X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    To jakbyś mój stan opisała. Gdybym nie miała tłuszczyku to pewnie też by pępek odstawał to teraz jest całkiem płaski że widać mi obie dziurki po kolczyku zamiast jednej :P I też brzuch mam taki twardy i napięty aż na plecach mam skórę tak śmiesznie naciągniętą i też jest twardy. Znajomi się śmieją że taka malutka jestem a taki wielki brzuch dźwigam :D

Też jestem ciekawa ile waży moje małe :)
    No własnie ja to już wyglądam jakby była w 9 miesiacu :/
    Jest to uciążliwe dzwigać taki brzuch niestety a gdzie tu do porodu...wcale sie nie dziwie że tak kregosłup mi siada co chwile :/
    Ja pół godz siedzenia i musze sie połozyć bo z bolu juz nie wyrabiam...
    Nie wiem czy mam tyle wody czy dzidzius taki duzy bedzie.

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to byliśmy w piątek oglądać wózek :) na allegro mam wypatrzony i znalazłam używany identyczny :) nowy kosztuję 1500 zł a gość sprzedawał za 900 zł. Niby i tak drogo ale zawsze te 600 zł w kieszeni zostaje i można wydać na pierdoły :D stwierdziliśmy że jak będzie w fajnym stanie to bierzemy ale niestety miał białe elementy które były brudne go mieszkali w bloku a trzymali go w brudnym garażu, brudna była też budka od gondoli i nie wyglądało o jak zwykły kurz bo był jakiś żółtawy. Za takie pieniądze nie będę zgadywała czy to się spierze czy nie. Mamy jeszcze trochę czasu to może ktoś coś wystawi ciekawego :D mój M często jeździ do Warszawy to może tam ktoś będzie coś miał wartego uwagi :) był tak też identyczny i akurat dzisiaj M miał tam wyjazd ale chyba nie chce się bawić w białe elementy które się strasznie brudzą...dziecko to dziecko :)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    No własnie ja to już wyglądam jakby była w 9 miesiacu :/
    Jest to uciążliwe dzwigać taki brzuch niestety a gdzie tu do porodu...wcale sie nie dziwie że tak kregosłup mi siada co chwile :/
    Ja pół godz siedzenia i musze sie połozyć bo z bolu juz nie wyrabiam...
    Nie wiem czy mam tyle wody czy dzidzius taki duzy bedzie.
    O matko współczuję Ci.. Mnie też kręgosłup boli coraz bardziej ale tylko jak się nałaże albo podczas sprzątania jak się schylam.

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    NO ja dzisiaj cały dzień poza domem spędziłam :) weszłam wieczorem do środka to mi normalnie zimno było :D
    no jutro ma byc ponoć jeszcze cieplej

katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Tak w ogóle to byliśmy w piątek oglądać wózek :) na allegro mam wypatrzony i znalazłam używany identyczny :) nowy kosztuję 1500 zł a gość sprzedawał za 900 zł. Niby i tak drogo ale zawsze te 600 zł w kieszeni zostaje i można wydać na pierdoły :D stwierdziliśmy że jak będzie w fajnym stanie to bierzemy ale niestety miał białe elementy które były brudne go mieszkali w bloku a trzymali go w brudnym garażu, brudna była też budka od gondoli i nie wyglądało o jak zwykły kurz bo był jakiś żółtawy. Za takie pieniądze nie będę zgadywała czy to się spierze czy nie. Mamy jeszcze trochę czasu to może ktoś coś wystawi ciekawego :D mój M często jeździ do Warszawy to może tam ktoś będzie coś miał wartego uwagi :) był tak też identyczny i akurat dzisiaj M miał tam wyjazd ale chyba nie chce się bawić w białe elementy które się strasznie brudzą...dziecko to dziecko :)
    Biały sie szybko brudzi u nas taka jedna widziałam na miescie ma biały nowy wózek i tak sobie pomyślałam ciekawe jak bedziesz go musiała ciagle prac itp czy bedziesz taka zadowolona xD
    Nie no jak nie wiadomo było czy te plamy zejdą to lepiej nie ryzykować :/ Bo kupić a potem sie wkurzać bo nie dałoby sie doczyscić to nie robota... mój miał też kilka plamek ale takich zwykłych i kupiłam specjalny płyn do prania sof,dywanów itp i powiem ci że zeszła każda plamka i ten kolor taki jasniejszy sie zrobił jakby był dopiero co ze sklepu kupiony tak się cieszyłam ze doprowadziłam do takiego stanu :) Jakbym nie wiedziała że kupiłam go używanego to nie zgadłabym że był używany.

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carera-go_ssrpaqp.jpg

Taki sobie upatrzyłam i właśnie to dookoła gondoli miał brudne. Z obrazków byłam święcie przekonana że to plastik, niestety okazało się że materiał.
    Jak kupię używany to też mam zamiar tak czy siak cały wpakować do pralki :D

katsuyoshi, Agness27 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    carera-go_ssrpaqp.jpg

Taki sobie upatrzyłam i właśnie to dookoła gondoli miał brudne. Z obrazków byłam święcie przekonana że to plastik, niestety okazało się że materiał.
    Jak kupię używany to też mam zamiar tak czy siak cały wpakować do pralki :D
    U nas taka jedna ma identyczny co ten na zdjeciu i szczerze ja też byłam świecie przekonana że te białe to plastik :D
    Ale to jest wyciągane tak jak chciałaś czy nie?

Evanlyn, Agness27 lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    U nas taka jedna ma identyczny co ten na zdjeciu i szczerze ja też byłam świecie przekonana że te białe to plastik :D
    Ale to jest wyciągane tak jak chciałaś czy nie?
    Tak wyciągane :) takie na klik :D i sprzedają w wersji 3w1 :) ten wózek jest taki idealny jak ja chce i cena w miarę fajna, patrząc na to że to jeden z najtańszych na allegro wartych uwagi :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Tak wyciągane :) takie na klik :D i sprzedają w wersji 3w1 :) ten wózek jest taki idealny jak ja chce i cena w miarę fajna, patrząc na to że to jeden z najtańszych na allegro wartych uwagi :D
    aaa to fajnie bo ja póki co widzialam go tylko w tej wersji co na tym zdjeciu :D

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    aaa to fajnie bo ja póki co widzialam go tylko w tej wersji co na tym zdjeciu :D
    Chciałabym już mieć wózek w domu :) może bym uwierzyła bardziej w to że niedługo będę miała dzidziusia bo jak na razie wydaje mi się to takie nierealne i dalekie :D oprócz tego brzuszka nic na tą chwilę nie wskazuje na to że niedługo będziemy w trójkę ;D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Chciałabym już mieć wózek w domu :) może bym uwierzyła bardziej w to że niedługo będę miała dzidziusia bo jak na razie wydaje mi się to takie nierealne i dalekie :D oprócz tego brzuszka nic na tą chwilę nie wskazuje na to że niedługo będziemy w trójkę ;D
    Czas kupic ubranek kilka :D
    Ja nawet nie wiedzialam ze po synku wyjdzie mi 2 szafki tzn 2 pułki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 20:31

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Czas kupic ubrnek kilka :D
    Ja nawet nie wiedzialam ze po synku wyjdzie mi 2 szafki tzn 2 pułki :D
    Mam już kilka :D dostałam kiedyś od ciotki (zaraz po ślubie wszyscy myśleli że albo jestem albo zaraz i będę w ciąży i ciotka dała mi ubranka - o dziwo wszystkie chłopięce ;D miała przeczucie), od bratowej ostatnio dostałam kilka uniwersalnych bo mają córkę i jak byliśmy oglądać wózek to na olx wcześniej znalazłam ubranka i kupiłam tanio 11 sztuk bodów na długi i krótki rękaw :D

katsuyoshi, Agness27 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Mam już kilka :D dostałam kiedyś od ciotki (zaraz po ślubie wszyscy myśleli że albo jestem albo zaraz i będę w ciąży i ciotka dała mi ubranka - o dziwo wszystkie chłopięce ;D miała przeczucie), od bratowej ostatnio dostałam kilka uniwersalnych bo mają córkę i jak byliśmy oglądać wózek to na olx wcześniej znalazłam ubranka i kupiłam tanio 11 sztuk bodów na długi i krótki rękaw :D
    a łóżeczko już macie? :D
    No to ja nie wiem dlaczego jeszcze nie czujesz że nie dlugo bedzie was troje :D

• Vesper Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, testowanie w Waszym towarzystwie to prawdziwa przyjemność <3
    Muszę wierzyć w pozytywne rozwiązanie, dzięki za wsparcie :D

Matko, ale ja bym chciała z Wami o tych wszystkich wózkach i ciuszkach gadać :P, a tak mogę się co najwyżej przyglądać ;)

Evanlyn, po zakończeniu studiów nie ma jak wziąć dziekanki, musiałabyś to chyba zrobić na ostatnim semestrze, ale jak mówisz, sytuacja jest problematyczna :/ mam nadzieję, że uda Ci się zrobić dyplom, jak nie teraz to później. W tym momencie faktycznie, Maleństwo jest najważniejsze :)
    Ciekawe, jak tam Ev? ;)

Evanlyn, katsuyoshi, Agness27 lubią tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• madziarella88 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Co do glukozy nie chce Cie straszyć ale ja musiałam podchodzić 2 razy do tego badania ;/

a co do reszty. Uwierzy mi ja mam też problem i to nie mały ;( cyba bede musiała rozwiązywać go a drodze sądowej :(
    - Mój szef od stycznie nie był łaskaw zarejestrować mnie w ZUSie. A do tego nie wypłaca mi wynagrodzenia od lutego ;( jestem bez ubezpieczenia bez środków do życia z remontem na głowie a do tego wszystkiego w ciąży !(tylko zeby ktoś opacznie tego nie przeczytał! z ciąży się ciesze - problem w tym ze w ciąży nie mam jak podjąc innej zarobkowej pracy;/)

Bobitta mialam ten sam problem z ostatnim pracodawca zanim wyjechalam do Niemiec.. Nieciekawie.. Sprawa ciagnelam sie do mniej wiecej listopada zeszlego roku bo jak sie okazalo nie mnie jedna zrobiono w jajo i ciagle wzywali mnie do sadu z charakrerze siwadka.. ale zanim do rozprawy sadowej doszlo ZUS scigal mnie - tak jak ja bym byla winna ze mnie pracodawca jie zarejesteowal.. musialam donosic im umowy i inne papiery masakra... soecjalnie zjezdzalam z Niemiec przez to wszystko.. plus calej sprawy jest taki ze nie jestes niczemu winna i przy odrobinie szczescia dostaniesz odszkodowanie id tego popapranca. Jestestu osoba oszkodowana(tak mi tlumaczyl policjant)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 20:39

katsuyoshi, Evanlyn, Agness27 lubią tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    Hej, testowanie w Waszym towarzystwie to prawdziwa przyjemność <3
    Muszę wierzyć w pozytywne rozwiązanie, dzięki za wsparcie :D

Matko, ale ja bym chciała z Wami o tych wszystkich wózkach i ciuszkach gadać :P, a tak mogę się co najwyżej przyglądać ;)

Evanlyn, po zakończeniu studiów nie ma jak wziąć dziekanki, musiałabyś to chyba zrobić na ostatnim semestrze, ale jak mówisz, sytuacja jest problematyczna :/ mam nadzieję, że uda Ci się zrobić dyplom, jak nie teraz to później. W tym momencie faktycznie, Maleństwo jest najważniejsze :)
    Ciekawe, jak tam Ev? ;)
    Ev jakiś czas temu sie odezwała a teraz znowu milczy ale o ile pamietam on ma malo teraz czasu aby do nas czesto zagladac itp także trzeba jej wybaczyc .
    Vesper spokojnie już nie dlugo bedziesz też z nami o takich rzeczach pisać :D

Evanlyn, Vesper lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella miło że w końcu do nas zajrzałas :)
    Gdzie się tyle czasu podziewałaś?
    Jak tam samopoczucie i dziudziuś?

Evanlyn, madziarella88 lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczka też jeszcze nie mamy :D też nie wiem czy kupować nowe czy używane :P

Vesper z tymi studiami to naprawdę jestem w wielkiej czarnej d, już się nawet tym nie przejmuję bo szkoda moich i mojego synka nerwów. Po części jestem sama sobie winna bo gdyby nie ciąża to bym ten przedmiot bez problemów zaliczyła. Są to zajęcia terenowe które kiedyś przełożyłam na przyszły rok. 5cio dniowa wycieczka w tym przypadku po śląsku. Pojechałam wtedy z moim M do Niemiec bo on miał tam staż a wtedy były zajęcia na wakacjach. Miałam zaliczać za rok czyli w maju 2015 roku. Wtedy okazało się że dwa roczniki jadą razem i nie mam z kim zajęć odrobić :) załamka. Mogę je odrabiać teraz w maju a dokładnie od dnia kiedy zacznę 32 tydzień ciąży :D

Sama jestem sobie winna ale tak bardzo chciałam mieć dziecko że jak mój M skończył studia i zaczął prace to długo sie nie zastanawialiśmy i bum jestem w ciąży :D

katsuyoshi, Vesper lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Łóżeczka też jeszcze nie mamy :D też nie wiem czy kupować nowe czy używane :P

Vesper z tymi studiami to naprawdę jestem w wielkiej czarnej d, już się nawet tym nie przejmuję bo szkoda moich i mojego synka nerwów. Po części jestem sama sobie winna bo gdyby nie ciąża to bym ten przedmiot bez problemów zaliczyła. Są to zajęcia terenowe które kiedyś przełożyłam na przyszły rok. 5cio dniowa wycieczka w tym przypadku po śląsku. Pojechałam wtedy z moim M do Niemiec bo on miał tam staż a wtedy były zajęcia na wakacjach. Miałam zaliczać za rok czyli w maju 2015 roku. Wtedy okazało się że dwa roczniki jadą razem i nie mam z kim zajęć odrobić :) załamka. Mogę je odrabiać teraz w maju a dokładnie od dnia kiedy zacznę 32 tydzień ciąży :D

Sama jestem sobie winna ale tak bardzo chciałam mieć dziecko że jak mój M skończył studia i zaczął prace to długo sie nie zastanawialiśmy i bum jestem w ciąży :D
    No ja łóżeczko mam po synku ale jakbym nie miała napewno nie kupiłabym używanego jakoś tak nie jestem chetna do używanego łóżeczka jednak...
    E tam to tylko szkoła ...dziecko jest wazniejsze tak mysle... teraz ludzie po studiach itp pracy nie maja a ci co po takim gimnazjum np są mają prace xD

Evanlyn, Agness27 lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    No ja łóżeczko mam po synku ale jakbym nie miała napewno nie kupiłabym używanego jakoś tak nie jestem chetna do używanego łóżeczka jednak...
    E tam to tylko szkoła ...dziecko jest wazniejsze tak mysle... teraz ludzie po studiach itp pracy nie maja a ci co po takim gimnazjum np są mają prace xD
    Tylko że nowe też są drogie łóżeczka. Przynajmniej tak mi się wydaje że są drogie :D

NO wiem wiem że po studiach nie mają pracy i tak to sobie tłumaczę tylko że trochę mi głupio bo cała rodzina M jest po studiach i mój M tak się cieszył że oboje będziemy inżynierami :( poza tym 3 i pół roku życia w plecy i nic z tego nie mam :( M nic nie mówi złego ani przykrego...no właśnie nic nie mówi i mam wrażenie że straciłam w jego oczach :( jednak żona z wyższym wykształceniem to nie żona ze średnim :(

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ