X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Lejdis, jak tam sie czujecie?ja dzis wyjatkowo spac nie mogę.
    Miłego slonecznego week....spacerkowego

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj w nocy zostałam ciocią:) męża siostra urodziła sliczna córeczkę o wadze 2800 kg. Poród niestety kleszczowy i bardzo cięzki,ale obydwie panny czują się dobrze:) Jedziemy zaraz przywitac nowego członka rodziny:))

Camilia lubi tę wiadomość

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie odpaliłam wyniki on-line i na szczęście glukoza wyszla ok :)
    Pobranie na czczo 79 mg/dl

1 pobranie po wypiciu 158 mg/dl
    2 pobranie 111 mg/dl,

Z tego co się orientuję prawidłowy poziom glukozy po godzinie od przyjęcia roztworu to mniej niż 180 mg/dl, a po dwóch godzinach – mniej niż 140 mg/dl.
    Progesteron 100, wiec szaleje :) Tokso nadal ok. No i oczywiscie hemoglobina bez zmian lekko ponizej normy bo 11,5...ALAT i ATAP też w normie. Wysle jeszcze mailem do analizy pani doktor i zobacze co mi napisze, ale juz weekend mam spokojny :)

Dziś mamy zamiar pojeździć i pooglądać wózki...

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ewelina to wspaniale :)
    Ja się nigdy na kleszcze nie zgodzę, moj kuzyn urodził się przez kleszcze, co prawda 35 lat temu, ale jak go wyciagali tak mu poharatali glowke,uszkodzili jakies nerwy, ze do dziś ma problem z niedowładem rak i nog :(

Misia czemu spac nie mozesz, taka pora a ty juz na BF :) ?

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie poród kleszczowy to jest masakra, czy można się nie zgodzić na to ? Słyszałam, że często jest tak, że nie ma czasu na pytania i lekarze sami podejmują decyzję... :( zaczęłam się bać!

U nas pogoda już nie tak zupełnie wiosenna, a na jutro na obiad zaplanowałam grilla...hmmm...zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Miłej soboty kochane :)

Ja się biorę za lekkie sprzątanie bo po południu mamy gości.

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Ja właśnie odpaliłam wyniki on-line i na szczęście glukoza wyszla ok :)
    Pobranie na czczo 79 mg/dl

1 pobranie po wypiciu 158 mg/dl
    2 pobranie 111 mg/dl,

Z tego co się orientuję prawidłowy poziom glukozy po godzinie od przyjęcia roztworu to mniej niż 180 mg/dl, a po dwóch godzinach – mniej niż 140 mg/dl.
    Progesteron 100, wiec szaleje :) Tokso nadal ok. No i oczywiscie hemoglobina bez zmian lekko ponizej normy bo 11,5...ALAT i ATAP też w normie. Wysle jeszcze mailem do analizy pani doktor i zobacze co mi napisze, ale juz weekend mam spokojny :)

Dziś mamy zamiar pojeździć i pooglądać wózki...

Ja mam hemoglobinę 11 a mój ginekolog powiedział, że dolna granica normy dla kobiet w ciąży to 10,5 hmmm?
    Daj znać jak oglądanie wózków poszło ;-)

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dzeiwczyny, ja dzisiaj byłam na dniach otwartych firmy TAKO i chyba jutro kupie wózek-Sportime kolor 5 3 w 1 http://tako.net.pl/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=185&virtuemart_category_id=34

słyszałyście coś o nim?? Opinie ma w miare pozytywne i cena tez super.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chociaz kurcze ten kosz mnie przeraza i mysle tez o Jedo Fyn ale jego nie widzialam...ale z netu wychodzi ze jest tanszy od Tako o ok 300 zl

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    ja miałam już dwa razy, niestety mi nie pozwolono cytrynki, pytałam:( Ja miałam przed ciążą problemy z cukrem i bano się żebym nie miała cukrzycy ciążowej, na szczęście nie mam!!! ale też bite dwie godziny musiałam siedzieć na poczekalni, wzięłam sobie książkę i tyle...a podczas picia tej glukozy miałam odruchy wymiotne...ale czego się nie robi dla maluszka:)

Paulina pamietam, ze Ty zamówiłaś Tako Alive:) powiedz mi proszę jaki fotelik wzięlas czy ten Tako czy może inny???

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie miała nic do powiedzenia co do kleszczy czy zgadza sie czy nie, mala traciła tetno ona odjeżdzała więc lekarz nic innego tylko wyjął dziecko bo inaczej obydwie nie przezyłyby,ale wszystko jest oki czują sie dobrze:).Mała dostała 10 punktów:)

Iwo lubi tę wiadomość

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotelik samochodowy powinno sie brac jednak od firmy zajmującej sie typowo produkcją fotelikow, nie wiem jaki jest tu, musisz posprawdzać...
    Każdy robi jak uwaza, bo ponoc w komplecie taniej...Ja zdecyduje sie na fotelik juz oddzielnie...
    Tu ciekawy filmik o wybieraniu fotelika i inne z tej serii tez przydatne:

https://www.youtube.com/watch?v=VDxiuohsMg8

Dziś oglądałam Jedo Fyn Memo, fajny :) U nas odpada, na ciezar :) Chociaz nie jest mega ciezki :)
    Tautonia, Emmaljunga, Maxi Cosi i te z wyzszej polki odpadly, jednak sa za ciekie dla mnie :(

Jednak muszę postawić na wozek lekki, tez zauwazylam, ze czesto jak stelaz lekki to z gondola roznie i dopiero zweryfikowalo to dzisjesze ogladanie...
    Takze wybieram pod katem gondoli, aby wozek mi się podobal i byl sprawny, gondola aby wytrzymala te 6-7 miechow a pozniej rozgladam sie za porzadna spacerowka...bo wagowa sama spacerowka, a taka z wozka wielofuncyjnego to roznica ok 7 kg wagi...

Rozwazam:

Tako EXTREME
    Lupo i Lupo Comfort, kurcze ten material mi jakos srednio podchodzi, ale ogolnie dosc fajny.
    Camarelo Sevilla i Carera, ladne wozeczki, lekka gondola i ogolnie lekki wozek, fajna kolorystka dosc lekkie, bardziej chyba mi podchodza niz Baby Design, ale ponoc znów Baby D. lepsze, pod wzgledem trwalosci. Super gondolki :)
    Marco Polo wyglada jakos tak inaczej od innych... :) Musze jeszcze raz go oblukac, mega lekki, zwrotny, ciekawy :)
    Musty Evo, kurcze fajny wozek, ale dziwny kosz...hmm
    Riko Nano, nowość, w Wawie w 1 sklepie tylko do objerzenia, bardzo porzadny fajny wozek, tylko dla mnie jakis taki duzy, ale do rozpatrzenia :)

No i zdziwienie: Bebetto Luca, na necie nie podchodzila zupelnie, a na zywo inna bajka...ten material, jest wspaniały :) wozeczek sam w sobie mega lekki, gondolka rowniez.
    Musze jeszcze z ta gondolka sie zorientować, czy będzie ok, bo boje się o rozmiary na zimę, ale teraz to faworyt :)

Ogolnie, gdybym nie musiala wozka wnoscic na pewno rozwazylabym inne, ale na ta chwilke i na te warunki musze sie tym zadowolic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 01:18

Karola:) lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    chociaz kurcze ten kosz mnie przeraza i mysle tez o Jedo Fyn ale jego nie widzialam...ale z netu wychodzi ze jest tanszy od Tako o ok 300 zl

Nie mam tego wózka, więc się nie wypowiem, ale sama planuję kupić jedo fyn :) baaardzo mi się podoba no i w kilku sklepach mówili, że jedo jest najlepszy spośród polskich wózków (no ale wiadomo, co osoba to inna opinia) No i jedo fyn memo w wersji 2w1 w np entliczku kosztuje 1550 zł, więc różnica jest większa :)

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,
    orientujecie się, które dziewczyny kupiły lub mają od jakiegos czasu Bebetto Luca? Chodzi mi o gondolę??
    Jak mala urodzi sie na poczatku lipca, wiec pewnie jeszcze zima bedzie jezdzic w gondoli, czy takie dziecko w tych spiworkach, otulaczach itd, zmiesci sie w tych wymiarach...???
    W sklepie nie zwróciłam uwagi na wymiary, bo gondola wydawala sie ok, na stronie producenta ma 79 cm (ale to chyba zewnętrzne), ale dziewczyny pisza, ze po wymierzeniu ma ok 73-75cm ? To nie wydaje sie duzo... :( Wiadomo, ze kazde dziecko jest inne...
    Jestem w kropce, bo bym juz zdecydowala sie na wozek, a teraz nie wiem czy nie bedzie pozniej problemu z upychaniem dziecka do goncoli...?? Zalezy mi na lekkiej gondoli, a ta byla ok.
    Spacerówkę zamierzam kupic juz porzadna, wiec na to nie zwracam uwagi.

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    73-75 cm to chyba troszkę mało. Z tego co się orientuję to 6 miesięczne dzieciaki mają ok. 70 cm a czasami więcej a dodać gruby kombinezon - może być problem.

Zapytam sąsiadki gdy ją spotkam jaki ona ma wózek, bo pamiętam, że bardzo się jej się podobał i teraz żałuje, bo mała ma 5 miesięcy a jeszcze nie dawno w te chłodne dni ledwo ją wciskała w kombinezonie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 19:11

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • karusia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia k1, my kupiliśmy tako extreme, kolor szary, ale rozważalismy kupno tako Sportime. Zdecydowaliśmy się na extreme, ponieważ nie podobało nam się w sportime to okienko z boku :D aczkolwiek extreme i sportime są do siebie niesamowicie podobne! Nasz extreme jest naprawdę długi, ma bardzo funkcjonalną budkę, w kolorze szarym wygląda bardzo zgrabnie i elegancko. Cena 2000 zł, też zachęca do kupienia. Dobraliśmy do tego fotelik maxi cosi razem z bazą isofix, dla mnie bezpieczeństwo jest najważniejsze. Oczywiście fotelik z adapterami jest przepinany ładnie do wózka. Koła pompowane, masywne, wózek ogólnie bardzo zwrotny i cichutki, super prowadzi się po asfalcie (w porównaniu do wózków na plastikowych kołach). Zrezygnowaliśmy z concorda wanderer, bo okazało się, że ma plastikowe koła, wybraliśmy tako extreme za połowę ceny concorda i uważam, że było to świetne posunięcie. Dziewczyny polecam tako extreme. Jeśli macie jeszcze jakieś wątpliwości to spójrzcie jak ładnie się prezentuje na spacerze ;)

http://www.pudelek.tv/video/Sara-May-o-macierzynstwie-Zrobilam-sie-kura-domowa-4325/

misia_k1 lubi tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, a jeśli chodzi o różnice to ja dostrzegłam dwie: sportime ma dłuższą o kilka cm gondolkę (ale extreme też ma długaśną!) i zamykany kosz na zakupy. Ładowność do 5 kg. Oczywiście zarówno jeden jak i drugi wózek, cały można "rozebrać" na części pierwsze i uprać ;)

km5st5odu2rt42xe.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja fotelik wzięłam ten w zestawie tako:)jest dużo tańszy i babeczka też nam doradziła żebyśmy lepiej zainwestowali w drugi bo ten pierwszy jest na krótko,a mówiła,że spełnia wszystkie warunki:) dlatego zdecydowaliśmy się na ten z kompletu:)

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja89waw wrote:
    73-75 cm to chyba troszkę mało. Z tego co się orientuję to 6 miesięczne dzieciaki mają ok. 70 cm a czasami więcej a dodać gruby kombinezon - może być problem.

Zapytam sąsiadki gdy ją spotkam jaki ona ma wózek, bo pamiętam, że bardzo się jej się podobał i teraz żałuje, bo mała ma 5 miesięcy a jeszcze nie dawno w te chłodne dni ledwo ją wciskała w kombinezonie.

Zapytaj...
    W sklepie wydawalo mi się, ze dluga i ok, wymiary podawane: wymiary wewnętrzne gondoli (cm): 35,5x19x79) no i na necie dziewczyny piszą, że te wymiary są przekłamane...
    Jedna pisze" We wnatrz gondola ma 73 dl/30 szer., niestety mala i BARDZO waska!!!Dla wiekszych bobaskow nie polecam tym bardziej na zime gdzie jeszcze do wozka dochodzi spiworek!"
    Inne ze duza gondola i ok :)
    Kurcze zglupialam... :( Chyba jutro pojade do sklepu mierzyc ten wozek osobiscie, chociaz nie wiem czy to cos mi da...bo skad mam wiedziec jakie dziecko sie urodzi ;/ A już myslalam,z e mam problem z glowy, a tak to znow kombinacja co za wozek, chociaz mam juz dośc ograniczony wybor :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 20:41

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od soboty, w czasie chodzenia po sklepach, czulam dziwne ciagniecie, a raczej bol w okolicy pepka...myslalam, ze to dzidzia się rozpycha lub macica naciska...Dzis pochodzilam chwile w sklepie i znow takie kłucie, ból ciągniecie.

Ktoras wie, jakie są objawy przepukliny pępkowej? Dziś kolezanka mnie zapytala czy to nie są tego objawy...hmmm, Czy to lekarz może tylko ocenić?
    W czwart mam wizytę, mialam na nią nie iśc, bo pon bylo niby wszystko ok, ale w sobote wyjezdzamy i chyba dla swietgo spokoju przejde sie aby to jeszcze sprawdziła :(

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie twardniał Ci brzuch w tym momencie. Ja mam podobne objawy i przy tym mam bardzo twardy brzuch. Jak dłużej pochodzę to tak sie dzieje. Moja gin powiedziala ze to mogą być skurcze B-H.

Plumb80 lubi tę wiadomość

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ