X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już się nie mogę doczekać aż mój synuś przyjdzie na świat :D teraz to odliczam czas do zakupu wyprawki bo teraz uważam że za wcześnie i tylko by mi się w domu przewracało :) chciałabym już tak z mężulkiem pojechać na zakupy i złapać ten klimat bo sama jak chodzę po sklepie to żadnej radości z tego nie mam :(

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki wózek kupiliśmy synkowi w sklepie jest on 2 w 1 :)
    zjpg_swaqshp.jpg
    zzjpg_swaqshx.jpg

Ma on duży plus z koszykiem na zakupy bo jest naprawde bardzo duzy i jak moj w pracy to ja spokojnie moglam zakupy sobie robić :)
    Ogólnie powiem że kosztował w sklepie 190 funtów i musze przyznać ze jestem z niego zadowolona.
    A fotelik jest dosc spory i moj maly wyrósł z niego dopiero jak potrafił praktycznie sam już siedzieć ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 11:14

Evanlyn, Vesper lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No całkiem fajny :D ja mam troszkę inne upodobania bo chcę żeby koła były duże i pompowane i żeby spacerówka się całkiem odpinała na rzecz fotelika :D jestem strasznie wymagająca :D

Zaraz wrzucę zdjęcie mojego brzuszka w końcu :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    No całkiem fajny :D ja mam troszkę inne upodobania bo chcę żeby koła były duże i pompowane i żeby spacerówka się całkiem odpinała na rzecz fotelika :D jestem strasznie wymagająca :D

Zaraz wrzucę zdjęcie mojego brzuszka w końcu :)
    hm zaraz jak sie ogarne postaram sie poszukac na necie ten o ktorym piszesz :D

No w końcu sie doczekam tego brzuszka :D
    Wróciłam z Tesco własnie.

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na-fojpg_swqppsn.jpg

No to ja już też mam spory :D

katsuyoshi, Meg0809, Agness27, Bobitta, Vesper, majeczka87 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    na-fojpg_swqppsn.jpg

No to ja już też mam spory :D
    ohoho !
    Wybiło Ci pięknie :D
    Jak popatrze na Twoje pierwsze zdjecie a te aktualne to nie ma porównania^.^
    Ale w końcu co się dziwić przecież musi maluszek gdzieś się miescic :D

Evanlyn, Vesper lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem właśnie :D to samo mówiłam do mojego ze wielka różnica to a z tamtego roku :D na twarzy też przytyłam niestety, zaokrągliła mi się. Nie tylko maluszek musi się mieścić, czekolada którą pochłaniam też w powietrze nie idzie :D no ale miałam dwa tygodnie przez które mi tak bardzo urósł, teraz i tak zwolnił bo wtedy to codziennie widziałam ze jest o kilka cm większy :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba miałaś na myśli cos z takich wózków? Takiego rodzaju?
    Untitledj_swqphxa.jpg
    Untitled1_swqphne.jpg
    Untitled3_swqphna.jpg

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :) tylko pod wózkiem torba a nie kratka i grubsze koła :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Dokładnie :) tylko pod wózkiem torba a nie kratka i grubsze koła :)
    Czyli dobrze wiedziałam o jaki ci chodzi :D
    Tak tylko w UK tego rodzaju nie ma tylko wlasnie cos takiego jak na zdjeciach wyżej :D
    Bynajmniej ja nie znalazlam na ebay-u ale dobrze wiedzialam o jaki chodzi :D

Fakt one są ładne ale chyba w pl bardzo drogie nie?

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę drogie. Taki idealny jak chce kosztuje 1700/1800 zł. Taka uboższa wersja 1500. Na ten drożdży mój M się raczej nie zgodzi ale mi samej szkoda tyle dać za wózek. Tylko tyle ze planuję zaraz drugie i mnie kusi żeby wziąć ten fajniejszy :D

katsuyoshi, katsuyoshi lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Trochę drogie. Taki idealny jak chce kosztuje 1700/1800 zł. Taka uboższa wersja 1500. Na ten drożdży mój M się raczej nie zgodzi ale mi samej szkoda tyle dać za wózek. Tylko tyle ze planuję zaraz drugie i mnie kusi żeby wziąć ten fajniejszy :D
    Haha i jak tu dogodzić kobiecie :D
    Fakt ja też nie dalabym takiej sumy za wózek jednak to spora cena a to tylko wózek. Z drugiej strony też trzeba patrzec sie pod wzgledem tego że miałby służyc nie tylko na jedno dziecko ale i na drugie wiec powinien być dosyc wytrzymały wiec nie wiem.
    Tak też patrze że planowałaś kolejne dziecko miec tak rok lub półtora roku po porodzie wiec musisz liczyć się też z tym że bedzie Ci jednak ciezko troche ogarnać starsze dziecko ktore bedzie zmuszone chodzic na nóżkach kiedy pojawi się niemowle. Brałas to po uwage? Czy masz już na to jakiś plan? Bo jak widzisz ja musiałam kupic teraz podwójny wózek bo moj maly całą droge do miasta na nóżkach nie pójdzie jednak a ma już rok i 7 miesiecy.

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Haha i jak tu dogodzić kobiecie :D
    Fakt ja też nie dalabym takiej sumy za wózek jednak to spora cena a to tylko wózek. Z drugiej strony też trzeba patrzec sie pod wzgledem tego że miałby służyc nie tylko na jedno dziecko ale i na drugie wiec powinien być dosyc wytrzymały wiec nie wiem.
    Tak też patrze że planowałaś kolejne dziecko miec tak rok lub półtora roku po porodzie wiec musisz liczyć się też z tym że bedzie Ci jednak ciezko troche ogarnać starsze dziecko ktore bedzie zmuszone chodzic na nóżkach kiedy pojawi się niemowle. Brałas to po uwage? Czy masz już na to jakiś plan? Bo jak widzisz ja musiałam kupic teraz podwójny wózek bo moj maly całą droge do miasta na nóżkach nie pójdzie jednak a ma już rok i 7 miesiecy.

Tak mam plan bo będę mieszkać z treściami dalej :) jedno ze mną, drugie zostaje w domu s jak będą większe wtedy razem :D jak synek będzie sprawnie chodził :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Tak mam plan bo będę mieszkać z treściami dalej :) jedno ze mną, drugie zostaje w domu s jak będą większe wtedy razem :D jak synek będzie sprawnie chodził :)
    No nie pogadasz :D Wszystko obmyśliła kurka
    Masz dobrze że bedziesz miała z kim zostawić jedno dziecko :D

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    No nie pogadasz :D Wszystko obmyśliła kurka
    Masz dobrze że bedziesz miała z kim zostawić jedno dziecko :D
    Wiem i dlatego zawczasu juz teściową doceniam :D gdybyśmy mieszkali sami to raczej dłuższą przerwę bym miała między jednym a drugim :) a nie chce dużej

Agness27, katsuyoshi, Vesper lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam dzisiaj paracetamol :) Strasznie mi się robi gorąco w głowie i zaczyna mnie boleć ;/ Kiedy miną bóle @ ? :D
    Kat, śliczny wózek, zakochałam się normalnie <3
    Evanlyn, cudowny brzusio, jaki już duży :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 20:13

katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka mnie na poczatku tez bolala Glowa i często miałam zawroty głowy szczególnie jak sobie lezalam i chciałam potem wstac no i duszności dokuczaly Na szczęście wszystko minelo i tylko czasem poboli Glowa ale to juz naprawde sporadycznie:)

Ja dzis dostałam przesyłkę z allegro i jestem mega zadowolona tak samo jak córcia bo troche rzeczy wzięłam dla Niej by nie czuła się zaniedbana:)

katsuyoshi, Szarlotka123, kas91 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Kupiłam dzisiaj paracetamol :) Strasznie mi się robi gorąco w głowie i zaczyna mnie boleć ;/ Kiedy miną bóle @ ? :D
    Kat, śliczny wózek, zakochałam się normalnie <3
    Evanlyn, cudowny brzusio, jaki już duży :D
    Bóle @ powinny przestać się pojawiać w ciągu kilku tygodni myśle że już na kolejny termin @ powinnaś ich nie mieć bo organizm sie przestawi ;)

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes zazdroszczę, czekam aż mi przejdzie, chociaż te bóle głowy.
    Kat, mam kilka razy w nocy takie bóle na @ a w dzień mi nic nie jest.
    Zauważyłam też, że fasolka ma coś do mięsa bo jak na nie patrzę to od razu mnie bierze na wymioty..

katsuyoshi, Agness27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Agnes zazdroszczę, czekam aż mi przejdzie, chociaż te bóle głowy.
    Kat, mam kilka razy w nocy takie bóle na @ a w dzień mi nic nie jest.
    Zauważyłam też, że fasolka ma coś do mięsa bo jak na nie patrzę to od razu mnie bierze na wymioty..
    Postaraj sie unikac miesa póki co :) może malenstwu nie smakuje i potrzebuje czasu aby sie oswoić... to tak jak z innymi sprawami . Czasami tak jest że pierwsze tygodnie ciazy są dosyć cieżke bo przyszla mama nie czuje sie najlepiej a do tego dziecko ma zachcianki i odrzuca czasami to co najbardziej lubimy :D Ale to mija po jakims czasie nie ktorym szybciej inni potrzebuja na to kilka miesiecy.
    Może twoje malenstwo też nie lubi danego miesa? Albo podania go w jakiejs konkretnej formie? Spróbuj może przyrządzić mieso inaczej np zamiast smażyć to ugotować lub piec w piekarniku a nóż widelec to przejdzie :D
    Twoja dzidzia dala ci znac abys miesa nie ruszała i dlatego też wystarczył sam widok hehe

Ja na sam zapach kawy leciałam do wc xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 21:46

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ