X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zyciu bym nie pomyslala ze zta reka beda takie cyrki, szok :(

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale mam dzisiaj masakryczny dzień od rana :-/
    Od kilku dni boli mnie ząb (zaplombowany dwa tygodnie temu), od wczoraj wieczora boli mnie cała szyja i kark aż nie mogę kręcić głową (nie wiem czy to ząb czy mnie gdzieś przewiało), w nocy budził mnie bół. Wzięłam tabletkę przeciwbólową ale to niewiele dało. Do tego mam taki syf w domu że szok, zero jakichkolwiek przygotowań do świąt z uwagi na brak czasu i ja sama z Julą. Ech aż się dzisiaj popłakałam z bezsilności :-( Jeśli mama przyśle mi jeszcze kartkę świąteczną co ma w zwyczaju robić (mieszkamy w tym samym mieście a nie widziałam jej ponad miesiąc) to będzie apogeum... Wybaczcie że smęcę ale mąż już nie chce mnie słuchać a musiałam się wyżalić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 13:13

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego dla Dawidka :)

Camilia, współczuję sytuacji z mamą!Nie możesz z nią o tym pogadać? Syfem się nie przejmuj, to nie jest najważniejsze!

am lubi tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • am Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za życzenia w imieniu Dawida :)

Camilia kurcze to Ci się nazbierało, niestety zawsze tak jest że przytrafia nam się kumulacja nieszczęść. Zadzwoń może do dentysty i spróbuj się umówić na wizytę. A co do bólu szyi, karku, to najprawdopodobniej Cię zawiało, ta pogoda niestety sprzyja tego typu historiom. Mieszkania jak nie ogarniesz to też będzie, Święta się odbędą a "czyste okna" nie są najważniejsze.
    A co do mamy i kartki to nie wiem co Ci napisać, eh.... naprawdę współczuję, pomyśl że Ty jesteś wspaniałą mamą dla Julii, dbasz o nią, czekają Was tak piękne chwile, weźmiecie ślub, postaraj się skupić na tym, wiem, że to trudne i łatwo się pisze, w każdym razie głowa do góry.

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia, Kochana podłączam się pod mądre słowa koleżanek:)posprzątane mieszkanie to nie wyznacznik świąt:P a jestem pewna, ze aż taaakiegooo syfu nie masz:)

Co do zęba, może gazy się zebrały pod plombą i dlatego boli;/. Lepiej iść do dentysty i sprawdzić...może M chwile pobędzie z Julą,mimo przeziębienia??

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Camilia przykro, zwłaszcza jeśli chodzi o mamę... Głowa do góry, moze Jula troche pośpi w dzień i uda Ci sie "z grubsza" ogarnąć. Ja w tym roku okien nawet nie myje, bo mamy rozkopy w ogródku i stwierdziłam ze nie ma sensu, M przyznał mi racje i git. Do tego ta pogoda... Święta bedą u nas a wcale jakoś sie nie przejmuje :p w weekend kupiliśmy jakieś ozdoby na stół. W piątek wieczorem upieke sernik i mazurka i wsio. Moze jakas sałatkę jarzynowa i z selerem. Teściowa wiekszosc przywiezie. Ona ma czas a u mnie z nim słabo. Tez same siedzimy całymi dniami. A z zębem koniecznie idź do dentysty, nie ma co czekać. Wiem co to ból zęba...

Moje dziecię zasnęło o 14 bez większych problemów. Skróciłam jej poranna drzemkę do 1,5 h i ją obudziłam. Chyba jednak za długo spała rano, bo zazwyczaj 2 h. Zobaczymy czy to jednorazowy incydent czy te poranne długie spanie rozwalało nam dzień. Ciekawe co będzie wieczorem....

Paula to u nas młoda łóżeczko parzy nawet jak stoję obok ;((( płacz taki jakby ja ze skory obdzierali... No ale moja wina nigdy nie zasypiała w łóżeczku tylko przy cycu ;/ i teraz mam problem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 14:28

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB masz rację, że porządek w domu nie jest najważniejszy, jednak poczułabym się lepiej gdyby choć na święta był porządek i kilka wielkanocnych akcentów. Z moją mamą nie da się poważnie porozmawiać, ona jest jak duże dziecko i zawsze tak było. Ja już jako dziecko byłam bardziej odpowiedzialna niż ona... Jakiś czas temu powiedziałam jej, że jest mi przykro że w ogóle mi nie pomaga to odpowiedziała, że ma tyle pracy (nie pracuje zawodowo, pomaga tylko sąsiadom) i tak źle się czuje ble ble ble, typowe wymówki byleby tylko się jakoś usprawiedliwić. Nigdy nie mogłam na nią liczyć i to się już nigdy nie zmieni :-(
    Am już dzwoniłam rano do dentysty i zapisy są na czerwiec. No nic, jak będzie trzeba to nie kupię sukienki na ślub tylko pójdę prywatnie do dentysty. A sukienkę może mi ktoś pożyczy. Moje dziecko będzie miało to czego mi najbardziej w życiu brakowało i brakuje- miłość i wsparcie rodziców!!!
    Misia nie wiedziałam, że jest coś takiego jak gazy pod blombą :-P Jak już nie będę mogła wytrzymać (teraz raz mnie boli a raz nie) to tak jak napisałam wcześniej pójdę prywatnie.
    Maja udało mi się ugotować obiad i teraz mam jeszcze większy syf :-P
    Ach Dziewczyny jak dobrze, że jesteście :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 14:58

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff...dopiero Wiktoria zasnęła, a ja mam jeszcze podłogi i chyba ze 3 pralki do wyprania, bo już do Świat nie chciałabym prac, tylko jutro poprasowac to co wyschnie, posprzatac u małej w pokoju, w piątek ogólnie ogarnięcie, w sobotę jedzonka, święconka, na cmentarz jeszcze...eh nie chce mi sie tych Swiat, nie mam w ogole weny, nastroju, pogoda jest zajebista :( nic sie nie chce.

Camilia, a tez tak masz, że teraz bardziej Ci brakuje mamy niż jak byłas młodsza? Ja mam tak, ze brakuje mi jej chyba z dnia na dzien coraz bardziej, nie mam tygodnia abym nie myslala co by było gdyby zyła, czesto przy tym placze, jak bylam nastolatka, to w ogole o tym nie myslslam. Dzsiaj moja mama mialaby imieniny eh...jakos coraz gorzej z wiekiem.
    Trzymaj sie kochana, wiem co czujesz :* dobrze że jest Twoj maz, Jula, macie swoja wspaniala rodzinke, w niej siła <3

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am sto latek dla Dawidka!!! :*

Camilia, nie wiem nawet co napisać o mamie...przykre, ale mysl teraz o sobie, swojej coreczce i przyszlym mezu! Teraz to twoja rodzina i o nia dbaj, a mama...jeszcze zapewne bedzie potrzebowac Twojej pomocy...szkoda, ze teraz Ci jej nie moze zapewnić... :( Co do porzadkow, to ogarnij jakos z grubsza, kup jakies ladne kwiatki, jakiegos kurczaka i heja :p Juz bedzie swiatecznie!

Co do zeba, sorka, ale z bolem itd powinni Cię przyjąc!
    Ja bym zadzownila, powiedziala, ze masz male dziecko, ze karmisz cyckiem :p ze nie mozesz zniesc bolu, ze musza Cie przyjac, bo nie masz jak jechac na Izbe Przyjec-! nie masz z kim zostawic dziecka na tyle czasu...jakby sie pluli to bym powiedziala, ze dzownilas do nfz i Cie skierowali do najblizej przychodni i jak Cie nie przyjma masz zlozyc skarge, ja bym sie wyklocala! Sciemniala i wyklocala! Miejsce sie na pewno znajdzie tylko oni musza chciec to zalatwic!
    Eh, zenada, juz mnie kur...strzela na ta sluzbe zdrowia!!!

Paula, wspolczuje z reka, mam nadzieje, ze jednak to sie jakos uspokoi!

Karolina mocno tulę :*

My jutro do lekarza z mala, na kontrole do lekarki u ktorej bylismy jak Wiki byla malenka,z apytam o te zeby, co z nimi :P no i mam sporo pytan o karmienie i o te buciki...ciekawe ile wazy, wczoraj pokazalo 10 kg!

am, Camilia, Paula_29 lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • mikulka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane, dawno mnie tu nie było ;-) Odkąd mała zaczęła raczkowac, wszędzie jej pełno i nie mam czasu dosłownie na nic. Do tego tyle codziennych obowiązków, że jak mam wieczorem chwilę żeby popisać to zazwyczaj zasypiam.
    Widzę, że sporo się u Was dzieje. Przyznam się, że przeczytałam zaledwie kilka ostatnich stron. Może w święta będzie trochę czasu to nadrobie. Lubię czytać Wasze posty, pochlaniam je zwykle jak dobrą książkę ;-)
    U nas duże zmiany, tzn. mnie się tak wydaje, bo z leżącego niemowlaka moje dziecko zmieniło się z dnia na dzień w ruchliwą dziewczynkę. A i mamy juz dwa ząbki :-) pierwszy zauważyłam dokładnie w dniu, w którym mała skończyła 8 mc :-)
    Camilia, gratuluję decyzji o ślubie, a co do mamy to nie wiem co napisać ... poprostu ściskam Cię mocno :-* Daj znać czy jakiś dentysta cię przyjął. Wiem co to ból zęba, sama wczoraj zaliczyłam prywatną wizytę, a na NFZ mam jutro.
    Karola, dobrze że masz Wikunie !! Myślę, że malutka pomaga Ci wypełnić w serduszku pustkę po mamie :-*
    Paula, ale się narobilo z tą ręką, oby wszystko się dobrze skończyło!!
    Aga, daj znać jak po wizycie u lekarza :-)

Dziewczyny, śliczne avatarki :-D
    BiB, Twój skarbuś podobny do mojej małej heh ;-)

Karola:) lubi tę wiadomość

tb73e6ydzfb83uo0.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)
    Moje kochane Dziecko spało dzisiaj odwrotnie do mnie :-P Ja jakieś 4 godziny (nie mogłam spać) a Jula całą noc. Zasnęła o 20.30, chwilę zapłakała około północy i wstała przed 7. Także nie jadła 11 godzin woooow ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 09:46

Karola:), am, misia_k1, maja89waw lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i mąż mnie miło zaskoczył bo wziął 2 dni wolnego :-D

Karola:), BiB, misia_k1, maja89waw lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:

Zazdroszę, mój od 3 dni pracuje po 16 h, nie wiem czy wyhamuje na Święta...

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:

Czyli jednak nie jest tak źle :)

Karola, ja to chyba wolałabym, żeby mój M czasem pracował tak długo, jego obecność popołudniami przed kompem, lenistwo i robienie wszędzie burdelu doprowadza mnie do szału!

Karola:), Camilia lubią tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikulka wrote:
    BiB, Twój skarbuś podobny do mojej małej heh ;-)

Mikulka, o ile dobrze pamiętam to oni od początku byli do siebie podobni. To chyba ty miałaś w avatarku zdj Małej i ja próbowałam uchwycić Szymka z tą samą miną :P

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • mikulka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    Mikulka, o ile dobrze pamiętam to oni od początku byli do siebie podobni. To chyba ty miałaś w avatarku zdj Małej i ja próbowałam uchwycić Szymka z tą samą miną :P
    Dokładnie ;-)

tb73e6ydzfb83uo0.png

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymam juz! Jak dobrze je (w miarę) to cyrki przy usypianiu - broni się przed spaniem, musze ja nosić, jeszcze nie śpi, znowu pewnie stoi w łóżeczku, mam dosc, juz mnie kregoslup boli;/
    Jeszcze wyszło na to, że musze zrobic 2 dni Świąt, nie wiem kiedy to zrobie, co, mam dość juz, chce mi sie plakac, najchetniej bym spakowała siebie i małą i uciekła jak najdalej stąd :(

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • am Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Nie wytrzymam juz! Jak dobrze je (w miarę) to cyrki przy usypianiu - broni się przed spaniem, musze ja nosić, jeszcze nie śpi, znowu pewnie stoi w łóżeczku, mam dosc, juz mnie kregoslup boli;/
    Jeszcze wyszło na to, że musze zrobic 2 dni Świąt, nie wiem kiedy to zrobie, co, mam dość juz, chce mi sie plakac, najchetniej bym spakowała siebie i małą i uciekła jak najdalej stąd :(

Oj KArola, cyrki przy usypianiu - rozumiem, bo Mały ryczał pół godziny po południu, aż zrezygnowałam z usypiania, gorzej ze spaniem na noc, bo tego nie odpuścisz. Myślę że za chwilę się sama zmęczy i pozwoli się uśpić.

A kiedy M wraca? Pomoże Ci, czy będzie pracował? Rozumiem że macie mieć gości przez 2 dni, a może teściowa Ci coś pomoże? A jak nie to zawsze można ciasto kupić i już będziesz miała mniej.

• BiB Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Karola, jak ja Cię rozumiem!Ja nie robię świąt u siebie, a i tak muszę duuużo zrobić. Mama mi się rozchorowała, więc zaoferowałam swoją pomoc (inaczej ona schorowana siedziałaby po nocach pichcąc, a w Święta będzie zdychać) no i do teściowej też z pustymi rękami nie pojadę, szczególnie, że ona ma 2 lewe ręce, więc robię: 3 serniki, szarlotkę, 2 babki, jajka faszerowane, żurek i pewnie jeszcze jakąś sałatkę :/

Ale damy radę!Kto jak nie my :)

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • am Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    Oj Karola, jak ja Cię rozumiem!Ja nie robię świąt u siebie, a i tak muszę duuużo zrobić. Mama mi się rozchorowała, więc zaoferowałam swoją pomoc (inaczej ona schorowana siedziałaby po nocach pichcąc, a w Święta będzie zdychać) no i do teściowej też z pustymi rękami nie pojadę, szczególnie, że ona ma 2 lewe ręce, więc robię: 3 serniki, szarlotkę, 2 babki, jajka faszerowane, żurek i pewnie jeszcze jakąś sałatkę :/

Ale damy radę!Kto jak nie my :)

Wow Bib szalejesz z tymi plackami ;) Ja chyba się skuszę na jeden dietetyczny serniczek z brzoskwiniami i tyle :)

‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ