X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rocznice ślubu 11.07

Ev lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej myszki;)

Ogladacie badz ogladalyscie jakis ciekawy serial i mozecie polecic ?:P

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Hej myszki;)

A praca na obronę gotowa? :D :D :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    A praca na obronę gotowa? :D :D :D

Hahah nie ;D ... ale spokojnie pierw musze zdac egzamin w poniedzialek a pozniej bd myslec o obronie ;)

O serial pytam bo musze czyms uspokajac mysli ^^

Evanlyn lubi tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Hej myszki;)

Dexter/ Arrow

Ev, Evanlyn lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki!
    Jak tam po dzisiejszym dniu ?
    Ja spędziłam Wanlentynki na zaliczeniach na uczelni, potem sprzatanie (wczoraj spałam cały dzień), ale udało nam się wyskoczyć coś zjeść i pospacerować :)
    A jutro znów praca :/ Od czwartku czuje ruchy Małej, tak nagle, bez zapowiedzi :D z dnia na dzień coraz mocniej i coraz częściej, dziwne uczucie - pozytywne!

Tak pojadłam -->
    12699234_10207735419417275_2124660307_o.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 21:29

katsuyoshi, katsuyoshi, madziarella88, Evanlyn, Ev lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ie obchodzę tego święta... ale widz po zdjęciu,że już masz brzuszek ... a mie jeszcze aż tak nie widać ;( w ogóle nikt jeszcze sie sam ie skapną że w ciąży jestem ;/ chyba ze idziemy z mężem na impreze i nie pije, to wtedy sie pytają ...

jak dam rady to Wam wysle zdjęcie dziś mojego małego brzusia :(

katsuyoshi, Agaax, Evanlyn lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax ładny masz juz brzuszek :)
    Bobitta co to za minka? Pamietaj kazdej brzuszek rosnie w swoim tempie to ze teraz jeszcze nie bardzo go widac nie znaczy ze tak bedzie ciagle :) Czesto jest tak ze wybija nagle nawet nie bedziesz wiedziala kiedy sie to stanie a potem okaze sie ze masz wiekszy niż np ja :D
    Mojego nie da sie ukryć bo od początku mam duzy... 2 dni temu robiłam zdjecie , zaraz wam wrzuce.
    A co do walentynek ja je obchodze chociaz nie ukrywam bo milosc powinno okazywac się codziennie. Mimo wczorajszego święta moje ochodzenie w tym roku było malutke bo mój niestety był w pracy a wrócił wieczorem wiec kiedy mały poszedł spać mieliśmy wieczór dla siebie i igraszki ;p
    Nie koniecznie musiałam dostać kwiaty itp bo ogólnie kazdy zazwyczaj je dostaje na te walentynki i potem jak wiekszosc moich znajomych chwali się i wrzuca zdjecia na facebooku...Ja nie oczekiwałam kwiatów itp bo wiadomo kiedy sie pracuje w niedziele od rana do wieczora to się nie da isc do sklepu chociażby. Dla mnie najważniejsze ze spedzilismy miło wieczór razem nie zalezy mi na prezentach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o to i moja obecna piłeczka :D

Untitledj_sewhqwa.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 10:02

Agaax, majeczka87, Evanlyn, Ev lubią tę wiadomość

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaki wielki brzuchol :) o rany :) zazdroszcze :)

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój - http://images77.fotosik.pl/330/dc37a1e1bfa254dfmed.jpg

Agaax, katsuyoshi, Evanlyn, Ev lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • CiniMini Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam lipcowe mamusie, witam serdecznie :D co prawda mam termin na 30 lipca
    chciałam się przywitać i posiedzę sobie tu z wami:D

podczytuję kiedy wyczułyście pierwsze ruchy dziecka, bo ja jeszcze nic nie czuję i trochę się martwię, no i brzucha jeszcze nie ma,ale mam dość szerokie biodra
    w czwartek mam wizytę kontrolną

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 11:36

Agaax, Bobitta, majeczka87, Evanlyn lubią tę wiadomość

mhsvx1hpaa04ebdy.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat - ale fajna piłeczka, jeszcze troszkę i Cię dogonię :D
    Bobitta, nie przejmuj się, czasem jest tak, że nic a nić nie widać, a potem w 7 miesiącu nadrobisz :D
    Widzisz, Ty masz mały brzuszek i nikt nie widzi ciąży, a ja mam jaki mam i co? I też nikt nie widzi :D na studiach jeszcze nikt nie wie, z dalszych znajomych jak mnie widują to też nic nie widza :D czasem głupio się zapytać bo potem nie wiadomo czy to ciąża normalna, czy ciąża spożywcza :D

Evanlyn, Ev lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj CiniMini! Jak się czujesz? Wiesz już kto w Tobie mieszka? :)

201607055580.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiniMini ja poczułam ruchy w 19 tygodniu (18+4), jest to naprawdę baaaardzo indywidualna sprawa, niedługo pewnie i Ty poczujesz :)

201607055580.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny byłam na usg jest zle.W/g usg mam 6 tydzien,FHR widoczne,kosmowka z cechami odklejania sie na dł.5 mm :(((((( mam zwiekszyc duphaston i lezec kategorycznie.Czy ktoras z was miala tak i ciaza była donoszona?

km5s8ribs34fnes6.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko spokojnie , nie denerwuj sie !!! myśle ze warto tez napisać a forum komplikacje. nikt tam chętnie nie zagląda, ale np. ja znalazłam na amnio osoby z podobnymi przypadkami jak ja miałam

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nową zapisze cie potem na liste jak znajde chwilke.
    ola nie martw sie za wczasu.... wiem ze sie boisz ale posluchaj lekarza i rob co każe i powinno byc dobrze.
    Bobitta masz maly pagórek póki co :) A buzka rozwalila mnie :D Nadrobisz brzusiem napewno juz nie bawem :)

Co do ruchow dziecka ja poczulam je szybko ale czytalam ze kobiety ktore juz mają jedną ciąże za soba z reguły szybciej czują ruchy dziecka w kolejnej ciazy . Z synkiem czulam pierwsze dopiero w 20 tyg :)

Agaax, Evanlyn lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam :) mam wrażenie że strasznie dawno tu byłam ;) super macie brzuszki a Tobie Bobitta to można pozazdrościć a nie narzekasz :D mój też już całkiem całkiem a synuś rusza się całymi dniami, teraz już nie tylko rano i wieczorem go czuję ;) moja mam mówiła że jak była ze mną w ciąży to ja się tak strasznie wierciłam że pod koniec ciąży to cały brzuch jej chodził :D

Witam nową koleżankę :) CiniMini masz jeszcze kupe czasu na ruchy, nie ma się czym martwić :)

Ja niestety jestem chora :/ od kilku dni męczy mnie kaszel :( piję syrop z imbiru, miodu i cytryny i do tego przez cały dzień syrop z cebuli ale nic nie daje :/ chyba będzie coś z oskrzelami bo mam taki świszczący ten kaszel już i czytałam że to może być to. Wczoraj zrobiłam sobie inhalację z amolu i jest trochę lepiej. Gardło już nie łaskocze tylko odkaszluje to co mi tam zalega raz na jakiś czas więc jeszcze dzisiaj nie pójdę do lekarza tylko zrobię sobie inhalacje jeszcze dzisiaj wieczorem i zobaczę jak jutro będzie :) temp mam 36,87 więc chyba jeszcze tragedii nie ma :)

Ola przykro mi że masz problemy :/ mam nadzieję że będzie ok. Wierz w to tak jak wierzyłaś że zajdziesz w upragnioną ciąże a będzie dobrze :) trzymaj się :*

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja też bym już chciała żeby ludzie widzieli. Kurka stan błogosławiony i zawsze jak ja mijałam jakąś laskę w ciąży to jej zazdrościłam tego brzuszka, a tu mnie płaszczak sie trafił.

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ