia wrote:
    Cześć dziewczyny!!

A my po weselu :) Bawiliśmy się do 12 :) I to naprawdę bawiliśmy bo tańczyłam z tym wielkim brzuchem :D i to nie były tylko pląsy :D Trochę szejków tyłeczkiem było :D Ale później było mega zmęczenie i dzisiaj nogi spuchnięte jak obwarzanki :)

Na pocieszenie tysiące komplementów jak pięknie wyglądam w ciąży :) Jakie to miłe, gdy człowiek czuje się jak wieloryb a ludzie widzą w nas piękne istotki :) prawdziwy czas błogosławiony :D o 14 lecimy na poprawinki :) więc miłej niedzielki kochane! :)

A my wczoraj mieliśmy chrzciny i tak samo jak u Ciebie zachwyt wielorybem:P
    Wszyscy się śmieli że piłkę połknęłam:)

am, karusia, Camilia, misia_k1 lubią tę wiadomość

• Camilia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe coś w tym jest, że kobiety w ciąży pięknieją :-) Ja też ciągle to słyszę od rodziny i znajomych, że wspaniale wyglądam i w ogóle nie przytyłam. Nie ważne ile kilogramów na plusie, ważne jaki blask od nas bije :-D

am, kasjja, ewelina84 lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to u mnie calkowicie na odwrot....szczerze jeszcze ani raz nie slyszalam ze ladnie wygladam(nie to,zebym nie dbala o siebie), ale kazdy mowi ze sie zmienilam po twarzy i ze na coreczke wygladam...blee bo nibu urode odbiera,a tu syn.
    Nic tylko Wam pozazdrościć.

JA dzis opalalam sie he..ahh jak mi się chce wakacjiii takich w cieplych krajach....

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Hehe to u mnie calkowicie na odwrot....szczerze jeszcze ani raz nie slyszalam ze ladnie wygladam(nie to,zebym nie dbala o siebie), ale kazdy mowi ze sie zmienilam po twarzy i ze na coreczke wygladam...blee bo nibu urode odbiera,a tu syn.
    Nic tylko Wam pozazdrościć.

JA dzis opalalam sie he..ahh jak mi się chce wakacjiii takich w cieplych krajach....

Misia ja jak byłam z synkiem w ciąży to źle wyglądałam i każdy mówił że to na dziewczynke raczej bo odbiera urodę a teraz jak jestem w ciaży i będzie dziewczynka to wszyscy jaka ty piękna ale chyba będzie chlopiec:) więc reguły na to nie ma:)

karusia, misia_k1 lubią tę wiadomość

• Paulina23 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś dziewczynki zdycham, u nas jest dziś 34 stopnie i po prostu jestem taka spuchnięta, tak się pocę potwornie,że leżę i nic się nie ruszam... wczoraj i dziś ciąża dała mi popalić...tragicznie się czuję...śmieję się,że mogłabym teraz śmiało wystąpić w reklamie "michelin" hehe:) a ja na plusie 13kg:P

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje stopy... są chyba szersze niż uda :( nawet leżenie nie pomaga na tą opuchliznę....

km5st5odu2rt42xe.png
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ