X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • CiniMini Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia663 śliczny masz brzuszek i cudownego synka :D
    mój brzuszek zaczyna być wreszcie widoczny,ale ja wcześniej przejmowałam się że nie czuję ruchów,tak teraz mały szaleje na całego i zastanawiam się czy jak jest taki nadruchliwy to dobrze?no nie ma spokoju,caly czas się człowiek czymś martwi :D

katsuyoshi lubi tę wiadomość

mhsvx1hpaa04ebdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiniMini wrote:
    Monia663 śliczny masz brzuszek i cudownego synka :D
    mój brzuszek zaczyna być wreszcie widoczny,ale ja wcześniej przejmowałam się że nie czuję ruchów,tak teraz mały szaleje na całego i zastanawiam się czy jak jest taki nadruchliwy to dobrze?no nie ma spokoju,caly czas się człowiek czymś martwi :D
    To jest mój synek i mój brzuszek O.o nie Moni hehe

A co do pytan Monia663 nie mam pojecia ile obecnie waży moje maleństwo ponieważ mieszkając w UK nie mam USG kiedy tylko chce... Na ostatnim też mi nie powiedziano pownieważ bardziej zajęci byli moim łożyskiem które jak się okazało jest bardzo nisko.Moja data porodu nadal jest 4 lipca ale nie kieruj się moim brzuszkiem ja mam taką urode ciązy ;) Z synkiem bedąc w ciąży od początku miałam duzy brzuszek i teraz też tak mam ale wszystko mam w normie .
    Dzis własnie miałam wizyte u położnej... mierzyła mi brzuszek i słuchaliśmy bicie serduszka które jak stwierdziła bije perfekcyjnie <3 moje cisnienie jak i mocz także dobre.Także pytała czy czuje ruchy dziecka po tym jak jej powiedziałam że w szpitalu po usg kazali mi polożnej powiedziec o łożysku ale moje malenstwo wierci się niesamowicie także nie mam wątpliwosci co do ruchliwosci :D Jestem zapisana na kolejną wizyte u położnej na 13.04.2016. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z dzisiejszego spotkania bo jednak słyszałam serduszko i to mnie upewnia że wszystko jest dobrze :)
    Monia a co do wagi to sie nią nie przejmuj , każda z nas ma inny organizm i każdej z nas dziecko rosnie swoim tempie i nie sluchaj tych bzdrur tego lekarza ! Pierwszy raz słysze że lekarz cos takiego mówi ... miałas usg? z dzieckiem wszytko ok? Jesli tak to olej to co mówi lekarz w sprawie wagi ! Nie którzy w ciazy dużo przytyją a inni mniej takie mamy organizmy i tutaj ci jakas specjalna dieta nie pomoze bo przecież na wadze nie bedziesz tracic bedac w ciazy kiedy dziecko na wadze też przybiera . Oczywiscie zrobisz jak uważasz ale ja bym tego lekarza nie sluchała w tej kwesti.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 18:02

Meg0809, Vesper lubią tę wiadomość

• CiniMini Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj katsuyoshi bardzo przepraszam kochana,nie umniejsza faktu to że brzuszek śliczny i synek cudowny :D

mhsvx1hpaa04ebdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was moje drogie, mogę dołączyć? :)
    W Poniedziałek dostałam wyniki Sobotniej bety- 20,87.
    W Piątek albo w Sobotę lecę ją powtórzyć, mam nadzieje, ze będzie wszystko dobrze ;)

katsuyoshi, katsuyoshi, kamenkaa, Meg0809 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Witam was moje drogie, mogę dołączyć? :)
    W Poniedziałek dostałam wyniki Sobotniej bety- 20,87.
    W Piątek albo w Sobotę lecę ją powtórzyć, mam nadzieje, ze będzie wszystko dobrze ;)
    Oczywiscie ze mozesz ;)
    Tylko mi tu ładnie napisz na kiedy wyznaczyło Ci termin abym mogła cie wpisać na liste.

CiniMini hm no oki niech będzie xD Wybaczam Ci hihi

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat, według belly 30 Listopad ale wszystkie inne kalkulatory na 3 Grudzień i czuje, że to jednak będzie Grudzień ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Kat, według belly 30 Listopad ale wszystkie inne kalkulatory na 3 Grudzień i czuje, że to jednak będzie Grudzień ;)
    No to który chcesz abym Ci przypisała termin? Póki nie dowiesz się od gina i usg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj na 3 Grudnia bo tak wychodzi z dnia @.
    Swoją drogą, dzisiaj mój termin, tak dobrze jej nie mieć :D

katsuyoshi, Vesper lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Daj na 3 Grudnia bo tak wychodzi z dnia @.
    Swoją drogą, dzisiaj mój termin, tak dobrze jej nie mieć :D
    Zrobione ;)

Monia663 znasz juz płec?

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:

witaj to nie lepiej jak na Grudniówkach bedziesz tam dziewczyny z tego miesiąca lepiej Ci podpowiedzą bo beda borykać sie z Tymi problemami co TY :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    witaj to nie lepiej jak na Grudniówkach bedziesz tam dziewczyny z tego miesiąca lepiej Ci podpowiedzą bo beda borykać sie z Tymi problemami co TY :)
    Skoro u nas jej lepiej bedzie to po co ma isc na inny watek ? :) My wszystkie sie znamy praktycznie z jednego watku i chcemy byc razem takze na fiolet a przeciez tez wrazie pytan jej pomozemy bo to przechodzimy obecnie wiec zasob wiedzy bedzie miala od nas swiezy i sprawdzony :D

Szarlotka123, Agness27, Vesper lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa, mam założony też Grudniowy wątek, mimo to chciałabym zostać również z wami bo jesteście doświadczone bardziej ;). Poza tym z Kat znamy się długo i jak wspomniała, chciałam do niej dołączyć :)
    Powiedzcie mi , wczoraj przez cały dzień bolała mnie głowa, strasznie się męczyłam i łyknęłam chyba ze cztery tabletki (apapy) bo na prawdę bez nie mogłam wytrzymać. Było to w odstępach po godzinie, dwie, trzy, nie, że jedna po drugiej.. Maleństwu chyba nic się nie stanie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    kamenkaa, mam założony też Grudniowy wątek, mimo to chciałabym zostać również z wami bo jesteście doświadczone bardziej ;). Poza tym z Kat znamy się długo i jak wspomniała, chciałam do niej dołączyć :)
    Powiedzcie mi , wczoraj przez cały dzień bolała mnie głowa, strasznie się męczyłam i łyknęłam chyba ze cztery tabletki (apapy) bo na prawdę bez nie mogłam wytrzymać. Było to w odstępach po godzinie, dwie, trzy, nie, że jedna po drugiej.. Maleństwu chyba nic się nie stanie?
    kochana na ból głowy nastepnym razem pamietaj bierz tylko i wyłącznie paracetamol gdyż jest on całkowicie bezpieczny dla płodu ;) Możesz go brać sporo w ciągu dnia a dziecku się i tak nic nie stanie . Inne leki nie są wskazane bo mogą sprawić problemy.
    Ja w pierwszej ciaży potrafiłam zjesc całe opakowanie paracetamolu na ból zęba nie wytrzymywałam z bólu a wizyte u dentysty na rwanie miałam miec sporo czasu pozniej. Kiedy jednak z ostrym bólem wylądowałam w szpitalu otrzymałam tam również tylko paracetamol i własnie tam mi powiedziano że paracetamol jest bezpieczny w ciaży. Teraz jak czasem zaczyna boleć mnie głowa też biore tylko i wyłącznie paracetamol ;)

• Monia663 Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Zrobione ;)

Monia663 znasz juz płec?
    Pisałam juz gdzieś w poście. Bedzie chłopczyk Marcel :)

Agness27, katsuyoshi, katsuyoshi lubią tę wiadomość

ckaidqk35k4cl4cr.png
  • Monia663 Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam u was dziewczyny sprawa z wózkiem sie ma? Ja juz zamówiłam, bedzie za 3 tygodnie. Zdecydowałam sie na Coletto Florino :).

Agness27, katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

ckaidqk35k4cl4cr.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózka ja mam po córce 3 w1 czerwono-czarny z torba i dużym koszem pod wózkiem:)
    Ma skretne przednie kola ale można blokować:)

Co do wagi dziecka ja we wtorek bylam u swojego gina i Wojtek wazy juz 760g rośnie szybko:).
    A mi jak narazie przytylo sie od poczatku ciąży 4 kg.
    Z corka przytylam w sumie 18 kg a mala wazyla 3580 i 54cm no i zostalo mi ok 5kg po Niej.

katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia663 wrote:
    Jak tam u was dziewczyny sprawa z wózkiem sie ma? Ja juz zamówiłam, bedzie za 3 tygodnie. Zdecydowałam sie na Coletto Florino :).
    Ja się ciągle nie mogę zdecydować :( musiałabym zobaczyć te wózki co mi się podobają na żywo a ciągle nie mam kiedy się wybrać z mężulkiem a samej mi się nie chce :( myślę albo o tym co piszesz tylko że to już takie droższy jest. Dziewczyny na tamtym wątku pisały że Bebetto jest dobry a ja jeszcze z tych tańszych to myślałam o którymś z Rico...Primo Rico albo Nano Riko. oczywiście każdy 3w1 :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia wybacz musialam nie zauwazyc jak pisałas ze bedziesz miala synka :) mam nadzieje że mi wybaczysz i nie bede musiała za kare klękac na grochu :D

Co do wózka ja już mam kupiony :)
    Wysle wam zdjecia jak wygląda, tylne koła są dmuchane i jest przystosowany ogólnie od urodzenia. Z powodu że bede miała dwójke maluchów musieliśmy kupić wózek podwójny :) Bo ten w którym obecnie moj maly jezdzi jest jedno osobowy .
    Untitledj_swaqwhh.jpg
    Untitled1_swaqwha.jpg
    Untitled2_swaqwrh.jpg

Na zdjeciach może dla nie których nie wyglądać ładnie czy też zbyt ciekawie ale w realu jest naprawde bardzo ładny :) Szczerze mówiąc jak w domu już go miałam i złożyłam byłam w szoku bo jest duży i nie spodziewałam się ze ma dmuchane koła tylne :) Kupując go przez internet nie zauwazyłam w opisie żeby było nawet pisane tam o tym że ma amortyzacje kół :)

PS. Ja w pierwszej ciązy przytyłam tylko 10 kg ;) a mały jak się urodził ważył 3500 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 10:33

Evanlyn, Vesper lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Monia wybacz musialam nie zauwazyc jak pisałas ze bedziesz miala synka :) mam nadzieje że mi wybaczysz i nie bede musiała za kare klękac na grochu :D

Co do wózka ja już mam kupiony :)
    Wysle wam zdjecia jak wygląda, tylne koła są dmuchane i jest przystosowany ogólnie od urodzenia. Z powodu że bede miała dwójke maluchów musieliśmy kupić wózek podwójny :) Bo ten w którym obecnie moj maly jezdzi jest jedno osobowy .
    Untitledj_swaqwhh.jpg
    Untitled1_swaqwha.jpg
    Untitled2_swaqwrh.jpg

Na zdjeciach może dla nie których nie wyglądać ładnie czy też zbyt ciekawie ale w realu jest naprawde bardzo ładny :) Szczerze mówiąc jak w domu już go miałam i złożyłam byłam w szoku bo jest duży i nie spodziewałam się ze ma dmuchane koła tylne :) Kupując go przez internet nie zauwazyłam w opisie żeby było nawet pisane tam o tym że ma amortyzacje kół :)

PS. Ja w pierwszej ciązy przytyłam tylko 10 kg ;) a mały jak się urodził ważył 3500 ;)
    NO te zdjęcia są już lepsze bo kiedyś tam wysłałaś to było malutkie i nic na nim nie widziałam :D no fajny jest :) ładny i zadbany z tego co widzę :) przeglądam używane i w Warszawie bo mój M często jeździ i u nas na Podkarpaciu ale żaden nie może sprostać moim wymaganiom bo jeden nie ma tego a drugi tego heh

katsuyoshi, katsuyoshi lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    NO te zdjęcia są już lepsze bo kiedyś tam wysłałaś to było malutkie i nic na nim nie widziałam :D no fajny jest :) ładny i zadbany z tego co widzę :) przeglądam używane i w Warszawie bo mój M często jeździ i u nas na Podkarpaciu ale żaden nie może sprostać moim wymaganiom bo jeden nie ma tego a drugi tego heh
    Też miałam taki sam problem co ty jak kupowałam pierwszy wózek :) Na końcu jednak nie było już czasu na marudzenie i kupiliśmy pierwszy ktory wpadł nam w oko w sklepie. Fakt nie było 3 w 1 tylko 2 w 1 ale przystosowany od urodzenia co było jego plusem bo noworodek był w foteliku a jak dzidzius był już na fotelik za duży to się robiło z wózka spacerówke i tak mój mały używa tego wózka do tej pory ;)
    Obecny który kupiliśmy został schowany bo nie chciałam juz teraz go używać mimo że po wyciągnieciu dolnego siedzenia też moge miec spacerówke to wole poczekać az druge malenstwo się pojawi i dopiero wtedy pierwszą jazde bedą mieli we dwójke :) Już się nie moge doczekac ^.^

Evanlyn, Agness27 lubią tę wiadomość

‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ