Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio tez pralam by odświeżyć bo byly schowane i leżą w szafce.a za jakiś mies -dwa ponowne pranie w specjalnym proszku i prasowanie:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie piore w specjalnym proszku ponieważ jestem zdania aby nie przyzwyczajać dziecka do specjalnych proszków bo potem mogą być problemy z odzwyczajeniem skóry dziecka od takiego proszku, oczywiscie jesli po zwykłym proszku wystąpią u dziecka jakieś pryszcze alergiczne itp to jak najbardziej trzeba zmienic zwykły proszek na specjalny.
    Z synkiem naszczescie nie miałam problemow i od początku stosowałam taki sam proszek jak do naszych ubran i jest tak do tej pory :)

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u córki po ok pól roku przeszłam na normalny proszek.zobaczymy jak u Malego bedzie bo wiadomo trzeba popatrzeć i obserwowac skore nawet po dziecinnych:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witanko ja po badaniu mała waży 830g w 26tyg :)

przedstawiam Wam Amelkę :)

chciałam zdjecie buźki ale niestety tak się poskecała akrobatka w literke U i nie widać buzinki nózkami zasłania...
    2uiklso.jpg

katsuyoshi, Agness27, ada89, majeczka87, Ev lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze dziewczyny jak widzicie ze nie ma was na liscie to prosze upomnijcie sie :D

kamenkaa na kiedy masz termin?
    Gratuluje córeczki :)

Agness27 lubi tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    witanko ja po badaniu mała waży 830g w 26tyg :)

przedstawiam Wam Amelkę :)

chciałam zdjecie buźki ale niestety tak się poskecała akrobatka w literke U i nie widać buzinki nózkami zasłania...
    2uiklso.jpg

Ale ładna waga:))
    Pewnie Amelka sie zawstydzila i dlatego nie chciała sie pokazac:))

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Boze dziewczyny jak widzicie ze nie ma was na liscie to prosze upomnijcie sie :D

kamenkaa na kiedy masz termin?
    Gratuluje córeczki :)

oj Tam mi tam nie zależy na liście być :)
    termin 29.06 a z USG 1 Lipiec

katsuyoshi, Agness27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    oj Tam mi tam nie zależy na liście być :)
    termin 29.06 a z USG 1 Lipiec
    nie ma czy zalezy czy nie ;p
    kazda wpisana byc musi hehe
    To juz cie dodaje a termin wpisze z usg bo zazwyczaj te sa bardziej wiarygodne :)

Po za tym nie wiem czy zauwazyłyscie ale wysypało nam dziewczynek xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 10:09

Agness27, kamenkaa lubią tę wiadomość

• Izka_K Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też się muszę pochwalić, że będzie dziewczynka :D. Wczoraj byłam na wizycie i pani ginekolog powiedziała, że za każdym razem będziemy oglądać co za płeć, bo często się zdarza, że dziewczynki zamieniają się w chłopaczków :). Ale na dzień dzisiejszy jest nasza córeczka, co było lekkim zaskoczeniem, bo jakoś z mężem nastawiliśmy się na synka :). Nawet jego siostra już kupiła ubranko dla chłopaka :P. Mała ma 519 g. No i zostało teraz szukać imienia dla dziewczynki :)

katsuyoshi, Agness27 lubią tę wiadomość

oar83e3kj72hlh2k.png

w5wqe6yd4fpd0w9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka_K wrote:
    To ja też się muszę pochwalić, że będzie dziewczynka :D. Wczoraj byłam na wizycie i pani ginekolog powiedziała, że za każdym razem będziemy oglądać co za płeć, bo często się zdarza, że dziewczynki zamieniają się w chłopaczków :). Ale na dzień dzisiejszy jest nasza córeczka, co było lekkim zaskoczeniem, bo jakoś z mężem nastawiliśmy się na synka :). Nawet jego siostra już kupiła ubranko dla chłopaka :P. Mała ma 519 g. No i zostało teraz szukać imienia dla dziewczynki :)
    No to Gratuluje :D
    Mile zaskoczona jestem twoja obecnoscią bo bardzo dawno Cię u nas nie było widac :)
    Oczywiscie juz wpisuje koło twojego nicku płec :)
    Dlatego własnie ja się nie nastawiam bo u mnie jest 70% ze córeczka ale liczę ze w maju na usg bedzie już 100% pewnosci i że te nasze 70% się potwierdzi.
    Mam nadzieje że bedą w stanie płeć ustalić i że łożysko się uniesie :)

Izka_K lubi tę wiadomość

• Izka_K Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    No to Gratuluje :D
    Mile zaskoczona jestem twoja obecnoscią bo bardzo dawno Cię u nas nie było widac :)
    Oczywiscie juz wpisuje koło twojego nicku płec :)
    Dlatego własnie ja się nie nastawiam bo u mnie jest 70% ze córeczka ale liczę ze w maju na usg bedzie już 100% pewnosci i że te nasze 70% się potwierdzi.
    Mam nadzieje że bedą w stanie płeć ustalić i że łożysko się uniesie :)

Dawno mnie nie było, bo ciągle pracuję, a w pracy mam nawał jak to u księgowych na początku roku, do tego nowe firmy, nowe programy i już nie wyrabiam. Niekiedy zostaję dłużej w pracy, a jak już przychodzę to jestem padnięta. A to w domu jeszcze trzeba porobić, z moim mężem powoli jeszcze remontujemy nasz dom... Ach nie wiem kiedy to się uspokoi, chyba dopiero jak urodzę :P. Ale lubię moją pracę i zamierzam jeszcze z 2 miesiące popracować. Moja ginekolog na każdej wizycie się mnie pyta czy jestem na zwolnieniu, a jak mówię, że nie to mnie informuję, że już mogę iść :P.
    Ja też się nie nastawiam na tą dziewczynkę, bo wkoło słyszę mnóstwo historii że miała być dziewczynka a wyszedł chłopak :P. Byle będzie zdrowe :)
    Trzymam kciuki za Twoje łożysko :)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

oar83e3kj72hlh2k.png

w5wqe6yd4fpd0w9m.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie synuś Kuba :)

Bardzo się martwie bo wykryli u niego torbiel w w mózgu w splotach naczyniowych :( :( Jest szansa, że się wchłonie...
    Mam nadzieje i z niecierpliwością czekam na usg w 1 tygodniu kwietnia...

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    u mnie synuś Kuba :)

Bardzo się martwie bo wykryli u niego torbiel w w mózgu w splotach naczyniowych :( :( Jest szansa, że się wchłonie...
    Mam nadzieje i z niecierpliwością czekam na usg w 1 tygodniu kwietnia...
    Ciebie też dawno tu nie było :)
    Gratuluje synusia i życze dużo zdrówka a dla was cierpliwosci kochani mam nadzieje że wszystko się dobrze ułoży.
    Jeśli sie nie wchłonie to będzie miał operacje po porodzie??? Czy jak to jest?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 14:15

• ada89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko powiedzieć, nikt specjalnie mi nie odpowiedział na to pytanie. W wieszosci przypadków to się wchłania, podobno niektóre dzieci z tym żyją i nic się nie dzieje... Najgorsze, że jeden z lekarzy nastraszył mnie, że takie torbiele występują przy zespole edwordsa, wiec nogi się pode mną ugięły. Ale inny uspokoil, że zdarzają się, ale 99 % tak nie jest. Musiałyby, wystepować jeszcze jakieś inne nieprawidłowości a na usg reszta była ok. Mam nadzieję, że na nastepnym usg torbiel będzie mniejsza i że nie wynajdą już nic więcej niepokojącego, co mogłoby świadczyć o jakieś chorobie :(

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada89
    Na pewno wszystko ładnie sie wchlonie jeszcze dużo czasu do porodu jest-będzie dobrze.:)

ada89 lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej - zamelduję się tylko i powiem,że dawno nie pisywałam, nie dawałam znaku, bo ... częściej korzystałam z internetu w telefonie/smartfonie, a tam mnie wylogowało, a hasła nie pamiętam. także coś mi nie wychodziło z tym przypomnieniem hasła na mail, ale nie ważne.
    W laptopie na jednej przeglądarce byłam zapamiętana i udało mi się wejśc na to konto.
    Ale już dosyć przynudzania o tym;).

Poza tym co u mnie...I-szy trymestr miałam głównie leżący, miałam takie zalecenie od lekarza, teraz w II trym. jest ok. Nie mam zalecenia leżenia, także mam więcej energii. Samopoczucie ok. Z Dzieciątkiem wszystko ok, krwiak się wchłonął; na usg genetycznym wszystko ok. Nie znam jeszcze płci, pewnie dowiem się na usg połówkowym. Obstawiania? 50% na 50% :). Czyli objawowo wszystko po środku.

Podczytywałam Was z telefonu od czasu do czasu, byłam z Wami i cieszyłam się razem z Wami, a także i przeżywałam te trudne chwile.

Mam termin 12.08.
    Tak już lekarz ostatecznie ustalił.

katsuyoshi, Evanlyn, Meg0809, Agness27, Vesper lubią tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Hej - zamelduję się tylko i powiem,że dawno nie pisywałam, nie dawałam znaku, bo ... częściej korzystałam z internetu w telefonie/smartfonie, a tam mnie wylogowało, a hasła nie pamiętam. także coś mi nie wychodziło z tym przypomnieniem hasła na mail, ale nie ważne.
    W laptopie na jednej przeglądarce byłam zapamiętana i udało mi się wejśc na to konto.
    Ale już dosyć przynudzania o tym;).

Poza tym co u mnie...I-szy trymestr miałam głównie leżący, miałam takie zalecenie od lekarza, teraz w II trym. jest ok. Nie mam zalecenia leżenia, także mam więcej energii. Samopoczucie ok. Z Dzieciątkiem wszystko ok, krwiak się wchłonął; na usg genetycznym wszystko ok. Nie znam jeszcze płci, pewnie dowiem się na usg połówkowym. Obstawiania? 50% na 50% :). Czyli objawowo wszystko po środku.

Podczytywałam Was z telefonu od czasu do czasu, byłam z Wami i cieszyłam się razem z Wami, a także i przeżywałam te trudne chwile.

Mam termin 12.08.
    Tak już lekarz ostatecznie ustalił.
    No to już na wszystkie moje pytania ktore na pw zadałam tutaj napisałas :D
    Ciesze sie wszystko jest ok i ogolnie :)
    No i że napisałaś na forum aby dziewczyny też się już nie martwiły gdzie ta nasza koleżanka się podziała :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wczoraj byłam na wizycie według usg 5tc i 1d także różnica jest jednego dnia :) już widać jak się tworzy w pęcherzyku zarodek. Tylko beta mnie zmartwiła 3037,60 miałam wczoraj przyrost malutki :/ za 2 tyg wizyta i zobaczymy co tam widać i słychać :)

Agness27 lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg0809 wrote:
    Hej wczoraj byłam na wizycie według usg 5tc i 1d także różnica jest jednego dnia :) już widać jak się tworzy w pęcherzyku zarodek. Tylko beta mnie zmartwiła 3037,60 miałam wczoraj przyrost malutki :/ za 2 tyg wizyta i zobaczymy co tam widać i słychać :)
    Meg nie martw się :) najważniejsze że rośnie ;)

Missy super że wszystko ok ;) cieszę się bardzo :)

Meg0809 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    No to już na wszystkie moje pytania ktore na pw zadałam tutaj napisałas :D
    Ciesze sie wszystko jest ok i ogolnie :)
    No i że napisałaś na forum aby dziewczyny też się już nie martwiły gdzie ta nasza koleżanka się podziała :)

HEJ KOCHANA JAK TWOJE ŁOŻYSKO? ;) To Ty mialas przodujace tak? moje sie podnioslo ;) wiec wierze że tak samo bedzie u Ciebie;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ