X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio tez pralam by odświeżyć bo byly schowane i leżą w szafce.a za jakiś mies -dwa ponowne pranie w specjalnym proszku i prasowanie:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie piore w specjalnym proszku ponieważ jestem zdania aby nie przyzwyczajać dziecka do specjalnych proszków bo potem mogą być problemy z odzwyczajeniem skóry dziecka od takiego proszku, oczywiscie jesli po zwykłym proszku wystąpią u dziecka jakieś pryszcze alergiczne itp to jak najbardziej trzeba zmienic zwykły proszek na specjalny.
    Z synkiem naszczescie nie miałam problemow i od początku stosowałam taki sam proszek jak do naszych ubran i jest tak do tej pory :)

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u córki po ok pól roku przeszłam na normalny proszek.zobaczymy jak u Malego bedzie bo wiadomo trzeba popatrzeć i obserwowac skore nawet po dziecinnych:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witanko ja po badaniu mała waży 830g w 26tyg :)

przedstawiam Wam Amelkę :)

chciałam zdjecie buźki ale niestety tak się poskecała akrobatka w literke U i nie widać buzinki nózkami zasłania...
    2uiklso.jpg

katsuyoshi, Agness27, ada89, majeczka87, Ev lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze dziewczyny jak widzicie ze nie ma was na liscie to prosze upomnijcie sie :D

kamenkaa na kiedy masz termin?
    Gratuluje córeczki :)

Agness27 lubi tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    witanko ja po badaniu mała waży 830g w 26tyg :)

przedstawiam Wam Amelkę :)

chciałam zdjecie buźki ale niestety tak się poskecała akrobatka w literke U i nie widać buzinki nózkami zasłania...
    2uiklso.jpg

Ale ładna waga:))
    Pewnie Amelka sie zawstydzila i dlatego nie chciała sie pokazac:))

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Boze dziewczyny jak widzicie ze nie ma was na liscie to prosze upomnijcie sie :D

kamenkaa na kiedy masz termin?
    Gratuluje córeczki :)

oj Tam mi tam nie zależy na liście być :)
    termin 29.06 a z USG 1 Lipiec

katsuyoshi, Agness27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    oj Tam mi tam nie zależy na liście być :)
    termin 29.06 a z USG 1 Lipiec
    nie ma czy zalezy czy nie ;p
    kazda wpisana byc musi hehe
    To juz cie dodaje a termin wpisze z usg bo zazwyczaj te sa bardziej wiarygodne :)

Po za tym nie wiem czy zauwazyłyscie ale wysypało nam dziewczynek xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 10:09

Agness27, kamenkaa lubią tę wiadomość

• Izka_K Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też się muszę pochwalić, że będzie dziewczynka :D. Wczoraj byłam na wizycie i pani ginekolog powiedziała, że za każdym razem będziemy oglądać co za płeć, bo często się zdarza, że dziewczynki zamieniają się w chłopaczków :). Ale na dzień dzisiejszy jest nasza córeczka, co było lekkim zaskoczeniem, bo jakoś z mężem nastawiliśmy się na synka :). Nawet jego siostra już kupiła ubranko dla chłopaka :P. Mała ma 519 g. No i zostało teraz szukać imienia dla dziewczynki :)

katsuyoshi, Agness27 lubią tę wiadomość

oar83e3kj72hlh2k.png

w5wqe6yd4fpd0w9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka_K wrote:
    To ja też się muszę pochwalić, że będzie dziewczynka :D. Wczoraj byłam na wizycie i pani ginekolog powiedziała, że za każdym razem będziemy oglądać co za płeć, bo często się zdarza, że dziewczynki zamieniają się w chłopaczków :). Ale na dzień dzisiejszy jest nasza córeczka, co było lekkim zaskoczeniem, bo jakoś z mężem nastawiliśmy się na synka :). Nawet jego siostra już kupiła ubranko dla chłopaka :P. Mała ma 519 g. No i zostało teraz szukać imienia dla dziewczynki :)
    No to Gratuluje :D
    Mile zaskoczona jestem twoja obecnoscią bo bardzo dawno Cię u nas nie było widac :)
    Oczywiscie juz wpisuje koło twojego nicku płec :)
    Dlatego własnie ja się nie nastawiam bo u mnie jest 70% ze córeczka ale liczę ze w maju na usg bedzie już 100% pewnosci i że te nasze 70% się potwierdzi.
    Mam nadzieje że bedą w stanie płeć ustalić i że łożysko się uniesie :)

Izka_K lubi tę wiadomość

• Izka_K Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    No to Gratuluje :D
    Mile zaskoczona jestem twoja obecnoscią bo bardzo dawno Cię u nas nie było widac :)
    Oczywiscie juz wpisuje koło twojego nicku płec :)
    Dlatego własnie ja się nie nastawiam bo u mnie jest 70% ze córeczka ale liczę ze w maju na usg bedzie już 100% pewnosci i że te nasze 70% się potwierdzi.
    Mam nadzieje że bedą w stanie płeć ustalić i że łożysko się uniesie :)

Dawno mnie nie było, bo ciągle pracuję, a w pracy mam nawał jak to u księgowych na początku roku, do tego nowe firmy, nowe programy i już nie wyrabiam. Niekiedy zostaję dłużej w pracy, a jak już przychodzę to jestem padnięta. A to w domu jeszcze trzeba porobić, z moim mężem powoli jeszcze remontujemy nasz dom... Ach nie wiem kiedy to się uspokoi, chyba dopiero jak urodzę :P. Ale lubię moją pracę i zamierzam jeszcze z 2 miesiące popracować. Moja ginekolog na każdej wizycie się mnie pyta czy jestem na zwolnieniu, a jak mówię, że nie to mnie informuję, że już mogę iść :P.
    Ja też się nie nastawiam na tą dziewczynkę, bo wkoło słyszę mnóstwo historii że miała być dziewczynka a wyszedł chłopak :P. Byle będzie zdrowe :)
    Trzymam kciuki za Twoje łożysko :)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

oar83e3kj72hlh2k.png

w5wqe6yd4fpd0w9m.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie synuś Kuba :)

Bardzo się martwie bo wykryli u niego torbiel w w mózgu w splotach naczyniowych :( :( Jest szansa, że się wchłonie...
    Mam nadzieje i z niecierpliwością czekam na usg w 1 tygodniu kwietnia...

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    u mnie synuś Kuba :)

Bardzo się martwie bo wykryli u niego torbiel w w mózgu w splotach naczyniowych :( :( Jest szansa, że się wchłonie...
    Mam nadzieje i z niecierpliwością czekam na usg w 1 tygodniu kwietnia...
    Ciebie też dawno tu nie było :)
    Gratuluje synusia i życze dużo zdrówka a dla was cierpliwosci kochani mam nadzieje że wszystko się dobrze ułoży.
    Jeśli sie nie wchłonie to będzie miał operacje po porodzie??? Czy jak to jest?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 14:15

• ada89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko powiedzieć, nikt specjalnie mi nie odpowiedział na to pytanie. W wieszosci przypadków to się wchłania, podobno niektóre dzieci z tym żyją i nic się nie dzieje... Najgorsze, że jeden z lekarzy nastraszył mnie, że takie torbiele występują przy zespole edwordsa, wiec nogi się pode mną ugięły. Ale inny uspokoil, że zdarzają się, ale 99 % tak nie jest. Musiałyby, wystepować jeszcze jakieś inne nieprawidłowości a na usg reszta była ok. Mam nadzieję, że na nastepnym usg torbiel będzie mniejsza i że nie wynajdą już nic więcej niepokojącego, co mogłoby świadczyć o jakieś chorobie :(

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada89
    Na pewno wszystko ładnie sie wchlonie jeszcze dużo czasu do porodu jest-będzie dobrze.:)

ada89 lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej - zamelduję się tylko i powiem,że dawno nie pisywałam, nie dawałam znaku, bo ... częściej korzystałam z internetu w telefonie/smartfonie, a tam mnie wylogowało, a hasła nie pamiętam. także coś mi nie wychodziło z tym przypomnieniem hasła na mail, ale nie ważne.
    W laptopie na jednej przeglądarce byłam zapamiętana i udało mi się wejśc na to konto.
    Ale już dosyć przynudzania o tym;).

Poza tym co u mnie...I-szy trymestr miałam głównie leżący, miałam takie zalecenie od lekarza, teraz w II trym. jest ok. Nie mam zalecenia leżenia, także mam więcej energii. Samopoczucie ok. Z Dzieciątkiem wszystko ok, krwiak się wchłonął; na usg genetycznym wszystko ok. Nie znam jeszcze płci, pewnie dowiem się na usg połówkowym. Obstawiania? 50% na 50% :). Czyli objawowo wszystko po środku.

Podczytywałam Was z telefonu od czasu do czasu, byłam z Wami i cieszyłam się razem z Wami, a także i przeżywałam te trudne chwile.

Mam termin 12.08.
    Tak już lekarz ostatecznie ustalił.

katsuyoshi, Evanlyn, Meg0809, Agness27, Vesper lubią tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Hej - zamelduję się tylko i powiem,że dawno nie pisywałam, nie dawałam znaku, bo ... częściej korzystałam z internetu w telefonie/smartfonie, a tam mnie wylogowało, a hasła nie pamiętam. także coś mi nie wychodziło z tym przypomnieniem hasła na mail, ale nie ważne.
    W laptopie na jednej przeglądarce byłam zapamiętana i udało mi się wejśc na to konto.
    Ale już dosyć przynudzania o tym;).

Poza tym co u mnie...I-szy trymestr miałam głównie leżący, miałam takie zalecenie od lekarza, teraz w II trym. jest ok. Nie mam zalecenia leżenia, także mam więcej energii. Samopoczucie ok. Z Dzieciątkiem wszystko ok, krwiak się wchłonął; na usg genetycznym wszystko ok. Nie znam jeszcze płci, pewnie dowiem się na usg połówkowym. Obstawiania? 50% na 50% :). Czyli objawowo wszystko po środku.

Podczytywałam Was z telefonu od czasu do czasu, byłam z Wami i cieszyłam się razem z Wami, a także i przeżywałam te trudne chwile.

Mam termin 12.08.
    Tak już lekarz ostatecznie ustalił.
    No to już na wszystkie moje pytania ktore na pw zadałam tutaj napisałas :D
    Ciesze sie wszystko jest ok i ogolnie :)
    No i że napisałaś na forum aby dziewczyny też się już nie martwiły gdzie ta nasza koleżanka się podziała :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wczoraj byłam na wizycie według usg 5tc i 1d także różnica jest jednego dnia :) już widać jak się tworzy w pęcherzyku zarodek. Tylko beta mnie zmartwiła 3037,60 miałam wczoraj przyrost malutki :/ za 2 tyg wizyta i zobaczymy co tam widać i słychać :)

Agness27 lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg0809 wrote:
    Hej wczoraj byłam na wizycie według usg 5tc i 1d także różnica jest jednego dnia :) już widać jak się tworzy w pęcherzyku zarodek. Tylko beta mnie zmartwiła 3037,60 miałam wczoraj przyrost malutki :/ za 2 tyg wizyta i zobaczymy co tam widać i słychać :)
    Meg nie martw się :) najważniejsze że rośnie ;)

Missy super że wszystko ok ;) cieszę się bardzo :)

Meg0809 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    No to już na wszystkie moje pytania ktore na pw zadałam tutaj napisałas :D
    Ciesze sie wszystko jest ok i ogolnie :)
    No i że napisałaś na forum aby dziewczyny też się już nie martwiły gdzie ta nasza koleżanka się podziała :)

HEJ KOCHANA JAK TWOJE ŁOŻYSKO? ;) To Ty mialas przodujace tak? moje sie podnioslo ;) wiec wierze że tak samo bedzie u Ciebie;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ