Lipcowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Monia663 śliczny masz brzuszek i cudownego synka
mój brzuszek zaczyna być wreszcie widoczny,ale ja wcześniej przejmowałam się że nie czuję ruchów,tak teraz mały szaleje na całego i zastanawiam się czy jak jest taki nadruchliwy to dobrze?no nie ma spokoju,caly czas się człowiek czymś martwikatsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiniMini wrote:Monia663 śliczny masz brzuszek i cudownego synka
mój brzuszek zaczyna być wreszcie widoczny,ale ja wcześniej przejmowałam się że nie czuję ruchów,tak teraz mały szaleje na całego i zastanawiam się czy jak jest taki nadruchliwy to dobrze?no nie ma spokoju,caly czas się człowiek czymś martwi
A co do pytan Monia663 nie mam pojecia ile obecnie waży moje maleństwo ponieważ mieszkając w UK nie mam USG kiedy tylko chce... Na ostatnim też mi nie powiedziano pownieważ bardziej zajęci byli moim łożyskiem które jak się okazało jest bardzo nisko.Moja data porodu nadal jest 4 lipca ale nie kieruj się moim brzuszkiem ja mam taką urode ciązy Z synkiem bedąc w ciąży od początku miałam duzy brzuszek i teraz też tak mam ale wszystko mam w normie .
Dzis własnie miałam wizyte u położnej... mierzyła mi brzuszek i słuchaliśmy bicie serduszka które jak stwierdziła bije perfekcyjnie moje cisnienie jak i mocz także dobre.Także pytała czy czuje ruchy dziecka po tym jak jej powiedziałam że w szpitalu po usg kazali mi polożnej powiedziec o łożysku ale moje malenstwo wierci się niesamowicie także nie mam wątpliwosci co do ruchliwosci Jestem zapisana na kolejną wizyte u położnej na 13.04.2016. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z dzisiejszego spotkania bo jednak słyszałam serduszko i to mnie upewnia że wszystko jest dobrze
Monia a co do wagi to sie nią nie przejmuj , każda z nas ma inny organizm i każdej z nas dziecko rosnie swoim tempie i nie sluchaj tych bzdrur tego lekarza ! Pierwszy raz słysze że lekarz cos takiego mówi ... miałas usg? z dzieckiem wszytko ok? Jesli tak to olej to co mówi lekarz w sprawie wagi ! Nie którzy w ciazy dużo przytyją a inni mniej takie mamy organizmy i tutaj ci jakas specjalna dieta nie pomoze bo przecież na wadze nie bedziesz tracic bedac w ciazy kiedy dziecko na wadze też przybiera . Oczywiscie zrobisz jak uważasz ale ja bym tego lekarza nie sluchała w tej kwesti.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 18:02
Meg0809, Vesper lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzarlotka123 wrote:Witam was moje drogie, mogę dołączyć?
W Poniedziałek dostałam wyniki Sobotniej bety- 20,87.
W Piątek albo w Sobotę lecę ją powtórzyć, mam nadzieje, ze będzie wszystko dobrze
Tylko mi tu ładnie napisz na kiedy wyznaczyło Ci termin abym mogła cie wpisać na liste.
CiniMini hm no oki niech będzie xD Wybaczam Ci hihiSzarlotka123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Szarlotka123 wrote:Kat, według belly 30 Listopad ale wszystkie inne kalkulatory na 3 Grudzień i czuje, że to jednak będzie Grudzień
witaj to nie lepiej jak na Grudniówkach bedziesz tam dziewczyny z tego miesiąca lepiej Ci podpowiedzą bo beda borykać sie z Tymi problemami co TY -
nick nieaktualnykamenkaa wrote:witaj to nie lepiej jak na Grudniówkach bedziesz tam dziewczyny z tego miesiąca lepiej Ci podpowiedzą bo beda borykać sie z Tymi problemami co TY
Szarlotka123, Agness27, Vesper lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamenkaa, mam założony też Grudniowy wątek, mimo to chciałabym zostać również z wami bo jesteście doświadczone bardziej . Poza tym z Kat znamy się długo i jak wspomniała, chciałam do niej dołączyć
Powiedzcie mi , wczoraj przez cały dzień bolała mnie głowa, strasznie się męczyłam i łyknęłam chyba ze cztery tabletki (apapy) bo na prawdę bez nie mogłam wytrzymać. Było to w odstępach po godzinie, dwie, trzy, nie, że jedna po drugiej.. Maleństwu chyba nic się nie stanie?katsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzarlotka123 wrote:kamenkaa, mam założony też Grudniowy wątek, mimo to chciałabym zostać również z wami bo jesteście doświadczone bardziej . Poza tym z Kat znamy się długo i jak wspomniała, chciałam do niej dołączyć
Powiedzcie mi , wczoraj przez cały dzień bolała mnie głowa, strasznie się męczyłam i łyknęłam chyba ze cztery tabletki (apapy) bo na prawdę bez nie mogłam wytrzymać. Było to w odstępach po godzinie, dwie, trzy, nie, że jedna po drugiej.. Maleństwu chyba nic się nie stanie?
Ja w pierwszej ciaży potrafiłam zjesc całe opakowanie paracetamolu na ból zęba nie wytrzymywałam z bólu a wizyte u dentysty na rwanie miałam miec sporo czasu pozniej. Kiedy jednak z ostrym bólem wylądowałam w szpitalu otrzymałam tam również tylko paracetamol i własnie tam mi powiedziano że paracetamol jest bezpieczny w ciaży. Teraz jak czasem zaczyna boleć mnie głowa też biore tylko i wyłącznie paracetamol -
Co do wózka ja mam po córce 3 w1 czerwono-czarny z torba i dużym koszem pod wózkiem:)
Ma skretne przednie kola ale można blokować
Co do wagi dziecka ja we wtorek bylam u swojego gina i Wojtek wazy juz 760g rośnie szybko:).
A mi jak narazie przytylo sie od poczatku ciąży 4 kg.
Z corka przytylam w sumie 18 kg a mala wazyla 3580 i 54cm no i zostalo mi ok 5kg po Niej.katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość
-
Monia663 wrote:Jak tam u was dziewczyny sprawa z wózkiem sie ma? Ja juz zamówiłam, bedzie za 3 tygodnie. Zdecydowałam sie na Coletto Florino .
katsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonia wybacz musialam nie zauwazyc jak pisałas ze bedziesz miala synka mam nadzieje że mi wybaczysz i nie bede musiała za kare klękac na grochu
Co do wózka ja już mam kupiony
Wysle wam zdjecia jak wygląda, tylne koła są dmuchane i jest przystosowany ogólnie od urodzenia. Z powodu że bede miała dwójke maluchów musieliśmy kupić wózek podwójny Bo ten w którym obecnie moj maly jezdzi jest jedno osobowy .
Na zdjeciach może dla nie których nie wyglądać ładnie czy też zbyt ciekawie ale w realu jest naprawde bardzo ładny Szczerze mówiąc jak w domu już go miałam i złożyłam byłam w szoku bo jest duży i nie spodziewałam się ze ma dmuchane koła tylne Kupując go przez internet nie zauwazyłam w opisie żeby było nawet pisane tam o tym że ma amortyzacje kół
PS. Ja w pierwszej ciązy przytyłam tylko 10 kg a mały jak się urodził ważył 3500Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 10:33
Evanlyn, Vesper lubią tę wiadomość
-
katsuyoshi wrote:Monia wybacz musialam nie zauwazyc jak pisałas ze bedziesz miala synka mam nadzieje że mi wybaczysz i nie bede musiała za kare klękac na grochu
Co do wózka ja już mam kupiony
Wysle wam zdjecia jak wygląda, tylne koła są dmuchane i jest przystosowany ogólnie od urodzenia. Z powodu że bede miała dwójke maluchów musieliśmy kupić wózek podwójny Bo ten w którym obecnie moj maly jezdzi jest jedno osobowy .
Na zdjeciach może dla nie których nie wyglądać ładnie czy też zbyt ciekawie ale w realu jest naprawde bardzo ładny Szczerze mówiąc jak w domu już go miałam i złożyłam byłam w szoku bo jest duży i nie spodziewałam się ze ma dmuchane koła tylne Kupując go przez internet nie zauwazyłam w opisie żeby było nawet pisane tam o tym że ma amortyzacje kół
PS. Ja w pierwszej ciązy przytyłam tylko 10 kg a mały jak się urodził ważył 3500katsuyoshi, katsuyoshi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvanlyn wrote:NO te zdjęcia są już lepsze bo kiedyś tam wysłałaś to było malutkie i nic na nim nie widziałam no fajny jest ładny i zadbany z tego co widzę przeglądam używane i w Warszawie bo mój M często jeździ i u nas na Podkarpaciu ale żaden nie może sprostać moim wymaganiom bo jeden nie ma tego a drugi tego heh
Obecny który kupiliśmy został schowany bo nie chciałam juz teraz go używać mimo że po wyciągnieciu dolnego siedzenia też moge miec spacerówke to wole poczekać az druge malenstwo się pojawi i dopiero wtedy pierwszą jazde bedą mieli we dwójke Już się nie moge doczekac ^.^Evanlyn, Agness27 lubią tę wiadomość