Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Również stawiam za imieniem Antoś/Antosia jest piękne będą same Antki i Antosie hihi ja tez jestem od początku ciąży na zwolnieniu ze względu na wcześniejsze niepowodzenia, a po za tym nie wyobrażam sobie siebie w pracy do dnia dzisiejszego jeszcze nie czuje się dobrze ale i tak to jest nic w porównaniu co było wcześniej, bite 3 miesiące wycięte z życia codzienne wymioty, nudności miałam wszystkie możliwe objawy 2 trymestr miał być taki fajny heh fakt juz nie wymiotuje codziennie ale wystarczy ze pójdę do sklepu i wracam jak wyrzuta i wypluta :p ale najważniejsze jest maleństwo )
-
mindusia wrote:ona000 widże że jesteśmy w tym samym tyg ciazy dzielą nas 2 dni. Na kiedy masz termin porodu? U nas będzie Oliwka albo Szymek w zależności od tego jaką niespodziankę skrywa maluszek miedzy nóżkami
Śliczne imiona, też bierzemy je pod uwagę -
Paulina23 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was ma takie objawy:? od początku 4 miesiąca miałam zatkany nos, pojawił się katar, a od dziś boli mnie nos i nawet zaczęła mi lecieć krew:( nic przyjemnego...
Mi od jakiegoś czasu leci krem z nosa, niestety taki objaw ciąży. Lekarz kazał mi brać rutinacea/ rutinoscorbin 2 tabletki, 3 razy dziennie przez 7 dni. Niestety jak tylko przestałam brać ponownie mam problem z nosem Najwidoczniej tak już musi być.. -
zielona_kropeczka wrote:Mi od jakiegoś czasu leci krem z nosa, niestety taki objaw ciąży. Lekarz kazał mi brać rutinacea/ rutinoscorbin 2 tabletki, 3 razy dziennie przez 7 dni. Niestety jak tylko przestałam brać ponownie mam problem z nosem Najwidoczniej tak już musi być..
Dzięki kochana:)Ale co? więcej jak 7 dni nie kazał Ci brać? może zaszkodzić gdybyś brała cały czas?
A przy tym boli Cię nos? bo mnie strasznie, szczególnie dzisiaj:) -
mindusia wrote:ona000 widże że jesteśmy w tym samym tyg ciazy dzielą nas 2 dni. Na kiedy masz termin porodu? U nas będzie Oliwka albo Szymek w zależności od tego jaką niespodziankę skrywa maluszek miedzy nóżkami
Oliwka też mi się podoba Termin mam na 2 lipca a Ty?? chciałabym już wiedzieć co będzie za tydz mam wizyte i moze mi juz cos lekarz powie
a jak nie to kolejne spotkanie to połówkowe i wtedy juz powinniśmy wiedzieć
-
Paulina23 mnie tez nos boli ale juz nie leci mi krew z nosa ale czuje sie oslabiona i dokuczaja mi krzyze wieczorem a w nocy mam problem z przewroceniem sie na 2 bok bo lapie mnie wtedy skurcz macicy i zaczynam sie lekko obawiac czy wszystko jest ok.
-
A ja sadzilam ze nie mozna rutinoscorbinu i tego typu lekow, ale skoro sam gin zalecil ... krew z nosa, dziasel to normalny objaw.
Ja mam zamiar pracowac do konca kwietnia moze 1-2 tydz maja. Zobaczymy jak to bedzie bo w koncu brzuch zaraz zacznie rosnac na dobre wiec nie mozna byc pewnym do konca. Dzis myslalam ze zejde tak mnie kregoslup bolal caly dzien w pracy. Wlasnie wrocilam to sie porelaksuje przed komputerem poki Maz nie wroci z pracy. -
ja tez mam na kazdej wizycie usg, gin twierdzi, ze nie udowodnione, aby to miało zle działanie na dziecko. Ja i tak bym nie wytrzymala...
Na pewno polowkowe zrobie w 3D, chce nagrac filmik. Moja ginia, ma nowy aparat i wlasnie możliwość w 3 D ogladania,wiec zazwczyaj widze bebe w 3 d