Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Camilia, no ja mam akurat wady małe, -1,5 i -2 i to od kompa mi sie oczy zepsuły, natomiast ostatnio odryta moja degeneracja siatkowki musi byc wrodzona, genetyczna ;/
Czy ty robilas fotokoagulacje ze wzgledu na wlasnie degenaracje siatkowki?
Widzisz tu chyba roznie z tymi opiniami. Jeden gin mi powiedział, ze po fotokoagulacji nie widzi problemow, inna okulistka tez. Znow inny okulista powiedzial, ze to juz zalezy od lekarza prowadzącego, bo roznie to moze byc.
Gin powiedzial, abym zrobila sobie ten zabieg, ale i tak na cc mnie bierze.
Wiem, ze wlasnie przede wszystkim na cc kieruja jak ma sie cos z siatkowka, a sprawdzalas w jakim stanie teraz sa twoje oczy? czy nie pogorszylo sie nic?
Tu tez pisała ostatnio dziewczyna po tym zabiegu...
https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/ciezarowki-z-wada-wzroku,132,2.html
-
Zapisałam się do okulisty na 21 maja tak na wszelki wypadek bo mnie nastraszyłyście tymi wadami wzroku.
A swoją drogą Lolka to rzeczywiście fajny ten Twój lekarz, widać że się stara i nie jest mu wszystko jednololka83 lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Zapisałam się do okulisty na 21 maja tak na wszelki wypadek bo mnie nastraszyłyście tymi wadami wzroku.
A swoją drogą Lolka to rzeczywiście fajny ten Twój lekarz, widać że się stara i nie jest mu wszystko jedno
Kochana on ogolnie jest naprawde fajny, druga ginia tez przewspaniala, tyle, ze jemu bede placic za ta cesarke, bo wczesniej rozważlam polozna lub lekarza, a w tej sytuacji, nie mam wyjscia, zostaje lekarz. Nie chce aby ktos inny to robil, bo on juz przeprowadzal te zabiegi dwom kolezankom i one go polecily. Takze wiecie, kasa robi swoje niestety. Chociaż probuje tak nie myslec, bo jednak jak byl problem itd, zawsze pomagal, mialam od poczatku numer do niego, wiec narzekac nie mogeWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 22:52
-
Paula_29 wrote:Ale jak płacić za cesarkę? To w jakimś prywatnym szpitalu rodzisz czy tak pod stołem?
W państwowym, ale jesli to ma byc on, a chce go, to uzgodniłam, ze płacę,a wiadomo, jak to sie odbywa, nie bede dalej pisac, wiadomo o co chodzi -
Paula_29 wrote:Ok, rozumiem, myślałam że z lekarzami to już się nie praktykuje, że tylko położne:) No ale wiadomo,że do cesarki lekarz potrzebny
No wlasnie, cenowo wychodzi to troche wiecej, jednak wole trafic na niego, wiem, ze zna mnie, prowadzi moja ciaze, ponoc dobry jest w tym co robi, no i bede miec dobra opieke
Do tego planowal wakacje w tym terminie, no i je przelozyl do czasu az urodze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 23:29
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Ale jak płacić za cesarkę? To w jakimś prywatnym szpitalu rodzisz czy tak pod stołem?
Masakra że w państwowym musisz zapłacic za cesarkę,ja tez mam cesarkę i bedzie mi robił lekarz który prowadzi ciaże innej opcji nie ma,sam mnie umówi i też przełożył urlop dla mnie ale tu nie ma mowy o dodatkowym płaceniu to jego obowiązek skoro jest cesarka zaplanowana i to on wie co i jak. -
lolka83 wrote:Camilia, no ja mam akurat wady małe, -1,5 i -2 i to od kompa mi sie oczy zepsuły, natomiast ostatnio odryta moja degeneracja siatkowki musi byc wrodzona, genetyczna ;/
Czy ty robilas fotokoagulacje ze wzgledu na wlasnie degenaracje siatkowki?
Widzisz tu chyba roznie z tymi opiniami. Jeden gin mi powiedział, ze po fotokoagulacji nie widzi problemow, inna okulistka tez. Znow inny okulista powiedzial, ze to juz zalezy od lekarza prowadzącego, bo roznie to moze byc.
Gin powiedzial, abym zrobila sobie ten zabieg, ale i tak na cc mnie bierze.
Wiem, ze wlasnie przede wszystkim na cc kieruja jak ma sie cos z siatkowka, a sprawdzalas w jakim stanie teraz sa twoje oczy? czy nie pogorszylo sie nic?
Tu tez pisała ostatnio dziewczyna po tym zabiegu...
https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/ciezarowki-z-wada-wzroku,132,2.html
Kurcze ja już dokładnie nie pamiętam, wiem tylko, że miałam otwory w siatkówce i trzeba je było zamknąć laserem bo w przyszłości mogłaby się ona odkleić. Na początku czerwca idę do lekarza to zobaczę co powie.
-
ewelina84 wrote:Masakra że w państwowym musisz zapłacic za cesarkę,ja tez mam cesarkę i bedzie mi robił lekarz który prowadzi ciaże innej opcji nie ma,sam mnie umówi i też przełożył urlop dla mnie ale tu nie ma mowy o dodatkowym płaceniu to jego obowiązek skoro jest cesarka zaplanowana i to on wie co i jak.
Ewelka, dla mnie to nie masakra
Wczesniej bylam umowiona z lekarzem na porod za oplata, a ze zdarzyla sie cc to tego nie cofne.
Wybralam takiego lekarza, nie innego, skoro ma takie zasady (zreszta jak wiekszosc w Wawie), to moge sie do nich dostosowac albo lekarza zmienic, proste.
Zreszta pomogl mi w wielu sprawach, dzieki niemu bliska mi osoba miala zabieg panstwowo szybko, ktory prywatnie, kosztowal by bardzo duzo. Dla mnie to w jakis sposob dla niego podziękowanie. Takze to moja decyzja na ktora sie godzę i tyle -
lolka83 wrote:Ewelka, dla mnie to nie masakra
Wczesniej bylam umowiona z lekarzem na porod za oplata, a ze zdarzyla sie cc to tego nie cofne.
Wybralam takiego lekarza, nie innego, skoro ma takie zasady (zreszta jak wiekszosc w Wawie), to moge sie do nich dostosowac albo lekarza zmienic, proste.
Zreszta pomogl mi w wielu sprawach, dzieki niemu bliska mi osoba miala zabieg panstwowo szybko, ktory prywatnie, kosztowal by bardzo duzo. Dla mnie to w jakis sposob dla niego podziękowanie. Takze to moja decyzja na ktora sie godzę i tyle
No to co innego:) -
Camilia wrote:Kurcze ja już dokładnie nie pamiętam, wiem tylko, że miałam otwory w siatkówce i trzeba je było zamknąć laserem bo w przyszłości mogłaby się ona odkleić. Na początku czerwca idę do lekarza to zobaczę co powie.
Kochana lepiej to sprawdz, bo z tego co wiem, po zasbiegu przynajmniej raz w roku trzeba kontrolowac oczy czy stan sie nie pogorszyl...
Tylko teraz dwie kwestie, jeden lekarz ci powie, ze nie ma przeciwskazan do naturalnego, inny, ze tylko cc, wiec tu jest bigos.
Eh, moj twierdzi, ze nawet po zabiegu by sie bał, ale sam stwierdzil, ze okulisci, roznie do tego podchodza, niestety. -
Witam dziewczyny,
Aktualnie jestem w drugiej ciąży i trochę czasu mi zajęło, by dołaczyć do forum. Poczytałam jednak dzisiaj, że jest tu bardzo ciekawie więc czym prędzej zaczynam uczestniczyć w życiu forumowiczek i lipcowych mamusiek.
Witam jeszcze razWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 13:08
Karola:), Camilia, Paula_29, misia_k1, Plumb80, karusia lubią tę wiadomość
-
tygrysica81 wrote:Witam dziewczyny,
Aktualnie jestem w drugiej ciąży i trochę czasu mi zajęło, by dołaczyć do forum. Poczytałam jednak dzisiaj, że jest tu bardzo ciekawie więc czym prędzej zaczynam uczestniczyć w życiu forumowiczek i lipcowych mamusiek.
Witam jeszcze raz
Witamy, witamy
-
tygrysica81 wrote:Witam dziewczyny,
Witam jeszcze raz
Witamy:) -
Dziewczyny zachorowałam na dresową sukienkę z firmy ottaviano http://www.ottaviano.com.pl/sklep-internetowy/ottaviano-dla-mam/sukienki-dresowe-lato/
Myślicie, że zmieszczę się w nią do końca ciąży ? Jest też kolekcja jesień-zima i tam jest taka mega rozkloszowana, trochę droższa ale normalnie tak mi się podobają te sukienki, że nie wiem....
Jak myślicie ile cm może mieć brzuszek do 9 miesiąca ? U mnie w tym momencie mam 95 cm... Ale jak byłam na tych warsztatach to widziałam, że różnie może być ))