X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Lolka to Twoja Wikusia jest grzecznym dzieckiem skoro budzi się co 3-4 godziny i życzę żeby tak już zostało :-) A powiedz czy dokarmiasz ją jeszcze mm (jeśli tak to jakim) czy masz już wystarczająco dużo swojego pokarmu?

Nie, juz karmie swoim :)
    Wlasnie ja wykapalismy, przy cycu chyba z 30 min lezala i teraz spi :) Wiec pewnie ok. 12 sie obudzi :P
    A ja mam wybor albo sie teraz polozyc, albo czekac na nastepny placz i dopiero wtedy :P

am, Camilia lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am, piękny opis. Twój poród nie był długi, no ale widać, że bolesny, wszystko szybko postępowało, dlatego pewnie popękałaś w środku ;/ Najważniejsze ze Dawidek już jest. Dziwne tylko to, że z terminem na później zaczęli wywoływać poród, skoro skurczów nie miałaś i wody nie odeszły. U nas tak nie robią...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 22:12

am lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • am Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola skurcze miałam delikatne, rozwarcie wystarczające na początek porodu, a przy moim dodatnim gbs, było ryzyko, żeby zdążyć podać antybiotyk, musi co najmniej 4 godz upłynąć przed porodem. Czy coś jeszcze dodatkowo o tym zadecydowało, nie wiem, bo czasem lekarz nie wszystko powie pacjentowi żeby nie straszyć, ja zaufałam że wie co robi i tak będzie widocznie dla nas najlepiej, najbezpieczniej.

Karola:), karusia lubią tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am to się jednak nacierpiałaś, ale warto było!!!
    ja jak zobaczylam mala to taki szok, tak bardzo chcialo mi sie plakac, jak wyjeli ja, szybko ogarneli i polozyli do piersi, ale nie moglam...jakas blokada.
    Cos niesamowitego...

W ogole od wczoraj mam napady placzu bez powodu, siedze patrze na nia i ryk, ze jakos nie moge uwierzyc, ze nosiłam ja w brzuszku,ze to ona, taka sliczna, ze tyle czasu sie staralismy i jest nasza kruszynka...

Mamy te monitor oddechu i jestem bardzo zadowlona. Co prawda M wsadzil jedna czujke i jak mala z boku lezy przy ochraniaczu to czasem zapyka, wiec musi wsadzic dwie aby nie bylo przeklaman, ale jestem jakas spokojniejsza :)

Camilia, Karola:), karusia, Paula_29, am lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny!!

powiem Wam, że już mi się wydawało, że dzisiaj urodzę... ale się wyciszyło... Przed uroczystością mojego tatka (50 ur.) miałam taki ból pachwin, że aż musiałam usiąść na podłodze i się rozpłakałam.. :/ z bólu, ze strachu i emocji.. Bo byłam pewna, że to już.. I powiem Wam jedno... Jak wcześniej zgrywałam chojraka i mówiłam, że spróbuję z tensem i z gazem rozweselającym bez ZZO, tak teraz coś mi się wydaje, że bez ZZO będzie ciężko...

Urodziny taty zaliczone, więc mogę rodzić, od wczoraj mam silniejsze bóle miesiączkowe (takich nie miałam nigdy wcześniej) i dzisiaj to samo. W końcu coś się zaczyna dziać... Bo do tej pory ta cisza mnie przerażała :P No ale zobaczymy, we wtorek wizyta.. :)

Mamusie, tak Wam dobrze, że macie te porody już za sobą.. Przeżyłyście to i macie już swoje kruszyneczki... A u nas taki lęk przed nieznanym... :)

Karola:), am, Plumb80 lubią tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj ja tezw oczach mam jak malutki pierwszy raz na piersi i otworzyl oczka moj mezulek tez i podziwia kibiety za to co musza przejsc by sie urodzilo dziecko .moj maly ma juz ponad tydzien kiedy to zlecialo....maz wrocil dzis kuz do racy jakos mi tak przykroze ho nie ma. Maly budzi sie w nocy co 3 -2godz i roznie zjada raz40 czasem 60 . A co do spacerow to u nas opolska byla w czwartek po porodzie i mowila ze koncem tyg spokojnie mozna wyjsc i bylismy maly spal jak aniolek.wogole Alek jakos nie wiem czy przyzwyczajony czy co ale zaden halas mu nie przeszkadza a co do pepuszka tez sie go boje aaas i opolska kazala na pampersa zakladac jeszcze pieluszke tetrowa zeby tam sie bioderka rozciągnely czy cos to mamy stosować do udg bioderek . U was tez dzieciatkom luszczy sie skora?aj tyle pytan. A co do mojej rany juz moge siedziec heh bsbelek sie zmniejszyl dalej boli ale dziada staram sie jakis zalagodzic .no to dziewuszki dzis ladna data (ur mezusia)to zycze szybkiego rozwiazania ro czekanie jest nieznosne ale potem czas tak szybko leci ze hej

am, Karola:), Iwo lubią tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem Zuzia :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c58f6b57d2d3.jpg

Aniulka, Plumb80, Camilia, karusia, am, Karola:), Iwo, Paula_29, Mandalena, lolka83, mika1987, aneczkaaa1985 lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudowna zuziaa:) a jakie wloski hihi.

am ladny opis:)i wcale nie dlugo rodzilas...zaskoczylo mnie ze popekalas...dziewczyny to w srodku tez mozna,,??jakos mialam nastawienie ze popekac moze krocze dlatego nacina sie ale w srodku??

Karola to pewnie bede tak jak TY...moze urodze w te pelnie hehe aczkolwiek na czerwcowkach w pelnie nie bylo wysypu:)

U mnie juz 26 st kosmos

Plumb80, am, Karola:), Paula_29, Iwo lubią tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też gorąco od rana.Wczoraj bolał mnie brzuch 4h tak na @, potem cisza. Ehhh kiedy te nasze brzdące wreszcie wyjdą? Dziś 5 dni do terminu,o tym czasie rodziłam córkę,a Victor nie ma zamiaru się wykluć póki co ;)

Magda, Zuzia przesłodka :)

Za 2h lecę do położnej.

Karola:), misia_k1, Iwo lubią tę wiadomość

• karusia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaka śliczna Zuzia... :)

U mnie dzisiaj nowy ból :P lewa strona, ciągnie i boli niemiłosiernie :/ brzuch się opuszcza... i ciągnie wszystko... u nas dzisiaj pogoda znośna, nie ma upału, słońca, jest delikatny wiaterek :)

Karola:) lubi tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • am Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka co do płaczu to ja też mam ciągle na "końcu nosa", a jak patrzę na Małego i przypomnę sobie jak go pierwszy raz zobaczyłam, to łzy same płyną...

Zabuszka a skąd wiesz ile zjada Twój synek? Karmisz go butlą swoim pokarmem czy mm? Dawidkowi skóra troszkę się łuszczy na buzi, ale tak minimalnie.

Misia wiem że czasowo nie trwało to długo, jak teraz o tym pomyślę, to wiem że kilka godzin, ale wtedy trwało to wieczność ... a popękać można w środku (dodatkowo Mały miał źle ułożoną rączkę i też nią mnie poszarpał) miałam taki problem że mimo iż Dawidek nie był duży nie mogłam go wyprzeć, może przez te krótkie bóle, może przez moją budowę ciężko powiedzieć.

Karusia chyba u Ciebie coraz bliżej końca :)

• am Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Hej jestem Zuzia :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c58f6b57d2d3.jpg

Piękna Zuzia, ma takie słodkie włoski i ciemną cerę :D urocza :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 10:18

karusia, maggda lubią tę wiadomość

• karusia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am wrote:
    Lolka co do płaczu to ja też mam ciągle na "końcu nosa", a jak patrzę na Małego i przypomnę sobie jak go pierwszy raz zobaczyłam, to łzy same płyną...

Zabuszka a skąd wiesz ile zjada Twój synek? Karmisz go butlą swoim pokarmem czy mm? Dawidkowi skóra troszkę się łuszczy na buzi, ale tak minimalnie.

Misia wiem że czasowo nie trwało to długo, jak teraz o tym pomyślę, to wiem że kilka godzin, ale wtedy trwało to wieczność ... a popękać można w środku (dodatkowo Mały miał źle ułożoną rączkę i też nią mnie poszarpał) miałam taki problem że mimo iż Dawidek nie był duży nie mogłam go wyprzeć, może przez te krótkie bóle, może przez moją budowę ciężko powiedzieć.

Karusia chyba u Ciebie coraz bliżej końca :)

Kochana am, mam nadzieję, bo co raz gorzej się czuję.. jak do tej pory cięzko było mi wysiedzieć w domu, tak dzisiaj nic nie planuję i o wyjściu gdziekolwiek w ogóle nie myślę...

Iwo, am lubią tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia tak, tam w środku tez można popękać- ja właśnie popękałam i lekarka miała trochę pracy :/

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny :)
    Nocka minęła, no i nic. Standardowo - ból jak na @ + spojenie. Sen mam tak płytki, że totalnie wszystko mnie wybudza...

Maggda- Zuzia słodziak :*

W środku szyjka może popękać, często zdarza się to przy szybkich porodach, dużych dzidziach lub problemach z parciem - u am rączka Dawidka też na pewno się przyczyniła.

U nas duchota i ponad 30 stopni...mam plan dnia aby nie myśleć non stop "kiedy", zaraz się biorę za pranie, muszę pofarbować włosy, później obiad...

Iwo, karusia, maggda, am lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 22:27

Karola:), misia_k1, Paula_29, karusia, Camilia, am lubią tę wiadomość

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he Iwo...a na początku tak śpieszno było Naszym Chłopakom, a teraz leniuszki Małe...nie ma to jak u Mamy;):)

Ja też w planach dzien przed laptopem na łózku z filmami...bo an dworze masakraa.

Iwo, Karola:) lubią tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nie zaglądałam do Was:) Gratulacje dziewczyny:) Moja Tośka dzisiaj kończy tydzień:) Jest kochana w dzień śpi 3-4 godziny w nocy budzi się co dwie,jest na cycu tylko i narazie jest super,sutki troche bolą bo poraniła ale mamy kapturki i jakoś daje radę.Trzymam kciuki za mamuśki jeszcze nie rozpakowane.

Lolka ja jak przyjechaliśmy do domu to tak płakałam że nie moglam sie uspokoić wszystko ze mnie zeszło ta cesarka ból strach i radość,teraz jak na nią patrze to lzy lecą że mam ją juz przy sobie zdrowiutką i taką sliczną.....

Paula_29, misia_k1, Iwo, karusia, Karola:), Camilia, am lubią tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, moja mama tak zawsze mówiła, że dziewczynki mają tendencje do rodzenia się wcześniej, nie wiem skąd jej się to wzięło ale jest o tym przekonana.
    Moja mała w dzień spokojna a w nocy tak szalała że nie wiedziałam co się dzieje
    Ból oczywiście jak na miesiączkę i krzyże, przy czym tak się zaczęłam zastanawiać bo wszyscy piszą o skurczach trwających kilkadziesiąt sekund, u mnie te bóle trwają kilka minut, przechodzą i znowu kilka minut, czy takie też mogą być przy porodzie czy one się jakoś skracają?

Karola:) lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę wstawić nowego suwaczka jak to się robiło po zapomniałam:(??

‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ