X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedze w holterem. Stwierdzilam,ze ze mna jest cos nie tak.
    Jak rano jechalam na zalozenie, to pikawa mi juz chodzila, tam na miejscu mialam puls chyba ok 140! wiec rekord :) Cisnienie tez 130/85...
    Jak weszlam do pokoju i zaczeli mi to zakladac to automatycznie czulam,ze dostaje czegos...kurcze czy to moze byc schiza, nigdy tego nie mialam :)
    JUtro o 12 mi zdejmuja, mam dostac na cito opis i w pon ide na konsultacje z kardiologiem...
    eh :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh, Lolka, jakiś syndrom białego fartucha, czy jak to tam się nazywa :P aż się uśmiechnęłam jak przeczytałam to co napisałaś - jak małe dziecko :) no ale czasami tak bywa, ja np. mam w ciąży brak logicznego myślenia i zapominam wiele rzeczy. Jutro idę do pracy na chwilę podzielić dotacje na stypendia szkolne dla dzieci w naszej gminie, nie wiem jak to ogarnę :P

lolka83 lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka bo czuje sie jak male dziecko, w zwiazku z tym cisnieniem.
    Zaczelo sie to od tego badania ekg, a teraz jak widze aparat ( tylko toleruje w domu lub u rodzicow) to mam mega schize i koniec, heja...pikawa lata i tyle :)
    Z tym holterem tez czuje sie dziwnie...jak jakis alien by mi siedzial na reku, niby powinnam go olac i robic wszystko jak normalnie, ale jakos nie potrafie :)
    Mierzenie co 15 min i tak w kolko :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 20:19

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Maja wyglada dosc obszernie :)
    No z brzuszkami roznie bywa, wiec zostaje ci tylko ryzyko :)
    Ja bym zaryzykowala, przeciez mozesz nosic juz po :)

Właśnie też tak myślę, najwyżej będę czekać do porodu, ale materiał jest super według mnie.

Co do holtera to mój maż miał go już chyba 3 razy. Najśmieszniej było w nocy ;)
    A jeżeli masz syndrom białego fartucha to holter powinien to wychwycić. Mam nadzieję, że to tylko ten syndrom i wszystko będzie ok !

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja89waw wrote:
    Właśnie też tak myślę, najwyżej będę czekać do porodu, ale materiał jest super według mnie.

Co do holtera to mój maż miał go już chyba 3 razy. Najśmieszniej było w nocy ;)
    A jeżeli masz syndrom białego fartucha to holter powinien to wychwycić. Mam nadzieję, że to tylko ten syndrom i wszystko będzie ok !

ja czuje, ze na ten holter tez mam syndrom bialego fartucha, jak tylko zaczyna mierzyc, czuje pikawe i heja, dzis zle sie czuje, zmula mam, jakos nie czuje sie jak codzien, podswiadomie sie denerwuje, mam jakies dusznosci, zly dzien, nie wiem czemu tak sie dzieje :(

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też mam zły dzień, czuje, że ten III trymestr - ponoć najgorszy - nadchodzi wielkimi krokami. Od rana problemy z oddychaniem, zamuła, po południu znowu jakiś ucisk na tą prawą nogę i krzyż i różne bóle brzucha. Ponadto mała daje czadu od wczorajszego wieczora - no ale to mi akurat nie przeszkadza <3

lolka83, Plumb80 lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to ja czuje się swietnie:P Może dlatego,że nie przejmuje się dolegliwościami bo wiem że po ciązy przejdą:P ciesze się z każdego dnia bo każdy nowy dzień to bliżej do spotkania z moim kochanym łobuzem które w brzuszku szaleje bez przerwy:)))

Camilia, maja89waw, Iwo lubią tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio mam złe dni, zgagę mam okropną, wracają bóle głowy a do tego wieczorem tak mi plecy dają znać jakoś tak po bokach, że nie mogę zasnąć i kręcę się z boku na bok, do tego to spojenie łonowe i problemy z oddychaniem, zaczyna być ciężko...

Plumb80 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    No ja też ciężko coś ostatnio przechodzę ciążę. Dzisiaj o 6:00 rano znowu pobudka przez migrenę, już 12 dzień dzisiaj, zwariuję !!!!!! Średnio 3 ataki dziennie po 1,5 godz każdy ehhh...
    Do tego silna zgaga i duszności oraz ból krzyża,zero energii i totalne przymulenie :/

Paula_29 lubi tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitko to witaj w klubie, jakoś bym chciała by czas trochę przyspieszył

Plumb80, lolka83 lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może go przespać?! ;) Fajnie by było :)

Paula_29, lolka83 lubią tę wiadomość

• maja89waw Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jutro wybieram się na szkołę rodzenia w pigułce :) Odbywają się na Żelaznej. Pierwsze zajęcia będą o porodzie - objawy, co zabrać do szpitala, przebieg porodu itd. Potem po przerwie zajęcia warsztatowe o ZZO i naturalnych formach łagodzenia bólu, oraz poród z perspektywy dziecka. A w niedzielę będzie o połogu, karmieniu i pielęgnacji maluszka :) także mam nadzieję, dużo się dowiedzieć. Po weekendzie zdam relacje z zajęć :) Już nie mogę się doczekać :P

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 15:12

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo wrote:
    Ja narazie czuję się świetnie, hormony ciążowe działają na mnie jak narkotyk, mnóstwo energii i dobrego humoru :))))))

ja też:P

Iwo lubi tę wiadomość

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja fizycznie tak jak napisałam - czasami bywa różnie, natomiast psychicznie - jeszcze nigdy nie czułam tego co w ciąży :) na pewno wiecie o co chodzi, cudowny stan dla kobiety :)

karusia, lolka83 lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyjęłam ciuszki, które podostawałam w większości od kuzynki, przebrałam te od 50 do 62 cm, co takie na start będą potrzebne i stwierdziłam że dokupię tylko "zestaw" do szpitala nowy, gdyż mam:
    -4 cienkie czapeczki
    -6 par skarpetek
    -2 pary bucików - sandałki/balerinki
    -1 opaska
    -2 pary niedrapków
    -5 sukienek
    -10 bluzeczek w tym kaftaniki
    -4 kompleciki - spodenki+bluzeczka
    -1 kurtka
    -6 par śpiochów
    -21 pajacyków, w tym około 10 takich cieplejszych
    -12 półśpiochów
    -3 pary spodni
    -10 par body na krótki, w tym kilka sztuk rampersów
    -10 par body na długi.

Kuzynka rodziła pod koniec września, także zaktualizuję ubranka o takie bardziej letnie, ale to w czerwcu dopiero. Poza tym na pewno odwiedzający będą coś przynosić, także myślę, że z ciuchami źle nie stoimy :)

lolka83, maja89waw lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski,
    ja dzis zdałam holter i dostalam opis badania, no i w ciagu doby mam raptem 3 skoki gornego i 3 skoki dolnego cisnienia. Mierzylo co 15 min, a tak to w normie. Puls roznie, skacze, ale nie jest jakis starszny.
    Najlpesze są pomiary jak mi zakladali holter i zdejmowali, pikawa waliła, że hej, a pozniej luz, smiesznie to wyglada.
    W opisie mam, że pomiary cisnienie w ciagu dobry w wiekszosci w normie.
    TRochę się uspokoiłam, bo nie wygląda to tak strasznie.
    W pon ide do kardiologa niech powie co sądzi i co z lekami...

Natomiast dzis czulam sie swietnie, zupelnie inaczej niz wczoraj, takze jednak zalezy to od dnia.

karola :)
    no masz ich sporo, wiec masz prawie to ogarniete :)

Maja ja na poczatku maja zaczynam szkole rodzenia na madaliniaka, co tydzien po 3 godziny przez miesiac. Zobaczymy jak to bedzie wygladac :)
    Napisz, jak bylo na żelaznej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 01:43

Paula_29, Karola:) lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka wygląda na to, że powinno być wszystko dobrze, w każdym razie powodzenia

Mam pytanie do Was, od wczoraj mam dziwny ból brzucha, po lewej stronie poniżej pępka taki pieczenie, jakby paliło mi skórę i wewnątrz to miejsce
    Nie wiem co to jest, martwię się czy coś złego się nie dzieje, czy któraś z Was tak miała?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Lolka wygląda na to, że powinno być wszystko dobrze, w każdym razie powodzenia

Mam pytanie do Was, od wczoraj mam dziwny ból brzucha, po lewej stronie poniżej pępka taki pieczenie, jakby paliło mi skórę i wewnątrz to miejsce
    Nie wiem co to jest, martwię się czy coś złego się nie dzieje, czy któraś z Was tak miała?

KOtek, ja mialam taki bol, ale jak dluzej pochodzilam, nawet nie umiem go nazwac, byl dziwny, ale to bolało...to bylo praktycznie przy pępku, wiec ponoc od tej przepukliny. Moze jak ci do jutra nie przejdzie to podjedz do lekarza lub na izbe przyjec, po co masz sie stresowac.

Paula_29 lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    KOtek, ja mialam taki bol, ale jak dluzej pochodzilam, nawet nie umiem go nazwac, byl dziwny, ale to bolało...to bylo praktycznie przy pępku, wiec ponoc od tej przepukliny. Moze jak ci do jutra nie przejdzie to podjedz do lekarza lub na izbe przyjec, po co masz sie stresowac.

Chyba tak zrobię, choć wizytę mam w środę więc nie wiem czy jest sens, no ale jak będzie boleć to pewnie podjadę

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ