Lipcowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
majeczka87 wrote:Gratuluje nowej mamusi;)
ja juz zaczelam zbierac wyprawke bo praktycznie wszystko musze skombinowac nowe wiec latami porownuje ceny i pomalu kupuje ubranerk dostane troszke uzywanych za to jak znosicie drugi trymestr? wszystko ok?katsuyoshi lubi tę wiadomość
-
mnie od początku ciąży przybyło +6kg i powiem Wam z czego najbardziej się ciesze brzuszek mi zaczeło być wreszcie widać jak narazie mało co ale ja widzę Babeczka jak mnie zobaczyła dziś w przychodni i dowiedziała się że jestem w 6 miesiącu to wyłupiła gały na wierzch i pyta: jak to ? gdzie to dziecko tam w Pani jest jak nic nie widać
Evanlyn, katsuyoshi lubią tę wiadomość
Bobitta
-
Bobitta wrote:mnie od początku ciąży przybyło +6kg i powiem Wam z czego najbardziej się ciesze brzuszek mi zaczeło być wreszcie widać jak narazie mało co ale ja widzę Babeczka jak mnie zobaczyła dziś w przychodni i dowiedziała się że jestem w 6 miesiącu to wyłupiła gały na wierzch i pyta: jak to ? gdzie to dziecko tam w Pani jest jak nic nie widać
katsuyoshi, Bobitta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie z rana
Ja dopiero wstałam bo mój ma jeszcze wolne a synek wstał o 5 rano i moj go wziął abym mogła sobie jeszcze po spać.
Teraz pije herbatke....
Co do czucia się ja czuje sie doskonale ogolnie jakbym w ciazy nie była gdyby nie te wszystkie komplikacje związane z ciąża nie miałabym pojecia że w ciazy jestem dosłownie..
Brzuszkiem chwalić się nie musze bo jak same wiecie od początku mam duży a teraz to już w ogóle mój pępek odstaje haha z synkiem mi nie odstawał
Wózek mamy już kupiony i schowany.
Ubranka musze wyciągnać z torby i zrobic segregacje,chce też odswiezyć je a potem juz ułożyc do szafki.
Musze zrobić to wcześniej bo u mnie nie wiadomo kiedy dzidzius się pojawi bo moze to być w każdej chwili. Chociaż mam nadzieje że łożysko się uniosło i ponosze sobie je jeszcze.
Mówiłam wam dziewczyny że jak wam brzuszki zaczną rosnąc to nawet nie bedziecie ogarniać kiedy to się stało że nagle taki dużyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 11:30
-
Czesc Dziewczyny.
No u mnie juz pare dni temu zaczął sie 6mies i brzuszek iljuz tez widac:)
Córci lubi sie do niego tulić ,i nie może się doczekać kiedy sie urodzi:)
Termin mam na 16 lipiec takze jeszcze troche czasu jest ale caly czas zbieram wyprakwe:)
Jak narazie do rozmiaru 74mam juz wyprane w normalnym proszku a proszek dziecinny juz zakupilam i za niedługo będę je prac i prasować
Wczoraj w moim lupiku dorwałam fajne sztuki większe i w bdb stanie:)
Teraz tworze listę co do szpitala będzie potrzebne by o niczym nie zapomnieć)
-
Niektórzy sie dziwią ze juz zbieram wyprawkę ale ja wole wczesniej bo jeszcze starsza moja prawie 5letnia musze ogarniać core a czas moment leci:))
W przyszłym tyg pewnie będę zamawiac pościel ,wypełnienia i art higieniczne dla Synka i siebie:)
A wiadomo brzuszek rośnie i potem coraz ciezej będzie cokolwiek zrobićBobitta lubi tę wiadomość
-
katsuyoshi wrote:Witajcie z rana
Ja dopiero wstałam bo mój ma jeszcze wolne a synek wstał o 5 rano i moj go wziął abym mogła sobie jeszcze po spać.
Teraz pije herbatke....
Co do czucia się ja czuje sie doskonale ogolnie jakbym w ciazy nie była gdyby nie te wszystkie komplikacje związane z ciąża nie miałabym pojecia że w ciazy jestem dosłownie..
Brzuszkiem chwalić się nie musze bo jak same wiecie od początku mam duży a teraz to już w ogóle mój pępek odstaje haha z synkiem mi nie odstawał
Wózek mamy już kupiony i schowany.
Ubranka musze wyciągnać z torby i zrobic segregacje,chce też odswiezyć je a potem juz ułożyc do szafki.
Musze zrobić to wcześniej bo u mnie nie wiadomo kiedy dzidzius się pojawi bo moze to być w każdej chwili. Chociaż mam nadzieje że łożysko się uniosło i ponosze sobie je jeszcze.
Mówiłam wam dziewczyny że jak wam brzuszki zaczną rosnąc to nawet nie bedziecie ogarniać kiedy to się stało że nagle taki duży
Agness też mam na 16 lipiecWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 12:04
-
nick nieaktualnyAgness tak patrze ze u nas na liscie ciebie nie ma ale juz wpisałam wybacz możliwe ze w trakcie moich nie obecnosci dołączyłaś do nas i nie zauwazyłam że jesteś tutaj nowa
A znasz już płeć?
Chyba chłopiec tak? z tego co wyczytałam wyżejAgness27 lubi tę wiadomość
-
Evanlyn wrote:U mnie pępek się jakby rozłazi że coraz bardziej widać środek ja dzisiaj też się długo w łóżku leniłam
Agness też mam na 16 lipiec
No właśnie zauwazylam ze taki sam termin mamy:)
A co będzie u Ciebie?
Bo u Mnie Synek:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 12:12
-
katsuyoshi wrote:Agness tak patrze ze u nas na liscie ciebie nie ma ale juz wpisałam wybacz możliwe ze w trakcie moich nie obecnosci dołączyłaś do nas i nie zauwazyłam że jesteś tutaj nowa
A znasz już płeć?
Chyba chłopiec tak? z tego co wyczytałam wyżej
Tak tak chłopak będzie:))
-
nick nieaktualnyAgness ale super wam sie złożyło Bedziecie mieli parke z tego co widzę Jeju ale fajnie ^.^
Też bym tak chciała ...
Mam synka obecnie 1.5 rocznego i liczymy na córeczke teraz fakt jest 70% że to córka ale jednak to nie 100% i moze jesli łożysko się podniesie to w maju poznamy 100% płecAgness27 lubi tę wiadomość
-
katsuyoshi wrote:Agness ale super wam sie złożyło Bedziecie mieli parke z tego co widzę Jeju ale fajnie ^.^
Też bym tak chciała ...
Mam synka obecnie 1.5 rocznego i liczymy na córeczke teraz fakt jest 70% że to córka ale jednak to nie 100% i moze jesli łożysko się podniesie to w maju poznamy 100% płec
No My tez się cieszymy ze będzie parka:)
Na poczatku "celowalismy" na chłopca ale nie wychodzilo wiec potem wyszliśmy z zalozenia co będzie to będzie:))
No u nas tydzień temu na usg bylo widac ze będzie chłopak bo ladnie zaprezetowal swoje klejnoty:)
A Plec znamy od 17 lutego bo poszerzaliśmy diagnostykę bo pojawiły sie problemy u Synka.
Za 2 dni usg serduszka i zobaczymy co tam wyjdzie lub nie:)katsuyoshi lubi tę wiadomość
-
Agness27 wrote:No My tez się cieszymy ze będzie parka:)
Na poczatku "celowalismy" na chłopca ale nie wychodzilo wiec potem wyszliśmy z zalozenia co będzie to będzie:))
No u nas tydzień temu na usg bylo widac ze będzie chłopak bo ladnie zaprezetowal swoje klejnoty:)
A Plec znamy od 17 lutego bo poszerzaliśmy diagnostykę bo pojawiły sie problemy u Synka.
Za 2 dni usg serduszka i zobaczymy co tam wyjdzie lub nie:)katsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa ogolnie mam duze rodzenstwo wiec moi rodzice od dawna są dziadkami chociaz i tak nie ukrywam że póki co przewaga jest w chłopcach bo jest tylko jedna dziewczynka u mojego brata a tak sami chlopcy.
Chociaz w mojej rodzinie odkad pamietam bardzo duzo chlopców jest...
Ja osobiscie mam 3 braci i 1 siostre to wspolne dzieci rodzicow a po za tym mam jeszcze jednego brata przyrodniego i jeszcze jedna siostre przyrodnią.
U mojej cioci , siostry mojej mamy jest 4 chlopcow i 2 dziewczynki... u innej zas 3 chlopakow i 1 dzieczyna takze duzo by wymieniac ale duza przewaga jest chlopakow co wcale mnie nie dziwi ze moje rodzenstwo tez ma przewage chlopcow.
Ja wlasnie wyciagalam ubrana wszystkie prawie ktore po malym byly wrzucone do worka bo jak sie przeprowadzalismy to poprostu byly do wora wrzucone i teraz sie piorą a jutro je ladnie uloze do szafki ktora przygotuje. Potem jak moj bedzie mial wolne to jeszcze bedzie musial mi ze schowka ktory mamy nad sufitem wyciagnac torbe z ubrankami na pierwsze miesiace .Agness27 lubi tę wiadomość