X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • CiniMini Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia663 śliczny masz brzuszek i cudownego synka :D
    mój brzuszek zaczyna być wreszcie widoczny,ale ja wcześniej przejmowałam się że nie czuję ruchów,tak teraz mały szaleje na całego i zastanawiam się czy jak jest taki nadruchliwy to dobrze?no nie ma spokoju,caly czas się człowiek czymś martwi :D

katsuyoshi lubi tę wiadomość

mhsvx1hpaa04ebdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiniMini wrote:
    Monia663 śliczny masz brzuszek i cudownego synka :D
    mój brzuszek zaczyna być wreszcie widoczny,ale ja wcześniej przejmowałam się że nie czuję ruchów,tak teraz mały szaleje na całego i zastanawiam się czy jak jest taki nadruchliwy to dobrze?no nie ma spokoju,caly czas się człowiek czymś martwi :D
    To jest mój synek i mój brzuszek O.o nie Moni hehe

A co do pytan Monia663 nie mam pojecia ile obecnie waży moje maleństwo ponieważ mieszkając w UK nie mam USG kiedy tylko chce... Na ostatnim też mi nie powiedziano pownieważ bardziej zajęci byli moim łożyskiem które jak się okazało jest bardzo nisko.Moja data porodu nadal jest 4 lipca ale nie kieruj się moim brzuszkiem ja mam taką urode ciązy ;) Z synkiem bedąc w ciąży od początku miałam duzy brzuszek i teraz też tak mam ale wszystko mam w normie .
    Dzis własnie miałam wizyte u położnej... mierzyła mi brzuszek i słuchaliśmy bicie serduszka które jak stwierdziła bije perfekcyjnie <3 moje cisnienie jak i mocz także dobre.Także pytała czy czuje ruchy dziecka po tym jak jej powiedziałam że w szpitalu po usg kazali mi polożnej powiedziec o łożysku ale moje malenstwo wierci się niesamowicie także nie mam wątpliwosci co do ruchliwosci :D Jestem zapisana na kolejną wizyte u położnej na 13.04.2016. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z dzisiejszego spotkania bo jednak słyszałam serduszko i to mnie upewnia że wszystko jest dobrze :)
    Monia a co do wagi to sie nią nie przejmuj , każda z nas ma inny organizm i każdej z nas dziecko rosnie swoim tempie i nie sluchaj tych bzdrur tego lekarza ! Pierwszy raz słysze że lekarz cos takiego mówi ... miałas usg? z dzieckiem wszytko ok? Jesli tak to olej to co mówi lekarz w sprawie wagi ! Nie którzy w ciazy dużo przytyją a inni mniej takie mamy organizmy i tutaj ci jakas specjalna dieta nie pomoze bo przecież na wadze nie bedziesz tracic bedac w ciazy kiedy dziecko na wadze też przybiera . Oczywiscie zrobisz jak uważasz ale ja bym tego lekarza nie sluchała w tej kwesti.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 18:02

Meg0809, Vesper lubią tę wiadomość

• CiniMini Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj katsuyoshi bardzo przepraszam kochana,nie umniejsza faktu to że brzuszek śliczny i synek cudowny :D

mhsvx1hpaa04ebdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was moje drogie, mogę dołączyć? :)
    W Poniedziałek dostałam wyniki Sobotniej bety- 20,87.
    W Piątek albo w Sobotę lecę ją powtórzyć, mam nadzieje, ze będzie wszystko dobrze ;)

katsuyoshi, katsuyoshi, kamenkaa, Meg0809 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Witam was moje drogie, mogę dołączyć? :)
    W Poniedziałek dostałam wyniki Sobotniej bety- 20,87.
    W Piątek albo w Sobotę lecę ją powtórzyć, mam nadzieje, ze będzie wszystko dobrze ;)
    Oczywiscie ze mozesz ;)
    Tylko mi tu ładnie napisz na kiedy wyznaczyło Ci termin abym mogła cie wpisać na liste.

CiniMini hm no oki niech będzie xD Wybaczam Ci hihi

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat, według belly 30 Listopad ale wszystkie inne kalkulatory na 3 Grudzień i czuje, że to jednak będzie Grudzień ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Kat, według belly 30 Listopad ale wszystkie inne kalkulatory na 3 Grudzień i czuje, że to jednak będzie Grudzień ;)
    No to który chcesz abym Ci przypisała termin? Póki nie dowiesz się od gina i usg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj na 3 Grudnia bo tak wychodzi z dnia @.
    Swoją drogą, dzisiaj mój termin, tak dobrze jej nie mieć :D

katsuyoshi, Vesper lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Daj na 3 Grudnia bo tak wychodzi z dnia @.
    Swoją drogą, dzisiaj mój termin, tak dobrze jej nie mieć :D
    Zrobione ;)

Monia663 znasz juz płec?

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:

witaj to nie lepiej jak na Grudniówkach bedziesz tam dziewczyny z tego miesiąca lepiej Ci podpowiedzą bo beda borykać sie z Tymi problemami co TY :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    witaj to nie lepiej jak na Grudniówkach bedziesz tam dziewczyny z tego miesiąca lepiej Ci podpowiedzą bo beda borykać sie z Tymi problemami co TY :)
    Skoro u nas jej lepiej bedzie to po co ma isc na inny watek ? :) My wszystkie sie znamy praktycznie z jednego watku i chcemy byc razem takze na fiolet a przeciez tez wrazie pytan jej pomozemy bo to przechodzimy obecnie wiec zasob wiedzy bedzie miala od nas swiezy i sprawdzony :D

Szarlotka123, Agness27, Vesper lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa, mam założony też Grudniowy wątek, mimo to chciałabym zostać również z wami bo jesteście doświadczone bardziej ;). Poza tym z Kat znamy się długo i jak wspomniała, chciałam do niej dołączyć :)
    Powiedzcie mi , wczoraj przez cały dzień bolała mnie głowa, strasznie się męczyłam i łyknęłam chyba ze cztery tabletki (apapy) bo na prawdę bez nie mogłam wytrzymać. Było to w odstępach po godzinie, dwie, trzy, nie, że jedna po drugiej.. Maleństwu chyba nic się nie stanie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    kamenkaa, mam założony też Grudniowy wątek, mimo to chciałabym zostać również z wami bo jesteście doświadczone bardziej ;). Poza tym z Kat znamy się długo i jak wspomniała, chciałam do niej dołączyć :)
    Powiedzcie mi , wczoraj przez cały dzień bolała mnie głowa, strasznie się męczyłam i łyknęłam chyba ze cztery tabletki (apapy) bo na prawdę bez nie mogłam wytrzymać. Było to w odstępach po godzinie, dwie, trzy, nie, że jedna po drugiej.. Maleństwu chyba nic się nie stanie?
    kochana na ból głowy nastepnym razem pamietaj bierz tylko i wyłącznie paracetamol gdyż jest on całkowicie bezpieczny dla płodu ;) Możesz go brać sporo w ciągu dnia a dziecku się i tak nic nie stanie . Inne leki nie są wskazane bo mogą sprawić problemy.
    Ja w pierwszej ciaży potrafiłam zjesc całe opakowanie paracetamolu na ból zęba nie wytrzymywałam z bólu a wizyte u dentysty na rwanie miałam miec sporo czasu pozniej. Kiedy jednak z ostrym bólem wylądowałam w szpitalu otrzymałam tam również tylko paracetamol i własnie tam mi powiedziano że paracetamol jest bezpieczny w ciaży. Teraz jak czasem zaczyna boleć mnie głowa też biore tylko i wyłącznie paracetamol ;)

• Monia663 Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Zrobione ;)

Monia663 znasz juz płec?
    Pisałam juz gdzieś w poście. Bedzie chłopczyk Marcel :)

Agness27, katsuyoshi, katsuyoshi lubią tę wiadomość

ckaidqk35k4cl4cr.png
  • Monia663 Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam u was dziewczyny sprawa z wózkiem sie ma? Ja juz zamówiłam, bedzie za 3 tygodnie. Zdecydowałam sie na Coletto Florino :).

Agness27, katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

ckaidqk35k4cl4cr.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózka ja mam po córce 3 w1 czerwono-czarny z torba i dużym koszem pod wózkiem:)
    Ma skretne przednie kola ale można blokować:)

Co do wagi dziecka ja we wtorek bylam u swojego gina i Wojtek wazy juz 760g rośnie szybko:).
    A mi jak narazie przytylo sie od poczatku ciąży 4 kg.
    Z corka przytylam w sumie 18 kg a mala wazyla 3580 i 54cm no i zostalo mi ok 5kg po Niej.

katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia663 wrote:
    Jak tam u was dziewczyny sprawa z wózkiem sie ma? Ja juz zamówiłam, bedzie za 3 tygodnie. Zdecydowałam sie na Coletto Florino :).
    Ja się ciągle nie mogę zdecydować :( musiałabym zobaczyć te wózki co mi się podobają na żywo a ciągle nie mam kiedy się wybrać z mężulkiem a samej mi się nie chce :( myślę albo o tym co piszesz tylko że to już takie droższy jest. Dziewczyny na tamtym wątku pisały że Bebetto jest dobry a ja jeszcze z tych tańszych to myślałam o którymś z Rico...Primo Rico albo Nano Riko. oczywiście każdy 3w1 :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia wybacz musialam nie zauwazyc jak pisałas ze bedziesz miala synka :) mam nadzieje że mi wybaczysz i nie bede musiała za kare klękac na grochu :D

Co do wózka ja już mam kupiony :)
    Wysle wam zdjecia jak wygląda, tylne koła są dmuchane i jest przystosowany ogólnie od urodzenia. Z powodu że bede miała dwójke maluchów musieliśmy kupić wózek podwójny :) Bo ten w którym obecnie moj maly jezdzi jest jedno osobowy .
    Untitledj_swaqwhh.jpg
    Untitled1_swaqwha.jpg
    Untitled2_swaqwrh.jpg

Na zdjeciach może dla nie których nie wyglądać ładnie czy też zbyt ciekawie ale w realu jest naprawde bardzo ładny :) Szczerze mówiąc jak w domu już go miałam i złożyłam byłam w szoku bo jest duży i nie spodziewałam się ze ma dmuchane koła tylne :) Kupując go przez internet nie zauwazyłam w opisie żeby było nawet pisane tam o tym że ma amortyzacje kół :)

PS. Ja w pierwszej ciązy przytyłam tylko 10 kg ;) a mały jak się urodził ważył 3500 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 10:33

Evanlyn, Vesper lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Monia wybacz musialam nie zauwazyc jak pisałas ze bedziesz miala synka :) mam nadzieje że mi wybaczysz i nie bede musiała za kare klękac na grochu :D

Co do wózka ja już mam kupiony :)
    Wysle wam zdjecia jak wygląda, tylne koła są dmuchane i jest przystosowany ogólnie od urodzenia. Z powodu że bede miała dwójke maluchów musieliśmy kupić wózek podwójny :) Bo ten w którym obecnie moj maly jezdzi jest jedno osobowy .
    Untitledj_swaqwhh.jpg
    Untitled1_swaqwha.jpg
    Untitled2_swaqwrh.jpg

Na zdjeciach może dla nie których nie wyglądać ładnie czy też zbyt ciekawie ale w realu jest naprawde bardzo ładny :) Szczerze mówiąc jak w domu już go miałam i złożyłam byłam w szoku bo jest duży i nie spodziewałam się ze ma dmuchane koła tylne :) Kupując go przez internet nie zauwazyłam w opisie żeby było nawet pisane tam o tym że ma amortyzacje kół :)

PS. Ja w pierwszej ciązy przytyłam tylko 10 kg ;) a mały jak się urodził ważył 3500 ;)
    NO te zdjęcia są już lepsze bo kiedyś tam wysłałaś to było malutkie i nic na nim nie widziałam :D no fajny jest :) ładny i zadbany z tego co widzę :) przeglądam używane i w Warszawie bo mój M często jeździ i u nas na Podkarpaciu ale żaden nie może sprostać moim wymaganiom bo jeden nie ma tego a drugi tego heh

katsuyoshi, katsuyoshi lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    NO te zdjęcia są już lepsze bo kiedyś tam wysłałaś to było malutkie i nic na nim nie widziałam :D no fajny jest :) ładny i zadbany z tego co widzę :) przeglądam używane i w Warszawie bo mój M często jeździ i u nas na Podkarpaciu ale żaden nie może sprostać moim wymaganiom bo jeden nie ma tego a drugi tego heh
    Też miałam taki sam problem co ty jak kupowałam pierwszy wózek :) Na końcu jednak nie było już czasu na marudzenie i kupiliśmy pierwszy ktory wpadł nam w oko w sklepie. Fakt nie było 3 w 1 tylko 2 w 1 ale przystosowany od urodzenia co było jego plusem bo noworodek był w foteliku a jak dzidzius był już na fotelik za duży to się robiło z wózka spacerówke i tak mój mały używa tego wózka do tej pory ;)
    Obecny który kupiliśmy został schowany bo nie chciałam juz teraz go używać mimo że po wyciągnieciu dolnego siedzenia też moge miec spacerówke to wole poczekać az druge malenstwo się pojawi i dopiero wtedy pierwszą jazde bedą mieli we dwójke :) Już się nie moge doczekac ^.^

Evanlyn, Agness27 lubią tę wiadomość

‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ