Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    JA brałam Pimafucin i do tego lactovaginal.

BiB brałaś obydwa jednocześnie, czy najpierw krem Pimafucin a po skończeniu kuracji Lactovaginal dopiero?

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Właśnie mi przypomniałaś, że miałam brać lactowaginal dopochwowo profilaktycznie, wykupiłam po ostatniej wizycie 3 tygodnie temu i wzięłam raz :P Extra!! miejmy nadzieję, że u mnie żaden stan zapalny się nie przypałętał... Nystatynę brałam kiedyś, no ale w ciąży nie byłam :)
    czy to jest na receptę??

• BiB Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    BiB brałaś obydwa jednocześnie, czy najpierw krem Pimafucin a po skończeniu kuracji Lactovaginal dopiero?

Jednocześnie,bo lactovaginal niestety na swędzenia zewnętrzne nie pomagał, ale ten Pimafucin stosowałam tylko kilka dni (aż przestało swędzieć). A lactovaginal powinnam brać profilaktycznie co 3-4 dni, ale same wiecie jak to jest...

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina84 wrote:
    czy to jest na receptę??

Lactovaginal nie jest na receptę

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Po zakończeniu kuracji też zamierzam regularnie na przykład co 2-3 dni brać Lactovaginal profilaktycznie a teraz kupie sobie jeszcze jakiś probiotyk doustny. Wiecie może na co zwrócić uwagę wybierając go? Nie wiem czy wziąć LacibiosFemina, Provaq, Trivagin czy jeszcze inny?

A jesteś pewna, że te doustne probiotyki można stosować w ciąży?

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś wykonałam posiew moczu - za dużo mam czegoś w moczu - już nie pamiętam nazwy ale jak się okaże, że nadal przekracza to antybiotyk ;(((

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brałam ostatnio Mystatyne i pimafucin. z tym, że tylko 5 dni na noc a krem dwa razy dziennie:)
    a lacto mozna brac w ciazy?? to tez sobie kupie i profilaktycznie bede brac:)
    ja tez posiew mialam ale na wyniku bylo napisane jałowy czyli ok:)

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    A jesteś pewna, że te doustne probiotyki można stosować w ciąży?

Pytałam lekarza i powiedział, że można brać doustne probiotyki a najlepiej codziennie pic kefir, maślankę itp.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    ja brałam ostatnio Mystatyne i pimafucin. z tym, że tylko 5 dni na noc a krem dwa razy dziennie:)
    a lacto mozna brac w ciazy?? to tez sobie kupie i profilaktycznie bede brac:)
    ja tez posiew mialam ale na wyniku bylo napisane jałowy czyli ok:)

No właśnie też myślę o tym by brać Nystatyne tylko 5 razy na noc i Pimafucin 5 dni po 2 razy dziennie bo już w ogóle mnie nic nie swędzi ale tak od razu nie chce przerwać. A powiedz czy lekarz od razu Ci powiedział, że masz tylko brać Nystatynę 5 dni? Bo w opakowaniu ja mam 10 tabletek.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, lekarz nie mowil mi jak dlugo.mnie juz po 1 dawce przestalo swedzic,ale postanowilam ze wezme przez 5 dni, a nastepne 5 zostawie na zas;)

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Nie, lekarz nie mowil mi jak dlugo.mnie juz po 1 dawce przestalo swedzic,ale postanowilam ze wezme przez 5 dni, a nastepne 5 zostawie na zas;)

Chyba też tak zrobię ;-)
    Dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest z tymi witaminami prenatalnymi w ciąży? Czy jeżeli moja dzidźka z usg jest o 12 dni starsza (w 21t6dc waży 610g) to powinnam rzadziej brać witaminy? Przeczytałam, że niektóre kobiety tak robią. Nie zapytałam o to wczoraj lekarza i teraz nie wiem co i jak ;-/ Jak sądzicie?

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia- Lactovaginal na pewno można brać profilaktycznie w ciąży.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Chyba też tak zrobię ;-)
    Dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest z tymi witaminami prenatalnymi w ciąży? Czy jeżeli moja dzidźka z usg jest o 12 dni starsza (w 21t6dc waży 610g) to powinnam rzadziej brać witaminy? Przeczytałam, że niektóre kobiety tak robią. Nie zapytałam o to wczoraj lekarza i teraz nie wiem co i jak ;-/ Jak sądzicie?

Ja biore kompleks witamin co drugi dzień, a do tego dodatkowo staram sie codziennie zażywać przepisane przez lekarza: żelazo, wit B12, wit D, kwasy omega i aspargin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 21:39

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę codziennie wit pren + mg i nic poza tym. Mimo tego wcale moja Dzidzia nie jest duża. Fakt faktem, najwięcej witamin dostarczamy z pokarmem-jeśli w miarę zdrowo się odżywiamy, a te info., ze prze kompleks wit w tab dzieci są większe-jakoś w to nie wierzę. Tabletki sa po to aby uzupełniać pewne niedobory, hm może nawet nie uzupełniać-ale aby je mieć w codziennej diecie-bo nie każda nasza potrawa zawiera wszystkie witaminki.

maja89waw lubi tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam od Femibion Natal 1 codziennie, potem od 13 tyg Femibion Natal 2 Plus. Na ostatnim USG dzidzia była starsza tylko o jeden dzień. Moja gin powiedziała, że za dużo w nim niepotrzebnych w zasadzie rzeczy i po skończeniu opakowania zapisała mi Omega Med Optima + wit d3 od 25 tygodnia ciąży. W sumie jestem zadowolona bo nowy kompleks jest tańszy od poprzedniego o 20 zł ! na jednym opakowaniu to w sumie dość sporo. Za tamten płaciłam 62 zł a ten nowy 42.
    Więc w tym momencie kończę Femibion - tabletka + kapsułka, witamina d3, rutinacea, żelazo i tak codziennie a dzidziulek rośnie tak jak trzeba :)
    Myślę, że wiek dziecka to chyba sprawa indywidualna i chyba tak jak napisała poprzedniczka, zależy też od diety. Te farmaceutyki nie wchłaniają się w 100% na pewno, np. ja z żelazem miałam dość spory kłopot jeszcze przed ciążą i same tabletki minimalnie tylko poprawiły jego ilość, dopiero dieta pomogła.

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja gdzies od 12 tyg prenatal duo codziennie tak mi lekarz podpowiedzial teraz juz prawie 26 tydzien i wszystko ok

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od dzisiaj na zwolnieniu lekarskim :) jakoś tak trudno mi uwierzyć, że powrót do pracy za prawie półtora roku :P muszę stworzyć chyba jakąś listę co mam zrobić, z kim się spotkać...

Co to witamin, przyjmowałam do 20 tygodnia tylko kwas foliowy, wyniki były książkowe, od 20tc - codziennie Femibion Natal 2 Plus. Dzisiaj wizyta u lekarza, zobaczymy co powie ginka no i ciekawe jak córunia <3

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • xAliceex Znajoma

Wysłany: 20 marca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Co do witamin to ja biorę cały czas i dzidzia jest w normie, poza tym pamiętajcie norma to jest też ok 2 tyg w tył i ze 2 w przód, bo wystarczy, że doszło później/wcześniej do zapłodnienia :) Myślę, że witaminy nie mają zbyt dużego wpływu na wagę dziecka.

Ja ostatnio byłam kilka dni w szpitalu, ale już sytuacja opanowana. Obecnie mam bardzo dużo odpoczywać leżeć i się nie przemęczać. Póki co biorę leki 3 razy dziennie i jest lepiej :)

kdsaz1a.png

Życia nie liczy się ilością oddechów, ale ilością chwil, które zapierają dech w piersiach.
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny a jak chciałam się Wam pochwalić ,że wczoraj byliśmy z mężem na 4D i spotkała nas niesamowita niespodzianka. Jednak będzie DZIEWCZYNKA!!!!!
    trochę byliśmy w szoku ale teraz jesteśmy bardzo szczęśliwi, szczególnie tatuś, będzie miał córunię:) najważniejsze,że zdrowa:) ale agentka nogi zakładała na czoło:P

xAliceex, aneczkaaa1985, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • xAliceex Znajoma

Wysłany: 20 marca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina to Ci suprise :)

kdsaz1a.png

Życia nie liczy się ilością oddechów, ale ilością chwil, które zapierają dech w piersiach.
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ