Lipcowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo ja nie piore w specjalnym proszku ponieważ jestem zdania aby nie przyzwyczajać dziecka do specjalnych proszków bo potem mogą być problemy z odzwyczajeniem skóry dziecka od takiego proszku, oczywiscie jesli po zwykłym proszku wystąpią u dziecka jakieś pryszcze alergiczne itp to jak najbardziej trzeba zmienic zwykły proszek na specjalny.
Z synkiem naszczescie nie miałam problemow i od początku stosowałam taki sam proszek jak do naszych ubran i jest tak do tej pory -
nick nieaktualny
-
kamenkaa wrote:witanko ja po badaniu mała waży 830g w 26tyg
przedstawiam Wam Amelkę
chciałam zdjecie buźki ale niestety tak się poskecała akrobatka w literke U i nie widać buzinki nózkami zasłania...
Ale ładna waga:))
Pewnie Amelka sie zawstydzila i dlatego nie chciała sie pokazac:))
-
katsuyoshi wrote:Boze dziewczyny jak widzicie ze nie ma was na liscie to prosze upomnijcie sie
kamenkaa na kiedy masz termin?
Gratuluje córeczki
oj Tam mi tam nie zależy na liście być
termin 29.06 a z USG 1 Lipieckatsuyoshi, Agness27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamenkaa wrote:oj Tam mi tam nie zależy na liście być
termin 29.06 a z USG 1 Lipiec
kazda wpisana byc musi hehe
To juz cie dodaje a termin wpisze z usg bo zazwyczaj te sa bardziej wiarygodne
Po za tym nie wiem czy zauwazyłyscie ale wysypało nam dziewczynek xDWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 10:09
Agness27, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
To ja też się muszę pochwalić, że będzie dziewczynka . Wczoraj byłam na wizycie i pani ginekolog powiedziała, że za każdym razem będziemy oglądać co za płeć, bo często się zdarza, że dziewczynki zamieniają się w chłopaczków . Ale na dzień dzisiejszy jest nasza córeczka, co było lekkim zaskoczeniem, bo jakoś z mężem nastawiliśmy się na synka . Nawet jego siostra już kupiła ubranko dla chłopaka . Mała ma 519 g. No i zostało teraz szukać imienia dla dziewczynki
katsuyoshi, Agness27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIzka_K wrote:To ja też się muszę pochwalić, że będzie dziewczynka . Wczoraj byłam na wizycie i pani ginekolog powiedziała, że za każdym razem będziemy oglądać co za płeć, bo często się zdarza, że dziewczynki zamieniają się w chłopaczków . Ale na dzień dzisiejszy jest nasza córeczka, co było lekkim zaskoczeniem, bo jakoś z mężem nastawiliśmy się na synka . Nawet jego siostra już kupiła ubranko dla chłopaka . Mała ma 519 g. No i zostało teraz szukać imienia dla dziewczynki
Mile zaskoczona jestem twoja obecnoscią bo bardzo dawno Cię u nas nie było widac
Oczywiscie juz wpisuje koło twojego nicku płec
Dlatego własnie ja się nie nastawiam bo u mnie jest 70% ze córeczka ale liczę ze w maju na usg bedzie już 100% pewnosci i że te nasze 70% się potwierdzi.
Mam nadzieje że bedą w stanie płeć ustalić i że łożysko się uniesieIzka_K lubi tę wiadomość
-
katsuyoshi wrote:No to Gratuluje
Mile zaskoczona jestem twoja obecnoscią bo bardzo dawno Cię u nas nie było widac
Oczywiscie juz wpisuje koło twojego nicku płec
Dlatego własnie ja się nie nastawiam bo u mnie jest 70% ze córeczka ale liczę ze w maju na usg bedzie już 100% pewnosci i że te nasze 70% się potwierdzi.
Mam nadzieje że bedą w stanie płeć ustalić i że łożysko się uniesie
Dawno mnie nie było, bo ciągle pracuję, a w pracy mam nawał jak to u księgowych na początku roku, do tego nowe firmy, nowe programy i już nie wyrabiam. Niekiedy zostaję dłużej w pracy, a jak już przychodzę to jestem padnięta. A to w domu jeszcze trzeba porobić, z moim mężem powoli jeszcze remontujemy nasz dom... Ach nie wiem kiedy to się uspokoi, chyba dopiero jak urodzę . Ale lubię moją pracę i zamierzam jeszcze z 2 miesiące popracować. Moja ginekolog na każdej wizycie się mnie pyta czy jestem na zwolnieniu, a jak mówię, że nie to mnie informuję, że już mogę iść .
Ja też się nie nastawiam na tą dziewczynkę, bo wkoło słyszę mnóstwo historii że miała być dziewczynka a wyszedł chłopak . Byle będzie zdrowe
Trzymam kciuki za Twoje łożyskokatsuyoshi lubi tę wiadomość
-
u mnie synuś Kuba
Bardzo się martwie bo wykryli u niego torbiel w w mózgu w splotach naczyniowych Jest szansa, że się wchłonie...
Mam nadzieje i z niecierpliwością czekam na usg w 1 tygodniu kwietnia...katsuyoshi lubi tę wiadomość
06.2015 - poronienie
-
nick nieaktualnyada89 wrote:u mnie synuś Kuba
Bardzo się martwie bo wykryli u niego torbiel w w mózgu w splotach naczyniowych Jest szansa, że się wchłonie...
Mam nadzieje i z niecierpliwością czekam na usg w 1 tygodniu kwietnia...
Gratuluje synusia i życze dużo zdrówka a dla was cierpliwosci kochani mam nadzieje że wszystko się dobrze ułoży.
Jeśli sie nie wchłonie to będzie miał operacje po porodzie??? Czy jak to jest?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 14:15
-
Ciężko powiedzieć, nikt specjalnie mi nie odpowiedział na to pytanie. W wieszosci przypadków to się wchłania, podobno niektóre dzieci z tym żyją i nic się nie dzieje... Najgorsze, że jeden z lekarzy nastraszył mnie, że takie torbiele występują przy zespole edwordsa, wiec nogi się pode mną ugięły. Ale inny uspokoil, że zdarzają się, ale 99 % tak nie jest. Musiałyby, wystepować jeszcze jakieś inne nieprawidłowości a na usg reszta była ok. Mam nadzieję, że na nastepnym usg torbiel będzie mniejsza i że nie wynajdą już nic więcej niepokojącego, co mogłoby świadczyć o jakieś chorobie
06.2015 - poronienie
-
Hej - zamelduję się tylko i powiem,że dawno nie pisywałam, nie dawałam znaku, bo ... częściej korzystałam z internetu w telefonie/smartfonie, a tam mnie wylogowało, a hasła nie pamiętam. także coś mi nie wychodziło z tym przypomnieniem hasła na mail, ale nie ważne.
W laptopie na jednej przeglądarce byłam zapamiętana i udało mi się wejśc na to konto.
Ale już dosyć przynudzania o tym;).
Poza tym co u mnie...I-szy trymestr miałam głównie leżący, miałam takie zalecenie od lekarza, teraz w II trym. jest ok. Nie mam zalecenia leżenia, także mam więcej energii. Samopoczucie ok. Z Dzieciątkiem wszystko ok, krwiak się wchłonął; na usg genetycznym wszystko ok. Nie znam jeszcze płci, pewnie dowiem się na usg połówkowym. Obstawiania? 50% na 50% . Czyli objawowo wszystko po środku.
Podczytywałam Was z telefonu od czasu do czasu, byłam z Wami i cieszyłam się razem z Wami, a także i przeżywałam te trudne chwile.
Mam termin 12.08.
Tak już lekarz ostatecznie ustalił.
katsuyoshi, Evanlyn, Meg0809, Agness27, Vesper lubią tę wiadomość
synek 6 lat 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
nick nieaktualnymissy83 wrote:Hej - zamelduję się tylko i powiem,że dawno nie pisywałam, nie dawałam znaku, bo ... częściej korzystałam z internetu w telefonie/smartfonie, a tam mnie wylogowało, a hasła nie pamiętam. także coś mi nie wychodziło z tym przypomnieniem hasła na mail, ale nie ważne.
W laptopie na jednej przeglądarce byłam zapamiętana i udało mi się wejśc na to konto.
Ale już dosyć przynudzania o tym;).
Poza tym co u mnie...I-szy trymestr miałam głównie leżący, miałam takie zalecenie od lekarza, teraz w II trym. jest ok. Nie mam zalecenia leżenia, także mam więcej energii. Samopoczucie ok. Z Dzieciątkiem wszystko ok, krwiak się wchłonął; na usg genetycznym wszystko ok. Nie znam jeszcze płci, pewnie dowiem się na usg połówkowym. Obstawiania? 50% na 50% . Czyli objawowo wszystko po środku.
Podczytywałam Was z telefonu od czasu do czasu, byłam z Wami i cieszyłam się razem z Wami, a także i przeżywałam te trudne chwile.
Mam termin 12.08.
Tak już lekarz ostatecznie ustalił.
Ciesze sie wszystko jest ok i ogolnie
No i że napisałaś na forum aby dziewczyny też się już nie martwiły gdzie ta nasza koleżanka się podziała -
nick nieaktualnyHej wczoraj byłam na wizycie według usg 5tc i 1d także różnica jest jednego dnia już widać jak się tworzy w pęcherzyku zarodek. Tylko beta mnie zmartwiła 3037,60 miałam wczoraj przyrost malutki za 2 tyg wizyta i zobaczymy co tam widać i słychać
Agness27 lubi tę wiadomość
-
Meg0809 wrote:Hej wczoraj byłam na wizycie według usg 5tc i 1d także różnica jest jednego dnia już widać jak się tworzy w pęcherzyku zarodek. Tylko beta mnie zmartwiła 3037,60 miałam wczoraj przyrost malutki za 2 tyg wizyta i zobaczymy co tam widać i słychać
Missy super że wszystko ok cieszę się bardzoMeg0809 lubi tę wiadomość
-
katsuyoshi wrote:No to już na wszystkie moje pytania ktore na pw zadałam tutaj napisałas
Ciesze sie wszystko jest ok i ogolnie
No i że napisałaś na forum aby dziewczyny też się już nie martwiły gdzie ta nasza koleżanka się podziała
HEJ KOCHANA JAK TWOJE ŁOŻYSKO? To Ty mialas przodujace tak? moje sie podnioslo wiec wierze że tak samo bedzie u Ciebie;)katsuyoshi lubi tę wiadomość
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016