X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja89waw wrote:
    A nie twardniał Ci brzuch w tym momencie. Ja mam podobne objawy i przy tym mam bardzo twardy brzuch. Jak dłużej pochodzę to tak sie dzieje. Moja gin powiedziala ze to mogą być skurcze B-H.

Kurcze nie wiem, mi sie wydaje, że jak stoje czy chodze, to on ogolnie jest twardy, mozliwe, ze byl napiety, ale to bylo przy pepku i lewej jego stronie...wtedy wrecz to boli...
    Jak pytalam moja ginie, to ona mowi, ze to twardnienie bardzo trudno rozpoznac, aby nie pomylic z innym bolem...nie wiem, jak mi sie to znów trafi to sprawdze. Wtedy brzuch powoinien byc napiety, jak to ocenic?
    W czwart na wizycie ją o to zapytam...Wyjezdzamy na kilka dni i chce miec swiety spokoj psychiczny...

http://www.ebrzuszek.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=308

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 00:19

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karusia, ja kupiłam ten Sportime:) też myślałam o Extreme ale jednak padło na sportime:). To mnie uspokoiłaś he. Ja dokupiłam nosidełko Jet Ave.....(zapomniałam nazwy). Fakt faktem ladnie te wozki wygladaja:)ja wzielam capuccino he bardziej uniwersalny, tez szary chcialam, ale w tej serii byl tylko na pomarańczowym stelazu;).
    Milego dnia Mamusie:)

Lolka-mam nadzieje ze do czwartku szybko Ci czas zleci-ale znajac Nas mamusie to juz polowe netu przekopiesz aby uzyskać info co to za bole. Mnie ost często rwie w podbrzuszu....tłumacze sobie ze mięśnie macicy sie rozciągają.

lolka83 lubi tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa dziewczyny, czy zakupiłysice może adaptery do pasów do samochodu???

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    aa dziewczyny, czy zakupiłysice może adaptery do pasów do samochodu???

Ja na tyle mało jeżdżę, że uznałam iż są mi one niepotrzebne.

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Misia ja mam te adaptery, fajna sprawa, jeździłam codziennie więc były konieczne, ale teraz jak jadę na zakupy, gimnastykę czy na kurs językowy to się przydają, zresztą jak z mężem jako pasażer to przepinam też do drugiego auta. Ja kupiłam nowe bo używane były niewiele tańsze, ale one chyba się nie psują więc nawet jak znajdziesz używkę to ok

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka żeby sprawdzić czy brzuch twardnieje najlepiej spróbuj pouciskać dość mocno podbrzusze i sprawdzić czy brzuch jest twardy. Spróbuj w różnych porach dnia i jak wyczujesz różnicę będziesz wiedzieć. To nie chodzi o napięcie bo napięty jest zawsze ale jakby twardość pod skórą macicy, a w podbrzuszu jest najmniej tkanki tłuszczowej więc będzie najłatwiej sprawdzić
    Mam nadzieję że wiesz o co mi chodzi, inaczej nie wiem jak wytłumaczyć:)

lolka83 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po krzywej cukrowej, napój był znośny, nawet pokusiłabym się o opinie że jest dobry...może dzięki cytrynie. Najgorsze było to czekanie dwugodzinne i rozmowy starych bab o polityce... :P

lolka83, Plumb80 lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Jestem po krzywej cukrowej, napój był znośny, nawet pokusiłabym się o opinie że jest dobry...może dzięki cytrynie. Najgorsze było to czekanie dwugodzinne i rozmowy starych bab o polityce... :P

Najważniejsze, że masz to już za sobą ;-) A powiedz mi Ty wszystkie badania ronisz w Matopacie czy musisz jechać do innej przychodni?

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Mandalena Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, po pierwsze chciałabym trafić na słoneczną listę Lipcowych Mamusiek...
    Trochę późno, ale zawsze...
    Termin mam wyznaczony przez lekarza na 7.7.2014r.

A przy okazji, do picia zamiast zwykłej herbaty polecam miętę i ruminek.

Pozdrawiam, Magdalena z Koszalina

karusia lubi tę wiadomość

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Lolka żeby sprawdzić czy brzuch twardnieje najlepiej spróbuj pouciskać dość mocno podbrzusze i sprawdzić czy brzuch jest twardy. Spróbuj w różnych porach dnia i jak wyczujesz różnicę będziesz wiedzieć. To nie chodzi o napięcie bo napięty jest zawsze ale jakby twardość pod skórą macicy, a w podbrzuszu jest najmniej tkanki tłuszczowej więc będzie najłatwiej sprawdzić
    Mam nadzieję że wiesz o co mi chodzi, inaczej nie wiem jak wytłumaczyć:)

Wiem :) będę sprawdzać jak to wyczaje :)
    Ja od rana nie moge spać, jak zasypialam mala dawala czadu ok. 2 usnelam :)
    a ok. 9 juz pobudka, bo fale na brzuchu, eh :) Zaraz jade ogladac dalej wozki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 10:37

Paula_29 lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:

Kiedy wynik? :)
    No wlasnie napoj nie byl zly, ja przed ciaza robilam bez cytryny i pamietam, ze bylo to obrzdliwe, takze cytryna duzo daje :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandalena wrote:
    Hej dziewczyny, po pierwsze chciałabym trafić na słoneczną listę Lipcowych Mamusiek...
    Trochę późno, ale zawsze...
    Termin mam wyznaczony przez lekarza na 7.7.2014r.

A przy okazji, do picia zamiast zwykłej herbaty polecam miętę i ruminek.

Pozdrawiam, Magdalena z Koszalina

Witaj :) Co do ziółek jak najbardziej tak, ale w rozsądnych ilościach :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Kunita Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, Mandalena:)

• Kunita Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja dziś chodzę jak pijana, nie wiem, czy to spadek ciśnienia czy co (jestem w pracy i nie mam jak zmierzyć). Choć w ciąży postanowiłam nie pić kawy, to wyjątkowo zrobiłam sobie małą kawusię, może pomoże...

Na dodatek obudziłam się dziś z takim bólem - napięciem w lewej części krzyża i oczywiście zaczęłam schizować,czy nie dzieje się coś złego. Wiadomo, że trzeba uważać na bóle krzyżowe, a mi trudno było odróżnić, czy to bóle macicy czy kręgosłupa. Ech, ech...Wziłam nospę i jest lepiej, ale i tak zastanawiam sie, czy po pracy nie iść do lekarza:(

• Paulina23 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też mówiłam ostatnio swojemu lekarzowi o takim ciągnięciu brzuszka po chodzeniu i powiedział,że to nie jest nic strasznego,że tak po prostu jest i że widocznie to już nie jest czas na jakieś długie wyprawy do miasta...kazał więcej odpoczywać:)

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak to u was jest z pulsem?
    U mnie zawsze było cisnienie raczej niskie, ale puls 80-95-wysoki.

Na poczatku ciąży miałam czasem podwyzszony, nawet dochodzilo 120-130, ale zdarzalo sie sporadycznie, a teraz od kilku dni, mam jakies wahania, cisnienie ok 110/70, ale puls raz 88, norma to ok 100, a nawet 130...
    Taki napad po kilku minutach przechodzi...
    Kiedys przechodzilam badania serca i wyszlo ok...
    Jeden gin mowi, ze to taka moja uroda w ciazy, a druga ginia mowi ze nalezy to skonsultowac z kardiologiem...
    TYlko, ze najlepiej chyba byloby zrobic ekg jak mam taki napad, sama juz nie wiem, czy ktoras z was ma tez takie akcje?

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Mandalena Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos bóli....

Ja w zeszłym tygodniu miałam bóle po lewej i prawej stronie brzucha, właściwie to nazwałabym je rwaniem. Z prawej strony "ciągnęło" mnie od końcówki żeber aż do nogi. Od rana niby dobrze, ale później, np. przy zakładaniu rajstop zaczynało się robić niemiło i musiałam leżeć.Po 3 dniach poszłam do lekarza, zbadał powiedział, że "przecholowaliśmy" z mężem przy współżyciu i nakazał zakaz współżycia, oszczędzanie się wysiłkowe i unikanie stresu.

Bóli na pewno nie wolno lekceważyć, lepiej iść do gin i sprawdzić czy to tylko dzidziuś rośnie, czy może coś mu grozi.

Wysłany: 24 marca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Najważniejsze, że masz to już za sobą ;-) A powiedz mi Ty wszystkie badania ronisz w Matopacie czy musisz jechać do innej przychodni?

Badania robię w swojej przychodni, oczywiście muszę płacić, ale w Matopacie też bym płaciła, więc nie ma sensu jeździć :)

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png

Wysłany: 24 marca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Kiedy wynik? :)
    No wlasnie napoj nie byl zly, ja przed ciaza robilam bez cytryny i pamietam, ze bylo to obrzdliwe, takze cytryna duzo daje :)

Wynik jutro - ciekawe :) generalnie chyba za szybko pochwaliłam tą glukozkę, cały czas czuję teraz jej posmak. Oczywiście do przeżycia, ale nie daje o sobie za szybko zapomnieć :P

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png

Wysłany: 24 marca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunita wrote:
    Dziewczyny, ja dziś chodzę jak pijana, nie wiem, czy to spadek ciśnienia czy co (jestem w pracy i nie mam jak zmierzyć). Choć w ciąży postanowiłam nie pić kawy, to wyjątkowo zrobiłam sobie małą kawusię, może pomoże...

Na dodatek obudziłam się dziś z takim bólem - napięciem w lewej części krzyża i oczywiście zaczęłam schizować,czy nie dzieje się coś złego. Wiadomo, że trzeba uważać na bóle krzyżowe, a mi trudno było odróżnić, czy to bóle macicy czy kręgosłupa. Ech, ech...Wziłam nospę i jest lepiej, ale i tak zastanawiam sie, czy po pracy nie iść do lekarza:(

Ja też chodzę dzisiaj jakaś śnięta, może dlatego że wstałam o 6.30 no i ta pogoda paskudna, deszcz i tak ponuro :(
    Poza tym chyba hormony mi szaleją, od rana się pokłóciłam z mężem, chodzę tylko i popłakuję :(
    Myślałam, że mam za niskie ciśnienie - bo u mnie to norma, ale 117/68, więc nie jest źle...
    chyba taki dzień po prostu...

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ