X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    Gratuluje nowej mamusi;)

ja juz zaczelam zbierac wyprawke bo praktycznie wszystko musze skombinowac nowe :) wiec latami porownuje ceny i pomalu kupuje :) ubranerk dostane troszke uzywanych za to :) jak znosicie drugi trymestr? wszystko ok?
    Ja chyba zacznę za 2 tygodnie jak zacznę 6 miesiąc. Tal sobie postanowiliśmy z M że kupimy wszystko na raz i już :) jakoś ostatnio mam mało energii i nawet chęci nie mam do chodzenia po sklepach :(

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie od początku ciąży przybyło +6kg i powiem Wam z czego najbardziej się ciesze :D brzuszek mi zaczeło być wreszcie widać :) jak narazie mało co ale ja widzę :D Babeczka jak mnie zobaczyła dziś w przychodni i dowiedziała się że jestem w 6 miesiącu to wyłupiła gały na wierzch i pyta: jak to ? gdzie to dziecko tam w Pani jest jak nic nie widać :D

Evanlyn, katsuyoshi lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    mnie od początku ciąży przybyło +6kg i powiem Wam z czego najbardziej się ciesze :D brzuszek mi zaczeło być wreszcie widać :) jak narazie mało co ale ja widzę :D Babeczka jak mnie zobaczyła dziś w przychodni i dowiedziała się że jestem w 6 miesiącu to wyłupiła gały na wierzch i pyta: jak to ? gdzie to dziecko tam w Pani jest jak nic nie widać :D
    Hehe no tak :D moja znajoma też miała taki mały brzuszek całą ciążę :) ależ ja jej zazdrościłam, byłam świadoma że ja będę miała bombę :D mój M wczoraj skomentował mój brzuch że dla niego już jest bardzo duży i nie wyobraża sobie jaki będzie większy i woła do mnie inkubatorku :) pociesza mnie bo mnie głaszcze po nim i gada do synka żeby jego głos też znał tak dobrze jak mój :D ja mam opory z gadaniem samej do siebie i wolę mu śpiewać jak jestem sama :D

katsuyoshi, Bobitta lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana :)
    Ja dopiero wstałam bo mój ma jeszcze wolne a synek wstał o 5 rano i moj go wziął abym mogła sobie jeszcze po spać.
    Teraz pije herbatke....
    Co do czucia się ja czuje sie doskonale ogolnie jakbym w ciazy nie była gdyby nie te wszystkie komplikacje związane z ciąża nie miałabym pojecia że w ciazy jestem dosłownie..
    Brzuszkiem chwalić się nie musze bo jak same wiecie od początku mam duży a teraz to już w ogóle :D mój pępek odstaje haha z synkiem mi nie odstawał O.o
    Wózek mamy już kupiony i schowany.
    Ubranka musze wyciągnać z torby i zrobic segregacje,chce też odswiezyć je a potem juz ułożyc do szafki.
    Musze zrobić to wcześniej bo u mnie nie wiadomo kiedy dzidzius się pojawi bo moze to być w każdej chwili. Chociaż mam nadzieje że łożysko się uniosło i ponosze sobie je jeszcze.

Mówiłam wam dziewczyny że jak wam brzuszki zaczną rosnąc to nawet nie bedziecie ogarniać kiedy to się stało że nagle taki duży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 11:30

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny.
    No u mnie juz pare dni temu zaczął sie 6mies i brzuszek iljuz tez widac:)
    Córci lubi sie do niego tulić ,i nie może się doczekać kiedy sie urodzi:)
    Termin mam na 16 lipiec takze jeszcze troche czasu jest ale caly czas zbieram wyprakwe:)
    Jak narazie do rozmiaru 74mam juz wyprane w normalnym proszku a proszek dziecinny juz zakupilam i za niedługo będę je prac i prasować:)
    Wczoraj w moim lupiku dorwałam fajne sztuki większe i w bdb stanie:)
    Teraz tworze listę co do szpitala będzie potrzebne by o niczym nie zapomnieć:))

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektórzy sie dziwią ze juz zbieram wyprawkę ale ja wole wczesniej bo jeszcze starsza moja prawie 5letnia musze ogarniać core a czas moment leci:))
    W przyszłym tyg pewnie będę zamawiac pościel ,wypełnienia i art higieniczne dla Synka i siebie:)
    A wiadomo brzuszek rośnie i potem coraz ciezej będzie cokolwiek zrobić:)

Bobitta lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Witajcie z rana :)
    Ja dopiero wstałam bo mój ma jeszcze wolne a synek wstał o 5 rano i moj go wziął abym mogła sobie jeszcze po spać.
    Teraz pije herbatke....
    Co do czucia się ja czuje sie doskonale ogolnie jakbym w ciazy nie była gdyby nie te wszystkie komplikacje związane z ciąża nie miałabym pojecia że w ciazy jestem dosłownie..
    Brzuszkiem chwalić się nie musze bo jak same wiecie od początku mam duży a teraz to już w ogóle :D mój pępek odstaje haha z synkiem mi nie odstawał O.o
    Wózek mamy już kupiony i schowany.
    Ubranka musze wyciągnać z torby i zrobic segregacje,chce też odswiezyć je a potem juz ułożyc do szafki.
    Musze zrobić to wcześniej bo u mnie nie wiadomo kiedy dzidzius się pojawi bo moze to być w każdej chwili. Chociaż mam nadzieje że łożysko się uniosło i ponosze sobie je jeszcze.

Mówiłam wam dziewczyny że jak wam brzuszki zaczną rosnąc to nawet nie bedziecie ogarniać kiedy to się stało że nagle taki duży :)
    U mnie pępek się jakby rozłazi że coraz bardziej widać środek :D ja dzisiaj też się długo w łóżku leniłam :)

Agness też mam na 16 lipiec ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 12:04

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness tak patrze ze u nas na liscie ciebie nie ma ale juz wpisałam wybacz możliwe ze w trakcie moich nie obecnosci dołączyłaś do nas i nie zauwazyłam że jesteś tutaj nowa :D
    A znasz już płeć?
    Chyba chłopiec tak? z tego co wyczytałam wyżej :)

Agness27 lubi tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    U mnie pępek się jakby rozłazi że coraz bardziej widać środek :D ja dzisiaj też się długo w łóżku leniłam :)

Agness też mam na 16 lipiec ;)

No właśnie zauwazylam ze taki sam termin mamy:)
    A co będzie u Ciebie?:)
    Bo u Mnie Synek:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 12:12

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Agness tak patrze ze u nas na liscie ciebie nie ma ale juz wpisałam wybacz możliwe ze w trakcie moich nie obecnosci dołączyłaś do nas i nie zauwazyłam że jesteś tutaj nowa :D
    A znasz już płeć?
    Chyba chłopiec tak? z tego co wyczytałam wyżej :)

Tak tak chłopak będzie:))

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    No właśnie zauwazylam ze taki sam termin mamy:)
    A co będzie u Ciebie?:)
    Bo u Mnie Synek:)
    Termin zobowiązuje :D u mnie też synuś - Karol :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh ja też już mam całą wyprawkę skompletowaną jedynie dla siebie koszule do karmienia i do rodzenia musze ogarnąć

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam stronke na allegro upatrzoną i tam chce zamówić resztę rzeczy dla siebie i Malego ale wszystko zamówię po usg serduszka Malego:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness ale super wam sie złożyło :) Bedziecie mieli parke z tego co widzę <3 Jeju ale fajnie ^.^
    Też bym tak chciała ...
    Mam synka obecnie 1.5 rocznego i liczymy na córeczke teraz fakt jest 70% że to córka ale jednak to nie 100% i moze jesli łożysko się podniesie to w maju poznamy 100% płec :)

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Agness ale super wam sie złożyło :) Bedziecie mieli parke z tego co widzę <3 Jeju ale fajnie ^.^
    Też bym tak chciała ...
    Mam synka obecnie 1.5 rocznego i liczymy na córeczke teraz fakt jest 70% że to córka ale jednak to nie 100% i moze jesli łożysko się podniesie to w maju poznamy 100% płec :)

No My tez się cieszymy ze będzie parka:)
    Na poczatku "celowalismy" na chłopca ale nie wychodzilo wiec potem wyszliśmy z zalozenia co będzie to będzie:))
    No u nas tydzień temu na usg bylo widac ze będzie chłopak bo ladnie zaprezetowal swoje klejnoty:)
    A Plec znamy od 17 lutego bo poszerzaliśmy diagnostykę bo pojawiły sie problemy u Synka.
    Za 2 dni usg serduszka i zobaczymy co tam wyjdzie lub nie:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę parkę i następne będzie celowane na córeczkę :D

Ale u mnie dzisiaj nudno, tylko jeść się chce :D już pochłonęłam pół tabliczki Milki a drugą połowę schowałam poza zasięg wzroku i wzięłam się za jabłka :D

katsuyoshi, Agness27 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    No My tez się cieszymy ze będzie parka:)
    Na poczatku "celowalismy" na chłopca ale nie wychodzilo wiec potem wyszliśmy z zalozenia co będzie to będzie:))
    No u nas tydzień temu na usg bylo widac ze będzie chłopak bo ladnie zaprezetowal swoje klejnoty:)
    A Plec znamy od 17 lutego bo poszerzaliśmy diagnostykę bo pojawiły sie problemy u Synka.
    Za 2 dni usg serduszka i zobaczymy co tam wyjdzie lub nie:)
    Agness u nas było teoretycznie celowane na dziewczynkę a wyszedł mój wymarzony chłopaczek :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem ze nie ma co celowac bo co ma byc to i tak bedzie :)
    Bo czesto przez celowanie nie wychodzi zajscie a nawet rzekome zaplodnienie i tak nie udaje sie trafic nasza wymarzona płec ;p

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze by dzieciątko bylo zdrowe a Plec jak dla mnie jest na drugim miejscu:)
    U Nas w sumie będzie pierwszy chłopak bo siostra dwie córki ma a ja jedna a Wojtek będzie Rodzyneczkiem dla Dziadków:))

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolnie mam duze rodzenstwo wiec moi rodzice od dawna są dziadkami chociaz i tak nie ukrywam że póki co przewaga jest w chłopcach bo jest tylko jedna dziewczynka u mojego brata a tak sami chlopcy.
    Chociaz w mojej rodzinie odkad pamietam bardzo duzo chlopców jest...
    Ja osobiscie mam 3 braci i 1 siostre to wspolne dzieci rodzicow a po za tym mam jeszcze jednego brata przyrodniego i jeszcze jedna siostre przyrodnią.
    U mojej cioci , siostry mojej mamy jest 4 chlopcow i 2 dziewczynki... u innej zas 3 chlopakow i 1 dzieczyna takze duzo by wymieniac ale duza przewaga jest chlopakow co wcale mnie nie dziwi ze moje rodzenstwo tez ma przewage chlopcow.
    Ja wlasnie wyciagalam ubrana wszystkie prawie ktore po malym byly wrzucone do worka bo jak sie przeprowadzalismy to poprostu byly do wora wrzucone i teraz sie piorą a jutro je ladnie uloze do szafki ktora przygotuje. Potem jak moj bedzie mial wolne to jeszcze bedzie musial mi ze schowka ktory mamy nad sufitem wyciagnac torbe z ubrankami na pierwsze miesiace .

‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ