Lipcowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wczoraj i dzisiaj właściwie przeżyłam mikro-zawał. Może niesłusznie i panikowałam za wcześnie ale pierwszy raz mi się zdarzyło odkąd czuję ruchy synka. Odkąd je czuję regularnie między 22-23 na stary czas i teraz o godzinę później mój synuś tak wariował że cały brzuch mi chodził, później budziłam się między 4 a 5 rano i synek też razem ze mną... Wczoraj schodziłam się po galerii i byliśmy z mężulkiem w kinie o 6 i tam ostatni raz tego dnia czułam jego ruchy masakra. Położyłam się do łóżka i nic totalna cisza. Nie mogłam spać przez to, w nocy się przebudziłam i dalej nic Miedzy 4 a 5 rano też cisza dopiero po 8 dał znak życia i to tylko kilka kopniaków leciutkich że miałam wątpliwości czy to on Po 9 się rozkręcił i teraz figluje cały dzień jakby się wyspał przez całą noc. Mam nadzieję że więcej mnie nie będzie tak straszył bo do tej pory miał regularne pobudki co 2/3 godziny i przez to czułam że wszystko z nim dobrze... Ech
-
nick nieaktualny
-
Meg0809 wrote:Evanlyn nie denerwuj się poprostu mały musiał się wyspać w końcu jak będziesz chciała sprawdzić czy wszystko ok to weź zjedz czekoladę moja siora tak robiła i wtedy dziewczyny dawały czadu.
Meg0809 lubi tę wiadomość
-
Agness27 wrote:hej Dziewczyny:)
zamawiałyście może przez internet jakieś naklejki na ścianę??
Jak tak to podajcie linki:)
Ja dziś po trudach w poszukiwaniu kupiłam jednyne dwa biustonosze które były dla mnie dobre..masakra z tymi wiekszymi rozmiarami.
Urządzasz osobny pokój dla córci?
-
Evanlyn wrote:Ooo aż takie są???
Urządzasz osobny pokój dla córci?
Z trudem znalazłam 2 .teraz to na 90 w plecach musiałam kupic-troszke miseczka za duża ale przynajmniej luz w plecach .a dostałam w textil market:)
My to teraz dla Synka-Wojtka uządzamy.Narazie stoi w nim pomalowane łóżeczko na biało.a reszta juz jest do pokoju tylko w foliach by sie nie kurzyło:)
a Córcia to w czerwcu juz 5 lat kończy:)
Mamy 3 pokoje plus duzy salon wiec kazdy będzie miał swój pokój:)
-
nick nieaktualnyAgness27 wrote:Z trudem znalazłam 2 .teraz to na 90 w plecach musiałam kupic-troszke miseczka za duża ale przynajmniej luz w plecach .a dostałam w textil market:)
My to teraz dla Synka-Wojtka uządzamy.Narazie stoi w nim pomalowane łóżeczko na biało.a reszta juz jest do pokoju tylko w foliach by sie nie kurzyło:)
a Córcia to w czerwcu juz 5 lat kończy:)
Mamy 3 pokoje plus duzy salon wiec kazdy będzie miał swój pokój:)
Nie wiem ja bym sie bała tak bo tyle jednak sie slyszy o smierci w trakcie snu dziecka itp a jednak nie zdazy sie zareagowac jesli dziecko spi w innym pokoju takie malutkie .Jednak jak spi w tym samyn pokoju to mama bardziej czuwa i słyszy kazdy ruch dzidziusia.Bynajmniej ja slyszałam każdy.Teraz też drugie bedzie spalo z nami w sypialni w łozeczku poki nie skonczy minimum roczku. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzarlotka123 wrote:Witam was dziewczyny.
Moja wczorajsza beta 4747 Sobotnia 1170.
Czy taki przyrost w 4 dni jest dobry? Bo ja się na tym kompletnie nie znam..
od 7 dnia po owulacji do 3. tygodnia po - mniej niż 5 mIU/ml
3 tydzień ciąży - 5-50 mIU/ml
4 tydzień ciąży - 4 - 426 mIU/ml
5 tydzień ciąży - 19 - 7 340 mIU/ml
6 tydzień ciąży - 1 080 - 56 500 mIU/ml
7-8 tydzień ciąży - 7 650 - 229 000 mIU/ml
9-12 tydzień ciąży - 25 700 - 288 000 mIU/ml
13-16 tydzień ciąży - 13 300 - 254 000 mIU/ml
17-24 tydzień ciąży - 4 060 - 165 400 mIU/ml
25-40 tydzień ciąży - 3 640 - 117 000 mIU/ml
Prosze tu masz normy na dane tygodnie ciazy
Zaznacze że to tylko normy książkowe, jak juz wczesniej pisałam nie ma co sugierować się betą bo tu najważniejsze jest usg
Jak tam plamienia u Ciebie? Ustały?
A tu masz bete ktora jest wyliczana od dnia ostatniej miesiaczki i jej normy są takie :
3 tydzień ciąży: 5 – 50 mIU/ml
4 tydzień ciąży: 5 – 426 mIU/ml
5 tydzień ciąży: 18 – 7340 mIU/ml
6 tydzień ciąży: 1080 – 56500 mIU/ml
7 – 8 tydzień ciąży: 7650 – 229000 mIU/ml
9 – 12 tydzień ciąży: 25700 – 288000 mIU/ml
13 – 16 tydzień ciąży: 13300 – 254000 mIU/ml
17 – 24 tydzień ciąży: 4060 – 165400 mIU/ml
25 – 40 tydzień ciąży: 3640 – 117000 mIU/ml
Jak widac tu rózni się tylko 5 tydzien ciąży a pozostale są takie same .
A jak już tak bardzo kochana się martwisz to ja Ci powiem że bete masz w normie z tego co widzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 08:33
Agness27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaj sobie spokój z ta beta ja przez nią przeżyłam koszmar bo wcale nie przyrastala prawidłowo a dzieciątko jest i serduszko bije.
Miałam 14.03. 2860,40
16.03. 3037,60
21.03. 4537,20
24.03. 5677,90
To nie jest prawidłowy przyrost a jednak dzieciątko ma się dobrze. Także wyluzuj bo zwariujesz.katsuyoshi, katsuyoshi, Bobitta, Vesper lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMeg0809 wrote:Daj sobie spokój z ta beta ja przez nią przeżyłam koszmar bo wcale nie przyrastala prawidłowo a dzieciątko jest i serduszko bije.
Miałam 14.03. 2860,40
16.03. 3037,60
21.03. 4537,20
24.03. 5677,90
To nie jest prawidłowy przyrost a jednak dzieciątko ma się dobrze. Także wyluzuj bo zwariujesz.
Najważniejsze jest to co pokaże nam USG .
A z betą jest tak tylko książkowo ze powinna przyrastać tyle i tyle chociaż nie koniecznie musi tak być przykładem na to jest własnie Meg
Ja osobiscie nie wiem jaki miałam wynik bety a miałam robione tylko raz na pierwszej wizycie u położnej w 3 miesiącu ciąży. Gdyby beta była w rzeczywistosci tak bardzo ważna to w UK wizyta nie byłaby pierwsza dopiero w 3 miesiącu ciąży bo przecież bete trzeba by było sprawdzać w pierwszych tygodniach ciąży a nie dopiero w 3 miesiącuMeg0809, Vesper lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję bardzo
Dzisiaj idę pierwszy i ostatni raz na betę po 48 godzinach.
Plamienia już nie mam
Zresztą jestem na dupku 3x dziennie i luteinie dopochwowo 2x dziennie więc wydaje mi się, że nawet nie ma szans
A jak u was? Jak się czujecie?
Miłego dnia :*katsuyoshi lubi tę wiadomość