X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniLewe ja też miewam bóle w podbrzuszu, takie ciągnięcia jakby rwania czytałam że to normalne to są te skurcze hackinsa braxtona czy jakoś tak. Na tym etapie ciaży to ponoć normalka byle te skurcze nie były za silne.
    ewelina84 tak to czasami bywa ja też mam polipa przez którego plamie, ale pociesam się, że jeszcze chwila i to minie. Będzie dobrze.

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam termin na 7 lipca za tydzień lecę do Anglii siostrę odwiedzić potem wiadomo raczej nie bedzie to możliwe, trochę sie boje ale ile kobitek lata wciazy i to w roznych miesiacach jest ok. jedno poronienie juz przezylam wiecej nie chce ale wszystko jest dobrze- lekarz przeciwskazan nie widzi i nastepna wizyta 7 lutego;)

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    a ja mam termin na 7 lipca za tydzień lecę do Anglii siostrę odwiedzić potem wiadomo raczej nie bedzie to możliwe, trochę sie boje ale ile kobitek lata wciazy i to w roznych miesiacach jest ok. jedno poronienie juz przezylam wiecej nie chce ale wszystko jest dobrze- lekarz przeciwskazan nie widzi i nastepna wizyta 7 lutego;)

kochana nic się nie martw:) ja planuję podróż w maju a w lipcu rodzę, także będzie to już 3 trymestr. mój lekarz dużo podróżuje i mówi mi,że jak nie ma żadnych komplikacji to nie ma żadnych przeciwskazań dlatego,że w samolocie dziecku nic się nie może stać:)

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byle do 22 stycznia, mam nadzieje że już wtedy usłysze jakieś pozytywne informacje:)

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja od tygodnia, cisza, nic, zero klucia, zero boli, no mzoe cos tam zakuje raz na jakis czas, jak bolalo to zle, a jak nie boli tez zle...eh ;/

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    a ja od tygodnia, cisza, nic, zero klucia, zero boli, no mzoe cos tam zakuje raz na jakis czas, jak bolalo to zle, a jak nie boli tez zle...eh ;/[/QUO

No to kochana możemy podać sobie rękę:) widzę,że twoja ciąża jest tylko o 4 dni starsza od mojej...i mam tak samo...NIC!!!! więc tak chyba musi być i chyba powinnyśmy się cieszyć ,że wszystko mija i czujemy się dobrze co?:P

• mindusia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83, Paulina23 ja bym na waszym miejscu sie cieszyła. Z tego co sobie przypominam w 14 tc też nie za wiele czułam, a teraz od 16 czuje wszystko coraz wyraźniej. Nie ma powodów do obaw.

Paulina23 widze, że już płeć znana. Fajnie. ładne imie wybraliście dla waszego synka. Antoś to teraz bardzo popularne imię

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Paulina23 widze, że już płeć znana. Fajnie. ładne imie wybraliście dla waszego synka. Antoś to teraz bardzo popularne imię[/QUOTE]
    hehe niestety płci jeszcze nie znamy dlatego mówimy na naszego dzidziusia bezosobowo Antosiątko bo albo będzie Antoś albo Antonina:) hehe:) uniwersalnie:)

AngelQa lubi tę wiadomość

• ewelina84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez chcemy dać na imię dziewczynce Antonina:)

• misia_k1 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he i ja tez chce Antosie:) super imie

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dobrze:) To będzie klub Antosiątek:) !!!!! dobrze,że inni też wybierają to imię..mam pewność przynajmniej,że będzie się innym podobało imię mojego maleństwa:) Fajnie dziewczyny rodźmy dzieci!!!!:P

• ewelina84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synuś ciągle się pyta jak tam Tośka:) nie chce brata:) od poczatku Tośka I tylko Tośka:)

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy faktycznie te skurcze hackinsa braxtona..
    Te które nie mają tyvh bóli, nie martwcie się. Ja też miewam okresy bez. Np. czułam macicę do ok 12 tyg potem ze dwa tyg cisza i znów czuje.
    Gdzieś czytałam, że jak dalej je czuje się w 17tyg to później będzie tylko gorzej :) Fajnie co??

Pracujecie czy siedzicie na zwolnieniach? ja pracuje, i nie mam pracy biurowej więc czasem jest już ciężko.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 15:08

aNiLewe lubi tę wiadomość

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę na L4. Wszystko zależy od tego jakich się ma szefów w pracy i jaki oni mają stosunek do ciężarnych (pomijam charakter pracy itp). Ja nawet nie chcę wiedzieć co "dobrego" mówią na temat mojego zaciążenia.

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja niestety siedzę w domu:) po pierwsze ze względu na specyfikę pracy nie mogłabym w ciąży...a z drugiej strony moja ciąża od początku była podtrzymywana ze względu na wcześniejsze problemy z zajściem...także od pierwszego dnia jestem w domku:P

• AngelQa Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety też siedzę w domu. Napisałam niestety, bo jednak zaczyna mi doskwierać samotność. Chociaż szczerze, nie wyobrażam sobie żebym mogła pracować w pierwszym trymestrze, nie dałabym rady. To były dla mnie naprawdę ciężkie 3 miesiące i czułam się bardzo źle. Do tej pory męczą mnie mdłości, mam nadzieje, że w końcu odpuszczą :)

wnidp07wq96ixnm4.png
  • AngelQa Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antoni śliczne imię. :)
    Bardzo mi się podoba, że można je dostosować do wieku.
    Mały Antoś, później Antek no i dziadek Antoni. Super! :D

misia_k1 lubi tę wiadomość

wnidp07wq96ixnm4.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pracuje, też nie jest to praca biurowa i dlatego pewnie tak max do końca lutego, później ze względu na charakter pracy może być już ciężko

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pracuje,mysle ze do swiat Wielkanocnych.musze w miare na prosto wyprowadzic swoje godziny dydaktyczne,aby w razie czego koledzy nie marudzili ze sobie poszlam a oni za darmo beda pracowac za mnie.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ