X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha Bobitta <3 rozwaliłas mnie totalnie z tymi 400kg :D

Dziewczyny czuje sie o połowe lepiej ... przed spaniem prawie już kaszlu nie ma i w nocy się nie budze też ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 06:46

Bobitta, majeczka87 lubią tę wiadomość

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymaj sie cieplutko Kat i wyzdrowiej do końca.

Ja dziś byłam w odwiedziny u znajomej, która ma trójkę dzieci 7lat-3lata-7miesięcy. Każde z nich urocze. Najstarsza zafascynowana baletem, Srodkowy gwiezdnymi wojnami a ta najmłodsza dzidzia nawet jak płacze to ma uśmiech przyklejony do twarzy :D

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro ide zarejestrować się do połoznej bo nie dlugo wypada kolejna wizyta ale najpierw musze się na nią zapisać....
    Kurde jak ja nie moge doczekać się tego 9 maja...
    Czuje jak dzidzia bardzo kopie i te kopniaki są strasznie nisko i mysle ze położenie sie nie zmieniło ...

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja doczekałam się w końcu dnia wizyty :) dzisiaj koło 18:00 zobaczę mojego synusia :)

Kat mnie też nisko kopie, albo po pęcherzu albo zaraz pod pępkiem... Zdarza się że wyżej się rusza ale to bardzo rzadko.

Ciekawe co tam z Ev. Chyba się wzięła ostro za magisterkę bo rzadko zagląda :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 10:03

Bobitta lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musze poszukac adaptera do pasów w dobrej cenie.. bo jakos coraz czesciej sie nie chce zapinac pasów.

Zaraz mam wizyte u pulmunologa znow...a najchetniej bym pospala;) odmalowalismy juz pokoik sypialniany ;) jest zieloooono;) a wiecie co? okazalo sie ze przy okazji remontu wypilismy litr wody destylowanej..OMG ;p

Evanlyn lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyte mam na 23 marca :)
    Evanlyn hm no ale ty masz normalnie łożysko? i na dole czujesz dziwne ...
    To może normalne w takim razie i nie mam czym sie martwic.

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat i Evanlyn ja też czuje tylko u dołu. pod pępkiem nawet śmiem twierdzić że bliżej wzgórka łonowego... a na wizycie ostatnio mówił że wszystko ok z szyjką.

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam jeszcze tak przy okazji, że moje dziecko chyba dziwne będzie :D Wszyscy puszczają muzykę klasyczną brzuchom albo jakieś spokojne nuty a moja Julka to uaktywnia się i tańcuje jak usłyszy Myrath - Beliver :D

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam wizytę :) mój synuś waży 400g i nie chciał pokazać całej buźki i mam tylko profil :) chował się w łożysko :P sprawdziły się moje przypuszczenia że nóżki ma na dole a główkę na górze stąd kopanie po pęcherzu :D

Kat tak, mam normalne łożysko :)

Bobitta mój synek uwielbia Breaking Benjamin - The Diary od Jane :D haha

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn to moje tez wlasnie czuje jak kopie po pecherzu strasznie kopie wrecz jakby tam biegalo :D
    Może moje łożysko się uniosło i dzidzia się mogła w koncu spokojnie przewrócic i zmienic pozycje ? :D mam taką nadzieje :)
    Teraz np czuje jak strasznie mnie kopie po pechaerzu :D normalnie czuje jakby ktos mi grał tam w noge :D
    A mój synek bedzie chyba Dj-em :)
    Ide spac bo strasznie boli mnie kregoslup już .
    Do jutra <3

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się najbardziej uaktywnia wieczorami :P nieraz czuję jakby się odbijał od pęcherza i czuję nad pępkiem jak kończy mu się miejsce :D

Nieciekawa noc u mnie... bez mężulka. Prawie nic nie spałam i brzuch mnie strasznie bolał :( czułam jakby mi jelita skręcało ech :(

A synek taki muzykalny że będzie DJ'em?? ;)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak... strasznie lubi muzyke ale najbardziej to wtedy kiedy mój M włączy mu na laptopie dokładnie na you tube jak DJ-e miksują na tych konsolach :)
    Oscar patrzy się i jakbym dziecka nie miała , mało tego rękoma robi do rytmu tak jak ci na filmiku tak jakby sam miał tą konsole przed sobą do tego rusza głową :D
    Strasznie to lubi i kiedy ma zły humor lub jest nie bardzo danego dnia to wystarczy mu to wł i od razu jest inny :D

• Monia663 Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do was pytanie. Kupujecie nowy czy używany wózek ?

ckaidqk35k4cl4cr.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia663 wrote:
    Ja kupuje nowy z tego względu że zaraz po synciu planuję drugie dziecko :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo ze dla synka kupowalam nowy to i tak teraz chcemy kupic też nowy tylko że teraz dwuosobowy bo moj maly jeszcze za maly aby taki kawal do miasta sam szedl...On pojdzie w jedna strone do sklepu co blisko domu jest a spowrotem chce juz do wozka.
    Tez dla mnie bedzie wygodniej bo jednak ciezko byloby mi pchac jeden wózek i pilnowac synka aby na ulice np nie wybiegł.

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia663 wrote:
    My kupiliśmy używany ale w idealnym stanie. Mielismy możliwość wzięcia mojej siostrze, ale lepiej nie robić zgrzytów rodzinnych...
    Ciuchy mamy po chrześniaku moim.
    Łóżeczko używane ikeowskie też w b.dobrym stanie
    przewijak- komodę chcemy kupić nową
    wanienkę dostaliśmy, matę edukacyjną też, zabawki grzechotki itp...
    tak naprawde to nowe beda pampersy i środki higieniczne

katsuyoshi lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa żeby nie było... nie jestem biedna (żeby ktoś mi tu nie nasyłał na mnie opieki społecznej):D uważam tylko, że jak i tak dostałam a jest to nie zniszczone to po co mam kupować nowe. Zreszta Maluszkowi na początku nie wiele trzeba ! Miłości, mleka i suchej pieluszki.

katsuyoshi, Agaax lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    aaaa żeby nie było... nie jestem biedna (żeby ktoś mi tu nie nasyłał na mnie opieki społecznej):D uważam tylko, że jak i tak dostałam a jest to nie zniszczone to po co mam kupować nowe. Zreszta Maluszkowi na początku nie wiele trzeba ! Miłości, mleka i suchej pieluszki.
    watpie aby ktos tak pomyslal :)
    Przeciez ja tez wszystko uzywane mam po synku tylko wozek chcemy kupic :)
    Oczywiscie rozgladakismy sie tez za uzywanym w dobrym stanie ale nie znalezlismy takiego ktory by nam przypasowal no i w dobrym stanie a wiadomo nie kupie od kogos gdzie material w pewnych miejscach jest juz rozpruty i sa dziurki bo taki wozek ma mi sluzyc minimum na 3 latka :)
    Ubranka jesli bedzie naprawde trzeba to pare sie do kupi gdyz nie ktore sa z motywami dla chlopca a jezeli corcia by sie potwierdzila to pare kupie takich na wyjsvie dla dziewczynki . Uwazam ze w domciu moze byc ubierane nawet z tymi motywami dla chlopca no bvo kto to bedzie widzial a wywalac jest szkoda tym bardziej ze dla synka bylo kupowane wszystko nowe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    127733081_swnrapq.jpg
    Taki mam na oku, jest on uzywany i osoba sprzedajaca mieszka nie daleko nas. Jesli bedzie trzeba nawet dostarczy mi pod sam dom bo my auta nie posiadamy wiec nie ma z tym problemu.
    Stan wózka jest idealny jej zdaniem i jak ja zobaczyłam zdjecia moge powiedziec to samo, jednak rzadko sie widzi tak zadbany wozek.
    Za niego chce 150 funtow poniewaz byl malo uzywany i wyglada jak nowy.
    Wózek posiada to co widac plus folia przeciwdeszczowa jest do niego w idealnym stanie.
    Taki wózek jakbym miala kupuc nowy kosztuje ponad 250 - 325 funtow .
    Wózek ktory miałam na oku zamowic nowy przez ebay-a okazalo się ze siedzenie dolne trzeba dokupic osobno :/ wiec wyszłoby ponad 200f ...
    Teraz zastananawiam sie nad kupnem tego wlasnie od tej Pani ... tylko jak moj bedzie do mnie dzwonił bo jest w pracy musze z nim pogadac i sie zapytać . Jesli nie bedzie miał nic przeciwko napiszę do tej Pani i ugadam wszystko bo wypłate mamy jutro mimo że 100f mam juz odlozone to i tak jeszcze 50f brakuje dlatego ustale z nia ze kupimy i jest możliwosc dostarczenia jutro go.

A jak wam się podoba?
    Zaznacze że wózek jest przeznaczony od noworodka .
    mam tylko nadzieje że jeszcze go nie sprzedala bo tydzien temu z nią pisalam i mi zdjecia wyslala...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 09:46

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychodzę z założenia, że jak jeździ, czyli spełnia swoją podstawową funkcje bo można dziecko przemieścić z punktu A do punktu C przez punkt B to jest ok. A jak ie jest obrzygany i się nie pruje to już w ogóle jest git :) A co do kolorów się nie wypowiadam, bo mój mózg ma tylko podstawową bazę kolorystyczną i czasem ie widzę nawet plam na materiale ... dlatego pod względem estetycznym mam problem ze stwierdzeniem czy kolor tego wózka jest gustowny czy też nie :D wiem że jest czerwony !!! i to dla mnie jest sukces :)

katsuyoshi, Agaax lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ