X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :-) no to niespodzianka :-) u nas raczej pewna ta dziewczynka, 3 lekarzy potwierdziło :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no my też już jesteśmy pewni:) lekarz sprawdzał jajniki itp:) hehe fajnie, już wiem jak to jest szykować się na chłopca a teraz zobaczę jak na dziewczynkę:)

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    no my też już jesteśmy pewni:) lekarz sprawdzał jajniki itp:) hehe fajnie, już wiem jak to jest szykować się na chłopca a teraz zobaczę jak na dziewczynkę:)

Paulina, a prędzej lekarze mówili że na 100 % chłopak? Bo aż się zaczęłam bać, czy nasza Wiktoria nie okaże się chłopcem :P Co prawda u nas w 13 tygodniu lekarz powiedział że córka, co potwierdziła moja prowadząca w 20 tygodniu. Mąż ze 3 razy zapytał czy na pewno, mówiła że na 100 %...
    Dzisiaj o 17.20 kolejna wizyta :)

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Paulina, a prędzej lekarze mówili że na 100 % chłopak? Bo aż się zaczęłam bać, czy nasza Wiktoria nie okaże się chłopcem :P Co prawda u nas w 13 tygodniu lekarz powiedział że córka, co potwierdziła moja prowadząca w 20 tygodniu. Mąż ze 3 razy zapytał czy na pewno, mówiła że na 100 %...
    Dzisiaj o 17.20 kolejna wizyta :)

haha, Karola ponoć na 100% dowiemy się po porodzie :)
    Ale to raczej z dziewczynkami był problem, ze może jej nagle coś wystawać :) hihi
    No tak Twoja to tez Wiki jak u nas :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Kunita Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, numer niezły:))) Ale fajnie, że się cieszycie - ja nie wiem, jakbym zareagowała, gdyby nagle się okazało, że nasz synek to jednak córeczka;)

Ale my tez juz jesteemy po 3-4d - dzidzius zasłaniał rączką buźkę, ale to, co ma między nóżkami, pokazał w całej okazałości. Także syn na 10000 %

• Paulina23 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz już córcia napewno:) Cieszymy się niesamowicie nie byliśmy w ogóle rozczarowani, trochę zaskoczeni ale to chyba normalne ale do wieczora już się oswoiłyśmy z tą myślą...chyba nie przeżywamy tej płci tak bardzo bo bardzo chcieliśmy mieć dzidziusia a ja miałam długo problemy z zajściem dlatego dal mnie ważnie żeby było zdrowe:) Teraz ciuszki typowo na chłopca zostawię sobie na przyszłość...i mam jeszcze 4 miesiące żeby pokupować sukieneczki:)

• Paulina23 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeśli chodzi o potwierdzanie tej płci to nasz lekarz prowadzący w 15 tyg coś tam dojrzał między nóżkami i powiedział,że chłopczyk, nawet wpisał do karty ale mówił,że to nie jest na 100%. Z kolei teraz na 4D lekarz powiedział,że takie rzeczy się zdarzają i to nie jest brak kompetencji lekarza tylko np pępowina się zawinęła i wyglądało to na siusiaka, tym bardziej,że nasza mała nie lubi badań i zawsze wierci się okropnie:)

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początek sukieneczek nie planuje :) Kolezanki doradzaly jak najprosciej i bez kombinacji, a pozniej będzie szalenstwo :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 gratuluje córeczki :) U nas były już 3 USG i na każdym gin kierowała się ku dziewczynce - jednak nasza mała za każdym razem krzyżowała nóżki i zasłaniała płeć piętami :) Lolka83 - to prawda ! na 100 % to dopiero po porodzie ;) Moja kuzynka przez wszystkie USG pewna była, że dziewczynka - miała być Julka a urodził się Julian :D wyobrażacie sobie szok haha :)

Dziewczyny mnie od wczoraj męczy przeziębienie - wczoraj tylko gardło drapało, wypiłam kilka herbat z miodem i cytryną a przed snem mleko z miodem i czosnkiem. A dziś rano stan podgorączkowt ;( waha się między 37,4 a 37,8 ;( Kurcze przez całą ciąże dosłownie nic i tak się cieszyłam a tu nagle mnie dopadło. Nie chce brać paracetamolu i innych farmaceutyków, dzwoniłam do mojej gin i też odradzała, tylko w razie gdyby gorączka przekroczyła 38 paracetamol a gdy będzie się utrzymywała ponad 2-3 dni muszę iść do internisty bo leki ;(
    Macie jakieś wypróbowane sposoby na takie przeziębienie ? Słyszałam, że syrop Prenalen jest dobry. Stosowała któraś z was ?

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja89waw wrote:
    Paulina23 gratuluje córeczki :) U nas były już 3 USG i na każdym gin kierowała się ku dziewczynce - jednak nasza mała za każdym razem krzyżowała nóżki i zasłaniała płeć piętami :) Lolka83 - to prawda ! na 100 % to dopiero po porodzie ;) Moja kuzynka przez wszystkie USG pewna była, że dziewczynka - miała być Julka a urodził się Julian :D wyobrażacie sobie szok haha :)

Dziewczyny mnie od wczoraj męczy przeziębienie - wczoraj tylko gardło drapało, wypiłam kilka herbat z miodem i cytryną a przed snem mleko z miodem i czosnkiem. A dziś rano stan podgorączkowt ;( waha się między 37,4 a 37,8 ;( Kurcze przez całą ciąże dosłownie nic i tak się cieszyłam a tu nagle mnie dopadło. Nie chce brać paracetamolu i innych farmaceutyków, dzwoniłam do mojej gin i też odradzała, tylko w razie gdyby gorączka przekroczyła 38 paracetamol a gdy będzie się utrzymywała ponad 2-3 dni muszę iść do internisty bo leki ;(
    Macie jakieś wypróbowane sposoby na takie przeziębienie ? Słyszałam, że syrop Prenalen jest dobry. Stosowała któraś z was ?

Ja brałam Prenalen już dwa razy w ciąży i czułam się po nim lepiej. Do tego tabletki na Prenalen gardlo i spray Prenalen katar ;-)

maja89waw lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    hej dziewczyny a jak chciałam się Wam pochwalić ,że wczoraj byliśmy z mężem na 4D i spotkała nas niesamowita niespodzianka. Jednak będzie DZIEWCZYNKA!!!!!
    trochę byliśmy w szoku ale teraz jesteśmy bardzo szczęśliwi, szczególnie tatuś, będzie miał córunię:) najważniejsze,że zdrowa:) ale agentka nogi zakładała na czoło:P

Ooo to niespodzianka :-) Gratuluje córeczki ;-)
    U mnie lekarz cały czas potwierdza dziewczynkę- Julkę, byłby zonk gdyby się okazało przy porodzie tak jak pisze Maja, że to Julian haha ;-P

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko brałam syrop z cebuli i czosnku miodu, syrop z cebuli, tantum verde, rutinoscorbin, wapno z wit C i lezec lezec lezec:).herbatka z imbirem, lub miodem cytrynka i sokiem malinowym.
    teraz jest okres na przeziębienia. Na pewno Ci przejdzie głowa do góry:)
    aaa i jeszcze Vicks mialam-taka masc aby sie lepiej oddychało bo miałam straszny katar.

Wow Paulina niezle-szok heheh.U nas tez na kazdym USG mówią o chłopczyku:) wiec mam nadzieje, ze synek bedzie bo koeljny raz sie przestawić hmm. Na początku do 4 m wierzylam, ze Antosia bedzię, a od 4 m że Jasiu.Najważniejsze aby zdrowe było:)

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ale nie wiem czy to jest taki szok :) Bo jednak zdajemy sobie sprawe , że raczej do usg połówkowego,a nawet i później, wszystko się może zdarzyć :) W tych pierwszych miesiącach naprawdę wszystko sie może zmienić :) Kilku moim kolezankom zmieniano plec pare razy, ale na szczęście rodziły się już z taką jaka wychodziła z ostatnich usg :) Na początku nie wolno się nastawiać :) !!!
    U nas na poczatku 2 lekarzy mowilo o dziewczynce, ale jakos sie nie nastawiałam, później cos lekarz marudził o chlopcu, bo niby sie zachowuje jak chlopak, dziwna teoria...hmm..dopiero na usg połówkowym potwierdziło nam dziewczynkę, a później moja ginia jeszcze to potwierdzała... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 16:41

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja ja bralam ten syrop, ale nigdy go nie konczylam :)

Dwa razy bylam przeziebiona, w tym ostatni raz mega katar, tyle, ze nigdy nie mam temperatury :) wiec były: syropy z cebuli, czosnek, wit C, herbatki z imbirem i innymi dodatkami, prochy do ssania np. Tantum Verde, maść majerankowa do nosa, amol i siedzenie w domu...ostatnie katar ciagnąl mi sie dwa tygodnie, eh :(

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie skończyłam kolejną herbatę z sokiem malinowym, miodem i cytryną. Do tego płucze gardło wodą z solą. Mąż jedzie z pracy i obiecał kupić prenalen. Stan podgorączkowy nadal się utrzymuje, teraz 37,7 mam nadzieje ze nie przekroczy 38 w nocy

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg

Wysłany: 20 marca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No macie racje dziewczyny - płeć będzie stuprocentowa po porodzie ;p No ale same wiecie, że się ukierunkowujemy na określoną płeć. Wcale to nie jest tak, że ja nie chce chłopca, bardzo bym chciała mieć też syneczka. Ale od początku czułam że będzie Wiki - nie wiem skąd te przeczucia - to nie było na pewno tak, że sobie wmawiałam...
    Ja już po wizycie, trochę rozczarowana, bo lekarka miała nowy sprzęt - w całym szpitalu wymieniono i nie bardzo umiała nim się posługiwać. No ale od początku - mówiłam o sytuacjach stresowym w ostatnim tygodniu i bólu brzucha z tym związanym - więc zbadała mnie na fotelu - wszystko w porządku - szyjka twarda i zamknięta. Ph też w porządku, mówiłam że kupiłam ten lactovaginal i zapomniałam brać :P Śmiała się i mówiła, że jeżeli zacznie mnie coś niepokoić, bo grzybice w ciąży są powszechne - mam zacząć brać.
    Poza tym usg szyjki macicy - bez zmian od ostatniej wizyty. No i usg brzucha. Mała ułożona miednicowo :( nie dobrze, ale ponoć może jeszcze się przemieścić nie raz, ale ja czuję, że ona tak leży cały czas, mówiłam, że kopniaki też w jednym miejscu, więc stwierdziła, że dlatego że małej tak wygodnie i nie ma jeszcze powodów do obaw. Po raz kolejny ręce i nogi nad głową. Buzi znowu nie pokazała, machała tylko do mamusi <3 Poza tym wszystko w porządku, zdjęcia nie mam, bo z tym sprzętem nie ogarniała w ogóle, co mnie trochę wkurzyło. Wizyta za 4 tygodnie, będzie już 28 tc, wtedy będzie mierzyła i ważyła jak na połówkowym, bo się zapytałam ile dokładnie ma dziecko, więc chyba się zaczęła usprawiedliwiać i mi tłumaczyć, że ona teraz sprawdza organy, serce, nerki, a będziemy mierzyć 17 kwietnia. Mam nadzieję !! :)
    No i mała to córeczka, jak kazałam jej sprawdzić, to zaczęła się śmiać jak spojrzała w monitor i stwierdziła, że to jest "ewidentnie panienka".

Po wizycie uświadomiłam sobie, że pewnie jeszcze ze 4 wizyty mnie czekają, jeeeny jak ten czas szybko leci :)

lolka83 lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, ja już wielokrotnie pisałam, że zawsze wolałam chłopca, ale jak zaszłam, wiedziałam, że to Wiki :) też nic sobie nie wmawiałam, tak czułam no i sie sprawdziło :) Teraz najważniejsze, aby było zdrowe...

Jednak najwazniejsze, ze po wizycie wszystko ok :)
    Moja tez ostatnio tak dziwnie lezala, ze lekarka stwierdziła, ze to jakieś akrobacje, szpagaty, ona tak zawsze, moze one tak maja :)

Moja na usg polowkowym miala polozenie glowkowe, czyli najlepsze, ale ostatnio była w zupełnie innym miejscu, ale u mnie to nie wiem czy to coś da...
    BO jesli lekarz przez te moje akcje z siatkowka nie bedzie chcial ryzykowac i wysle mnie na cc, to chyba bedzie wszystko jedno jak ona bedzie lezec...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 20:25

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png

Wysłany: 20 marca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, może Wiktorie tak mają :) bo już się zaczytałam za ułożenie pośladkowe kwalifikuje się do cc...

lolka83 lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jutro robię badania krwi, moczu itd, ale tez glukozę...
    Ale chociaż będę mieć to za sobą.

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dasz radę , możesz wziąc sobie cytrynkę i wcisnąć, ale musisz zapytać bo nie wszędzie pozwalają:)

‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ