X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    JA brałam Pimafucin i do tego lactovaginal.

BiB brałaś obydwa jednocześnie, czy najpierw krem Pimafucin a po skończeniu kuracji Lactovaginal dopiero?

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Właśnie mi przypomniałaś, że miałam brać lactowaginal dopochwowo profilaktycznie, wykupiłam po ostatniej wizycie 3 tygodnie temu i wzięłam raz :P Extra!! miejmy nadzieję, że u mnie żaden stan zapalny się nie przypałętał... Nystatynę brałam kiedyś, no ale w ciąży nie byłam :)
    czy to jest na receptę??

• BiB Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    BiB brałaś obydwa jednocześnie, czy najpierw krem Pimafucin a po skończeniu kuracji Lactovaginal dopiero?

Jednocześnie,bo lactovaginal niestety na swędzenia zewnętrzne nie pomagał, ale ten Pimafucin stosowałam tylko kilka dni (aż przestało swędzieć). A lactovaginal powinnam brać profilaktycznie co 3-4 dni, ale same wiecie jak to jest...

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina84 wrote:
    czy to jest na receptę??

Lactovaginal nie jest na receptę

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Po zakończeniu kuracji też zamierzam regularnie na przykład co 2-3 dni brać Lactovaginal profilaktycznie a teraz kupie sobie jeszcze jakiś probiotyk doustny. Wiecie może na co zwrócić uwagę wybierając go? Nie wiem czy wziąć LacibiosFemina, Provaq, Trivagin czy jeszcze inny?

A jesteś pewna, że te doustne probiotyki można stosować w ciąży?

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś wykonałam posiew moczu - za dużo mam czegoś w moczu - już nie pamiętam nazwy ale jak się okaże, że nadal przekracza to antybiotyk ;(((

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brałam ostatnio Mystatyne i pimafucin. z tym, że tylko 5 dni na noc a krem dwa razy dziennie:)
    a lacto mozna brac w ciazy?? to tez sobie kupie i profilaktycznie bede brac:)
    ja tez posiew mialam ale na wyniku bylo napisane jałowy czyli ok:)

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    A jesteś pewna, że te doustne probiotyki można stosować w ciąży?

Pytałam lekarza i powiedział, że można brać doustne probiotyki a najlepiej codziennie pic kefir, maślankę itp.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    ja brałam ostatnio Mystatyne i pimafucin. z tym, że tylko 5 dni na noc a krem dwa razy dziennie:)
    a lacto mozna brac w ciazy?? to tez sobie kupie i profilaktycznie bede brac:)
    ja tez posiew mialam ale na wyniku bylo napisane jałowy czyli ok:)

No właśnie też myślę o tym by brać Nystatyne tylko 5 razy na noc i Pimafucin 5 dni po 2 razy dziennie bo już w ogóle mnie nic nie swędzi ale tak od razu nie chce przerwać. A powiedz czy lekarz od razu Ci powiedział, że masz tylko brać Nystatynę 5 dni? Bo w opakowaniu ja mam 10 tabletek.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, lekarz nie mowil mi jak dlugo.mnie juz po 1 dawce przestalo swedzic,ale postanowilam ze wezme przez 5 dni, a nastepne 5 zostawie na zas;)

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Nie, lekarz nie mowil mi jak dlugo.mnie juz po 1 dawce przestalo swedzic,ale postanowilam ze wezme przez 5 dni, a nastepne 5 zostawie na zas;)

Chyba też tak zrobię ;-)
    Dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest z tymi witaminami prenatalnymi w ciąży? Czy jeżeli moja dzidźka z usg jest o 12 dni starsza (w 21t6dc waży 610g) to powinnam rzadziej brać witaminy? Przeczytałam, że niektóre kobiety tak robią. Nie zapytałam o to wczoraj lekarza i teraz nie wiem co i jak ;-/ Jak sądzicie?

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia- Lactovaginal na pewno można brać profilaktycznie w ciąży.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Chyba też tak zrobię ;-)
    Dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest z tymi witaminami prenatalnymi w ciąży? Czy jeżeli moja dzidźka z usg jest o 12 dni starsza (w 21t6dc waży 610g) to powinnam rzadziej brać witaminy? Przeczytałam, że niektóre kobiety tak robią. Nie zapytałam o to wczoraj lekarza i teraz nie wiem co i jak ;-/ Jak sądzicie?

Ja biore kompleks witamin co drugi dzień, a do tego dodatkowo staram sie codziennie zażywać przepisane przez lekarza: żelazo, wit B12, wit D, kwasy omega i aspargin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 21:39

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę codziennie wit pren + mg i nic poza tym. Mimo tego wcale moja Dzidzia nie jest duża. Fakt faktem, najwięcej witamin dostarczamy z pokarmem-jeśli w miarę zdrowo się odżywiamy, a te info., ze prze kompleks wit w tab dzieci są większe-jakoś w to nie wierzę. Tabletki sa po to aby uzupełniać pewne niedobory, hm może nawet nie uzupełniać-ale aby je mieć w codziennej diecie-bo nie każda nasza potrawa zawiera wszystkie witaminki.

maja89waw lubi tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam od Femibion Natal 1 codziennie, potem od 13 tyg Femibion Natal 2 Plus. Na ostatnim USG dzidzia była starsza tylko o jeden dzień. Moja gin powiedziała, że za dużo w nim niepotrzebnych w zasadzie rzeczy i po skończeniu opakowania zapisała mi Omega Med Optima + wit d3 od 25 tygodnia ciąży. W sumie jestem zadowolona bo nowy kompleks jest tańszy od poprzedniego o 20 zł ! na jednym opakowaniu to w sumie dość sporo. Za tamten płaciłam 62 zł a ten nowy 42.
    Więc w tym momencie kończę Femibion - tabletka + kapsułka, witamina d3, rutinacea, żelazo i tak codziennie a dzidziulek rośnie tak jak trzeba :)
    Myślę, że wiek dziecka to chyba sprawa indywidualna i chyba tak jak napisała poprzedniczka, zależy też od diety. Te farmaceutyki nie wchłaniają się w 100% na pewno, np. ja z żelazem miałam dość spory kłopot jeszcze przed ciążą i same tabletki minimalnie tylko poprawiły jego ilość, dopiero dieta pomogła.

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja gdzies od 12 tyg prenatal duo codziennie tak mi lekarz podpowiedzial teraz juz prawie 26 tydzien i wszystko ok

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od dzisiaj na zwolnieniu lekarskim :) jakoś tak trudno mi uwierzyć, że powrót do pracy za prawie półtora roku :P muszę stworzyć chyba jakąś listę co mam zrobić, z kim się spotkać...

Co to witamin, przyjmowałam do 20 tygodnia tylko kwas foliowy, wyniki były książkowe, od 20tc - codziennie Femibion Natal 2 Plus. Dzisiaj wizyta u lekarza, zobaczymy co powie ginka no i ciekawe jak córunia <3

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • xAliceex Znajoma

Wysłany: 20 marca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Co do witamin to ja biorę cały czas i dzidzia jest w normie, poza tym pamiętajcie norma to jest też ok 2 tyg w tył i ze 2 w przód, bo wystarczy, że doszło później/wcześniej do zapłodnienia :) Myślę, że witaminy nie mają zbyt dużego wpływu na wagę dziecka.

Ja ostatnio byłam kilka dni w szpitalu, ale już sytuacja opanowana. Obecnie mam bardzo dużo odpoczywać leżeć i się nie przemęczać. Póki co biorę leki 3 razy dziennie i jest lepiej :)

kdsaz1a.png

Życia nie liczy się ilością oddechów, ale ilością chwil, które zapierają dech w piersiach.
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny a jak chciałam się Wam pochwalić ,że wczoraj byliśmy z mężem na 4D i spotkała nas niesamowita niespodzianka. Jednak będzie DZIEWCZYNKA!!!!!
    trochę byliśmy w szoku ale teraz jesteśmy bardzo szczęśliwi, szczególnie tatuś, będzie miał córunię:) najważniejsze,że zdrowa:) ale agentka nogi zakładała na czoło:P

xAliceex, aneczkaaa1985, Plumb80 lubią tę wiadomość

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • xAliceex Znajoma

Wysłany: 20 marca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina to Ci suprise :)

kdsaz1a.png

Życia nie liczy się ilością oddechów, ale ilością chwil, które zapierają dech w piersiach.
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ