X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • BiB Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogóle dziewczyny dzwonił do mnie przed chwilą tata chrzestny Szymka i mówi do mnie, że kontaktowali się z nim jego znajomi z Ukrainy i mówili, że ta awaria reaktora wcale nie jest tak błacha jak podają media.. Nie wiem ile w tym prawdy, ale na wszelki wypadek nie będę jutro wietrzyła Szymka...

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • mikulka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    gorace 2 tyg miałaś, najważniejsze ze już wszystko w porządku:)
    a jak po anginie syneczka???
    Eh stres robi swoje w naszym organizmie, ale kto wie moze teraz kp powróci do stanu sprzed:)
    Angina była konkretna, bo trwała ponad dwa tygodnie i przeszła dopiero po podaniu drugiego antybiotyku :( Teraz jest już git!!!

Co do kp, czytałam że kilka dziewczyn ma problemy z karmieniem lewą piersią prawda?? Ja mam problem z prawą. Mała w dzień nie chce jej w ogóle chwycić, karmię prawą tylko i wyłącznie w nocy. Co za tym idzie mam w niej mało pokarmu i jest oczywiście mniejsza eh. Ale szczerze mówiąc po ostatnich przejściach, kiedy sobie wszystko przewartościowałam to róznica w rozmiarze moich piersi jest mi kompletnie obojętna.

Iwo, Mandalena lubią tę wiadomość

tb73e6ydzfb83uo0.png
  • am Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikulka jak dobrze że wróciłaś :)
    Super że Twoje wyniki dobre i syn wyzdrowiał :)

Julia w avatarku - sama słodycz :D

mikulka lubi tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB, Mikulka super avatarki :-)
    Iwo no to mnie uświadomiłas z tym polem, ja myślałam że dziewczyny po prostu mieszkają na wsi ;-)

mikulka, Iwo, Mandalena lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am, my nadal używamy pieluch 3 tych białych pampers i wydaje mi się, że jeszcze chwile na nich pociągniemy. Wg. Wagi łazienkowej Lila waży 6,900, więc do 9 kg jeszcze daleko...

Też myślałam o fotoksiążkach dla rodziców i teściów pod choinkę :) tym bardziej, że z moimi rodzicami widzę sie raz, może dwa razy do roku...

Co do różnic językowych - ja jestem Laszką Nowosądecką i u nas np. zygać do kogoś oznacza zaczepiać :) mój M jak to usłyszał to padł ze śmiechu - on z kolei jest z Piotrkowa Tryb. I na kapcie mówi łapcie :) U nas też np. ciupnąć oznacza zjeść :) takie naleciałości z gwary góralskiej.
    Ja mówię, że wychodzę na zewnątrz i jest kompromis ;)

am, Camilia, Paula_29, Iwo lubią tę wiadomość

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • am Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camila dobre ;)

Maja to "zygać" bym zrozumiała :) u mnie dokładnie znaczy to samo :)

A z wychodzeniem ja też często wychodzę na zewnątrz :)

Natomiast śmiesznie bo moja bratowa jest spod Wa-wy, mieszka na Podkarpaciu i mój chrześnik jako chyba jedyne dziecko w przedszkolu wychodzi "na dwór" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 22:02

Camilia, BiB, Paula_29, Iwo lubią tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • mikulka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, my w Wielkopolsce tez mówimy, że wychodzimy na dwór. A co do pola to ja wyobrażałam sobie, że mieszkacie na wsi i z domu wychodzicie na pole heh. Nie znałam takiego znaczenia tego słowa. U nas tez są różne znaczenia niektórych słów, niezrozumiałe dla ludzi z innych miast. My np na ziemniaki mówimy pyry, na papcie - paputki lub laczki, na kromke chleba mówimy skibka itp.

Podczytalam troszkę Was dziewuszki i widzę, że rozszerzacie juz dietę malenstwom. My też jestesmy juz po pierwszym skrobanym jabluszku, marchewce. Na noc podaje kaszkę, z tym ze nie zawsze Jula chce, jednego dnia ciągnie ze aż się uszy trzęsą, a innego płacze i odrywa się od butelki ;-) Generalnie rośnie w oczach :-) Jak tak dalej pójdzie to będzie trzeba w styczniu uruchomić spacerówkę.

BiB, Paula_29, am, Iwo lubią tę wiadomość

tb73e6ydzfb83uo0.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am aż się uśmiałam sama z siebie :-D

Paula_29, am, Iwo lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my też już ledwo ledwo w gondoli się mieścimy :( Właśnie dziś sobie myślałam, że jak Szymek urośnie jeszcze z 3 cm to już się przestanie mieścić :(

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • mikulka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    Wogóle dziewczyny dzwonił do mnie przed chwilą tata chrzestny Szymka i mówi do mnie, że kontaktowali się z nim jego znajomi z Ukrainy i mówili, że ta awaria reaktora wcale nie jest tak błacha jak podają media.. Nie wiem ile w tym prawdy, ale na wszelki wypadek nie będę jutro wietrzyła Szymka...[/QU
    Kurcze, mam nadzieję, że to jednak nic poważnego. Ja wychodzę codziennie z malutką na spacery eh, a to miało ponoć miejsce 28 listopada. Jeszcze tego nam brakuje. A Wy Kochane wychodzicie na dwór na zewnątrz czy na pole? ;-)

tb73e6ydzfb83uo0.png
  • Mandalena Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo wrote:
    Od razu slychac, ktora z Małopolski ;) wy wychodzicie na pole, my na dwor. Widac, gdzie szlachta mieszkala ;) mam nadzieję, ze nie obrazicie sie za moj zarcik ;)
    Mialam koleżankę na studiach z Krakowa i dlugo nie moglam zczaic o co z tym polem chodzi ;)

Też mnie to od zawsze śmieszyło. ALe dla ludzi, którzy tak mówią, to naturalne... i dziwią się jak mówią " na dwór". Ja pamiętam, że jak koleżance,która mówiła " na pole" powiedziałam, że na polu to się zboże sieje, to się wkurzyła. Właśnie jak czasem czytam dziewczyny, to mi się ona przypomina... Sympatyczne to jest Hih. Mój mąż z kolie, pochodzi z dolnośląskiego i jego cała rodzina mówi buty na korkach, zamiast buty na obcasach ;)

am, Iwo, Camilia lubią tę wiadomość

• Iwo Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikulka- super, że wróciłaś i wszystko w porządku z twoim zdrowiem :) :)

Pampersy- u nas cały czas 3, Dawid ma jakąś małą dupkę ;)

Heee, to ja o tym polu wiedziałam ;) pamiętam jak odwiedziłam koleżankę na studiach z Krakowa, wchodzę do jej mieszkania, a ona do mnie " załóż pantofle"..."??? hyyyy.... rozejrzałam się, zgłupiałam i zapytałam czy jakaś impreza jest ;)
    a za ciupnąć, to u nas można w gębę dostać ;)

Jeśli chodzi o gondolę, to mamy jeszcze spory zapas, myślę, że do marca będzie akurat. Właśnie z myślą o zimie, kombinezonach kupiłam jedną z największych gondoli- camarelo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 23:28

mikulka, Mandalena lubią tę wiadomość

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikulka, fanie, ze znow jestes i cieszę się, że wszystko dobrze :)
    Sciskam!

mikulka lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikulka, Bib slodkie avatarki:)
    Mikulka wrzuc kilka fotek.

U Nas noc srednia, wczoraj Jas zjadl tylko 2 butle mm od rana i na cycusiach byl, taka szczęśliwa bylam, tylko do 23.
    od 23 ryk,marudzenie, cycusie nie pomagaly,nosilismy,spiewalismy az wreszcie po północy dalam butle mm.zjadl i zasnal.wstal znowu z płaczem po 5 i butla znowu. Wydaje mi sie,ze nie byl głodny bo przewaznie jak zasypia to wstaje dopiero w okolicach 2-3 i potem tylko cycusie dostaje i git.
    wczoraj prezyl sie i plakal jakby brzuszek go bolal...dalam mu sliwki,deserek...moze przez to?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 08:38

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc byłaby spoko gdyby nie to, że o 3 musiałam zmienić Małej pieluchę bo poczułam kupkę no i się rozbudzila w efekcie czego nie spała do 5. Miałam dzisiaj koszmary, że ktoś porwał moje dziecko i jak się obudzilam i zobaczyłam Jule koło siebie (o 7 wzięłam ją do łóżka) to byłam szczęśliwa :-)

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Mandalena Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo, uśmiałam się z tymi pantoflami, dobrre...

My też się wozimy Camarelo (model Sevilla-ciemny szary), gondola najdłuższa w Polsce 85 cm, jestem bardzo zadowolona. Uwielbiam mój wózeczek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 09:47

Iwo lubi tę wiadomość

• Iwo Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandalena wrote:

My też się wozimy Camarelo (model Sevilla-ciemny szary), gondola najdłuższa w Polsce 85 cm, jestem bardzo zadowolona. Uwielbiam mój wózeczek
    My mamy model carera szary i tez jestem super zadowolona. A sevilla też bardzo ładna. Zastanawiałam się nad nią ;) mamy praktycznie te same wózki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 10:32

Mandalena lubi tę wiadomość

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach jak miło kiedy mąż w sobotnie przedpołudnie odkurzyl a teraz kończy mycie podłóg :-)

am, misia_k1, Iwo, marta&hania, Mandalena lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandalena wrote:

Moje jedo też nie małe, bo ma 80 cm wewnątrz, ale jak widać za małe... :/

Mandalena lubi tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Aniulka Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeździmy sola city, gondole mamy małą niedługo będziemy testować spacerowke.

ex2b9vvjc1a8dlo7.png[/url0975efaf2fd64ad1.png
    f2w3rjjgmre2apcb.png
‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ