X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także na L4, od samego początku ze względu na mój charakter pracy.

• ona0000 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również stawiam za imieniem Antoś/Antosia :D jest piękne :) będą same Antki i Antosie hihi :) ja tez jestem od początku ciąży na zwolnieniu ze względu na wcześniejsze niepowodzenia, a po za tym nie wyobrażam sobie siebie w pracy do dnia dzisiejszego jeszcze nie czuje się dobrze ale i tak to jest nic w porównaniu co było wcześniej, bite 3 miesiące wycięte z życia codzienne wymioty, nudności miałam wszystkie możliwe objawy :P 2 trymestr miał być taki fajny heh :P fakt juz nie wymiotuje codziennie ale wystarczy ze pójdę do sklepu i wracam jak wyrzuta i wypluta :p ale najważniejsze jest maleństwo :))

• mindusia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona000 widże że jesteśmy w tym samym tyg ciazy dzielą nas 2 dni. Na kiedy masz termin porodu? U nas będzie Oliwka albo Szymek w zależności od tego jaką niespodziankę skrywa maluszek miedzy nóżkami

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was ma takie objawy:? od początku 4 miesiąca miałam zatkany nos, pojawił się katar, a od dziś boli mnie nos i nawet zaczęła mi lecieć krew:( nic przyjemnego...

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia wrote:
    ona000 widże że jesteśmy w tym samym tyg ciazy dzielą nas 2 dni. Na kiedy masz termin porodu? U nas będzie Oliwka albo Szymek w zależności od tego jaką niespodziankę skrywa maluszek miedzy nóżkami

Śliczne imiona, też bierzemy je pod uwagę :)

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • zielona_kropeczka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was ma takie objawy:? od początku 4 miesiąca miałam zatkany nos, pojawił się katar, a od dziś boli mnie nos i nawet zaczęła mi lecieć krew:( nic przyjemnego...

Mi od jakiegoś czasu leci krem z nosa, niestety taki objaw ciąży. Lekarz kazał mi brać rutinacea/ rutinoscorbin 2 tabletki, 3 razy dziennie przez 7 dni. Niestety jak tylko przestałam brać ponownie mam problem z nosem ;) Najwidoczniej tak już musi być..

zem32n0a1hnazr6e.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wpadam się dopisać :)
    Termin porodu 18 lipca.

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielona_kropeczka wrote:
    Mi od jakiegoś czasu leci krem z nosa, niestety taki objaw ciąży. Lekarz kazał mi brać rutinacea/ rutinoscorbin 2 tabletki, 3 razy dziennie przez 7 dni. Niestety jak tylko przestałam brać ponownie mam problem z nosem ;) Najwidoczniej tak już musi być..

Dzięki kochana:)Ale co? więcej jak 7 dni nie kazał Ci brać? może zaszkodzić gdybyś brała cały czas?
    A przy tym boli Cię nos? bo mnie strasznie, szczególnie dzisiaj:)

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • ona0000 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia wrote:

Oliwka też mi się podoba :) Termin mam na 2 lipca a Ty?? chciałabym już wiedzieć co będzie :P za tydz mam wizyte i moze mi juz cos lekarz powie :P
    a jak nie to kolejne spotkanie to połówkowe i wtedy juz powinniśmy wiedzieć :P

• mindusia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona000 to bedziemy razem rodzic, mozliwe że w tym samym czasie wylądujemy na porodówce. też jestem ciekawa kogo nosze pod sercem i tez mam nadzieje, że na połówkowym usg najpóźniej się dowiem o płeć maluszka

m3sx3e3ky5bi25o3.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia a kiedy wybierasz się na usg połówkowe?
    ja już nie mogę się doczekać jak za 2 tyg pójdę na wizytę i pewnie mnie skieruje na usg- w końcu zobaczę ta moja rybkę <3 ostatnio ja widziałam w 9 tyg

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • maggda Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 mnie tez nos boli ale juz nie leci mi krew z nosa ale czuje sie oslabiona i dokuczaja mi krzyze wieczorem :/ a w nocy mam problem z przewroceniem sie na 2 bok bo lapie mnie wtedy skurcz macicy i zaczynam sie lekko obawiac czy wszystko jest ok.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • ona0000 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda to długo już nie widziałaś swojej rybki :(( ja bym chyba nie wytrzymała :P:P
    mindusia a skąd jesteś?? ja ze Szczecina i zaczynam już pomalutku rozmyślać nad szpitale gdzie rodzić itd :P

• mindusia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda jutro mam wizyte u gina to na pewno wypytam się o usg połowkowe zobaczymy co mi powie. Ja bym chciała usg połowkowe 3d
    ona000 ja jestem z Rzeszowa ale aktualnie mieszkam z mężem w Niemczech

m3sx3e3ky5bi25o3.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sadzilam ze nie mozna rutinoscorbinu i tego typu lekow, ale skoro sam gin zalecil ... krew z nosa, dziasel to normalny objaw.

Ja mam zamiar pracowac do konca kwietnia moze 1-2 tydz maja. Zobaczymy jak to bedzie bo w koncu brzuch zaraz zacznie rosnac na dobre wiec nie mozna byc pewnym do konca. Dzis myslalam ze zejde tak mnie kregoslup bolal caly dzien w pracy. Wlasnie wrocilam to sie porelaksuje przed komputerem poki Maz nie wroci z pracy.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam usg na kazdej wizycie, nie wyobrazam nie widziec tak długo mojej kruszynki:)

• maggda Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie lekarz stwierdził ze skoro maleństwo dobrze się rozwija ja nie mam żadnych niepokojących objawów to nie będziemy męczyć rybki promieniowaniem z usg :) ale już nie mogę się doczekać usg :P

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • maggda Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez chciałam na 3d ale to będę musiała jechać do bydzi i tam gdzieś zrobić :/ bo u mnie w mieście nie ma takiej możliwości :(

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam na kazdej wizycie usg, gin twierdzi, ze nie udowodnione, aby to miało zle działanie na dziecko. Ja i tak bym nie wytrzymala...
    Na pewno polowkowe zrobie w 3D, chce nagrac filmik. Moja ginia, ma nowy aparat i wlasnie możliwość w 3 D ogladania,wiec zazwczyaj widze bebe w 3 d :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ze nie udowodnione nie znaczy ze nie szkodzi.

To fajnie masz ze twoja gin ma świetny sprzęt i możliwość oglądania dzidzi w 3d

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ