X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Dziękuję bardzo <3
    Dzisiaj idę pierwszy i ostatni raz na betę po 48 godzinach.
    Plamienia już nie mam ;)
    Zresztą jestem na dupku 3x dziennie i luteinie dopochwowo 2x dziennie więc wydaje mi się, że nawet nie ma szans :D
    A jak u was? Jak się czujecie?
    Miłego dnia :*
    To dobrze że plamien już nie ma to najważniejsze oczywiscie plamienia czasami też nie swiadczą o niczym złym :) Moja mamuska bedąc w ciazy z bratem krwawiła całą ciąże a on urodził się zdrowy :) Czasami kobiety mają taki urok ciąży i nic na to nie poradzimy.
    U mnie w sumie od rana kopniaki :D
    Po za tym to kregoslup strasznie mi siada ale co poradzę.
    Zapowiada się piekna pogoda u mnie od rana sloneczko i piekne niebo wiec napewno sie wybiore z malym na spacer bo moj dzis juz do pracy szedl .
    Po za tym czuje się dobrze :)
    Wczoraj kupiłam też kocyk dla dzidziusia do szpitala by zostal po porodzie w niego owiniety taki śliczny zielony z żabką :) Uznałam że do szpitala musi miec swój nowy kocyk a nie po małym :) Butelki 3x w komplecie też mam już kupione, kupiłam w tamtym tyg bo ja bede karmic sztucznym mlekiem od razu. Wiem nie jedna by mnie za to opierniczyła ale ja nie mialam mleka dobrego z synkiem i nie chcial pic , sila go zmuszalam cale dnie i noce ale sie wyrywał i nie chcial , ciagle plakal z glodu i pamietam ze moj sie wkurzyl wtedy ze nie bedzie dziecka glodzil i poszedl kupic mu mleko najadl sie i wtedy pierwszy raz spal 4 h a ja az ze strachu sprawdzalam czy wszystko z nim ok itp bo tak dlugo spal. Oczywiscie z mlekiem tez mielismy problem bo odrzucał każde :/ nawet u lekarza byliśmy i przepisal nam antyalergiczne itp ale tego to juz w ogole nie chcial tknać w sumie nie chciałybyscie posmakować ...wcale mu sie nie dziwiłam.W końcu udalo sie nam trafic na mleko ktore polubił i mu odpowiadało a było to mleko Anty Refluksowe . Na anty sie zdecydowalismy po tym jak maly zaczął wylewac ponad pół butelki mleka wiec mozna by powiedziec ze wszystko co zjadl za chwile ulał :/ I te mleko bylo zbawieniem. Dlatego teraz też chce od razu sztuczne bo nie chce meczyć dziecka i siebie w razie co.
    A mleka i tak za dlugo nie pil bo tylko do 10 miesiaca :) Nie wiem ale to takie dziwne bo dzieci mleko uwielbiają z reguły i piją z butelki do 3-4 lat nawet i dlużej a moj teraz w ogole by nie tknął :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 09:40

majeczka87 lubi tę wiadomość

• Ev Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    hej Dziewczyny:)
    zamawiałyście może przez internet jakieś naklejki na ścianę??
    Jak tak to podajcie linki:)
    Ja dziś po trudach w poszukiwaniu kupiłam jednyne dwa biustonosze które były dla mnie dobre..masakra z tymi wiekszymi rozmiarami.

http://naklejkomania.eu/

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś w 28 tygodniu ciąży
    (27 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 7
    Trymestr: 3
    ^.^

Agaax, Meg0809, Szarlotka123, Vesper, Agness27, Ola_85 lubią tę wiadomość

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Kat gonie Cię :) za dwa dni też będę już w III :D ale to szybko zleciało... a przypominam sobie jeszcze jak na samym początku jazdy robiłam co miesiąc na "staramy się i wspieramy"

katsuyoshi, Meg0809, Vesper, Agness27, Ev, Ola_85 lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    hehe Kat gonie Cię :) za dwa dni też będę już w III :D ale to szybko zleciało... a przypominam sobie jeszcze jak na samym początku jazdy robiłam co miesiąc na "staramy się i wspieramy"
    My mamy ten sam termin tylko nie wiem dlaczego nam suwaczki zrobily róznice 2 dniowa :D
    Liczyły od ostatniej @ a mimo to mamy ten sam termin .
    Oooo tak ja pamietam doskonale te nasze dni staran :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 2 czerwca 2016, 18:50

katsuyoshi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Kochane, podpowiedzcie mi jak to jest z odżywianiem w ciąży.
    Staram się jeść same zdrowe rzeczy ale mam dzisiaj wielką ochotę na kurczaczki z kfc..
    I czuje, że takiego zdrowego mięsa nie zjem.. Lepiej się zmusić do czegoś zdrowego czy jak zjem kurczaczki to się nic nie stanie?
    Podstawa !
    Jedz to na co masz ochote :)
    Mi kiedyś lekarz powiedział że to co smakuje tobie to bedzie smakować dziecku a odmawianie sobie tego co się lubi i zmuszanie się do mniej przyjemnych potraw sprawi że możesz wcale tego nie zjesc i wylądujesz w wc.
    Ja jadam kebaby,hamburgiery,frytki, pizze i inne takie :) Oczywiscie z umiarem raz na jakiś tydzien lub dwa.
    Ogólnie jadam wszystko i nic sie złego nie dzieje :)
    A kurczaki to normalna sprawa , nie jadam w KFC bo u mnie akurat drogo wychodzi za małą porcje ale robie sobie w domu z kurczaka rózne obiady czy tez kurczaki pieke sobie w piekarniku .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 13:54

Szarlotka123, Vesper, Bobitta, Agness27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, dziękuję bardzo :*
    Aż mi uśmiech wrócił :D

katsuyoshi, Agness27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Super, dziękuję bardzo :*
    Aż mi uśmiech wrócił :D
    hehe nie dziwie się bo ja bym też nie przebolała jakbym nie mogła zjesc sobie cos co lubie :)

• Vesper Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamusie :D

U mnie już po owu, małż był intensywnie i z przyjemnością eksploatowany ;)
    Teraz odliczanie do terminu testowania, trzymajcie kciuki, żebym do Was szybko, formalnie dołączyła ;)

Dobrego weekendu!

katsuyoshi, Meg0809, Bobitta, Agness27, Evanlyn, Ev lubią tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny poszukiwana mama ktora che sie zamienic na ubranka mam 3 kartony ubranek do 2 lat dla chlopca po moim synku.Sa to ubrania glownie z USA i UK,bardzo dobre markowo Gap.Old Navy,Raulph Lauren itp.Zamienie sie na ubranka dla dziewczynki od urodzenia.

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:

Teraz odliczanie do terminu testowania, trzymajcie kciuki, żebym do Was szybko, formalnie dołączyła ;)

Dobrego weekendu!
    Liczę że bedzie powodzenie i zostaniesz tutaj juz z nami ! <3

Vesper lubi tę wiadomość

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Kochane, podpowiedzcie mi jak to jest z odżywianiem w ciąży.
    Staram się jeść same zdrowe rzeczy ale mam dzisiaj wielką ochotę na kurczaczki z kfc..
    I czuje, że takiego zdrowego mięsa nie zjem.. Lepiej się zmusić do czegoś zdrowego czy jak zjem kurczaczki to się nic nie stanie?
    Dziewczyno !!!!
    Moja rada (fakt, faktem nigdy nie miałam problemów z wagą i jestem dość szczupłą osobą)jedz to a co masz ochotę. Ja np jak mam ohote na MCDonalda to ide i wcinam cheesa ale fakt faktem rzadko mam takie ochoty. Zawsze jak otwieram lodówkę to moje kubki smakowe wybierają smalec albo kiełbase i pomidory... Wychodzę z założenia że organizm wie najlepiej co mu trzeba

katsuyoshi, Vesper lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:

Dobrego weekendu!
    Zacisnę sobie nawet te u nóg !!! A tutaj w tym temacie to przywitam Cie jak królową !!! Kurka Vesper musi się udać !

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    dziewczyny poszukiwana mama ktora che sie zamienic na ubranka mam 3 kartony ubranek do 2 lat dla chlopca po moim synku.Sa to ubrania glownie z USA i UK,bardzo dobre markowo Gap.Old Navy,Raulph Lauren itp.Zamienie sie na ubranka dla dziewczynki od urodzenia.
    Ja miałam genetyczne robione i wyszło ze bedzie laseczka :) ale jakby co i okazało się że zamiast Julci bedzie Benio to nie ma problemu się wymienie :D

katsuyoshi, Ola_85, Agness27 lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jesteście kochane (Kat, Bobitta - jestem wzruszona <3)!
    Fajnie, że jesteście!!!

katsuyoshi, Bobitta lubią tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper trzymam kciuki :D

U mnie jutro glukoza a dzisiaj będę próbowała się zarejestrować jako bezrobotna żeby potem nie było problemu z kosiniakowym :D mam nadzieję ze babki nie będą robiły problemu bo w NFZ powiedziała mi że mogą mi odmówić rejestracji z racji tego że jestem w ciąży i nie będę szukać pracy :(

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Vesper trzymam kciuki :D

U mnie jutro glukoza a dzisiaj będę próbowała się zarejestrować jako bezrobotna żeby potem nie było problemu z kosiniakowym :D mam nadzieję ze babki nie będą robiły problemu bo w NFZ powiedziała mi że mogą mi odmówić rejestracji z racji tego że jestem w ciąży i nie będę szukać pracy :(
    Pierwsze słysze o czymś takim...
    Każda osoba która nie pracuje ma prawo zarejestrować się jako bezrobotna z tego względu że potrzebuje ubezpieczenie i nikt nie ma prawa odmówic tym bardziej cieżarnej gdzie jest ona chroniona pod kazdym wzgledem i logiczne jest to że ciężarna nie bedzie pracować . Na to są przepisy i niech ci takich bzdur nie gadają w tym NFZ.
    Alkoholicy też sie mogą rejezstować jako bezrobotni i nie mają z tym zadnych problemow bo logiczne ze taki do pracy nie pójdzie tak samo osoby chore które nie są zdalne do pracy tak jak ci ktorzy prace stracili lub porzucili tez bez problemu mogą sie rejestrować , oczywiscie mają co jakiś czas wizyty w urzedzie w celu podpisania listy i dostaja pytania np czy szukaja pracy itp na te spotkania trzeba sie stawiać bo inacej zstanie sie wyrejstrowanym . Moja macocha bedac w ciazy nie miała też zadnych problemow z rejestracja do urzedu , musiala tylko chodzić podpisywać liste raz na jakiś czaś jak dostała list do domu o owym spotkaniu. Po urodzeniu też musiała sie tam stawiać i pytali oczywiscie czy szuka prace ale powiedziała im krótko że owszem moze pójsc szukać prace ale oni dadzą jej kase na nianke to może pracować bez problemow i nic na to jej nie powiedzieli. A kiedy była w ciaży oni zapisali w argumentacji że jest w ciaży i nie ma opcji podjecia w takim stanie pracy bo kazdy wie że cieżarnej nikt nie przyjmie do pracy.
    Wiec się nie słuchaj tego co ci ktoś gada.

Agness27 lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko mi tłumaczyła ze może mnie ubezpieczyć mąż w pracy a ze jestem w ciąży to mam prawo do wszystkich świadczeń związanych z ciążą i porodem czy jestem ubezpieczona czy nie więc teoretycznie nie jest mi to potrzebne :/

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Tylko mi tłumaczyła ze może mnie ubezpieczyć mąż w pracy a ze jestem w ciąży to mam prawo do wszystkich świadczeń związanych z ciążą i porodem czy jestem ubezpieczona czy nie więc teoretycznie nie jest mi to potrzebne :/
    Nie słuchaj tych bzdur ! Moj tata tez pracowal... Kazda osoba bezrobotna ma prawo sie zarejestrowac w urzedzie. Idz do urzedu , wez papiery ,wypełnij i zanieś .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:21

‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ