X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy smoczki canpol ortodontyczne i one również są o różnych przepływach i w dwóch wielkościach.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    My używamy smoczki canpol ortodontyczne i one również są o różnych przepływach i w dwóch wielkościach.
    Camilia,a używasz ich do butelek canpola czy może medeli...bo pamiętam, ze zastanawiałaś się jakie inne smoczki do medeli mogą pasować.

Dziewczyny już wysyłam książkę:)

Karolina już Cię akcept na fb:)

Iwo lubi tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie nie chce tego troj-przeplywowego smoczka ... moze sie przyzwyczai my juz jemy wieksze pol sloiczka i kolo poludnia jest to zupka a poznieej troche deserku troche .

Iwo u nas tez tak bylo z marchewka to chyba normalne

wczoraj dalam mu ta dynie z ziemniakiem smakowalo ale jak to nieprzyjemnie pachnialo-- fuu ;)

Jutro malego zostawiam u mamy i jade z szwagierka sie odstresować na zakupy;)

Was tez meczą mężowie w sprawach lozkowych ze rzako i wogole ? ja sie zmuszac nie bede chce mi sie spac odwracam sie i spie;D

A co do balonika tez chcialam kupic byl odpust w okolicyale balonikow nie bylo;( gdzie mozna taki kupic wiecie moze?

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pooglądałam sobie Wasze foteczki na fb :)

Dzisiaj nocka słaba, Wiki nie spała po jedzeniu od 4.30 do 6. Obudziła się o 7.30 ostatecznie. Zaraz idziemy się karmić, liczę na sen...

Dałam jej herbatki przed chwilą - jabłko z melisą, ale 5 ml max wypiła:]

Podziwiam Was, że chcecie karmić rok! Ja to jestem dumna z siebie, że nadal karmie, mimo alergii, anemii mojej itp.

Iwo jak w 6 miesiącu życia będę wprowadzać już po mału mm(wiadomo, że najpierw jedną butelkę i tak sukcesywnie będę zwiększać), to wtedy już mogę zastępować jedno karmienie posiłkiem?

Zabuszka, mnie mąż nie namawia, ale ja ostatnio wracam z tymi sprawami po mału do stanu sprzed ciąży i sama mam ochotę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 09:43

Camilia, Iwo, am lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am wrote:
    http://demotywatory.pl/4421306/Dopiero-majac-dziecko-odkryjesz-takie-pozycje-w-lozku-o-jakich-ci-sie-nie-snilo

:D u mnie dominuje "the dog house" ;)

U nas to samo :-P

am lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Camilia,a używasz ich do butelek canpola czy może medeli...bo pamiętam, ze zastanawiałaś się jakie inne smoczki do medeli mogą pasować.

Dziewczyny już wysyłam książkę:)

Karolina już Cię akcept na fb:)

Misia ja te smoczki canpola używam dobutelek nuka ;-)
    Dziękuję za książkę!

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka mnie też mąż czasami "męczy" ale ostatnio nawet jak bym chciała to nie mamy na to czasu.
    Karola moja Jula też dzisiaj w nocy nie spała od 2 do 4. O 7.30 już pobudka na dobre :-P Teraz śpi no ale ja już nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 13:08

Karola:) lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo u mnie jas kupki co 4 -5 dni robi wiec jeszcze jego marchewka jest w jelitkach ;)
    dzis ziemniak. lolka ziemniak -pasternak jest sam z babydream.

a propo balonow to mozna kupic na allegro hel w puszce i napompowac nim balona. na czerwcowkach o tym pisaly dziewczyny.

Iwo lubi tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    U nas to samo :-P
    a u nas snow angels hihi

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 18:39

misia_k1, Paula_29, karusia, Karola:) lubią tę wiadomość

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo wrote:
    Karola- na początek zastępujesz 1 karmienie piersią mm, później kolejne karmienie obiadkiem, itd. Możesz na przykład zostać przez jakiś czas przy kp na noc, podobno dzieci to uwielbiają i od tego najtrudniej im się odzwyczaić.
    Karola, ja mam zamiar karmić rok, ponieważ nie mieliśmy żadnych problemów z brzuszkiem, alergią, itd. a ja cały czas jem wszystko.
    Gdybym była na diecie eliminacyjnej, pewnie nie wytrzymałabym tak długo. Dlatego szacunek dla ciebie ;)

Misia, dzięki za książkę :)

Dziewczyny korzystacie z massengera na fb? macie fb w swoich smartfonach, iphonach? Ja głównie z niego korzystam, pewnie dlatego mam tam konto. Tak sobie myślę, że pewnie nasze forum będzie powoli " zdychało" w okolicach powrotu do pracy. To jakaś alternatywna forma komunikacji i wiadomość dochodzi od razu, a tu czasem kilka dni się nie wchodzi...co myślicie? zacznę was zapraszać ;)

Jasne,ze mam messengera:)fajna sprawaaa.czekam na zaproszenie chyba,ze Cie szybciej znajde hehe.

Paula_29 lubi tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się cieszę z wprowadzenia odrobiny tej kaszki, od 3 dni odkąd podajemy Zuzia budzi się w nocy raz o 3 , lub 3.30 śpi ładnie i w końcu zaczęła robić codziennie kupy, a miała z tym problem

Na facebooku można stworzyć zamknięta grupę, niewidoczną dla innych niezaproszonych użytkowników i tam sobie pisać, fajne rozwiązanie, bo jak ktoś coś napisze pojawiają się w komórce powiadomienia. My mamy taką z kilkoma dziewczynami jeszcze z ovufriend

karusia, am, Iwo, Karola:) lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a jaka kaszkę i jak podajecie Zuzi?tzn ile i jak czy na lyzeczce czy do butli?

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia kaszkę mannę kupioną w sklepie, gotuje łyżeczkę kaszki na wodzie, małej ilości a potem mieszam ją z moim odciągniętym mlekiem i podaje odrobinę łyżeczką mała plastikową:)
    Pewnie więcej kaszki zostaje na buzi i na brodzie niż ona zjada, ale jakoś to idzie:)

am, Iwo, misia_k1, Karola:) lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Ja rowniez wyslalam Wam zaproszenia :) jak zobaczycie, ze ktos o dziwnej nazwie zaprosil Was do znajomosci, to ja :D a to dlatego, ze kiedys zalozylam fb zupelnie ot tak, bez zamiaru wkrecania sie, a oczywiscie po pewnym czasie sie wkrecilam.. ;) a nazwa juz zostala :) Na razie udalo mi sie odnalezc tylko Karolcie i Iwo :) swoja droga nieglupi pomysl z grupa zamknieta na fb ... wieksza anonimowosc :) tu nas kazdy podczytuje, oglada nasze prywatne zdjecia itp... co o tym myslicie?

Paula_29, am, Iwo, misia_k1, Camilia, Karola:) lubią tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • am Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny fajny pomysł z tą grupą na fb :) Ja się piszę, póki co mam znalezioną tylko Karolę :)

Karola gratulacje 4 miesięcy dla Wikusi :D

Paula_29, karusia, Iwo, misia_k1, Karola:) lubią tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • Aniulka Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia jak możesz to prześlij mi też książkę :)

misia_k1 lubi tę wiadomość

ex2b9vvjc1a8dlo7.png[/url0975efaf2fd64ad1.png
    f2w3rjjgmre2apcb.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

karusia, Karola:) lubią tę wiadomość

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo wrote:
    Ja z kolei, nie udzielam się zdjęciowo na fb za bardzo, bo pacjenci i różni tacy zaczęli mnie podglądać. Sporo albumów usunęłam. Także u mnie za bardzo nie ma co oglądać. A zdjęć Dawidka to już naprawdę na lekarstwo ;) nie chcę, żeby przypadkowi ludzie je oglądali. Wiem, że są jakieś zabezpieczenia,ale jakoś nie wrzucam ;)\
    Tak to jest jak się jest osobą prawie publiczną ;)

Iwo ja tez jestem osobą publiczną i mam zabezpieczenia, ze tylko wybrani widza fotki :P
    mam karole, Iwo, zaprosilam Karusie :)

karusia, Karola:) lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

am, misia_k1, lolka83, Camilia, karusia, Karola:) lubią tę wiadomość

‹‹ 537 538 539 540 541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ