X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • karusia Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcz slabo zaczac tydzien od taki ej informacji.. mega smutno mi sie zrobilo.. az ciezko w to uwierzyc... :(

Wstajemy powolutku i ide na owsianke z bananem:) dzkeki Lolka za pomysl :)

lolka83 lubi tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę przestać myśleć o Ani Przybylskiej...i o tych dzieciaczkach. Była dla mnie ideałem kobiecego piękna...szok!
    Odkąd jestem matką strasznie poruszają mnie takie informacje :(

karusia, Mandalena lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie mamusie,

wiadomość o Ani Przybylskiej też mnie zasmuciła,nie mogę w to uwierzyć....

my po chrzcinach:). Jaś cala msze...uwaga uwaga ...PRZESPALLLLLLLLLL,nawet polanie główki nie wywołało placzu, obserwował co sie dzieje:)...ba nawet dęta orkiestra go nie wystraszyła:)
    pogoda super,słonecznie, w lokalu zjadł,porozglądał się po gościach i spal:)
    bardzo się ciesze,ze juz pooooo

a ja przeziębiona eh...pije syrop prenalen,miodzik,sok malinowy eh.mam nadzieje, ze Jaś to strawi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 10:20

Paula_29, Karola:), karusia, am, Plumb80 lubią tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png

Wysłany: 6 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, no to u nas podobnie, kochane te nasze dzieciaczki, ale też cieszę się że już po :)

misia_k1 lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane ja tu od czasu do czasu tylko wpadam bo czasu ciagle brakuje jak wy to robicie???ja nie bylam jeaszcze na zakupach z malym.... maz ma straszne opory i nie da sie przekonac poza tym u nas nie ma takich mega galerii

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie do matek karmiacych piersią.
    Czy pokarm zanika, jeśli dziecko nie ssie do końca-nie opróznia do końca piersi??
    Ja cały czas na laktatorze,ale od 3 dni odpuściłam sobie nocne ściąganie i po prostu daje mu to co nagromadziłam od godz 19.Piersi mam twarde, kiedy Jaś się budzi na karmienie ok 2 ale mimo iż ciagnię sobie to i tak domaga sie butli.
    I tak się zastanawiam, czy odstawiając laktator nie stracę pokarmu-skoro on nie zjada wszystkiego(wiem,że nie zjada, bo jak nacisnę to jeszcze leci mleko).
    Walczę już 3 miesiące, laktator to chyba jedyna najbardziej spożytkowane urządzenie jakie kupiłam i bedzie wspomnieniem mojego macierzyństwa...chyba kasiązke napiszę ,,Lovi-mój elektroniczny przyjaciel i ja"

Iwo, karusia, lolka83 lubią tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka, mi po prostu maz ogarnal wifi w telefonie i od porodu prawie w ogole nie korzystam z laptopa! A zawsze nadrabiam zaleglosci w internetach ;) jak karmie :)

Lolka, owsianka rzeczywiscie smaczna! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 10:59

lolka83, Karola:) lubią tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z Jasiem już kilka razy byliśmy w galerii:)

Zabuszka, jak wspomniałam wcześniej a propo spedzania czasu z laktatorem-ja siedzę przed kompem jak odciągam pokarm:P
    Teraz moj M ma urlop więc on sie zajmuje Jasiem, jak nie płacze.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Nie mogę przestać myśleć o Ani Przybylskiej...i o tych dzieciaczkach. Była dla mnie ideałem kobiecego piękna...szok!
    ja też cały czas mysle o niej.....nasze życie jest tak kruche... wściekam się o bzdury typu bałagan w domu zamiast cieszyć się życiem....

Mandalena, Karola:) lubią tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja tez zaczynam mieć takie obawy. Zuzia od kilku dni zaczęła jeść mniej tzn. krócej, bo czy mniej ciężko mi powiedzieć. Wcześniej jadła z obu piersi, teraz tylko z jednej. Dostawiam ją do drugiej ale ona już nie chce i zastanawiam się czy laktacja mi się nie zahamuje, bo doradca laktacyjna mówiła, by karmić z obu. Nie bardzo wiem jak to ogarnąć. Zwykle Zuzia w nocy przesypiała pierwsze 5-6 a potem po karmieniu 4 h a wczoraj budziła się co dwie. Nie wiem co jest grane

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to możemy sobie rękę podać odnośnie nocy. Ja dzisiaj spałam uwaga 3 godziny- masakra! Mała cały czas chciała ssać pierś, non stop się wierciła, płakała, puszczała bąki. A teraz jak ona śpi w dzień to ja zasnąć nie mogę ech ;-/
    Zaczynam się zastanawiać czy może mam za mało pokarmu i dlatego ona tak kiepsko śpi???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 13:04

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Dziewczyny czy Wy nie jecie słodyczy? Nie mówię o czekoladzie bo to wiadomo ale jakieś ciasta czy ciasteczka?

ja jem takie rzeczy, ale raczej domowe. Staram się nie kupować w cukierni

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Mandalena Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    My chcemy chrzciny 26 października lub 16 listopada, nie wiem czy wyrobimy sie do pazdziernika...
    Musze do kosciola isc zalatwic termin i ogarnac sale...szykuje nam sie ok 30 osob, albo wiecej, przy 100zl za osobe robi się niezla sumka...eh...
    JAk sprtynie prosic aby ludzi dali nam kase a nie prezenty? Hmmm, mala ma wszystko, a ubranka ciagle dostajemy, juz na 68 i 74 ma tego mega duzo...

Zależy na jakiej jesteś stopie z zapraszanymi. Rodzicom, to jeszcze można powiedzieć, ale innym gościom to raczej nie wypada, chyba, że zapytają. Ja nawet bratu nie powiedziałam, chodź miałam ochotę. Każdy wie, że kasa jest najlepsza i tyle. Ci co mają dać to dadzą, a Ci co nie mają za dużo mogą być skrępowani. Powiem wam, że jak robiliśmy wesele, uznałam, że nietaktem jest pisanie takich wierszyków, sugerujących wkładanie kasy do koperty. Mąż się zgodził i nie umieszczaliśmy ich na zaproszeniach zaryzykowaliśmy stertą żelazek i czajników elektrycznych. I co się okazało? Dostaliśmy od wszystkich pieniądze, także jak ktoś chce dać kaskę, to myślę, że da...

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza ostatnio zasypia o 22.30 pospi chwilke na rekach i zaczynaja byc bąki i bol brzuszka i trzymaja ja tak do 24, dopiero wtedy zasypia. Nie wiem czy to przez zelazo czy tak ma i juz :(

MNie tez wczorajsza wiadomosc przybila, moj maz jest raptem o rok od niej mlodszy...takie sytuacje pokazazuja jak zycie jest kruche i niesprawiedliwe...

Ten tekst mówi wszystko co w takiej sytuacji mozna napisac...
    http://www.tasteaway.pl/2014/10/06/za-krotko/

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Mandalena Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:

Ja tak samo nie mogę sobie wyobrazić nieżyjącej Ani Przybylskiej, tej tryskającej życiem dziewczyny. Karola, mam tak samo teraz, odkąd jestem matką to serce mnie mocniej boli jak słyszę o krzywdzie dzieci. W ogóle jestem płaczką i wrażliwcem, ale teraz o nieszczęściach dzieci na prawdę słucha się zupełnie inaczej.

Zawsze myślałam sobie, że jakbym miała możliwość wybrać dla siebie samej urodę, to wybrałaby piękno Ani.

Karola:) lubi tę wiadomość

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, wlasnie o takim wierszyku myslalam, jesli bedziemy dawac zaproszenia :) Dzięki :)
    MAla juz ma tyle tego wszystkiego, ze nie miesci się w szafach a mieszkanie ma 100 m2.
    Dlatego nastepne prezenty..eh :)

ewelina84, misia_k1 lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • am Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na chrzcinach w kościele miałyście gondolę, fotelik czy trzymałyście dzieci na rękach?

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png

Wysłany: 6 października 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam małą we wózku, ale po samym obrzędzie chrztu mąż trzymał ją na rękach przodem do ołtarza, aby mogła obserwować.

My przechodzimy chyba kolejny skok rozwojowy - 11-12 tydzień. Znowu dziecka nie poznaje, dostaje straszne ataki krzyku - raczej nie płaczu. Masakra :( Do tego ciocia do nas przyjechała - na chrzciny i chyba chce zostać do niedzieli - dodatkowo mnie to stresuje i denerwuje. Może wiecie jak uprzejmie dać znać, aby sobie pojechała...?

am, misia_k1 lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    hej kochane ja tu od czasu do czasu tylko wpadam bo czasu ciagle brakuje jak wy to robicie???ja nie bylam jeaszcze na zakupach z malym.... maz ma straszne opory i nie da sie przekonac poza tym u nas nie ma takich mega galerii

Mój mąż też w życiu by nie pojechał ze mną- swoją drogą ja z nim też bo to straszna maruda :P

Ja byłam z mamą, bo ona najwięcej poza mną się Szymkiem zajmuje, więc w spokoju mogłam zająć się przymierzaniem szmatek.

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Misia ja tez zaczynam mieć takie obawy. Zuzia od kilku dni zaczęła jeść mniej tzn. krócej, bo czy mniej ciężko mi powiedzieć. Wcześniej jadła z obu piersi, teraz tylko z jednej. Dostawiam ją do drugiej ale ona już nie chce i zastanawiam się czy laktacja mi się nie zahamuje, bo doradca laktacyjna mówiła, by karmić z obu. Nie bardzo wiem jak to ogarnąć. Zwykle Zuzia w nocy przesypiała pierwsze 5-6 a potem po karmieniu 4 h a wczoraj budziła się co dwie. Nie wiem co jest grane

Podejrzewam, ze laktacja nam się unormowała. Ja też przez długi czas karmiłam z obu piersi, bo jedna była za mało. Teraz Szymek je jedną pierś i to nie całą. Ogólnie dopóki ładnie przybiera na wadze to się nie przejmuję. Pokarm też mi nie zanika, bo ściągam co jakiś czas laktatorem w ciągu dnia i cały czas jest tyle samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 17:40

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ