X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem przy kości to chciałam mieć późno brzuszek :D no i gdyby nie tłuszczyk to pewnie by tak było :D ja to bym chciała mieć od razu taki okrągły jak piłka, teraz przechodzę fazę wypukłości :D hehe

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to miło wreszcie przejmować się takimi błahymi sprawami. Nawet nie wiecie :D

Evanlyn lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Cześć Wam :) mam wrażenie że strasznie dawno tu byłam ;) super macie brzuszki a Tobie Bobitta to można pozazdrościć a nie narzekasz :D mój też już całkiem całkiem a synuś rusza się całymi dniami, teraz już nie tylko rano i wieczorem go czuję ;) moja mam mówiła że jak była ze mną w ciąży to ja się tak strasznie wierciłam że pod koniec ciąży to cały brzuch jej chodził :D

Witam nową koleżankę :) CiniMini masz jeszcze kupe czasu na ruchy, nie ma się czym martwić :)

Ja niestety jestem chora :/ od kilku dni męczy mnie kaszel :( piję syrop z imbiru, miodu i cytryny i do tego przez cały dzień syrop z cebuli ale nic nie daje :/ chyba będzie coś z oskrzelami bo mam taki świszczący ten kaszel już i czytałam że to może być to. Wczoraj zrobiłam sobie inhalację z amolu i jest trochę lepiej. Gardło już nie łaskocze tylko odkaszluje to co mi tam zalega raz na jakiś czas więc jeszcze dzisiaj nie pójdę do lekarza tylko zrobię sobie inhalacje jeszcze dzisiaj wieczorem i zobaczę jak jutro będzie :) temp mam 36,87 więc chyba jeszcze tragedii nie ma :)

Ola przykro mi że masz problemy :/ mam nadzieję że będzie ok. Wierz w to tak jak wierzyłaś że zajdziesz w upragnioną ciąże a będzie dobrze :) trzymaj się :*

wiesz ja jestem przewrażliwiona na punkcie kaszlu wiec jak nie przejdzie ci w ciaagu tygodnia to idz na krew na krztusiec

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta doczekasz sie i brzusia;) nie ma szans ze taka zostaniesz;)

Bobitta lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc wam! jak sie czujecie ? ja wlasciwie calkiem w porzadku. Mdlosci przeszly juz zupelnie. Poza tym ze szybko sie mecze nestem jak nowonarodzona;)

co do brzusia to moj tez jakos mega wielki nie jest ale wodac juz zaokraglenie. Moze wstawie zdjęcie pozniej.

wczoraj byla u mnie moja polozna;),balam sie ze bedzie to jakas zolza ale niee. Bardzo przyjemna kobieta, odpowidala na lazde moje pytanie poswiecila mi naprawde sporo czasu;) milo wiedziec ze poza opieka lekarza mam jeszcze ja dodatkowo :)

majeczka87 lubi tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam dziwną sytuację. Byłam z psem na spacerze i wracając już do domu, zobaczyłam babeczke na ławce w parku, która strasznie płakała. Zapytałam czy wszystko ok? czy nie pomóc... a ona, że jej sie nie da pomóc. Nie będę opisywała wszystkiego ale powiem Wam, że tak mnie zabolał ten jej płacz, że przysiadłam się i zaczęłam ją pocieszać. Okazało się w na prawdę długiej rozmowie, że ma dziecko z zespołem Aspergena, mąż ją zostawił, córka wyjechała i strasznie jej ciężko.
    Przykro mi, że ludzi takie tragedie dopadają ;( Nie wiem czy to przez ciążę, ale ostatnio strasznie wyczulona jestem na tragedie, takie prawdziwe tragedie ludzi ;( Wcześniej ie wiem czy bym się nawet zatrzymała przy tej ławce.
    Jasne, że nie pomogłam jej, bo tu nie chodziło o materialne sprawy ale mam wrażenie, że ta Pani bardzo pomogła mi w dostrzeganiu drobnych rzeczy z których mam zamiar się cieszyć!
    (nie wiem po cholerę w ogolę o tym tu piszę, ale chyba chciałam tym powiedzieć, że każdy człowiek którego mijamy a ulicy może mieć na nas jakiś wpływ)

majeczka87, Agaax lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • CiniMini Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    Witaj CiniMini! Jak się czujesz? Wiesz już kto w Tobie mieszka? :)

jeszcze nie wiem,dopiero w marcu się dowiem na czwartym usg :D

dziewczyny szczepiłyście się przeciw grypie? tutaj w UK zalecają takie szczepienie,żeby w razie czego nie było powikłań
    czy w Polsce też proponują?

Agaax lubi tę wiadomość

mhsvx1hpaa04ebdy.png
  • CiniMini Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Ja wczoraj miałam dziwną sytuację. Byłam z psem na spacerze i wracając już do domu, zobaczyłam babeczke na ławce w parku, która strasznie płakała. Zapytałam czy wszystko ok? czy nie pomóc... a ona, że jej sie nie da pomóc. Nie będę opisywała wszystkiego ale powiem Wam, że tak mnie zabolał ten jej płacz, że przysiadłam się i zaczęłam ją pocieszać. Okazało się w na prawdę długiej rozmowie, że ma dziecko z zespołem Aspergena, mąż ją zostawił, córka wyjechała i strasznie jej ciężko.
    Przykro mi, że ludzi takie tragedie dopadają ;( Nie wiem czy to przez ciążę, ale ostatnio strasznie wyczulona jestem na tragedie, takie prawdziwe tragedie ludzi ;( Wcześniej ie wiem czy bym się nawet zatrzymała przy tej ławce.
    Jasne, że nie pomogłam jej, bo tu nie chodziło o materialne sprawy ale mam wrażenie, że ta Pani bardzo pomogła mi w dostrzeganiu drobnych rzeczy z których mam zamiar się cieszyć!
    (nie wiem po cholerę w ogolę o tym tu piszę, ale chyba chciałam tym powiedzieć, że każdy człowiek którego mijamy a ulicy może mieć na nas jakiś wpływ)

Bobitko takie sytuacje uczą nas cieszyć się naszym życiem,uświadamiają że za często i na wszystko narzekamy,nie umiemy się cieszyć tym co mamy

Bobitta lubi tę wiadomość

mhsvx1hpaa04ebdy.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żadne spotkanie z innym czlowiekiem nie jest dla nas że tak powiem przypadkowe. Myśle ze posiwecony czas i to ze mogla sie wygadac i z Tobą porozmawiac było dla niej bardzo ważne i bardzo jej pomogłaś. Nawet drobne wsparcie podnosi ludzi na duchu w takim wielkim cierpieniu. Znam zaburzenie aspergera i bardzo bym nie chciala aby moj maluszek byl chory bo wiem na czym to polega, wiem tez ze mimo zaburzen spolecznych bardzo czesto to super dzieciaki i ludzie, wybitnie zdolni w danej dziedzinie.

Agaax lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiniMini nie nikt mi nawet nie proponował takiego szczepienia.

a co do wydarzenia to rzeczywiście też sobie tak pomyślałam, że nic ie dzieje się przypadkowo

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dowiedziałam wczoraj przez przypadek że kobiety w ciąży mogą się szczepić przeciw grypie ale u mnie to już po ptakach jak dopiero co byłam chora :(

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się kiedyś szczepilam a potem przewaznie tak i tak chorowałam wiec uznalalm ze nie bede ryzkywac i nie bede podawac organizmowi wyrusów;)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze 3 dni i dowiem się czy bedzie drugi synuś czy córeczka :) tak mi sie ciagnie że masakra ...
    Do tego mój mały od wczoraj goraczkuje i nie wiem od czego :/ Nie ma katarku ani kaszlu itp tylko gorączke... mysle ze moze kolejne ząbki bedą mu wychodzic czy cos...

Agaax lubi tę wiadomość

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam z Tobą te trzy dni :)

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis babeczki wychodze z domu mimo tej pogody ;) ugotuje pomidorówke i lece do usg polowkowe i potem wieczorem mam kino kobiet "moje córki kobiet" z koleżankami ;) potrzeba troche relaksu a co;)

Mam nadzieje ze lekarz pozwoli powtorzyc wynik moczu i ze względu na te bakterie nie wsaDZI mi od razu antybiotyku......

Dziewczyny w Cerfeurze fajne ubranka sa dla dzieci, reczniki bardzo szorstkie ale i chusteczki i kosmetyki dzieciece w dobrej cenie;) ja kupilam pajacyka w bialo zielone pasy

f2wlanlihx9vcryh.png
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) jak samopoczucie? Ją jestem dziś po USG polowkowym :) potwierdziła się płeć z pierwszego USG że będzie corcia :) ma już 400 gram i uwielbia ssać kciuka u stopy :D a co do ubranek fajne są i w przystępnej cenie w pepco :)

majeczka87, Ev lubią tę wiadomość

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Ciotki ! nadal zostałem chłopcem i wszystko ze mna w porządku.. zasłaniałem buzie dłońmi - pewnie będę wstydliwy jak mamusia i jak ona grzeczny ;) Jestem zdrowy i to jest najwazniejsze;) filmu Pan doktor nie zrobi bo pielegniarki nie wpisały mnie na urzadzenie nagrywajace.. wiec dopiero za mies moze sie uda

893de8e5c9cdd6bdmed.jpg

kas91, Agaax, Bobitta, kamenkaa lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyna wada która wysszla i to przez usg dopochwowe dopiero to przodujace lozysko... mam nadzieje ze sie podniesie bo masakra jak sie dowiedzialam co to jest

f2wlanlihx9vcryh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh ja po usg :(

• kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    eh ja po usg :(
    a czemu smutna minka? ;/ jak tam po badaniu?

w57v9n73z5ivqbxe.png
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ