Lipcowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBo jestem mega zalamana
Nie dosc ze nie dali nam 100% pewnosci czy to bedzie syn czy córka bo tylko jest 70% ze bedzie corka to do tego mialam robione podwójne usg ponieważ za moją zgodą zrobili jeszcze usg dopochwowo gdyż okazalo sie ze mam bardzo nisko łozysko
Z dzieckiem wszystko dobrze itp ale te lozysko ...
Byloby to moje ostatnie usg ale przez te lozysko niestety zapisano mnie na kolejne usg na 9 maja dokladnie czyli bedzie to 32 tydz, ciazy i jesli do tego czasu łozysko się nie podniesie nie ma opcji na poród naturalny i bedzie cesarka wiec ciaza nie bedzie trwala normalnie tyle ile powinna. Malo tego jesli zaczelabym krwawic do czasu usg mam natychmiast jechac do szpitala.
Przez to wszystko i niskie polozenie nie byli w stanie dokladnei sprawdzic płci dziecka bo poprostu ciezko bylo im chwycic dolna czesc ciala...
I takie slabe zdjecia dostalam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 21:08
-
Katsuyoshi nie zamartwiaj się na zapas ;* musi być dobrze staraj się oszczędzać i nie dźwigaj zbytnio synka i innych rzeczy :* może faktycznie łożysko Ci się podniesie jestes dzielna babka i wszystko dobrze się skończy a i możesz wpisac koło mojego nicka że będzie dziewczynka
kamenkaa, Bobitta lubią tę wiadomość
-
moje kochane ale mnie tu nie było fajnie że juz coraz bliżej i dzieciątka będą z Wami
ja na razie znowu mam doła co do starań, wiem że to głupota ale gdzieś jednak w głowie miałam myśli że może odrazu zajde po zabiegu, ale niestety dziś zauważyłam troche różowego śluzu więc @ juz jutro pewnie...
no i niestety musiałam sie popłakać że nic nie wyszło z tego
jedyny plus że @ po zabiegu pojawi sie najprawdopodobniej w terminie
kat małpiszonie mój to Ty mnie nauczyłas pozytywnego myslenia, nie nakręcania sie, więc wszystko będzie dobrze na 100%, nie ma co panikować jedyne co to po prostu się oszczędzaj:) poświęć sobie więcej czasu i skup się bardziej na sobie i maluszku, wiem że trudne przy dziecku ale już bliżej niż dalej
noo i do reszty dziewczyn podrawiam Was i dzieci
a Wy cholerny jedne zarażajcie mnie tak skutecznie jak ostatnio
kamenkaa, Bobitta lubią tę wiadomość
aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
Hej dziewczyny u mnie według Miesiaczki termin na 29.06 według usg na 1-lipiec .
Ciekawe jak to będzie
Będe miec dziewczynke aktualnie waży 450 g
miło mi Was poznać pozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 19:21
Agaax, Ev lubią tę wiadomość
-
hej hej
Kat walnę Cię zaraz! Ważne ze dziecko zdrowe!!! Wiadomo Ty też jesteś ważna! ale popatrz na to z innej strony - tyle mam urodziło przez cesarkę że to nie jest koniec świata. Ja się na przykład tego kompletnie nie boje. Ważne tylko żeby Julcji nic nie było. Ja sobie dam radę!
Kamenkaa miło Cię poznać, dużą babę będziesz miała...
NIe wiem ile teraz moja waży, ale ostatnio czyli w 19tygodniu wazyła ok 260g
kamenkaa, palma, katsuyoshi, Ev lubią tę wiadomość
Bobitta
-
nick nieaktualnyBobitta nie o to chodzi... ja sie ciesze ze dzidzia zdrowa itp ale boje sie ze nie donosze ciazy do tego 32 tyg ze zaczne nagle krwawic...nie mam pojecia czy wtedy moja dzidzia przezyje jak tak wczesnie mialaby byc na swiecie...
Nie wiem jak wyglada cesarka wiem tylko ze gojenie boli ale jak bedzie trzeba to jak najbardziej na cesarke sie zgadzam ale boje sie ze do czasu usg moge zaczac krwawic
Malo tego maly mnie zarazil... on juz prawie zdrowy a ja 38 goraczki ... -
nick nieaktualny
-
katsuyoshi wrote:Bobitta nie o to chodzi... ja sie ciesze ze dzidzia zdrowa itp ale boje sie ze nie donosze ciazy do tego 32 tyg ze zaczne nagle krwawic...nie mam pojecia czy wtedy moja dzidzia przezyje jak tak wczesnie mialaby byc na swiecie...
Nie wiem jak wyglada cesarka wiem tylko ze gojenie boli ale jak bedzie trzeba to jak najbardziej na cesarke sie zgadzam ale boje sie ze do czasu usg moge zaczac krwawic
Malo tego maly mnie zarazil... on juz prawie zdrowy a ja 38 goraczki ...
Po I Kat nie ma sesu się zamartwiać a zaś! Sama wszystkim mówisz, że będzie dobrze i tak jest Więc zastosuj tą metodę również do siebie Będzie dobrze Kobieto i takiej wersji masz się trzymać.
Po II (jasne, że nikomu tego nie życzę, ale) Współczesna medycya jest na tyle rozwinięta, że lekarze pomagają wcześniakom juz od 24 tygodnia. Te dzieci żyją i mają się później dobrze. Tak więc nie panikuj proszę Cię :*
Nie myśl o tym, zajmij się Oskarkiem i bedzie GIT tak czuje !!!Bobitta
-
No nie Kat znowu się zamartwia nie martw się tak fest bo na dzidzie to strasznie oddziałuje. Mężulka masz fajnego to Ci pomoże żebyś się nie przesilała nie masz czym się martwić na razie, zostaw to sobie na wypadek gdyby nie daj Boże coś się działo a że znając życie i nasze szczęśliwe forum nic się nie stanie ale wygadać się oczywiście jak najbardziej wskazane dla spokoju psychicznego wiadomo że najlepiej jest jak dziecko chce samo wyjść na świat ale mus to mus życie
Majeczka moja bratowa miała przodujące łożysko. Oprócz tego że musiała leżeć 3/4 ciąży to nic się działo, tylko te plamienia doprowadzające do szału... Miała cesarkę robioną miesiąc przed terminem i mała jest zdrowa jak rybka ma już półtora roku i rozwija się jak normalne dziecko mam porównanie bo mój M ma chrześnice i miedzy nimi są tylko 2 tygodnie różnicy
Bobitta u Ciebie już tak spokojnie że mało co piszesz nie ma to jak ten boski spokójmajeczka87 lubi tę wiadomość
-
kat skoro sie martwia ze moga wystapic plamienia albos cos to nie rozumiem dlaczego nie masz zednej wizyty kontrolnej w miedzyczasie zebybsprawdzic czy lozysko sie podnioslo tylko usg dopiero w 32. tyg..
ale nie martw sie na zapas. teraz tylko sie bardziej oszczedzac i bedzie ok.
a cesarka w razie czego tez ma swoje zalety wiec glowa do gory. trzeba zawsze wdzeic pozytywne strony
majeczka super ze z synkiem wszystko w porzadku!
a ja odliczam juz dni do mojej wizyty.. wlecze sie :pmajeczka87 lubi tę wiadomość
-
Hej na tym forum chyba jeszcze nie byłam mam termin na 22.07 a wizytę dopiero 07.03, nie mogę się doczekać płci. Mam nadzieję że będzie wiadomo na 100%, bo chciałabym już zacząc coś kupować, a nie wiem czy różowe czy niebieskie, bo w sklepach większość ciuszków w takich kolorach co tydzień jestem coraz bardziej podekscytowana
-
katsuyoshi wrote:Bo jestem mega zalamana
Nie dosc ze nie dali nam 100% pewnosci czy to bedzie syn czy córka bo tylko jest 70% ze bedzie corka to do tego mialam robione podwójne usg ponieważ za moją zgodą zrobili jeszcze usg dopochwowo gdyż okazalo sie ze mam bardzo nisko łozysko
Z dzieckiem wszystko dobrze itp ale te lozysko ...
Byloby to moje ostatnie usg ale przez te lozysko niestety zapisano mnie na kolejne usg na 9 maja dokladnie czyli bedzie to 32 tydz, ciazy i jesli do tego czasu łozysko się nie podniesie nie ma opcji na poród naturalny i bedzie cesarka wiec ciaza nie bedzie trwala normalnie tyle ile powinna. Malo tego jesli zaczelabym krwawic do czasu usg mam natychmiast jechac do szpitala.
Przez to wszystko i niskie polozenie nie byli w stanie dokladnei sprawdzic płci dziecka bo poprostu ciezko bylo im chwycic dolna czesc ciala...
I takie slabe zdjecia dostalam...
kochana u mnie wyszlo to samo, up[arlam sie na sprawdzenie szyjki i okazalo sie to.. ale nie martw sie miejmy nadzieje ze jak zaczna brzuchy rosnac to i lozyska nam sie podniosą. Jestesmy z tym we dwie... uszy do góry ;*katsuyoshi, kamenkaa lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
nick nieaktualnymajeczka87 wrote:kochana u mnie wyszlo to samo, up[arlam sie na sprawdzenie szyjki i okazalo sie to.. ale nie martw sie miejmy nadzieje ze jak zaczna brzuchy rosnac to i lozyska nam sie podniosą. Jestesmy z tym we dwie... uszy do góry ;*
bo ja 3 czyli najnizszy
Pamietam ze ktoras z was pisala ze dziwne ze nie mam zadnej wizyty kontrolnej.
Jak wiecie mieszkam w UK i tutaj jest inaczej.
Jedyne kontrolne to tylko spotkania z polozna.
Mam na wizycie pokazac jej wyniki z tego usg a na wizyte mam sie umówic tyle ze jeszcze mam czas bo musi ona wypasc dopiero miedzy 25 tyg a 30 jakos tak.
Moj ma obecnie wolne ale i tak 2 dni wczesniej juz mial bo wzial urlop.
Póki co leze praktycznie caly czas do tego grypa 38 goraczi fakt udalo mi sie pozbyc temperatury ale meczy mnie kaszel i ostry bol gardla . Grzeje sobie herbata z miodem i cytryna ...moj bardzo czesto mi robi i przynosi do lozka i do tego smruje szyje amolem...
Mój maly tez juz temeratury nie ma a katarek tez mu minął tylko jeszcze kaszelek ma ale daje mu syropek i jeszcze krople mu do noska daje bo wiadomo to ze juz mu nie leci nie znaczy ze do konca ma tam wyleczone.Mnie tak gardlo boli ze cala szyje czuje w bolu i kazdy ruch nią sprawia ze czuje jak boli
Teraz póki moj ma wolne to musze korzystac i odpoczywac ile tylko sie da bo potem bede miala 4 dni kiedy bedzie w pracy wiec bede musiala i tak wstawac z lozka a maly nie da mi tyle lezec bo wiadomo nie da sie przy malym dziecku.
I tak zauwazyłam ze synek jakby cos czuł strasznie sie do mnie zaczął tulic , potrafi przyjsc na łóżko i polożyc glowe na brzuszku i tak lezy patrzac na mnie.
Wiem powinnam sie nie zalamywać ale wiecie jak to jest kiedy pierwsza ciaze mialo się wzorowo a druga co chwile cos .
Mam nadzieje że damy rade do kolejnego usg i że płec też się potwierdzi.Nawet pielegniarka mówiła ze trzyma kciuki za córeczke aby się potwierdziło bo widzi że synka już mamy
A mój mały oczywiscie podrywał wszystkie kobiety w szpitalu
Po za tym tez macie takie mocne bole kregoslupa głównie pytam o krzyże ?
Bo ja troche dluzej posiedze i strasznie mnie bolą
Witam kolejną nową w naszym gronie... tez jak tylko znajde chwile to wpisze cie na liste wątku.
Musicie mi wybaczyc ale ja malo ostatnio czytam o czym piszecie bo zwyczajnie nie mam sily przez tą grype na cofanie i czytanie.Odpowiadam tylko na to co zdązyłam zauważyc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 05:50
-
Katsu nie wiem jaki mam stopień, nic mi nie powiedzieli. Domyslam sie ze przez to wsretne choróbstwo cięzej o pozytywne myślenie... Kochana zbijaj tempke paracetamolem albo do lek smigaj.. zdrówka, dużo zdrówka Ci życzę i maluszkowi ;*
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016